![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gül Geç Derdine
Yaşamak güzel şey be kardeşim, Mutluluk güzel şey... Sevdiğin yanındaysa bir de, Değme keyfine. Gül geç derdine. Aşık olmak güzel şey be kardeşim, Sevmek güzel şey... Seviliyorsan bir de, Değme keyfine. Gül geç derdine. Hasret de güzel şey be kardeşim, Özlem güzel şey... Hayali yanındaysa bir de, Değme keyfine. Gül geç derdine. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gül İle Bülbül
Gül... Bülbülün hayattaki gerçeğidir. Yıllardır bu hep böyledir, Bülbülün bitmeyen çilesi, Aslında sevgisidir. O, gülün biricik efendisidir. Gül... Kokun ne güzel, ne de hoştur, Seninleyken gönüller bir hoştur. Sen yoksan eğer, Alem yoktur, dünya yoktur. Her şey tümden bomboştur. Gül.... Dalında ne güzelsin sen Kıskanır seni tüm çiçekler, Pervanedir etrafında böcekler. Görme onları, duyma sen Bil ki, en iyisine layıksın sen. Gül.... Sen, bilmem kimlerle tanışacaksın Elbet bir gün kendinle de barışacaksın Heyhat! Bülbül etse de feryat… Gör bak …gönlünü birine bağlayacaksın. Biliyorum, artık sen de mutlu olacaksın. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Kız
Ondördünde kocaya gittiğinde, Oyun sanıyordu evliliği zahir. Evcilik oynarım diye, Oyuncak bebeğini de götürmüştü. Bir anası ağladı ardından. Gerisi, yalan ağladı. Babası Tilki Süleyman, Bir tomar gavur parasına sattı gül gibi kızı. Traktör alacaktı başlık parasına. Kocası sidikli Nuri Gerdek gecesi, Kız çıkmadı diye İt kovalar gibi Tekmeleyip, atıverdi kapının önüne. Gül kız… Ağladı, yalvardı. Kusur bende değil dediyse de, İnandıramadı kimseyi Baba evine döndü garibim Zulüm gördü, işkence gördü. Yine de sesini çıkarmadı Babası,satılığa her çıkarışında Defolu mal misali geri geldi. Horlandı, dışlandı. Borsa misali, Değeri de düştü Gül kızın En son Hacıların Ömer’e gelin gittiğinde Kapıdaki uyuz eşek bile para etti de Kendi para etmedi. Bir kat giysiyle bir çift terlikti sermayesi. Talihi gibi, yüzü de gülmedi, Kocası hem alkolik, hem kumarbazdı Altı aya kalmadı, en son tarlayı da Kumar masasında bıraktı Daha da yetinmedi Bankadan ipotek yapar gibi Sözleşme yaptı kavatlarla. Ya karını alırız altından, ya canını dediler Canı tatlı geldi ***in. Gül gibi karısını, alemin çakallarına Kendi eliyle verdi. Kurtlar sofrasına düşmüştü bir kere. Vücudu, sermayesi olmuştu nasılsa. Bu kahpe dünyada, Kahpece yaşamak ona göre değildi. Ödenmiş veya ödenecek tüm bedelleri Küçücük yüreğine sığdırmıştı. Yüreği yaralı, bahtı karalıydı Nerde akşamsa, orda sabahlamak vardı Tiksinti verici de olsa, Kaderde, yüzlerce kocayla yatmak da vardı. Kimi eğlendi, kimi alaya aldı Kimi sofrasında meze yaptı. Kimi de bir gecede imam nikahı kıyıp Sabaha boşadı. Bu gün Karaköy’de görürsünüz Gül kızı, Yarın Bend deresinde. Öbür gün bir meçhule gidecektir nasılsa. Gül kız kim diye sorarsanız tanımazlar. Adı Kader’dir Gül kızın. Ah benim açmadan solan tomurcuk gülüm. Ah benim talihsiz kınalı kuzum Yüreğim yanıyor, Bataklıkta açan, Bilmem kaçıncı güldür bu. Kaderin Kader’e oynadığı Bilmem kaçıncı oyundur bu. Sen utanma bacım Baban utansın İstanbul utansın Yurdum utansın Sen ağlama bacım Bir ben ağlayayım, Bir de anan ağlasın. Bir ben yanayım sana Bir de baban yansın ahir dünyada. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hatıra
