![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstanbul Sevdalısıyım
İstanbul gözlerimi saran ruhumun hapsinde İstanbul gözlerin nazarlarını kıran şafakların kelepçesinde İstanbul’a yapışan varlığım yansımaların esintisinde Geniş ufukların tebessümü ile İstanbul her yanımda İstanbul sevdalısıyım yarınların şafağında İstanbul ahdesindeyim bugünlerin genişliğinde İstanbul Akabesindeyim geçmişlerin izlerinde İstanbul evladıyım zamanlarımızın yaşantısında soluk İstanbul sevdalısıyım, ruhumdaki hicran senle dinmiş Gül kokulu, bülbül ötüşlü, mavi perdeli kentim İstanbul sevdalısıyım, bünyende hayatım senle kazınmış Gönüllerle örtüşen bağrınla âdemlerin iltifatında İstanbul sevdalısıyım, kalbimin sesinde senle yankılanmış İstanbul kendisine süzülenlerin hecesinde İstanbul kendisine sokulan noktaların işaretinde İstanbul geniş ufukların çerçevesinde nefes İstanbul kendisinde yaşayanların aynasında ses Çiçek bahçeli, deryalarla serili, mavi kubbeli kentin Sanat ve kültürle örülen insanlığın coşkusu Ufuklarla örtüşen istikametinle gelişimin imzasında İstanbul sevdalısıyım, varlığımızdan kapanışına kadar Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaldırımlara İdamım Yazıldı
seni nasılda çok özledim bir yavrunun ana kucağını istemesi gibi akreple zehirlenen derede anıları izlemesi gibi bir yanın kulağında yıldızlara dayanması gibi tanın batmasında güneşi içmesi gibi senin gözlerin gözlerimde kaçmasıyla kalbimin kapısını darbeyle kırmasıyla sana olan özlem ve söylemlerim artarak şiirlerimin tanıklığında, kaldırımlara idamım yazıldı Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karacaahmet' teyim
Toprağı kanla sulanan Teni kemiklerle süslenen Karacaahmet'teyim Ölüm bahçesinde ruha gıda olan rahmetteyim Yüreğimi burkan son menzilin elindeyim Kaçınılmaz yatağın koynunda zahmetteyim Gözlerime çarpan taşların hüzün eteğindeyim Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karacaahmet'te ki Vesikalık
Gözlerime topraktan sürme çekildi Dudaklarıma taşların telaşında mim gerildi Selvilerin gölgesinde, tarihin göbeğinde Yüreğimin tenine hüzün yeli serildi Karacahmet'in takibinde ruh torbaları Ensemin damarına devrildi Mermer köşeli yüzü Ceset döşeli yükü Toprak köseli teli Anılarla yüzleşmiş seli Akar hazin kuyuların duruluğuna Saatler, elimde hovardaca kaçan Çöllerin kuruluğuna ayak vuran deli Bir vesikalık buldum Karacaahmet'in ölüm evrakında dürülen filesinde Anların mengenesinde sıkışmış Hayatın yaşlılığında gerilerde sıkılmış Alınların penceresine karanlık boya yıkılmış 1960 yılında kalan er kişi vesikası toprağın tabağına gömülen yakamoz bedenini çürüttü... Dudaklarında hafif tebessüm, Ufukların avucuna uzanan tezekkür bakışlarında, yürek seferi vardı, kafanın kürek eseri sardı... Kıvırcık saçları maviyi ve maziyi kaç kere yaladı Yorgun gözleri kimbilir hangi kaldırımları kamcıladı Bilinmez, dostlarının şahitliğinde hatıralarla yaslandı Bu yüze ölümü sordum Kendisinden kaçınılmaz vuslatın ağırlığını duydum Ruhumun savrulan sağırlığında toprak yüküne eğildim Kara toprağın kelepçesinde teslim... Bir vesikalık fotoğraf Bin anın ininde aklıma yatalak Elimde ki benim vesikalığım olsa Geleğin izinde donan yüzle Mezarlığa ayna... Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karacaahmet
Çağların dişli çapasıyla kazılan İnsanlığın anlık ellerinde yazılan İbret koltuğu olan Hayat tabağında son durak bulunan Karacaahmet Ceset döşeli ocakla sarılı Mermer köşeli kucakla yarılı Varlığın söndüğü kucakla yaralı Terleyen renginde yüküyle yorulur Ölüm bahçesinde biçilen hüzün boşluğudur Edebi vatana geçiş yokluğudur Tarihin mirasından gelen insan tokluğudur Eski mezar taşları Geçmişin kuyusundan sıvanan mülkü Kavuklu, sarıklı, yazmalı kararan mührü İşte şu taşın altında yatan bir insan yüzü Gökyüzünü kollayan selvi gözlü Kimbilir hangi anıların defterinde sözlü Günahın kadehinde içilen anlar Sevabın payesinde biçilen şanlar Anlar geride kalır toprağa akar Sessizliğin batışında zamanlardan ağlar Son menzilin bakışında kendine bağlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karanlığa Üflenen Özlem
