![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Farkındamısın
Felek sevdamıza oynadı oyun Seni benim sandım farkında mısın Birden bire nasıl değişti huyun Sözlerine kandım farkında mısın Bu ince sızıdır işler derine Başkası geçemez senin yerine Mecnun Leylasına, Ferhat Şirine Bende sana yandım farkında mısın ATAROĞLUM aşkım her gün yepyeni Çağrıma kulak ver bekletme beni Kaçsan mahşer günü bulurum seni Ben buna inandım farkında mısın |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Felek
Her gün bir parçanı alır götürür Aldığını geri vermiyor felek Kimisini başlamadan bitirir Garibe kol kanat germiyor felek Güvenilmez ahid’ine sözüne Çöp mü soktuk biz acaba gözüne Aynı kişilerin güler yüzüne Neden başkasını görmüyor felek Sen de göçebesin konar göçersin Tanemizi samanın dan seçersin Biçer döğer gibi durmaz biçersin Ömrümü başkası dermiyor felek Haftaları aylarına katarsın Çarkın ile asırları yutarsın Pazarında zaman alır satarsın Kimse senden hesap sormuyor felek Ataroğlu’m var mı sızılamayan Sen misin mezarı kazılamayan Sır mısın kalemle yazılamayan İşlerine akıl ermiyor felek |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geçer
Gönül neler ister amma Kader o’na güler geçer Gönül kurar türlü hayal Bir çyrpyda siler geçer. Göller beklerken sunayy Kimi yakarken kynayy Kuzu kaybeder anayy Arkasyndan meler geçer. Yapra?yny döker dallar Bir Türküye sy?maz yyllar Dünyayy çalkalar sallar Ele?inden eler geçer Ye?il kalmaz solar ba?ym Aha öldüm aha sa?ym Geçmez deme gençlik ça?ym Neler geçer neler geçer ATAROGLUM neyi gözler Görmeyi ö?rensin gözler Dikkatsiz söylenen sözler Ok misali deler geçer |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel
Seslendik yüreklere, Ça?rymyzy duy da gel. Mevlâna, Yunus Emre, Yolumuza uy da gel. Geri gelmiyor giden, Bilir ancak hisseden, Lâzym de?ildir beden, Gel gönlünü soy da gel. Ylerle yava? yava?, Dost kapysyna yana?, A?k oca?yna ata?, Bir avuç al, doy da gel. Hakk’yn yapty?y yapy, Dolmaly gönül küpü, Dört mevsim açyk kapy, Ystedi?in ayda gel. Toprak kuca?yn açty, Köprüden herkes geçti, Kral göçtü, ?ah göçtü, Kalanlary say da gel. Süz sözünü, kelâmy, Kucakla sen âlemi, Ataro?lu selâmy, Cümle âleme yay da gel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Göç kervanı
İlk defa Habili düşürdü yola Alıp götürüyor bu göç kervanı Duymayana azraili haberci Salıp götürüyor bu göç kervanı Nere gitse ardın sıra geliyor Denizden geçiyor dağı deliyor Vermesen de adresini biliyor Bulup götürüyor bu göç kervanı Hem kervan göçüyor hem kervancısı Göçüyor neşesi derdi sancısı Değil bu yolların hiç yabancısı Bilip götürüyor bu göç kervanı Bütün varlık göçer canlı ve cansız Kimi imanlıdır kimi imansız Bazı zamanında bazı zamansız Gelip götürüyor bu göç kervanı Geri dönmek bilmez çok inat gibi Yürüdüğü yollar bir sırat gibi Devsine yedirdiği ot gibi Yolup götürüyor bu göç kervanı Bu alemi kaç tur etti kaç döndü Nice peygamberler veliler bindi Binenin hangisi geriye indi Dolup götürüyor bu göç kervanı ATAROĞLUM yok kervana gem eden Yola çıkar kazancını yemeden Sevdiğini gece gündüz demeden Çalıp götürüyor bu göç kervanı |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül azabı
Dertlerimi hiçe saydı, Çektiğim gönül azabı. Meyvesini acı verdi, Diktiğim gönül azabı. Nadas ettim döne döne, Getirdim bugünkü güne, Birine bin verdi yine, Ektiğim gönül azabı. Nazar mı değdi zamana? Dertli baba, yaslı ana, Başım çevirsem ne yana, Baktığım gönül azabı. Ataroğlu’m coş diyerek, Dolup dolup taş diyerek, Gözlerimde yaş diyerek, Döktüğüm gönül azabı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül tarifi
