![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kalsana
Beni bu halde bırakıp gitme diyorum sana, Aklımın kavşakları karışacak. Renk körü olacak trafik lambaları. Ölüler ilaçsız çıkacak Azrail karşısına, Tanımadığın düşmanlar edineceksin. Düzeni bozulacak farmakolojinin, Ana avrat sövüleceksin kaldırım boylarında; Anlasana. Yapma diyorum, Doğayı ayağa kaldıracaksın. Bulutlar yırtılacak insanların başına, İklimleri bozacaksın. Buzullar kırılacak kutuplarda, Susuz bir neslin bedduasına geleceksin. Toprak içtiği kanı kusacak üstüne, İnsanlık damarlarından boşalacak; Anlasana. Gitme diyorum, Şairlerin kadehinden mey içilmez, Daha dalında eskimiştir şarabı, Buruk tadı yapışır yakasına asırların, Kimsenin damağı kaldırmaz, Dayanmak zor biliyorum; Ama gitme diyorum, Dizeleri dudaksız bırakacaksın. Şiir kırılmaz yaş dalından, Katil olacaksın, Anlasana; Onu bir sen yaşatırsın, Duyup sesimi diyorum, Kalsana… |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kederli Muhabbet
Gel otur karşıma Havadan sudan konuşalım seninle Dışarıda olalım da Dokunmak isteyip dokunamamanın Çapkın bakışları olsun gözlerimizde Öküzün altında buzağı yok diye Gülelim ağlanacak halimize Sonra denize nazır bir bankta Kederli şarkılar söyleyelim Havada birazdan yağacak yağmurun sıkıntısı Bizde onmaz yaraların sızısı Ne kadar gerçek varsa bizden gayrı Doldurup gemilere salıverelim denize Gel otur karşıma canım Öteden beriden konuşalım seninle İçelim hatta Yaşamak isteyip de yaşayamadıklarımızın Sarhoş bakışları sızsın gözlerimizde |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kendini Yiyen Çocuklar
Yaşlı bir fahişe ki, yaşı teniyle ölçülür Yıllarla değil Ölüm döşeğindeyse şayet Başucunda, olduysa ve kaldıysa Ve hala bir evlatsa İsyandır bildiği tek ayet... Dünyaya Sana Bana Ve kendine En çok da kendine... Duyduğu tüm küfürler gerçek diye Diye diye... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kıpırdama İnsan Gibi
Dur kıpırdama öyle kal bir tablo gibi Bir avuç renk ol Okşasın gözlerimi Dur kıpırdama öyle kal lirik bir şiir gibi Müziği kendinden menkul Müjdelesin cennetimi Şimdi gecenin bu vakti Şimdi körün taşının puşta denk düştüğü Şimdi kürek kürek kahpenin kürüldüğü Şimdi kiminin saçlarında kelebek Kiminin ölümüne dörtnala at Bu kar kıyamet Sıcak evimin kördüğümü Boğ beni Dur kıpırdama öyle kal bir heykel gibi Yontulmamış taş ol Dondursun düşüncelerimi Dur kıpırdama öyle kal insan gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Körlük
Dokun bak ey sevgili, Yaralarım ne kadar çıplak. Göğsümde ağulu bir ezgi, Ağzımda çürük sakız tadında, Paslı yemin törenleri. Buhurdan desteğinde katlanılan ölüm kokularına, Ve hiç hazır değilken yas rengi bir hayata, Bebeğimi emzirirken yakalandım kıskıvrak. Dinle bak ey sevgili, Adın gerçeğe ne kadar uzak. fFrçanın kabzasını kuvvetle kavradım senin için, -her nesne biraz silahtı bizim için- Sonra paletimdeki renklere baktım, Yoktu, Dünyanın nü resmini yapacağım renk kaybolmuştu. İnanamadım, Rengini kaybetmiş bir nesne, Nasıl kendi olabilir ki; -iyi ki değişim tek Tanrım, yoksa çıldıracaktım bu komediye- Vodvil hareketli olsun diye, Kimsenin kaderinde yoktu yansıyanı yansıtmak. Ey sevgili dikkatle bak, Bakışlarım anlamaktan ne kadar uzak. Bir tane daha istemek yerine, Varolandan birini vermeli diyet niyetine. Üçüncü gözüm işe yaramayacak, Anladım, Tek gözüm sınırımı hatırlatacak, Al birini-ki diğeri zaten kendine tutsak- Yaklaş bak ey sevgili hayat, Gördüğüm senden ne kadar uzak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kurtuluş Marşı
