![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Doyumsuz Senfoni
Ilık ılık bahar günleri, esiyor meltemler Ruhları okşamaktayken hafif bir müzik Bir çift göz, bastı bam teline gönlümüzün Hızlandı ritim, şahlandı müziği hayatın Başladı aşk mevsimi yine, yenibahar Üflemeliler fısıldadı aşkı gönüllere Yaylılar fırlattı oklarını, sapladılar Ardından vurmalılar girdi devreye Titretti yürekleri güm güm diye diye Baharla başladı bir doyumsuz senfoni (29.032007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dönme Dolap
Biri terk etti dönme dolabı Biri yeni bindi Biri yeni başlıyordu dönmeye Diğeri çoktan razıydı inmeye Yeni binen döndü, döndü... Bu alemden habersizce O da öğrendi bir gün Bu alemde aşkın olduğunu O da sevdi Artık dönüyorlardı beraberce Mutluluktan sarhoş Gündüz, gece Ayrılık nedir bilmiyorlardı Hicran nedir bilmiyorlardı Onlar için dönme dolap Mutluluk dolu, sevgi dolu Ama, bir gün... Öğrendiler ayrılığın ne demek olduğunu Şimdi, onlarda İnmek istiyorlardı bu dolaptan Ama, dönme dolap Durmuyordu Şuursuzca dönüyordu Dönme dolap dedikleri Dünya Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dört Bilinenli Denklem
Sen, Ben,hasret ve aşk Dört bilinenli denklem Çaydanlık, demlik, ateş ve dem Onlar da senle ben gibi Yudumlamak istersen tadını Demlemelisin sabırla çayını İlk demde burcu, burcu kokar Damak zevkidir çay, aşk tadında Yaşarken, içerken yakar Her ikisi de… Çok bekletmeye gelmez Buruklaşır tadı bekledikçe Kavrulurken aşkla Ege sıcaklığında Nerden bilecektim Rize dağlarında Aşkım gibi tomurcuklar veren, yemyeşil Çay bahçeleri varmış, aşk tadında İlklerinde hep tomurcuk halleri Emekle yoğrulmak kaderleri İçinde saklı reyhanları Demlendikçe ortaya çıkar tatları Koparılmakmış Tomurcukların, burkulmakmış, Kararmakmış ortak kaderi Bendeki kara sevda gibi Yudumlamak için tatlarını Çaydanlık, demlik gerekli Senle ben gibi. Bir de, yakan ateş…Hasret gibi Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dut Yemiş Bülbül
Bu şiirde ne varsa Biraz senden Biraz benden Sana yemin, sana söz Katmayacağım araya elden Bahsetmeyeceğim artık Ne bülbülden, ne gülden Ama, tutamadım sözümü, Anlatamadım derdimi başka türlü Dut yemiş bülbüle döndüm Sen giderken Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Kaç Bucak Anlasın
Tanrıya yakarıyor, sokak çocukları için, Aciz bir kul, biraz sitemli, biraz alaylı! “Değiştir alnının kara yazısını, Onlar suçsuz, onlar melek” diyerek: “Aç, susuz, üşümesin sokakta çocuklar” Beğenmiyor kendi kurduğu düzeni! Suçu atıyor üzerinden. Suçluyor yazıyı yazanı Bilincinde değil, eline verilen kudretin Yazar alnına kara yazıyı kendi eliyle insan! Bilmiyor, tutsa elini nasıl ısınacak yüreği Büyüm senen Aciz kulun, suçu sende buluyor! Büyüklüğünü göstermesini istiyor senden Tanrım! İsyanı sokak çocuklarının kara alın yazısınaymış! Haksız da değil; kendi namına istediği bir şey yok! Değiştirmeni istiyor kara yazılarını çocukların Görmezlikten mi geliyorsun Tanrım! .. Farkında değil Aciz, özündeki kabiliyetin Ama tercihi küçülmektir, isyan edip istiyor Aklınca, küçük düşürmek; kaderi kötü yazanı! Kendi sanki sütten çıkmış ak kaşık; sevmez insanı Ne kötü alın yazısı kalacak, gülecek kaderi İstese, bir el uzatsa, değişecek dünyası çocuğun Ama senden bekliyor; göster hikmetini Tanrım! Aczini yaratan düşünceyi kaldır aklından; ya da Değiştir, değiştir dünyasını da anlasın Aciz kulun İnsanı sevmeyi, ya da kaç bucak olduğunu Dünyanın 05.05.2007 İzmir Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düzen Kurulmuş Dönme Üstüne…
