![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Helezon
İlkbaharın rüzgârı aldı – gitti yılları. Geldi ömrümün yazı pişiriyor yaşamı. Sonra hazan mevsimi sonbaharı yaşarım. Ardından bir kış ayı karla tanışacağım. Sonra tekrar ilkbahar, tekrar yeni bir yaşam. Yine yaz ve sonbahar, yine kış var ardından. Karşı konulamaz buna, sürer gider bu akış. Sonsuza dek sürecek bu dönüşüm, bu pişiş... Piştikçe göreceğim âlemlerin üstünü. Berzah, cehennem, cennet altımda kalacaklar. Şimdi bana hükmeden bilinen o melekler, varınca ben oraya secdeye kapanacaklar. 4. 1. 2001 - Perşembe / Saat:11.45 Abdurrahman Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hep Büyüyeceksin
Büyüdüm diyorsun ya bazen bana Büyüdün elbette yavrum Ama büyüyeceksin Daha çook büyüyeceksin. Biliyorum diyorsun ya bazen bana Biliyorsun elbette yavrum Ama bileceksin Daha çook bileceksin. Seviyorsun ya, Hissediyorum seni, sevgimin sevgisini. Ama seveceksin yavrum Daha çook seveceksin. Özlüyorsun ya, Anlıyorum inan Özge’min özlemini. Ama özleyeceksin yavrum Daha çook özleyeceksin. Ağlıyorsun ya, Bazen gözyaşı dökülüyor yanağına Bazen kan damlıyor yüreğine Ama ağlayacaksın yavrum Daha çook ağlayacaksın. Gülüyorsun ya bazen Kâh gözlerinin içinden, kâh – i gönülden Güleceksin yavrum Daha çook güleceksin. Yanıyor ya bazen gönlün Yanacak yavrum Daha çook yanacaksın. Piştim sanırsın ya bazen kendini Pişeceksin yavrum Daha çook pişeceksin. Daha ben büyümemişken yaşamadıklarıma göre, Daha ben cahilken bilmediklerime göre, Daha ben sevmemişken her şeyi sevemediklerime göre, Daha ben özleyemiyorken özlem duymadıklarıma göre, Ağlayacak ve gülecek bir şeyler bulabiliyorsam bu yaşımda bile, Yanıyorsa gönlüm hâlâ daha bunca yıl yanmasına rağmen, Ve pişiyorsam bugün bile, daha çiğim demek ki! Pişen ekmeği insan bile alırken fırından, pişen insanı Allah almaz mı dünyadan? 3. 12. 2002 – Salı / Saat:12.30 Abdurrahman Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hissediş
Kaba yapı çok inceldi, sese dönüştü. Ses gittikçe yok oldu, öze dönüştü. Görmedim onu ama, biraz hissettim. Önce cisim, sonra ses, sonra öz vardı. Tarifi yok, mümkün değil, bir şey yok sanki. Ne bir cisim, ne bir şekil, ne de bir tın. Tınılar, titreşimler, sonra cisimler. Ve takiben dünya, insan, hayvan..........isimler. 1997 Abdurrahman Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İkilem
İte çakala uyma derdi babam yeni yetme dönemlerimde. Şaşırırdım ben de, yaşadığım yer şehir, ne arar burada it, çakal diye. Varmış, büyüyünce gördüm onları, hem de sürüsüyle. O zaman anladığımdan tek farkı, bunlar iki ayaklısı. Yermek için yazmadım bu şiiri, sakın yanlış anlamayın ha! .. Acıdığım için yazdım hallerine. Dua ediyorum Allah’a onlar için de. Bu ikilemden kurtar onları ya Rab’bim, ya sevgi ver yüreklerine, ya da iki ayak daha ver diye. 30. 6. 2000 Abdurrahman Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlk İstasyon
Sevgilisinden ayrılmış sevgim. İpi kesin koparan da kendisiymiş aslında. Duygu karmaşası içindeydi o gün. İçimden güldüm kızımı dinlerken. Ne önemi var be yavrum ayrılmanın sevgiliden, yeter ki ayrılma sevgiden. 5.4.1984 saat 11.05’te de yaşadın bunu, doğarken ayrılmıştın gerçek sevgilinden. Ona dayandı da buna mı dayanmayacak yüreğin? Parça buçuk deneyimlerin hepsi hazırlık, aslında ona doğru gidiyor gönlün alışarak. Yeter ki ayrılma sevgiden, yolunu şaşırarak. 13. 10. 2000 Abdurrahman Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan
Duygularım düğümleniyor bazen boğazımda. Ne yutabiliyorum onları, ne de atabiliyorum dışıma. İfade etmenin de bir anlamı olmuyor, hisseden olmayınca. Bazen de kelimeler düğümleniyor dilimde. Nefesim ittirse de çıkamıyor bir türlü. Söylenecek çok şey var, biliyorum; ama söyleyemiyorum, anlayan olmayınca. Yalan söyleniyor bazen gözüme bakıla bakıla. Kızarıyor yüzüm sanki suçlu benmişim gibi. Öyle değil diye haykırmak istiyorum; konuşamıyorum bile bir tek kelime, utanan yüz olmayınca. “Hayvan yularından, İNSAN sözünden tutulur” demiş atalarımız. İNSAN sözünden tutulur. İNSAN sözünden. İNSAN... 6. 6. 2000 – Salı Abdurrahman Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İtiraf
