![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çend Sal Derbas Bûn Ji Pê Wê Ve
Çend sal derbas bûne ji pê wê ve, wey koçberê! Dînek bû an jî ne dîn bû, dîna we belawatê bûbû. Qîzek bû, bi çavên avşîn, perçema mîna têlkarî, Zîrek bû, her roj holik çêdikir bi rûyên kelegirî, Bi xeydî; bi kevr û daran xan û xerabe şên dikir Li şûn malan, pêş malan, li cihên hemberî wan, Ku malxeraba xwe, tilîfiriya xwe tê de kar bike. Sêwîyek bû, ne bi ecelên emrên dê û bavên xwe. Kul, deriyên derdan in, dilfirîn xurîniyên wan in, Çawa bike qîza sêwiya warxweşê, pê wê xopanê Ku mal xera kirin, bax û bîstan, erd rakirin, birin, Bira û xwişk birin, kar û berxik birin, ji can kirin. Dûmanek hêl dide bi germiyeka hişk ji berwaran, Careke din, war bona xerakirinê nayên ava kirin! Dîwar lê dikir li ser dîwêr, holik rêz dibûn pê hev. Sewta Berbangê Abdullah Karabağ
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çığ Gelir
Çığ gelir ana kurban Dağı taşı söke söke Alır başımı dizine Gözlerime buz çeke çeke Gün aşar akşam olur Dizilir tabur İsmim okunur Firara yazılır Cismim kar altında Ana hayran Emir gelir paşadan Asker boşanır kışladan Ağzında zeytin dalı Ak güvercin vurulur Yine sefer var Bizim ele doğru. Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçeksiz De Gelebilirsiniz
Sev kızım Seni bendeki sevle besledim Seni sendeki benle büyüledim Eşi işi yaşamayı sevenle işledim Sen seçtin seni seveni Onunla evlendirdik sev kızım Sev oğlum Seni bendeki sevle emzirdim Seni sendeki benle büyüledim Eşi işi yaşamayı sevenle demledim Sen seçtin seni seveni Onunla evlendirdik sev oğlum Yaşımızdı işiniz aşınız sevmeniz Mezarlığın sonsuz sakinliğinde Babanızla birlikte başbaşa Bıraktığınız aynı binadayız Uğramazsanız bile alınmayız Gelende dua gidende vefayız İçiniz burkuluyorsa yani Paranız kâfi değilse Üzülmeyin biz alınmayız Çiçeksiz de gelebilirsiniz. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuk Kalan Yüreğimle Özür Dilerim
Geldim, bir esinden miydi gelişim, gidiyorum; Size layık bir dünya bırakamadığımız için Özür dilerim, geçmiş adına, gelecek adına Özür dilerim, bilen adına, bilmeyen adına. Neydi, bir düzmece miydi gördüğüm, utanıyorum; Kış günü tabakta sıcak çorbası, okul yolunda Giyecek paltosu, otobüse binecek parası olmayanlar, Size layık bir yaşam yaratamadığımız için Özür dilerim, çocuklar, özür dilerim insan adına Özür dilerim, dalsız çiçekler, semasız kuşlar... Çocuk kalan yüreğimle özür dilerim cümlenizden, Size layık bir dünya bırakamadığımız için. Geldim, bir yanılsama mıydı kalışım, gidiyorum; Size layık bir dünyada bir ülke bırakamadığımız için Özür dilerim, bilim adına, bilinç adına... Özür dilerim emek sahibi çalışkan neslim adına. Neydi kentlerde gördüğüm, utanıyorum Gökdelenlerle yarışan apartmanlara boyun kırıp Yıkım saatlerini bekleyen gecekondularda Bu, son gecemizdir diyerek çocuklarını uyutan Annelerin umutsuzluğundan utanıyorum şiirim adına, Size layık bir dünyada bir ülke bırakamadığımız için Özür dilerim, evsizler, işsiz güçsüz dolaşanlar... Özür dilerim, çağım adına anneler, yuvasız bebeler... Çocuk kalan yüreğimle özür dilerim cümlenizden, Size layık bir ülkede bir dünya yaratamadığımız için. Geldim, bir dilek miydi görüşüm, kendimce diliyorum: Bir şey biliyorum, belki o zaman adım bile bilinmeyecek Bir yer biliyorum, belki orada bir yerim bile olmayacak Ama yakın ama uzak, sizler hep mutlu olacaksınız Belki oyuncaklarınıza binip masallara sığınacağız Belki de en iyisi unutulup gitmektir, çocuklar; Mutlu bir dünyada, mutlu bir ülkede, mutlu bir yuvada Yaşadıkça sizler! Tartıya Kalan Düşler Abdullah Karabağ
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dadgeh