Hatıralar acı veriyorsa insana, o hatıra değildir… Ya unutmaktır çözümü, ye da yakmaktır bazı şeyleri.. Düne dair ne varsa yaşanmış, yaşanmamış, Doldurun hepsini sobaya, yansın …bitsin… köz olsun. O şen şakrak gülüşler… Yaldızlı sözler… Şarkılar, şiirler, nağmeler… En koyu sohbetler… Onları da atın... Yansın… bitsin.. Kül olsun. Köz bitmeden, kül savrulmadan, Beni de atın ateşe. Bir de ben yanayım… Hem kendimi, hem hatıraları yakayım… Bir tek hatıra bırakın bana, O’nu hatırlatan… Sadece hayali kalsın.. Bırakın beni… Onunla avunayım.. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayata Dair
Söylenecek bir şey kalmadı hayata dair. Her şey söylendi, yazıldı, çizildi... Ve... yaşanmadan bitiverdi… Bir ömür misali… Ölü bir doğumdu aslında hayat. Suni teneffüs bile kurtaramazdı... Tohum, çoktan toprağa düşmüştü de, Nedense, açmamıştı çiçek. Don mu yemişti, çiğ mi düşmüştü? İnsanoğlu da böyle değil miydi sanki… Bir kötüye, bir kalpsize düşülmüşse, Taze gelinler mutlu olur muydu yuvalarında. Açmadan solan kaç gonca gül vardı kim bilir. Gözpınarları sel olan kaç çift göz... Baba ocağı her zaman tatlıydı da, El ocağı acı olurdu bazen... Hele bir de arsıza düşülmüşse, Günler, ******* mahpusluk içinde geçmez miydi? Tıpkı, hayat gibi… Kısacası; Sahte bir dünyada, sahte duygular içinde, Sahtekar insanlar arasında geçiyordu hayat. İnsanları bile sevmekten korkmuştuk. Eğrinin içinde doğruyu arar olmuştuk. Gülü dalında değil de yapma çiçek misali, Hep vazoda sever olmuştuk. Oysa bizler yalana düşmandık, gerçeğe dost... Söylenecek bir şey kalmadı artık, Şimdi yaşam, başlamadan biten bir roman gibi, Okumanın da tadı kalmadı artık. Tıpkı, hayat gibi. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Şeyde Sen
Sen her şeysin.... Her şeyde, sen var... Gecemde sen, gündüzümde sen, Hayale dalıyorum,sen... Saate bakıyorum, sen.... Gözümde sen.... Gönlümde sen, Ruhumda sen, Uykumda sen... Ağaçta sen, Toprakta sen, Yerde sen... Gökyüzünde sen. Söyle bana kız, Sende şeytan tüyü mü var? Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoşçakal
Garson bey kardeşim, Biraz cin, biraz tonik. Biraz da leblebi, beyaz olsun. İstersen beraber içelim. Hem anlatalım, hem güzelleşelim. Hesap mı dedin? İşte onu iyi etmedin. Maaş almaya yirmi gün var, Hesabı aybaşında öderim. Hadi şerefine... Bozukluklar sende kalsın. Hoşça kal. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İbret
Saniye sayılıdır, dakika sayılı… Gün, haftayı kovalar, ay sayılı. Harf sayılıdır, kelime sayılı… Dil, sözü kovalar, cümle sayılı. Nefes sayılıdır, ömür sayılı… Ölüm, canlıyı kovalar, adım sayılı. Günah sayılıdır, sevap sayılı… Riya, yalanı kovalar, gerçek sayılı. Ruh sayılıdır, beden sayılı… Ecel, insanı kovalar, kefen sayılı. Alem sayılıdır, dünya sayılı… Gündüz, geceyi kovalar, yıldız sayılı. Çiçek sayılıdır, yaprak sayılı… Bülbül gülü kovalar diken sayılı Şimşek sayılıdır, yıldırım sayılı, Rüzgar, bulutu kovalar, yağmur sayılı. Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlham Perisi
