![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() GelEcEğiM
Bekle bene kır çiçeğim Bir gün sana geleceğim. Çiğdem nevruz çiçek açsın Alıp sana geleceğim. Kuşlar havada uçunca Badem çiçeği açınca. Seven sevene kaçınca Kaçıp sana geleceğim. Önümüzde birkaç ay var Sabreyle bitecek onlar. Daha çağlamadan sular Akıp sana geleceğim. Güller dalında açmadan Leylak kokusun saçmadan. Nisan Mayısa geçmeden Varıp sana gelecegim. Yolcu yolları aşınca Nenem yaylaya göçünce. Koyun kuzuya koşunca Koşup sana gelecegim. Hasret özleme girmeden Özlem tutkuya dönmeden. Bilge aşkınla ölmeden Alıp sana gelecegim. Şiir: Şairin ne yazdığı değil okuyanın ne anladığıdır. Hamza Bilge
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gül Yüzlüm
Birgün sana gelecegim Gül yüzlüm. Saçlarımda kar, Ellerimde güneş, Aşacagım dağları denizleri. Çiçekler toplayarak, Şarkılar söyleyerek, Şiirlerle gelecegim. Yaşımı elime alıp, Gönlümü susturacagım. Kimsenin umudunu kırma belki sahip olduğu tek şey odur. 06,07,2007 Tufanbeyli Hamza Bilge
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidişin
Hani bana gelince Hasretim dinecekti. Beyazlar giyecek Canım diyecektin. Saçların menekşe Sen bahar kokacaktın. Hani özlemim son bulacak, Şarkılar sen olacaktın. Herşey nasılda degişti ansızın, Nasılda bitti birden, Arkana bile bakmadın giderken. Gözlerin bile insafa gelmedi, Halbuki en iyi gözlerin bilirdi, Sana tutkunlugumu. Her bakışta bin hatıramız, Her hatırada bin sevdamız vardı. Yıktın bütün hatıraları, Süpürüp attın sokağa bir bir. Sevgi katili gözlerin, Bıçak gibi saplandı yüregime. Ama sen öylece gittin, Soğuk ve sessiz. Fırsatlar da bulutlar gibi çabuk geçer gider. 2006 Temmuz Hamza Bilge
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güldünya
Gülüşü aşkmıydı Sevdamıydı sevgi üstüne. Sevginin şüphesimiydi yoksa, Yoksa kader çizgisimiydi. Oy anan kurban Güldünya Yöre kurban,töre kurban Kader töreye kurban. Hepimiz korkulu düş, Hepimiz korkuyla büyürüz. Hepimiz Güldünyayız, Hepimiz bin kere ölürüz. Bitsin bu ağıt artık, Tükensin şerefli şereflilik. Kaldır başını Güldünya, Dünya utansın sen degil. Ne yapalım.... Ağam sağolsun, One derse o olur. Bilenler konuşmuyor konuşanlar bilmiyor. Hamza BİLGE (2006) Hamza Bilge
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() GülüM
Sevda ateşiyle ciğerim yaksa Gözyaşım sel olup çağlayıp aksa. Yerle gök birleşse kıyamet kopsa Koşarım hep sana gelirim gülüm. Yıldızlar çarpışıp biryana aksa Bahtımın güneşi tersine çıksa. Cehalet celladı başıma sıksa Ölürümde seni bulurum gülüm. Mecnun olup dolaşsam hep çöllerde Avunacak iz arasam güllerde. Şiirlerim esir olsa dillerde Sözlerinden tanır bilirim gülüm. Denizler çöl olsa göller kurusa Yaşamak umudu Allah a kalsa. İnsan vazgeçermi gülünü bulsa Seninle ölmeye kalırım gülüm. Dünya dara gelip canımı sıksa Kavuşmak ümidi hasretle yaksa. Ölsem özleminden bu canım çıksa Cennette yanına gelirim gülüm. Bilge aşk elinden boynunu büker Çaresiz bir aşka çağlayıp akar. Yaşı ellibeştir hep aşktan korkar Sensizlikten hergün ölürüm gülüm. K im olduğumu bilmediğim zaman herkese hizmet ederim. Kim olduğumu bildiğim zaman herkesle bir olurum. Hamza Bilge
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzelligini Gözlerime İşlemişim
İyiki sevmişim, Sana nasıl bağlanmışım, Nasıl şartlanmışım, Bir bilsen, Ne hallere düşmüşüm. Aşkını yüregime, Sevgini şiirlerime, Güzelligini gözlerime işlemişim. Gün boyu seni taşıyorum. Gideceğin yeri bilmiyorsan vardığın yerin bir önemi yoktur. 17,09,2007 Hamza Bilge
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hain (PKK)
