![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlemlerden_1
Karaydı. Saçları, Gözleri, En çok da sözleri. O'na sorarsan 'bahtım' diyordu. Anlattıklarına bakılırsa haklıydı, Kara olan bahtıydı. 'Ahtım var' dedi. — Bir gülsem şöyle gerçekten, yürekten. Bir gülsem kurban kesicem türbede. Çünkü, bizim gibiler hep yalan yere gülmede. 'Gülmek kolay ağlamak da sayılır, ama ağlarken gülmek var ya ölümü kıskandırır.' -- Hay ağzına sağlık, dedi. --Şair gibi dedin dedi. O'na en çok koyan Bir yıldönümüymüş. Bir kalantor karıkoca çağırmışlar evlilik yıldönümünde. Soyunmuş ikisinin önünde Çırçıplak, Bir külot kalmış kadın bağırmış (— çıkarsana ******!) (—Kaltak!) Çok utanmış zor kaçmış, Ne yapsın bahtı karaymış. Kim ******? dedi. Omu? Ben mi? Giderken sevindim. Geçen sefer de başka hikâye anlattığına ve hatırlayamadığına. Belki de hatırlıyordu da, domuzuna dalga geçti benle. Sevindim, Belki şimdi arkamdan gülüyordur. Güldüm, Bahtı karayı kurban keserken düşündüm. 1994-Bir pavyon ANKARA Mutlu Çelik
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözyaşı
Bir ağlarsın yalandan, Bir ağlarsın aşkından. Vallahi korkar oldum, Senin bu gözyaşından. Mutlu Çelik
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurur
Peşinden gelirim diye düşünme Yerini sorarsam en ********im Gittiğin yerde kal geri de dönme Adını anarsam en ********im. Seninle gezdiğim yerlere gitmem Düşmana dosta da hiç belli etmem Birlikte yattığım yatakta yatmam Resmine bakarsam en ********im. Ne mektup yaz bana ne telefon et Okursam dinlersem en ********im İstersen pişman ol kendini kahret Geriye dön dersem en ********im Sevdiğin şarkıyı dinlemem bile Ben artık bir daha girmem o eve Öldüğüm duyarsan istemem gelme Ben duyup gelirsem en ********im. Mutlu Çelik
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gücendiğim -1-
Ne vardı saçını dökecek Be koca çınar, Gücendiğim sen değilsinki Gücendiğim sonbahar. Mutlu Çelik
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gücendiğim -2-
Saçın ağarmış koca çınarım Sonbahar gitti gücendirerek. Ben sana kızmadım, yanlış anladın Bahara bozuldum gitti diyerek. Mutlu Çelik
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gücendiğim -3-
Yüzün gülüyor koca çınarım Nasıl da gençleştin bahar gelince, Boşuna gücendik ona yanarım Yaz da bir kış da bir insan sevince. Mutlu Çelik
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülüm
Gittiler, Sonunda hepsi gittiler. Sağolsunlar ama Beni mahvettiler. Sanırlar ki teselli ettiler Oysa Seni beklettiler. Kuzunun üstünü örttüm O’nu Sen gibi “kuzum “ diyerek öptüm. İki gündür ağlıyordu Ta ki bu gün Bu gün Toprak üstüne örtülünce Ve seni… Seni… ……. Afedersin… ……. Sonra hiç ağlamadı Sanki Sen Tanrı’ya kavuşunca Toprakla buluşunca Anladı. Nedense bir daha Bir daha hiç ağlamadı. Eş dost sağolsun Bizi hiç yalnız bırakmadı. Annen yukarda Kuzunun yanında. O da O da hep ağlıyor Herkes hep ağlıyor Be Gülüm, Benden başka herkes ağlıyor Herkes seni “gittin” sanıyor. Ne çok sevenin varmış Gülüm Ne çok yardım ettiğin, İki genç kız geldi bu gün Hani gizlice okutup büyüttüğün. Benden bile gizlediğin İyiliklerin vardı bu gün başında, Bu gün be Gülüm Seni gördüm, akıp taşan her gözyaşında. Ben hiç ağlamadım Ağlamayacağım da… Hem niye ağlayayım Sen varsın her yanımda. Sana çarpan genç çelenk yollamış Tutukevinden, Bir bilse sen değildin Vurduğu, O Bir yuvayı yıktı Canevinden…. Gülüm ….. Heryan sen, Sen her şeydesin. Seni bizden böyle alanı Allah kahretsin…. Gülüm …… Kitaplarını öğrencilerine verdim Eminim sen de öyle isterdin. Yatağımıza, o dalga geçtiğim örtüyü serdim İnan onu ben de severdim… Gülüm …… Bil ki her şey bıraktığın gibi kalacak Masadaki şebboylar hiç solmayacak. Gülüm, Kuzumuz büyüyünce ancak bu görevim Yanında son bulacak. Hani Başım ağrısa “bana geçsin” derdin Gülüm Bak şimdi yüreğim acıyor. Ne olurdu keşke Beni alsaydı ölüm Keşke…Gülüm…. Hani Hapşırırdın da “çok yaşa” derdim “hep beraber” derdin sen Gülüm, Hep beraber olamadık ama Hep beraber öldüm ben….. Gülüm “Her şiirini ilk bana oku” derdin diye okuyorum Gülüm Gülüm Seni Seni çok özlüyorum………. Mutlu Çelik
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzelim
Artık gelmesen de olur Güzelim. Nasılsa düzelmez artık Yeniden atmaz yüreğim. Artık gelmesen de olur Güzelim. Seneleri saydıktan sonra Sensiz devam ederim. Onca soğuk geceden sonra Artık gelmesende olur Güzelim. Ne aşk ne meşk kaldı bende Ne ismine tahammülüm. Resmin bile taa nerede Artık gelmesende olur Güzelim.