Bu sisli, bu göz gözü görmez, Bu kanıksanmış, puslu hava. Her sabah geçip metropol tezgahından, Damarlara yayılan bu uyuşturulmuş kan. Şu, yatağından taze bir güne uyanılamayan bağımlılık, Televizyon, gazete, sanal aşk, güdümlü kitap. Film senaryolarından fırlamış zombi uygarlık, Yırtılsın masken, görünsün yüzün *******den karanlık. Topyekün bir ihtilal yürüsün artık şah damarlarımıza, Hücre evleri uyan ve antidotlarını kuşan; Küçük parçalar halinde yavaş yavaş zehirleyip, Uyuşmuş organlarımızı yutarak büyüyor şahmeran. Ey, yüksek dağlarına küs vatan, Ey, kefen makamında örselenmiş bayrak, Benim olmanı isterdim dirilmiş sabahlarımda; Yüreğimin dağlarından ruhumu dalgalandırarak. Sen, kalpten kalbe atar damarları tıkanmış, Sen, solucan ruhlu kötürüm insan; Yarın dilenmek istemiyorsan zamandan, Bugün kalk ayağa ve yürü damarlarından. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kutlarım Bayramını
Kutlamalıyız bunu İbrahim babasız doğdu İsa oğlunu kesmeye durdu Bir kuzu ağladı Uyandı çocuk Çözüldü gözünün bağı Bir ana kurtuldu Çözüldü dizlerimin bağı Ortak olmasaydık kana Dayanamazdı kasaplar buna Vicdan azabı Kutlarım bayramını |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Manici Geldi Hanımlar Beyler
Sakız kağıtlarının mani yazarıyım ben Çiğnemeden önce okuyasın diye insanları Süzülürken dişlerinin arasından kırmızının demir tadı Maniler yazarım ben gülücüklerin olsun diye sağlıklı Ya medet dört satırlık kelamı Haremin bekleme salonlarında banyo sonraları Sakızın cariyelere iki kapı arası kattığı anlamı Bilmeyene anlatmak için maniler yazarım ben Fikri çalınmış tek bir kuluna mani olabilmek niyetiyle Savaşırım madde soylu tanrıların yel değirmenleriyle Senin vasfına erişemem ben saray kalemşörü Kendi çapımda bir donkişotum yürürüm manilerimle |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Masal Değil Çocuklar
Masal değil çocuklar Yemyeşil dağlarımız olacak tekrar Giderken bıraktığımız işaretleri takiple Yeniden döneceğiz sevgi ölçekli evlerimize Her bir zerresinde gururumuzu okşayan emeğimiz Güvenin sözüme Çiçekli bayırlar uzanacak önümüzde Taklalar atacak ilkbaharlar Yalın ayak koşturacağız kelebeklerin peşinde Hırsın kanıyla gerilmemiş topraklardan süzülecek suyumuz Avuçlarımızda pırıl pırıl parlayacak doğa O suyla yıkandıkça yumuşayacak soyumuz Şelaleler çağlayacak göreceksiniz Konuştukça kana kana insanlığımız Doyacak susuzluktan çatlamış dudaklarımız Bilin ki masal değil size anlatılanlar Çok acılar çektik çocuklar Oluk oluk can aktı kanlarımızdan Anaların adı gözyaşı oldu binlerce yıl Küfre döndü babaların ağzı umutsuzluktan Kendimizi parçaladık çarşılar ortasında Ölümle yaşam arasında sadece seçilendik Yüzümüzün rengi silindi yaptığımız aynalarda Masal değil çocuklar Kalemim şahit olsun Biz cehennemi yaşadık ve binlerce kez yandık Duyan kulaklarınıza ders olsun Ne miras bıraktık, ne vasiyet ettik Size kendimizi gösterip Cenneti miras ettik |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Medeniyet!
Binlerce yıl verdim uğruna Az değil Ne ayaklar çarıklar telef ettim Şimdi işlevsiz bacaklarımda bayraktan devşirme bir utanç Karşı kaldırımda bekleyen tekerleği Sana ulaşmak için yeniden icat edeceğim Medeniyet! Medeniyet! Sevinçten parlıyor generalimin gözleri Siren sesleri senin müjdecin mi? Öyleyse yedi pare skat Bir de şampanya patlat Evimin baş köşesi senin Bileğimin gücü gözümün bebeği Canımın yongası malım benim Senin için evlendim Büyüttüm çocuklarımı okula gönderdim Ezberim adaletim devletim Ayakkabılarını silsem parlar mı geleceğim? Her şey senin için Pusuya düşmüş ******* Toplar tüfekler Yıldızlar söndü şiddetinden Öyle füzeler ateşledim Yükseldi savaşlarımın reytingi Renkli camlarda güle oynaya Kuru yemiş ve koka kolayla Gelecek ay vizyonda! ! ! ‘’F-16! F-16! OĞLUM KANADINDA MI KALDI? ’’ Söyle medeniyet Söyle merakta kalmış analara Hangi gaziye aranıyor Kan yerine RH medeniyet Uğruna kansız mı kaldı Topyekün insaniyet? |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|