![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir yıldız kaydı
Bir yıldız kaydı, Akşamla beraber. Kayıtsız kalamazdım, Sana benziyordu: Boşlukta sönüp yok oluşu. Bir rüzgar esti geçti o an: Sende böyle gitmiştin, Benden kalan ne varsa, Hepsini katıp önüne; Ardına bile bakmadan. Hiddetinden karardı bulutlar, Gök bana ağladı o gün: Yutkundum, yutamadım! Boğuldu hıçkırığım! Göğün gürültüsüyle... Doldu,doldu taştı gözlerim Karıştı yağmura Dökülmeden yere... Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bircik Dostuma
Gözlerinde menekşeler solgun Beden arzuya yorgun Nedir ki hasret ayrılık ne demek Gönlün sevmelere yorgun Düş güvercinin maviliğe kırık Yürek yanık düşlere kırık Burcu, burcu is kokusu Derindeki aşkın hüzün tortusu Silmeli derindeki acıtan izleri Daha fazla incitmeden kendini Görmelisin özünün güzelliğini Yürü be gülüm kim tutar seni Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Boşver be... Boşver
Boşver diyorum bazen Adam sende boş ver Nasılsa durduramazsın Arsız arsız aksın zaman İlkbahar yaz güz derken Şunun şurası kışa ne kaldı Ömür yolu çoktan yarıladı Kırk kere sevdin ele yaradı Yeter ulan yetmeli artık Birazda kendine yaşa Uçurtma yap hayallerini Kendine özgürlüğü bağışla Boş ver her şeye aşka Kaldır duvarlardan aynaları Görme şakağına yağan karları Unut özlediğin kadını Özlemek sevmek demek Sevme ulan sevmek neyine Tutma esaretinin elini Git denize dök derdini Nasılsa duyuramadın sesini Ne olur boşver be... boşver Tik tak’ları yavaşladı bak yüreğinin Bir varmış bir yokmuş Hepsi bir masaldı dersin Boşver be... boşver Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu da Bitecek Nasılsa
Umutla beslenen umutsuz bir sevda bu O gün unutacaksın belki kim olduğumu İliklerin üşüyecek kara kışın ayazında Her güzel şey gibi bu da bitecek nasılsa Hani özlemle beklersin ya ilkbaharı Unutup doğarken neden ağladığını Döndürmeye yetmez feleğin çarkını Bin dereden taşırdığın kar suları Hani nefes nefese çılgın koşar ya atlar Öylesine dolu dizgin yaşanır hayatlar Bazen kerkinip bir sevdaya yaslanarak Bazen gözlerin bazende yüreğin ıslak Anbe an, günbe gün, mevsim mevsim Işık hızıyla yaşanır kesişen hayatlar Çıkarken bitmeyecek gibi görünsede İniş hızlıdır ters dönünce basamaklar Sonsuz değildir hiç bir şey yaşam kısa Ka^rdan saymalı içine ne sığdırılırsa Yaşa doyasıya istediğin her ne olursa Her güzel şey gibi buda bitecek nasılsa Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu limanda
Kaç nefesliktir ömür kaçı kendimize ait Kaçında huzur dolar için yırtılırcasına Ruhum kasırgadan sonra sükun bulacak Geride kalanların enkazı vurunca karaya Zor geliyor iki yüzlü hayatın yalanlarına Katlanabilmek hapis olduğum bu limanda Dalga kıranlara çarpan gerçeğin şakırtısı Kırbaç gibi inerken dalga,dalga yanağima Yelkenleri yırtık kurt düşmüş bordosuna Bu gemi batıncaya dek kalacak bu limanda Öylesine hasret bakıp uzak kaldığı uzaklara Yine yalnız bir başına mahkum bu limanda Kıymetini bilmeli bir nefes bağışlanmışsa Geçmez ömür boşa giden nefesleri saymakla Ah o alaca karanlıkta asılı ışıl,ışıl boşlukta Hep taze bir umut ateş böceklerim olmasa Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulamadım Bulamam