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Handan
Zalimler zulmüne şapka çıkartır Duysaydı istifa ederdi şeytan, Nemrut’un utançtan yüzü kızarır Bu senin yaptığın iş değil Handan. Sılaya demir mi attın vefasız Ne zarar gördün ki şu garip kuldan, Öyle bir gittin ki sessiz sedasız Herkesten yerini gizledin Handan. On yıldır çırpındım iki arada Gururum bir yandan, aşkım bir yandan, Yerini bir bilen olsaydı burda Gözümü kırpmadan gelirdim Handan. Yılları gün ettim kahır içinde Ne iyi ne kötü haber almadan, Anılar beynimden bir bir geçince Gözlerin takılıp kalıyor Handan. Nerede ne yaptın, istersen sormam Yeter ki geri dön gittiğin yoldan, Bir günden bir güne başına kakmam En büyük günah da işlesen Handan. Yoksun ki küsmüşüm kara bağlarım Hasretin bezdirdi beni bu candan, Sanma ki yalnızca sana ağlarım Ayrılık demek de yetiyor, Handan Ne hoca ne falcı ne kahin kaldı Herkese yerini sordum bıkmadan, Hasretin aklımı başımdan aldı Bırak şu inadı gel artık Handan. -------- Mutlu Çelik
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hastane
3 Memet'li bir odada yatıyorum 3 M akla getirmesin Migrosunu Koç'un. Burası Devletin Demiryolu Hastanesi. Tarih? Tarih de neyin nesi Tabutu çalınmış bu memlekette Koskoca Koç'un. Can derdinde 3 Memet de. Biri Diyanette, İkisi demiryolcu. Genç Memet girişken Demiryolcu olanlardan biri, Kayseri’li. 'Fıtıktan mı' diye söze giriyor. 'bu koğuş toptan fitık da ondan sordum' Öbür Memet gülüyor; İkinci demiryolcu, Zonguldak'lı belli solcu. Yalnızca gülüyor Hep güldü Son gün de. Kestaneden fıtık olmuş dedi, diyanetçi Memet. (çekirdek yerken) Öbür Memet yine güldü. (başıyla evet derken) Son güne dek 'kestaneden fıtık Memet' dedim rahmetliye. — Bu kadar kolay mı bu fıtık dedim. — Öyle dedi Kayseri'li. Senin ne harbiden kardeş? -- O zaman bütün mîllet fıtık olmalı bunca dert, eziyet desenize fıtık bütün millet (lafa laf katıyordum) Kestaneden Memet sesli güldü. Sen neden fıtık fıstıktan mı, dedim Kayseri'liye. Depocuymuş Kaldır, İndir kaldır, indir sitires sinir sitires sinir olacağı buymuş — Fıstık dedin de ne giderdi bee şöyle bir birayla, dii mı hacı? Çok sert baktı Memet diyanetçi. Gençken içermiş Her bi şey yapmış etmiş Ama hacı olunca bu işleri terk etmiş. — Hacıda para boldur ne işin var burda? dedim — Benimkisi öyle değil görevli gittiydim, gelmişken hacı olam dedim. Bir güldü ki kestaneden Memet Korktum, dikişleri patlayacak. Kayseri'li Memet güler (hani şu biracı) Hacı Memet güler, kendi sözüne (diyanette aşçı) Sizinkiler başta şimdi rahatsındır, demez olaydım. Hacıya bir söyle bin işit Sabah 3'te hâlâ bana; Oyunu verdiğine pişmanmış miş Bunlar ne biçim müslümanmıs. Kestaneden Memet kıs kıs gülüyor, Hemşire geliyor sese. Adı Gülbeyaz (bence tabii) Gülüyor çünkü,beyazlar içinde. Beyaz giymek dikkat ister Beyaz kalmaksa yürek, İnsan sevilmek ister İnsan olmaksa sevmek. 3 Memet' li bir odada yatıyorum Halkımla. Ve, Her zamanki kâbusumla kalkıyorum. Tekmelemişim gene yorganı. Sen ey! Sen ey, başımızdaki kene Senin ananı avradını... Kendi sesimden utanıyorum, Yorganım yerde utanıyorum. Kestaneden? Kestaneden Memet NERDE? .... Kendimi tutamıyorum. DDY hastanesi-1996 Mutlu Çelik
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|