![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kadıköy Rıhtımında
Yorulmuştuk artık herşeyden Zaman mefhumunu yitirmiştik Zayi oldu yaşananlar Ve yirmi yılı harcadık boşuna Annem hatırımda şimdi Sabah ezanında duaları yanımda Ve babamın ruhu Her zor anımda arkamda Kadıköy sahilindeyim Karşıda ayasofya’nın ışıkları Ve rıhtımda gecenin aşıkları Denizden rüzgar esiyor Ve beni de götürüyor Ruhumu arındırıyor yalandan Unut diyor bana hiç yaşamadan Aklıma şiirler geliyor Bir Necip Fazıl dan, bir Nazım Hikmet ten Şafak söküyor istanbul sırtlarından Tüylerim diken diken oluyor Artık haydarpaşada sabah oluyor Bir hikaye daha burda bitiyor İstanbul adamı şair ediyor... Arif Baltacı
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kasımı Saklardı Yüreğim
Kasımı saklardı yüreğim Yağmuru hüznü ve aşkı Kasım bir başkaydı Bir aşktı kasım Bir sevgiydi Taze gelinlerdeki telaş İlk sevgideki büyüydü Kasımda günler böyle geçerdi Biraz stresli biraz sıradan Biraz da hüzün vardı kasımda Kalbin içine işleyen bir acı! Aşk mı? Belki Ama aşktanda öte On sekiz yaşın verdiği büyüklük Ve delikanlılığa ilk adım Kasımda günler böyle geçerdi Bir telaş bir telaş Hayallerde üniversite vardı Bunun için yaptığımız bir sürü uğraş Herşey boştu belki Para,mevki,şöhret değersizdi Kırk yıllık hayat için Bu zahmete değermiydi? Bilinmez Kasımda günler böyle geçerdi Zaman içinde kaybetmek herşeyi Dakikaların saldırısına uğramak Ve üzülmek herşey için boşu boşuna Ne kadar manasız Ne kadar üzücü Ne kadar boş Herşeyin yalan olduğu bu dünyada Aşkta sevgide kinde Herşey sadece zihinde Kasımda günler böyle geçerdi..... Arif Baltacı
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kıraç Toprakların Çocuğuyum Ben
Kıraç toprakların çocuğuyum ben Seninle biz Aynı kutuplar gibiydik bir mıknatısın ucunda Sen devamlı sıkıştırıyordun beni Bense direniyordum durmadan Aşkının mengenesinde yıpranırken hayallerim Kaçtım işte arkama bile bakmadan Kıraç toprakların çocuğuyum ben Bu yüzden ellerim yarık yarıktır Gel tut ellerimi diyecektim ama Sevda ile yaşamak en büyük hamallıktır. Taşır mı bunca yükü benim o küçük kalbim Taşır mı söylesene senin ağır sevdanı En iyisi söyleme gerçekler çok acıtır. Kıraç toprakların çocuğuyum ben Acıtamaz tenime sapladığın hançerler Ne bir sitem ne de bir bakış kadar. Sevda dediğin yol beş şerit bir otoban Geri dönüşü ise bir şeritten daha dar. Bura meşakkatlidir dikenlidir yolları Sonunda sana çıkar bu yolun kıvrımları. Kıraç toprakların çocuğuyum ben Bu yüzdendir adını garipseyişim Bu yüzdendir anlamsızca bakmam yüzüne Bizim sevdalarımız İstanbul gibidir Her bir yanımıza işler bırakamayız. Bu yüzdendir sevdalarınıza sırt çevirişim Bu yüzdendir sizlere serzenişim Arif Baltacı
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Kaybettiklerimiz
Gençliğimizi takvim yapraklarında kaybettik Onurumuzu onursuz aşklarda Tebessümü bir aşkta yitirdik Sevmeyi ise boş bakışlarda Sende önceleri böyle değildin Güldünmü çiçek açardı dört bir yan Yazık ki bir aşka yenildin Artık bir günün bile geçmez ağlamadan Ne gözlerinde eski sevincin kalır Ne kalbinde yaşam isteğin Ömür işte bu çıkmazda yaşanır Engelleyemezsin bu senin kaderin Arif Baltacı