Gönül demirci ocağı, Sazım onun körüğüdür. Gönül aşkın yaylasıdır, Âşık onun yörüğüdür. Gönül kapanmayan bir çağ, Gönül yine gönülde sağ, Gönül sanki bir yanardağ, Aşksa onun doruğudur. Gönül yıkılır yırtılmaz, Gönül akılla tartılmaz, Gönül koşmaktan kurtulmaz, Hayal sağlam çarığıdır. Gönül doğsa güneş söner, Gönül dönse her şey döner, Gönül coşsa derya diner, Göz pınarı arığıdır. Gönül açılmamış bohça, Gönül hep geçerli akçe, Gönül Kaf Dağı’nda bahçe, Çile elma, eriğidir. Gönül buğday öğütendir, Gönül alıp dağıtandır, Gönül bizi eğitendir, Orduların feriğidir Gönül balık ağı gibi, Gönül can otağı gibi, Gönül üzüm bağı gibi, Ataroğlu koruğudur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gurbeti söyler
Titreyen dudağı, sararan benzi, Gözünde yaşları gurbeti söyler. Hayaller uzağı yakın eylerken, Gördüğü düşleri gurbeti söyler. Sıladan ayrılan beden hüzünlü, Ses duyulur harabeden hüzünlü, Yollayan hüzünlü, giden hüzünlü, Çatılan kaşları gurbeti söyler. Okuyamaz alnındaki yazıyı, Dindiremez içindeki sızıyı, Kimi yâri yollar, kimi kuzuyu, Eğilen başları gurbeti söyler. Öyle bir kervan ki kimi almadı? Dünya kurulalı yolda kalmadı, Hekimler, hâkimler çare bulmadı, Tekniğin işleri gurbeti söyler. Kimi yavrusuna ad diye koydu, Belki dost olurdu, gayesi buydu, Anam on yavruyu uçarken saydı, Boş kalan döşleri gurbeti söyler. Bülbül gül üstünde durur nöbete, Yusufcuğun derdi gurbetten öte, Allı turnam haber taşır gurbete, Gurbetin kuşları gurbeti söyler. Ölüm ahirete göçüş demektir, Yayladan sahile uçuş demektir, Doğum anayurttan kaçış demektir, Kalan gardaşları gurbeti söyler. Kim ördü bilmem ki bu çelik ağı, Her asırda yaşar bitmiyor çağı Şu garip yurdumun ovası, dağı, Toprağı, taşları gurbeti söyler. İnsan neden ağlar bilmem doğuşta, Kimi düzde yaşar, kimi yokuşta, Dedem türkü olmuş Yemen’de, Huş’ta, Dönen yoldaşları gurbeti söyler. Ataroğlu’m tele gurbeti vurur, Aklıma düşünce boğazın kurur, Lokmalar şuraya dizilir durur, Ekmeği aşları gurbeti söyler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül üstüne
Ben yârimi sevdim, aldım, Gül koklamam gül üstüne. Gönlümün sazında çaldım, Adı düştü tel üstüne. Her insan düşer bu aşka, Dermanı bulsa keşke, Kavuşmanın tadı başka, Sanki kaymak, bal üstüne. Eli ele tutuşarak, Bulutlara yetişerek, Kuşlar gibi ötüşerek, Konduk aynı dal üstüne. Ataroğlu’m yârin över, Yâr nazlanır, boyun eğer, Görenin nazarı değer, Yâr yollamam yol üstüne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülü sevdim
Her çiçek mutlaka güzeldir amma, Gülü sevdim, seveceğim her zaman. Kırmızı gülleri taktım yakama, Gülü sevdim, seveceğim her zaman. Sarı çiğdem yaylalarda beğse de. Beyaz sümbül ak gerdana değse de, Al lâleler boyunları eğse de, Gülü sevdim, seveceğim her zaman. Nergizler dağlara sırtın yaslasın, Navruzları kayalardan seslensin, Menekşeler dereleri süslesin, Gülü sevdim, seveceğim her zaman. Sevdiğim kıskanır sarılmasınlar, Boşuna dil döküp yorulmasınlar, Kır çiçekleri hiç darılmasınlar, Gülü sevdim, seveceğim her zaman. Karanfiller güzel koksa da bize, Gelincikler sürme çekse de göze, Zambaklar sohbeti dökse de naza, Gülü sevdim, seveceğim her zaman. Papatyalar altın gibi sararsa, Dünyada ne kadar çiçekler varsa, Kimi sevdiğim soruyorlarsa, Gülü sevdim, seveceğim her zaman. Renklerinden ayrı manalar çıkar, Kimini güldürür, kimini yakar, Efendimin terinde de gül kokar, Gülü sevdim, seveceğim her zaman. Asla batmaz gülümdeki har bana, Onun ile kışlar hep bahar bana, Gül canandır, gül sevgili yâr bana, Gülü sevdim, seveceğim her zaman. Ataroğlu’m gülden kına yaksınlar, Üzerime gül suyunu döksünler, Mezarımın baş ucuna diksinler, Gülü sevdim, seveceğim her zaman. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|