Anlık tozların düşlerinde solukla yürüyen Damarlarımın ininde uğultulu seslerle gezinen İsmin canıma mimlenmiş, cismin kanıma damgalanmış Benliğimi ansızın sisliyerek kazınan Uzaklıkların çöl seraplarında buzlanarak oyalıyan Yitik gecenin kaldırımlarında seninle süzülen Sahiller boyu sürüklenerek dalgalarla tokatlanan Yıkık bir sevdanın kanlı hecelerinde sayıklayan Geçmişin yosunlu taşlarını ayıklayan Seni viranelerin yollarında arayan Geçmişin aşılmaz iklimlerin ardında kalmıştım Bende: savurucu esintilerle feryat kopartım Sana olan özlemi kendime hapsettim Düşüncelerim le delinmez duvarlarda büzüldüm Yüreğimin yangınlarını korlayan taşlarla üzüldüm Hayatımın aynasında hicranla duran Tebessümün kalbimi hançerliyerek alnımda donan Geleceğin serhatlerini mecnun misali dağlayan Hüzünlerin tokmakları ile mahsun timsali ağlayan Hülyalarına ördüğüm kumaşlarım yırtınan Karanlığa üflenen özlemle tutuşan Sevdanın zamanlarına zincirlenen: Maktul Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karartma *******i
benim hayallerimi boşa çıkardın kırgınlığımla kaldırımların boşluğuna düştüm anladım ki, sana olan sevgime ihtiyacın yokmuş anladım ki, sevgini bir başkası için örmüşün karartma *******ime yıldızlar düşer yıldızlar ellerimde sıcak olur, yas düşer rüyalarım gözlerime bıçak oluır, kan düşer ay ın yüzü avuçlarımda kor olur ruh ilimi ısıtan, can izimi ısıran ******* karatma *******imde karanlıklar gözlerimi yoklar beynimin süngerine karanlığı batırırım başımı emen yastıklar karatma *******imin sahibi olur kaç gecenin ölümcül soluğunu duydum senin karartında yüreğime acı vurdun geleceğin arazisine karartı *******inin sirenini duyurdun |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırmızının Rengi
Bir sevdanın solan gülleri kırılır Kırmızının rengi yüreğime saplanır Kan damlayan günler zihnime satır Fikrimin acı sellerinde kırmızı yığılır Benliğim önlenmez hezeyanların sürgünlerinde Harabelere boğulmuş anılarla dürbünlerinde Geçmişin sevdasını seyrederim ruhum dalmış Hayatımın duvarını sızlatmış Saatlerimin nemlerini oyalamış Gönlümü boyayan kırmızı ile kapatmış Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuyuların Ağzı
Zamanların kuyusu yüreğime dökülür Seninle hayatın kıyısında gezilir Anların acı suyu içilir Yılların kelepçesi sende takılır Kuyuların ağzı gözlerime dolar Anıların ağrısı zihnimde donar Hayatımızın sisi kalemimde saklanır Yılların kelebeği sende kanlanır Varlığımın içinde hayal sülület Canımın izinde kırmızı büket Kırmızının yüzü kuyularda süret Yılların ipi seninle çekilir Kafeste ki sevda serçesi sende ötülür Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mecnun Misali
Gözbebeklerimi ağrıtarak nuru olmuş Gönlümü sancılatarak duru olmuş Benliğimi kamcılatarak sevdana divane olmuş Sensizliğin fenerlerinde yoluna koyulmuş Mecnun misali kalbur dağların yoldaşı olmuştum Çile taşlı yolumun üzerinde bataklıklar Mim kaşlı geçmişin ininde yataklıklar Anıların tokatları ruhuma sataşarak İşaretsizliğin ilinde kapanarak Mecnun misali kirli bulutların izdaşı olmuştum Sorularımın heceleriyle yırtılarak Kanlı satırlarıyla kırılarak Anlı zamanın yosunlarında boğularak Sessizliğin hülyaları yüreğimi kavurarak Mecnun misali süslü güllerin sırdaşı olmuştum Özkan Karaca |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|