![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönül Yarası
Yâreme dokunup Kanatma n'olur, O yâre iyileşmez Gönül içredir. Dermanı bilinmez Tabibi olmaz Bu yâre ömrümde Kanlı lâledir. Kızılını herkes Cinsinden bilir O, kanayan kalbin Kederindendir. Gözümde parlayan Işıktır sanma O,kavrulmuş ruhu Yakan közdendir. Nuray Kurban
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gördük
Haddini bilmeden ölçüyü aşan Kendini görmeden karayı seçen Gururdan, kibirden,enaniyetten Dem vuran çok budala gördük. Yaşa başa bakmaz, lafı deviren Büyüğü tepeleyip yerle bir eden Kendini Kaf Dağından daha çok gören Ruhu bile olmayan cüceler gördük. Hasbelkader bir koltuğa çakılmış Aklı fikri o koltukta takılmış Oturduğu koltuğun altında kalmış Yanar döner sözde patronlar gördük. Emeği sadece slogan sanan Ter kurusa da hakkı unutan Üç kuruş paraya ruhunu satan Ömür sermayesinden yiyenler gördük. Yarını sadece ajandadan bilen Bir de bankadaki faize vade biçen Gün gelip de birden vadesi yeten Toprağın kustuğu cesetler gördük.... Nuray Kurban
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözümdeki Okyanus
Ağlamak da yürek ister Yayla gibi Kuvvet ister belki de. Heybet, ihtişam hiçbiri Ağlamak için yeterli değil Dağlar da uludur amma Ağlayamaz hiç biri. Cesarette mangalda kül bırakmayan Sıra ağlamaya geldi mi Cesaret edemez azad etmeye Göz yaşlarını. Çünkü bilir ki, Karşısındaki, içindeki, yumuşak kalp Göz yaşlarıyla ortaya çıkıp Onu yutacak! Ve bilir mnisiniz Ağladı mı göz pınarı kuru biri; Onu susturmaya Seneler gerek ancak Okyanusun suyunu akıtmak Mümkün mü ki? Şair: Nuray KURBAN Eklenme: 08 Mayıs 2006 Ekleyen: serazat Doğru görünüyor mu? Nuray Kurban
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbet İniltisi
Gülerdim söylerken gurbet türkülerini eskiden Ayrlık basit gelirdi; babadan,kardeşten, anneden. Düşünmezdim hiç özleyeceğimi taşlarını Gurubunun bir eşini yakalamak için ufukları arayacağımı.... Doğan güneşi, sırf onun semasına dokunup geçti diye Kadim bir dost gibi sevinçle karşılayacağımı...... Batan günde onu sılaya yolcu ettiğimi sanacağımı..... Başımı memleketimin olduğu yöne çevirip İçli hıçkırıklarla sessizce ağlayacağımı...... Hiç düşünmezdim resimlerle avunacağımı Bana anlamsız gelen herşeyi ölesiye özleyeceğimi... Ve nankörlüklerimi peyderpey, günbegün anlayacağımı.... Nuray Kurban
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Günün Minesi Soldu
Bir gün daha bitiyor, Örtünüyor gün Zifiri örtüsüne. Örtüp şeffaf bir perde Saklıyor her şeyini. O gün doğmuştur belki Bir kurtarıcı,lider, Belki bir cani, Belki de bir gangster? ! ! ! Kimi kapatmıştır gözünü Hayat denen çirkefe; Kimi almıştır bir haber Sılasından,pürneşe..... Sürünürken biri çöplüklerde Aranırken bir tek lokma; Ötek şaşırır aptallaşır Bolluğun yokluğunda...... Anasız kalmış çocuk, Çocuksuz kalmış ana. Bebeğini kaybetmiş bir çocuk, Ağlıyor bu kaybına...... Eşiğinde ölümün Son bir adım, Kucaklaşmak ölümle, Bir günün akşamında........ Nuray Kurban
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güleriz Halimize, Ağlanası
Kalemim benden daha imanlı Kalbim imandan yana Dudağım heyecanlı. Beynim Hakka meyilli Fiiliyatım hatalı.... 2000 Nuray Kurban
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Harabeler İçinden
Verirken son nefesini Süzülen yaşlar yıkadı yastığını. Buğulu gözlerle bakarken, İnledi çok hafiften. Yaşları, iniltisi hep isyandı; Bu isyansa seyredenleri yakan bir köz! Lâkin ne gelirdi ki elden? Karşıda yatan, sönen bir volkandı..... Tek damla düşmedi İzlerken ölümünü Sanki herkese kutsuyordu Bu ölüm gününü...... 1988 Nuray Kurban
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasbihâl
Bu sabah bahçede Bir ses duydum: Gül ağlıyordu. -Neden ağlarsın ey gül, dedim Sarardı soldu. Sadece bir tek söz duydum: -Güzelim.... -Burda ağlanacak ne var,diyemeden Cevap manalı ve mağrur: -Beni böyle güzel yaradan -Kimbilir ne güzeldir. -O'na kavuşmak dilerim. Gölgelendi gözlerim, Çevirdim başka yana. Bir de baktım ki, Koca çınar inliyor. -Ne inlersin ulu çınar? -Beni böyle yaradan -Yüceler yücesi Rabbimi dilerim, Dedi eğdi dallarını.... Bu bahçe tekvücut zikrediyorken Zor geldi bu uhrevilikte bir insan olmak. Eşrefi mahlukat, insanım ben ya, Tabii ki onlar ağlamalıydı Oysa bende kuruluydu küçük kainat... Bu gururla bakarken etrafıma Bir insan gördüm. Ağlıyordu. -Neden ağlarsın, dedim. Şikâyet etti, verilen herşeyi Az buldu, beğenmedi Derde, ezayaysa'Haksızlık' dedi En şerfli mahlukat, Bir ot, bir kütüğün izzetince Şerefli olamadı..... Nuray Kurban
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasreti Duymak
Yine bir İstanbul baharında Yalnızsın! Dolaşırken sokaklarda Bir tek aşina yüz, Bir tek memleketli özlemin. Tâ kalbinin derinliklerinde Hissederken yalnızlığı Çiler hasret bülbülü de: 'Ah,sıla! ' diye. Yağarken hasret yağmurları Tüketir seni gurbetin yalnızlığı. Süzülür gözyaşların 'Ana, ana! ' diye Avunurken çocuklarla Unutur musun acep Kendi çocukluğunu? Gülerken kavgalarına Ağlarsın Tâ yürekten: 'Ah, mazi! ' diye. Ve bir gün Bir yalnız görürsen Sarılırsın boynuna 'Derttaşım ' diye. Anlatırsın yalnızlığını 'Sırdaşım ' diye. Oysa bu garip şehir Senin sırdaşın Ve bu ruhsuz Kaldırım taşları! ..... 1989 LİSE YILLARINDA MEMLEKETİMDE HENÜZ İSTANBUL'UN MELANKOLİK AŞIĞIYKEN YAZDIĞIM VE SONRA KADERİM OLAN BİR ŞİİR Nuray Kurban
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hudut
Çizgiler, çizgiler Çizgilerin ötesinde o yer. Sınırların en ucunda Arzın merkezinde. Sevgiye muhabette Ötelerin ötesinde, Bir ney, bir mehter sesinde........ 1989 Nuray Kurban
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|