![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çeki
Ne çektiysek dünyada tatsız dillerden çektik Kimi gün kendimizden,kimi ellerden çektik. Çok zaman varamadık sütliman kıyılara Havalarda hoyratça esen yellerden çektik. Ufkumuza engeller dikildi bir yerlerde, Açık gibi gözüken çıkmaz yollardan çektik. Güllerle aramıza nice dikenler girdi, Balı zehir eyleyen türlü hallerden çektik. Dikenlerden başka şey beklemiyorduk zaten, Ama ne acıdır ki hem de güllerden çektik. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çeşme
Biz içmedik suyundan, Ama var, Kimbilir nerde bir çeşme Gürül gürül akar Rüyalarda görürüz, Okuruz şiirlerde,romanlarda Bazen geçer gideriz önünden belki Dar zamanlarda. Bir aşsak şu dağı da, Şu ufka da bir ulaşsak deriz Susuzluğumuzca büyür içimizde ümitler Ve boş kalır her seferinde ellerimiz. Bir dost çeşme bir sevgili Bir eremediğimiz durak Özlemi bizimle hep Kendisi uzak. Biz içmedik suyundan Ama var Kimbilir nerde bir çeşme Gürül gürül akar. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çiçekler
Çiçek var,rengiyle,biçimiyle hoş, İlk bakışta kalbe dolan çiçek var, Karşıdan sevilmek için oluşmuş, Biraz koklayınca solan çiçek var. Çiçek var,ne kokar,ne de bulaşır, Bilinmez neden ve niçin oluşur, Ne kuruyup gider,ne de gelişir, Dalında öylece duran çiçek var. Çiçek var,benzemez güle,şebboya, Yalnızca cilâdır,yalnızca boya, Yaklaşınca çıkar ortaya foya, Kokarca misali kokan çiçek var. Çiçek var,kokusuz,ama çekici, Cici bir biblodan daha çekici, Görsel güzellikten yana çekici, Ancak o kadarla kalan çiçek var. Çiçek var,dil varmaz çiçek demeye, Ne aşka inanır,ne muhabbete, Kendisine sevgi gösterenlere Diken diken olup batan çiçek var. Çiçek var,bulunca hemen derleyin, Artık başka çiçek sözü etmeyin, Bir çiçekle bahar olmaz demeyin, Baharları bahar yapan çiçek var. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dalgalar
Dalgalar çoğu kez aynı nakarat Yeknesaklık deryasında çalkantı Kararsız işleyen sarkaçlı saat Ne olduran ne öldüren sallantı Dakgalar kimi gün ninni şırıltı Sütliman sularda huzura varış Uykuda sayıklar gibi mırıltı Rüya hiç bitmesin diye yakarış Ardından dalgalar dehşetin sesi Bir barbar akını önlenemeyen Yıkımlar getiren vahşetin sesi Canavar sürüsü aman vermeyen Ufuklardan doludizgin koşarak Dalgalar peşpeşe gelen dalgalar Kabararak köpürerek taşarak Kapkara tablolar çizen dalgalar Ve sonra hiçbir şey olmamış gibi Kendini engine salan dalgalar Yanar-döner bir manzara misali Hayatın aynası olan dalgalar Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dedikodu
O onu demiş bu bunu söylemiş, Tükenmez dünyanın dedikodusu, Kulak kesilenler gönül eğlemiş Merak etmişler boş yere sonucu. Sonuç yok, süreç var ortada ancak, Balık kavağa ne zaman çıkacak, Söylenenler o gün doğrulanacak, Başından sonuna tüm hikaye bu. Sanki okyanus ortasındayız, Türlü rüzgarların dalgasındayız, Kimi gün süt-liman havasındayız, Değişkenlik sarmış hep ufkumuzu. Çıkmadan bir ufuksuz yolculuğa Bir liman özleyip durmak boşuna, Devam ömür boyu dedikoduya, Çizen böyle çizmiş doğrultumuzu. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dediler Bana