Dünya döner,Güneş döner, Ay döner… At döner, dolap döner… Belki bir gün baht döner! Sonu yok bu dönüşlerin. Bütün dönmelere sen, istisna Sen de dön... Taş yüreklim Beni öksüz bırakma Analar taş doğurur da…Senin gibi! Taş taşı doğurmaz, durup durma yaban elinde Taş bile, taş gibi duramaz yerinde Ufalanır gider; kuma döner Sen de dön... Taş yüreklim Beni öksüz bırakma Ne kıyısı kalır, ne köşesi taşın Kapılırsa dalgasına hasretin Oyuncak olur dalganın elinde Yuvarlana yuvarlana meşeye döner Sen de dön... Taş yüreklim Beni öksüz bırakma Bir sen kaldın, bir de bahtım, dönüşlere müstesna Kutup yıldızı gibi çakıldın kaldın Gittiğin yaban ellerde Bittim; tükendim artık Aşkın çağı çoktan geçti bende Köreldi tüm duygularım, biri istisna! Fark etmeyecek artık, dönsen de dönmesen de Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elinden Olmayacak Ölümüm
En güçsüz anında Ölüm yatağında En hoyrat hasarı verdin Bu kadar yıkmamıştın Değerlerimi Önceki gidişlerinde bile! Neyse ki bir tesellim var Elinden olmayacak ölümüm Bereket! .. Ölümünün elinden olacak zahir Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerin
Bir işe yaramaz Yordamını yitirmiş ellerin Elimde kalamadı Ölüm soğukluğunu Hissettiren ellerin Kaptırmışım ellerimi bitmez pazarlığına Ama sevda bu, pazarlıkla olmaz ki Ayrılıklara sallanmaya alışkın ellerin Bırakmıştı elerimi, olmuştu ellerin Gitmiştin ellere Elden ne gelir şimdi Ellerin ne suçu var Sen gönüllü olmuştun ellerin El ele veremedin ellerini Derman bekledin elden Sevdanın elinden çektiklerim Hasret yakıyor; uzaktayken ellerin Ellerinle el bebek gül bebek, Yaban ellerinde büyüttüğün hasretin Ellerimi koynumda bıraktı Sana dost, bana yaban olan ellerin Şimdi ellerde ne buldu ellerin El alemin elinde boş mu kaldı ellerin Ana eli gibi tutmuş olaydı ellerimi ellerin Girer miydi araya, ne işi vardı ellerin Bu ne çok el, cebimde, gözümde, aklımda, Aramızda; ne işi vardı bunca ellerin Bir ellerindi beni deli eden, bir de ellerin Şimdi içimde, ellerimi bırakan ellerinin hasreti Saplanmış bıçak gibi beynimde ellerin Bir de, ellerini tutan ellerin, cinneti Ah bir de yakın olsan, ulaşabilsem, göreceksin! Ardımda bırakacağım çifte cinayeti Metin Soydeveli Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() En Büyük Pişmanlığıydı
Orta okula başladığım yıllardı Basmane’deydi lokantamız Ucuz ve büyüktü ekmekler Ölçüydü çeyreği bir porsiyon Babayiğitti yarım ekmeği yiyebilen Çeyrek bile çok olur, zayi olurdu Ortasından bir dilim keserdik Artık olmasın müşteriden Amaç değil di beş kuruş fazla kazanmak bir ekmekten En büyük pişmanlığıydı Son nefesini verirken babamın Helal ederler miydi o bir dilimi Helallik isteyecekti mümkün olsaydı Birer lokma düşecek her müşteriden Şimdi ekmek küçüldü yarı yarıya Boşaldı içi diğer değerlerimiz gibi Bir ekmekle gün geçirebilirken bir aile Şimdilerde bir çocuk bile doymuyor Bir bütün ekmekle bir öğünde Ekmek hesabı yapıyor Başbakanımız O günleri bilmiyor olsak kanarız Adet olarak çok ekmek alabiliyormuşuz Gündelik kazançla, bu hesap yanlış Ya da düpedüz kandırmaca, yalan, yalan Söylüyorlar gözümüzün içine baka baka Arar olduk zeytini ekmeğe katık ettiğimiz günleri Gözünün içine bakar olduk çocuklarımızın Küçük koparsa lokmayı, küçük koparsa peyniri Gözümüz yok elbet yediğiniz içtiğinizde Bir kilo peynir alamaz olduk; bir gündelikle Esirgediniz enflasyon farkını emekliden Halimiz perişan, dayanmaya kalmadı mecal Henüz başındayken hastalık, uzak iken ecel Kestiniz hayati öneme haiz ilaçlarımızı Öl diye, gözümüzün içine bakar oldunuz. Hani anayasanın ilgili maddeleri nerede? Sağlıklı çevrede yaşamak, yaşatmak temel hak dı Sağlık özelleşti, koruyucu hekimlik çoktan rafa kalktı Hastaya ilacı, yaşama hakkını çok gördünüz. Tebrikler efendim, bizi yaşarken öldürdünüz. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() En Usta Terzi
Üzerimde emeği bulunan tüm öğretmenlerime ithaf. Ne keramet var bu kumaşta ne de iplikte Bir ustalık, bir maharet var o dikişte İnsanlık onuruna yakıştı daima eserin Hep uygundu; ne bol geldi, ne de dar Zarafetle taşıdım onu hep üzerimde Hayatta duruşum, en çok sevdiğim oldu Maharetle biçip, diktiğin bu güzel elbise Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|