Zamanı sen var ettin, bizse ölçüyoruz saatlerle ve en kısa süresine an diyoruz. Sen bir “ol” dedin, yani olmasını diledin, oluverdi bütün âlem belki andan da kısa bir zamanda. Senin kurduğun düzene göre ölçtük, milyarlarca yıl oldu sen “ol” diyeli. Bunca zamandır el birliği ettik sanki dünya üzerindeki bunca deli, yıkamadık halâ kurduğun düzeni. 28. 2. 2000 – Pazartesi / Saat:01.30 Abdurrahman Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyi + Kötü = İnsan
Falan kişi iyi insan derler ya.. Ya da filan kişi kötü. Şu insana ben çok güvenirim, Ya da bu insana asla.. Ne kadar anlamsız şeylermiş bunlar. Peygamberlerin bile düşmanı olmuşken, Herhangi bir insan, nasıl çok iyi olabilir? Veya cani bile yavrusu için canını verirken, Herhangi bir insan, nasıl çok kötü olabilir? Yoksa peygamberler öcü, caniler mi ciciydi? Hayır, onlar kendi gerçeklerini ifade ettiler. Biz onları öyle gördük, kendi gözlüklerimizle, İşimize geldiği gibi. Çok iyi tanıyorum, falan kişi cici deme sakın! . Falan kişi de öcü deme ha! ! Onları cici ya da öcü yapan sensin. Çünkü öyle görüyorsun onları, kendi gözlüklerinle. Aslında her insan hem cici hem de öcü. Ben de, sen de öyleyiz. Unutma, Daha çok cici olmak istiyorsan, Besle, büyüt, geliştir o yönünü. Korkma, öcü zaten ölecek, sen öyle yapınca. Ve dikkatli ol insanlarla ilişki kurarken. Onun hakkındaki kanaat gözlüklerini kır, Ve sadece cici tarafıyla ilişki kur. Yüreklendir o yanını. 1997 Abdurrahman Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kâbus
İçim yanıyor derler, lâf. İçim ağlıyor derler, o da lâf. Bunca yıl duydum bu lâfları, Lâf olmadığını şimdi anladım. Gerçek ateşte yak beni diye yalvartır Allah’a, Haykırarak ağlat beni diye yalvartır Allah’a, Yeter ki içim yanmasın, içim ağlamasın, Dışım sessiz, sakin dururken dedirtir. Sen de anlamaya çalışma, anlayamazsın, Benim bunca yıl anlayamadığım gibi. Anlamanı da istemem ya! Anlaşılamıyor ne olduğu, yaşanmayınca. Yaşamanı asla istemediğim gibi..... Abdurrahman Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçak
Terk etmişsin beni, öyle diyor ortak dostlar. Dünyada ilk terk edilen ben değilim ya! Hem kimler terk etmedi ki beni bugüne kadar. Terk et be güzelim, bir de sen terk et, kaç yazar. Ne diyeyim artık olan olmuş, vazgeçmişsin zaten benden. Ama daha doğru olmaz mıydı kendin söyleseydin bunu bana? Sevdamız başlarken dostlar mı vardı arada? Ne güzel ve yalındı herşey sevdamızı yaşarken, sen ve ben, sadece iki ten. Birlikteyken yetti de gücün her şeye, bir eyvallah demeye mi yetmedi terk ederken, bir eyvallah demeye. Senden, senin sesinden, senin gözlerinin içinden, senin yüreğinden işitseydim keşke bunu. Söylemeyi bırak, haykırsaydın hatta yüzüme 'seni terk ediyorum diye'. Yeter ki deseydin be... Sıkardım gözlerimi akıtırdım gözyaşımı yüreğime. Sana ait kısmını söker yüreğimin verirdim eline. Kalmazdı bende hiçbir şeyin, kalmazdı bende, merak etme. Böylesine gidişin, böylesine kaçışın, ve bu korkun niye. Hani sarılır, vedâlaşır, helâllaşırdı sevgililer ayrılırken gönüllerince. Hani terk edilen donakalırdı gözlerini sabitleyerek terk edene, Terk eden de kayboluncaya kadar gözden dönüp dönüp bakardı arkasına ve el sallarlardı biri birilerine. Böyle okumuştum romanlarda ve hep böyle görmüştüm filmlerde. Olmadı be güzelim, olmadı işte. Bıraktın gittin ya beni sessizce, boynu bükük kaldım şimdi bu şehirde. Boynumu büken beni terk edişin değil, kaçışındı be kadın, hem de kahpece. Hatırlar mısın? Aşkımızı başlatan, yüreğimi ilk çalan da sendin, şimdi bitiren de sen. Soruyorum kendi kendime, böylesini hak etmiş miydim ben? Kan damlasa da yüreğime, nağmerdim arkandan bir damla gözyaşı dökersem. 27. 1. 2003 - Pazartesi / Saat:11.30 Abdurrahman Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|