Adını söyledim,o kadar çok ki, Acaba hangisi dediler bana, Sarı mı,kumral mı,yoksa esmer mi? Nerede adresi dediler bana. Bilmiyorum dedim,öyleyse geç git, Boşuna arayıp kaybetme vakit, Yine de bulmaktan kesmezsen ümit, Hadi hayırlısı dediler bana. Anlattım olanca özelliğini, Tariflere sığmaz güzelliğini, Bir değil,bin ömre bedelliğini, Tuhafsın doğrusu dediler bana. Dedim iyilikte yoktur üstüne, Kötü günde vefalıdır dostuna, Bürünmüş melektir insan postuna, Yok öyle birisi dediler bana. En güzel gülün de vardır dikeni, Sevdiğine pişman ettirir seni, Hasretle aratır geçen günleri, Masaldır gerisi dediler bana. Dediler bana da ben inanmadım, Hayâlinden başka şeye kanmadım, Seni aramaktan hiç usanmadım, Allahın delisi dediler bana. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dengesiz Toprak
Kara mısın kara toprak Renkten renge giriyorsun Her boyaya boyanarak Bir yere mi varıyorsun Olup bahçe ve de tarla Doluyorsun ürünlerle Çiçek meyva sebze gırla Neler neler veriyorsun Mübareksin falan derken Deprem oluyorsun bazen Yıkıp döküp aklınca sen Hüner mi gösteriyorsun Toprak ana mısın sahi Tükenmeyen sevgin hani Güvenilmezsin vallahi Bir de susup duruyorsun Dengesizsin kara toprak Türlü tavır takınarak Güldürürken ağlatarak Murada mı eriyorsun Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Deniz
Ömrün çalkantıları verince kalbe sızı, Çekilip bir kıyıdan izliyorum denizi. Çağların ötesine uzanan bir kıyıdan Görüyorum açıkta demirlemiş sonsuzu. Yüzeylerde bir şey hiç durmadan değişiyor, Bir şeyin derinlerde aynı kalıyor özü. Benzemiyor bir rengi bir rengine enginin, Belki o başkalıkta suların tadı tuzu. Bir uçtan öbürüne gidiş gelişleriyle, Seziyorum,deniz bir varlığın birçok yüzü. Bazı yayılıyor bir dinginlikle ufka dek, Coşarak köpürerek dalgalanıyor bazı. Her gün taptaze izler bırakıyor kumsalda Ve alıp götürüyor dünden kalan her izi. Diyorum yaşamanın adasını kuşatmış Bu deniz,bu evrenin oynak ve hoppa kızı. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Diyorum
Sen de mi unuttun beni bilemem Bir selâm göndersen şöyle diyorum Tükense bu acı bitse bu özlem Ne zaman bitecek söyle diyorum Baharlar geliyor yazlar geçiyor Tadılmadan nice hazlar geçiyor Yüreğimden hep ayazlar geçiyor Hayat çekilmiyor böyle diyorum Çağır da yanına geleyim desen Canının yoldaşı olayım desen Seninle ağlayıp güleyim desen Ne güzel olurdu öyle diyorum Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Dopdolu
Gelin de şu gidişe kafanızı takmayın, Yollar önümüz sıra tuzaklarla dopdolu, Dünya küçüldü artık diyenlere bakmayın, Ufuklar yakın değil,Uzaklarla dopdolu. Aslında sonsuz özlem çölüne döndü dünya, Bir pislik ve çirkinlik seline döndü dünya, Dursuz-duraksız alârm ziline döndü dünya, Tamirci kılığında bozuklarla dopdolu. Kirlenecek elbette denizimiz-deryamız, Çekilemez olacak ciğerlere havamız, Neden derseniz,zira şu talihsiz dünyamız Doğayı hiçe sayan tezeklerle dopdolu. Ortalık sanki güllük-gülistanlıkmış gibi Terelelliliklerin bir paraya binbiri, Şamatalar bastırmış şarkıların sesini, Kulaklar kakafonik müziklerle dopdolu. Bir yanda vur patlasın çal oynasın diyenler, Delice dem sürmeyi tek marifet bilenler, Açların-açıkların haklarını yiyenler, Öte yanda yeryüzü eziklerle dopdolu. Hasret çekilen hakça düzen kurulamıyor, Huzur iklimine bir türlü varılamıyor, Yolları kesenlerden hesap sorulamıyor, Güya sistem yasa ve tüzüklerle dopdolu. Binli yılların yolu vardı ikibinlere, Yalan dünya dönüştü talan gezegenine, Gelişme-ilerleme-kalkınma diye diye Safdillere atılan kazıklarla dopdolu. Ayaklar baş olurken ayağa düştü başlar, Uygunsuz gerçeklere verdi yerini düşler, Giderek eskisinden beter oldu her işler, Gören gözler-gönüller yazıklarla dopdolu. Yılmaz Aybar |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|