Vakit gecenin bir yarısı, Beylikova uykuda, Ruhum yine mahpusta, uykum yine firarda… Bu kaçıncı sensizliğim böyle, bu kaçıncı gecem, Dumanında sen olan bu kaçıncı sigaram… Aklımda sen…. Hayalimde sen… Bir nefes çekiyorum derinden… Yine sen… Resmini çiziyorum gökyüzüne gözlerimle, Selam gönderiyorum o güzel gözlerine… Selamımı aldın mı ilham perisi. Sabah olmak üzere… Yer sessiz, gök sessiz.. Kaldım bir başıma… Ben yine sensiz… Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İtiraf Ediyorum
Mahallemizin en güzel kızıydın sen. Zengin züppeler aklını çelse de, Kimseye gönül vermezdin. Salına salına yürür, Tüm mahalleyi başına toplardın Hani bir keresinde dudağım patlamıştı da, Küçük kardeşimin eli çarptı demiştim ya, İtiraf ediyorum, Dayak yemiştim, Sana baktılar diye kavga ettiğim gençlerden. Sen Mercedes’le giderdin iki adımlık yere. Ben tabana kuvvet koşardım peşinden. Her defasında soluk soluğa kalır, Tutmazdı sanki bacaklarım. Kaç gece kapınızda nöbet tutmuştum Kaç defa taş atmıştım camınıza.. Bir kerecik görebilmek uğruna. Hani bir keresinde kırılmıştı ya koca cam, İtiraf ediyorum, Camınızı ben kırmıştım o zaman. Okul kantinine her gün Yolum düşmezdi benim Çıtır simitleri suyla katık yapar, Bol köpüklü ayran niyetine içerdim. Hani bir keresinde sana simit ve ayran almıştım da, Kendim, aç değilim demiştim ya, İtiraf ediyorum Param çıkışmamıştı o zaman. Senin hayallerin bile bir başkaydı Limuzin araban olmalıydı Göz kamaştırıcı yatın, Gerdanlığın, Tek taş pırlanta yüzüğün. Bense hayallerimde hep seni yaşatırdım Hani defterinin son sayfasına “Seni Seviyorum” diye yazmışlardı da, Disipline göndermiştin ya tüm sınıfı. İtiraf ediyorum, İşte o bendim. Kötü adamlar her defasında Rüyamın içine girerler, Seni benden alır ve giderlerdi. Bense yine boynu bükük kalırdım. Çınar ekmek fabrikasından Sütlü ekmek alırdın ya, Ekmeği kıskanırdım o an. Pamuk ellerinde ben yokum diye. Hani bir keresinde, ekmek aldığında Yere düşmüştü ya hepsi, İtiraf ediyorum, Ben düşürmüştüm, Belki elimi tutarsın diye. Onsekizinci yaşında Onsekiz il dolaşmıştın. Sabah İstanbul'da, Akşam İzmir'de gönül eğlendirirken, Ben o zamanlar iş aramakla meşguldüm. Ben varoşların kalabalık mekanlarında Kah otobüs beklerdim, Kah otostop yapardım eve dönmek için. Soğuk çorba boğazıma düğümlenir, Kaldıysa, çayın olanını içerdim. Soframızda ekmek bulunurdu da, Çoğu zaman et olmazdı. İtiraf ediyorum, Sana hasret olduğum kadar Yıllardır pastırmalı kuru fasulyeye de hasretim. Seni birkaç saniye de olsa, Görebilmek bahanesiyle Marketten satın aldığım sütleri Evinize kadar getirirdim. Hani bir keresinde Kapıdan çıkarken, dilenci sanıldımdı da, Demir iki buçukluk uzatmıştı ya baban İtiraf ediyorum, O, bendim. Hala saklarım, hatıra niyetine. Sen ulaşılmazdın benim için Dünyalarımız farklıydı. “Seni hayallerimde yaşatıyorum” Demiştim de, gülmüştün bana. Önce hayallerin öldüğünü, Çok sonraları öğrendiğimde, İtiraf ediyorum, Seni öldürememiştim kalbimde. Evliliği düşünmüştüm de çocuk aklımla, Alacağım maaşın makyajına bile yetmeyeceğini Düşünememiştim. Şimdi yıllar geçti, Sen hayallerine kavuştun, kavuşmasına da Evlendiğin adam dirlik vermiyormuş. Tanıyanlardan işittim. Mutsuzmuşsun. İki beben varmış, biri kız biri erkek. Ben mi? Boş ver beni. Yine de itiraf ediyorum Ben yine seni düşünmekle meşgulüm. Vecdi Murat SOYDAN 04.08.2005 Mihalıççık Vecdi Murat Soydan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|