Berf dahatibû Li bin dare çamê Dest de şiva maziyê Wêne xêz dikir li berfê Gur û mirar Keriyek xezal Sed gav dûr Girtibûn xelek Temaşe dikirin Bi dilsotî çavrijî Çite çita diranan Şite şita zewêlan Dibûn saz Gurê devxwîn re Xezalek bi simkutî Nêzîkî lê kir Bi zûrînekê hilperî Şunda vekişî Pirqinî pê ketibûn Tirsa ber çavan Hundur qetandibû Tevde direvîn Çûn Civîn pêk anîn Li dereka xewle Xwazî kirin yek Berên xwe dan dadgehê Serpêhatî anîn zimên Bi kûrî firehî Hinek bergerîn Hinek kelgirîn Demek kurtayî Piste pista hiquqnasan Rêla reş û tarî Perde vebû Serokê dadgehê xwend Bi navê Dadgeha Ewlekarî a Daristanê Dema ku gurê birêz Li ser xwarina xwe bû Bi çavsoriyeka mezin Hatiye êşandin Biryar Hemû dozdar sûcdar in Sê xama wê bidin Ji bo lêçûnên dadgehê Bi devkî lê zêde kir Ma yek jî genî be Sekreter: delegur Serokdadger: çeqel Baran dibarî Bi xunavî Gurê birçî Devê xwe alast Xewa şîrîn de. Sewta Berbangê Abdullah Karabağ
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağ Gibidir Bizim Demokratlarımız
Ne yiğitler gördük, aslan gibi korkusuzdular! Ufkumuzdaki aydınlığı, çantamızdaki talimatı Cebimizdeki parayı, parmağımızdaki sigarayı; İçeride ve dışarılarda, herkesten gizli yerlerde Şifreli buluşmaları, kaçak uykuları paylaştık. Yürüyen dağ gibidir bizim demokratlarımız. Ne kadınlarca ağırlandık, anne gibi halktılar! Gecemizdeki kara belâyı, kuriyedeki haberi, Çıkınımızdaki dilim ekmeği, bardaktaki çayı; Yazıda ve yabanlarda herkese açık alanlarda Gençleriyle geçişi, pusuyu, sevinci paylaştık. Toprak gibi verendir bizim demokratlarımız. Ne çok okuyanla korunduk, aydın gibiydiler! İşimizdeki zorluğu, birliğimizdeki sağlamlığı Kitabımızdaki derinliği, safımızdaki mertliği; Sevklerde kelepçeleri, kürsülerde savunmayı, Duruşmalarda, koğuşlarda cezaları paylaştık. Karınca gibi cefalıdır bizim demokratlarımız! Toprak gibi vefalıdır bizim demokratlarımız! Halk gibi kuşanandır bizim demokratlarımız! Tartıya Kalan Düşler Abdullah Karabağ
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Damla-78
Kalbinden okudum yazılmamış damlaları Yanıtlıyorum damlacığım Yaşamda erdem hakta eşit düşüncede özgür inançta saygı aşkta sevgisin şiirlerle Şair dileklerimle nice yıllara! Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dans les Chemins de Faunesse
La corbeille paillée dans ses bras, gagner sa vie Elle vend des fleurs tous les jours et tous les soirs Dans les chemins des larmes du lac de Faunesse La vieillesse, se fatiguait vendante de la nostalgie. Se bercer d’illusion, avec le mimosa, �* la brune Sous les heures mornes d’imagination illusoire Balader l’indigence, apaiser ses gênes pénibles Qu’elle pèse la jeunesse par les mots de la muse. Boucles de Canicule Abdullah Karabağ
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Darê
Darê Kî li vî warî Xwedîmal e ku Tu jî li ber qesr û qonaxan bibî Çawa binêrim Bi quriskên çava li bejna te Wekî min Wekî rêberên bênav ne bermal î Bal û mêla cîhanê Li ser te ye gerdena zêrîn kembera zîvîn ne bona te di vî kirasî de Kevok î kevoka rojhilat Li stêrkan siwar î hîn hîntir li jor î Tu Kulîlka kîjan çiya yî Bihar hatiye hawirdoran Hejik pejik çilrengîn in Bi helbesta te Dergûş tên lorandin Neke Şê naxwazin bisk û kezî Xurmê reşiyan şevan de Darê Çima mayî Ji daristanê dûr Tu keç î keça bedew Ne seva pisman û kurxal Di gel dîlanan Bi hêvî û miraz Refgirtina rêwiyên rêzdar Ronahî be li hemû welatan! Sewta Berbangê Abdullah Karabağ
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dayê
Dayê Saet didoyê şevê ji bîra min neçûye Duwazdeh sal in Hevdu nedîtiye Hesreta te Baş dizanim Yê hemû diyan jî Zarokekî we çêbû Ew jî ez bûm Niha Zarokên we gelek in Diyên min jî Îşev Ji herêmekê dûr Diçin yeke din Bi vê sedemê lingên min bi vir ketin Dema ku Em nêzîkî gund bûn Daxwazeke germ Bi dilê min girt We bibînim an jî na Min ji hevalan re jî got Mixabin Biryar ji min re hiştin Li gor jiyana me Serlêdana malê Xete ye biborîne Dayê Riya me Pir dirêj û dijwar e Him jî pêwîst e ku Em bi lez ji wir çûbûna Min Hun şiyar nekirin Ew name nivîsand Tûrê dew Bi darê ve dît Tasek jê vexwar Dewê te Hîn yê berê Xweştir û sartir e Perê dêw Û nameya xwe Di ber benikê tûr ve dikim Dayê Ji min nexeyide Bê bawerî Bê hêvî nemînin Rojek wê bê Em dê hevdû bibînin Di şahiya dayika mezin de Ew roj ne dûr e Destên te Yên bavo -eger hîn sax be- Maç dikim. Lawê te “bê serî bê binate winda bû”ye. Sewta Berbangê Abdullah Karabağ
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|