Gönülden gönüle yol aradığım Kapıyı açacak kol aradığım Beyhude çabalar boş ağladığım Ateşi yakacak köz bulamadım Dillenir duygular duyulmaz derdim İnatla menzile varılmaz derdim Oysa yüreğimi yoluna serdim Derdimi demeye söz bulamadım Ördü ağlarını örümcek ana Tutuldu ayağım koşarken sana Kahrettim senden ayrıldığım ana Yüreğimde hasret duramam artık Bakma sen karalar bağladığıma Bakma dolu dolu ağladığıma Üzülmezdim senden ayrıldığıma Böyle bir sevda bulamam artık Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bulmam
Kimse bulmasın hep gizli kal diye, Işıkları kapattım artık perdeleride. Güneş doğamasın diye dünyama Sakladım kara bulutların arkasına. Tam bulmuşken yıllardır aradığımı Kimseler görmesin diye:ben bile! Gizledim karanlıktaki gölgelerde. Karanlığın lacivert dehlizlerinde, Yolumu aydınlatan nurdan ışık: Orda kal ne olur benden gitme! Seninle varım bu sonsuz derinlikte. Camdandır benim yüreğim kırılmaya alışık. Cam kırıklarıyla dolu kendi yolumda, Bulmam seni ne kadar arasamda: Varsınya; mutluyum dokunamasamda........ Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostluğa
Karanlığa gömülen duygularınızın Sıgınabileceği bir ışık huzmesi Ve ruhunuzda kopan kasırgalardan Üzerinize çektiğiniz yıldırımların Paratoneridir dost Azgın nehirlerin çavlanlarında Boyun eğerken gerçeğe çaresiz Umutların tükendiği yerde: Daldır Kıyıdan uzanan yüreğe merhametle Can dır dost; can veren Yoldur hayat gitmek zorunda olduğunuz Mutlu bir kalabalığın içinde avunurken Çoğunlukla yalnız olduğunuz ve mutsuz Vazgeçip yürümekten geriye dönünce O'dur Yüzünde kocaman bir gülümseme Ve..yüreğinize dolan huzur, Verdiklerini çabuk unutur; aldıklarını asla Sığınılacak en güvenli limandır dost... ''Şanslısınız eğer bir tane varsa! ! ! '' Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostluğu sorgulamak mı?
Dostluğu sorgulamak mı? Ne haddime! Bağlamışken kendimi Koşulsuz: Sevgi ile Kimliğini; firkete ile İliştirdim Yüreğime, Olurda bıkarsan Bir gün benden eğer; sızıyla çırpınsın Unutamayayım diye Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düğün ve Hüzün
Daha dün gibiydi düğün! Beyaz konfetiler kelebekler gibi Uçuşuyordu; Konmaya kıyamadığı Beyaz gelinliğin üzerinde. Yüzlerden dökülen; Bonkör gülücükler: Masumca dokunuyordu; Hüzünlü yüreklere Gözlerden süzülen; Mutlu ışık huzmeleri Boşlukta çarpışınca; Öylesine sıcak patlıyordu ki Eritiyordu mum gibi; Kalplerdeki buz dağının en derindeki ucunu: Sevgi sözcüklerinin pusulasız uçuşlarla, Sağa sola savrulduğu; Müflis tacirin bonkörlüğüyle, Hoyrat bir cömertlik içinde harcanışı; Tüm tanıklarıyla birlikte……… Siyah beyaz soluk bir fotoğraf karesinde dondurulmuştu zaman; Sonun başlangıcını geleceğe taşımak için. Daha dün gibiydi düğün Ve bu gün düş gibi Mutluluğun halaylar çektiği gün: İyi günde, kötü günde, hastalıkta, sağlıkta Bir ömür boyu koruyup kollayacağıma….. Nerde kaldı şeref namus sözün! Sen ilkbaharımı sevdin çiçek çiçek: Yoksun? Neden? Güzünde ömrün! Bak şakaklara lapa lapa yağıyor hüzün! Böyle olurmuş kırılınca kristal koza; Beyaz kelebekler olup sevginin erdemleri, Uçar gidermiş Kaf dağında ki masallara; Son kalesi de düşünce yürekte sevgilinin Elde kalan: Feri sönmüş gözlerde; Donuk bakan hüzün…….. Abdurrahman Güleç |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|