İnsan bir hiç için kıyarmı cana Gabar toprakları yer olsun sana. Şırnakta döktügün kalleşçe kana Bedel biçilirmi demeye geldim. Kahrolsun kalleşçe vurdun askeri Sen bir insan degil ***sin serseri. Senin gibi dağda gezer serseri Serseri serseri demeye geldim. Her yaptıgın sanma olay oluyor Türk askeri yaptığını biliyor. Düşlerine karğa bile gülüyor Karga akıllısın demeye geldim. Çıktın dağ başına planlar kurdun Pusuya düşürüp kalleşçe vurdun. Bura Türk vatanı Türkiye yurdun Unutmuşsun belki demeye geldim. Dağ başına gidip dağda kalınmaz Varıp bir çakaldan emir alınmaz. Başına ne gelir nerde bilinmez Bir kurşun bedelin demeye geldim. Baban belli degil kimin ***isin Aponun belinden kimin hiçisin. Belki bir haramsın kimin suçusun Hainsin zalimsin demeye geldim. Nice aileleri dağladın yaktın Nice çocukları öksüz bıraktın. Kimin için söyle kime çıraktın Aponun dölüsün demeye geldim. Ardından bir ordu yürüdü, Bir ülke ağladı bir ülke alkışladı, Bir ben değil binlerce ana ağladı. Hamza BİLGE 10,10,2007 Hamza Bilge
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hamo
Sen hiç yalan dinlemedin, Hiç yalan söylemedin. Hiç kapı çalmadın, Hiç haram almadın. Kula kul olmadın hiç. Duygu satmadın, Şerefsizlik yapmadın. Hak bildin doğru dedin, Hak bildin egri dedin. Hiç hakaret etmedin, Hiç hakaret yemedin. Haksızlığa darıldın, Hakka direndin. Ne egildin ne egik durdun. Kimseyi ayırmadın, Kimseyi kayırmadın. Hep bildigini okudun, Hep bildigini yazdın. Hep aynı yolda yürüdün, Aynı yolda devam et. Laf sokma kapak olursun,yalvarma köpek olursun. azıcık delikanlı ol belki yanımda yer bulursun. 12,07,2007 Hamza Bilge
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayırsız Evlat
Sen mutlu yaşarken çocuklarında, Onu unutmuştun elin damında, Ekmek vereni yok yırtık donuda, Bir parça ekmegi vermedin bile. O seni görmeye eve çıkardı, Çoluk çocuk laflarıyla sokardı, O seni özlerdi sana bakardı, Bir kere hatrını sormadın bile. Senin için hastalığın unuttu. Kendi uyumadı seni uyuttu, Sen doğunca kurban kesti dağıttı, Sen kurban kestinde vermedin bile. Çocuklarım derdi yemez verirdi, Sıcaktan soğuktan sizi korurdu, Yemedi içmedi sizi doyurdu, Zavallı çok aç yattı bilmedin bile. Sen bakmadın ötekine yolladın, Bir gün olsun aramadın sormadın, Hastalandı seni sordu gelmedin, Telefon edipte sormadın bile. Bir gün sana geldi mutfağa attın, Gören olur diye kapı kapattın, O yerde yatarken sen rahat ettin, Çağırdı dönmedin.duymadın bile Üşüdü istedi bir sıcak ocak, Üç oğlu var idi bulmadı kucak, Ortada kaldı da ğarip karıcak, Bakanı olmadı görmedin bile. Bilge her anaya saygılı oldu, Anasını saydı duasın aldı, Yazarken ağladı ona dert oldu, Gelip hatırını sormadın bile. Avrat bakmam dedi sende bakmadın, Konu komşu baktı Hak tan korkmadın, Utancından köy içine çıkmadın, Anan öldü gitti duymadın bile. Anne babadan her biri veya her ikisi yanında ihtiyarlarsa onlara öf bile deme onları azarlama. . Tufanbeyli 01,05,2007 Hamza Bilge
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hep Ezberimde Adın
En güzel yıldızdı adın En güzel yıldızlardaydı tadın. Sana ulaşmak için koştum hep, Bütün yollarımı sana, Bütün yıllarımı sana tükettim. En güzel parlayan yıldızdın, En güzel yıldızları avuçlarına serdim. Hep etrafında dolaştım, Ölüme koşan kelebek gibi. Sen aya aşık ben sana, Ölüm bir son olsa giderdim sana. Hiç sakinleşmiyor sana tutkunlugum. Oysa yıldıza kavuşmak imkansız bilirim. Bilirim içime oturmuşsun zehir zıkkım. Sır gibi içimde saklıyorum, Bütün kapılarım kilitli sevdalara, Düşlerim yanlız sana tutkun. *******imde hep sen, Aydınlıklarım seninle başlar zaten. Nasıl sökerim seni içimden bilemem, Hep ezberimdeyken adın. Sen hep denizlerde vurgun, Gök yüzünde yağmurdun. Hep bana mı yağdın sanki, Beni mi aydınlattın gecede, Bir göründün bir kayboldun. Söyle beni ne zaman sevdin. Hep bende varsın hep yüregimdesin. Yıllardır yazdığım bitiremediğim şiirsin. 16,05,2007 Hamza Bilge
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|