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Küçük Dünya
Asi bir bahardı koynumda sakladığım Belki de hiç gelmeyecekti beklenen Kardelenler arasında bir hayaldin sen Küçük dünyalar kurmuştum Sen gelince büyüyen Ve benide büyüten Küçük dünyalar kurmuştum Ama senin haberin yoktu ki dünyalarımdan Bende ki seni hiç görmemiştin Ve hiç bende ki kadar sevilmemiştin Arif Baltacı
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mavi Gece
Maviydi gece esrarlıydı Boştu sokaklar Kalbim kadar Buhrablıydı yine gece Her sitemin öncesinde Yorulmuştu artık gönül Melankolik oyunlardan Figürandık sadece biz Zayi oldu bu sevgimiz... Arif Baltacı
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ne Güzel Tesadüf
Bir aşkın çığlıklarını silerdi Yeni bir aşkın fısıltıları Nasıl tanışırki tanışmayanlar deme Kendini bırka kaderin ellerine Damdan düşer gibi aşık olmak ne güzel Ne güzel vurulmak böyle birine Böyle bir tanışma nasipmiş bize Tesadüfler içinde istasyon gişesinde Bilet bulma teleşıyla seni görmek Sonra dalmak o yeşil gözlerine Tren hızla yol alırken haydarpaşaya Garip bir titreme sardı beni Sonra tuttum ellerini Evet bir serseriyim belkide Ya da bir deli kimbilir Ben yoldaş arıyorum kendime Artık bütün yollar sende kesişir Demiştim ya aşkın zamanı yoktur Yine apansız geldi yine amansız geldi Ben aşka çoktan tövbe etmiştim ama O yeşil gözlerin aklımı çeldi... Arif Baltacı
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nerdesin
“Mutluluğu uzakta arama,o her daim yanı başında” Yıllarca hayaller kurup durmuşum Kaf dağını aştım gayrı yoruldum Kalbimi açtım da sana vuruldum Şimdi gönül seni arar, Nerdesin? Gelmiyorsun bana, bir engel mi var? Duy artık sesimi, ey vefasız yar Yokluğunun gamı gönlümü sarar Gönül yalnız seni arar, Nerdesin? Pusulası kayıp şaşkın kaptanım Seni bulamazsam dinmez ki gamım Gel artık sevgili bitsin hazanım Göz yaşlarım durmaz akar, Nerdesin? Arif Baltacı
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neye Yarar
Değseydi yüreğimiz bir kere birbirine Söndüremzdi bu aşkı ne yağmur ne kar Gülseydin bir kere dokunuca ellerine İnan zemheride bile olurdu bahar Yine sardı gönlümü sebepsiz bir sızı Yüreğimde bir aşk var güller kadar kırmızı Sen gönül sarayımın son vefasızı Sevin işte oldum yine tarumar Senin için uykumu boşa harap etmişim Senin için boşuna bu dünyadan geçmişim Ardından boş yere kahırlanıp içmişim Bu tatlı rüyada buraya kadar Seni tekrar anarsam tutulsun bu dilim Seni tekrar yazarsam kırılsın kalemim Sen değilmisin ölüm sebebim Sanma gönül kuşu tekrar sana konar Yenilgide tattım bu aşkın zaferini Zevk-ü sefaya kattım gönlümün kederini Ne de olsa sen yazdın bu aşkın kaderini Şimdi bana dönmüşsün neye yarar... Arif Baltacı
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Olmadı
Yağmur oldum yıkadım saçlarını Güneş olup kuruttum göz yaşlarını Olamaz deyip çattın kaşlarını Ne yaptım ne ettimse olmadı... Rüzgar oldum saçlarını taradım Irmak oldum göz yaşımla çağladım Arı oldum bin bir çiçek topladım Ne yaptım ne ettimse olmadı... Zehir oldun yemeğime kattım seni Ateş oldun ellerimde tuttum seni Keder oldun göz yaşımla ektim seni Ne yaptım ne ettimse olmadı... Arif Baltacı
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|