![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gel Artık Gülüm
Gözünden sakındığın kara bağrımı Çiğnettin ellere yol artık gülüm Az mı geldi açtığın bunca yaralar Göz, göz oldu böğrüm bil artık gülüm Duymaz mısın bunca ahu figanı Yapıştı yapışacak dilim damağa Başka kimselerde yoktur dermanı Söylemeyecek seni dil artık gülüm Gülüm dedim sana gülümsün benim İlmik, ilmik dokuduğum halımsın benim Kolum kanadımsın dalımsın benim Çağırıp duruyor sal artık gülüm Hasret, hasret yeter nereye kadar Tükendim, tükendim buraya kadar Bu ne kara yazı ne zalim kader Kalmadı tutunacak dal artık gülüm Sen bilmezken beni eller ne bilsin Sen yoluna baktığım yegane gülsün Doldu taşıyor bak aşkın deryası Ha aldı alacak sel artık gülüm Neden bu kayıtsız kalışın bana Bilirsin herkesten çok hasretim sana Gör ne hallerdeyim ben yana, yana Uzattım ellerimi gel artık gülüm Kalmadı tahammülüm sensizliğine Güler oldu herkes densizliğime Şeref’im işledi ta iliğime Ha kırıldı kırılacak bel artık gülüm
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gel Kardeşim
Hava yapma gel kardeşim Söner havan bir gün gelir Sana bu görevi veren Alır geri bir gün gelir Sanma baki kalır mekan Ölçülü ol imkan varken Gözet ki hep edep erkan Lazım olur bir gün gelir Ayrılma Hak’tan hukuk’tan Sakın yaşlıdan çocuktan Tutar onların ah’ ı bak Deme boş ver bir gün gelir Ben yürekten dedim sana İster al geç ister gül geç İster kaldır at yabana Ararsın bak bir gün gelir Senden öncekiler nerde? Esame’ si yok eserde İmkan varsa sun bir derde Döner sana bir gün gelir Kin güdenler ne kazanmış? Dürüstçe ve mertçe ol gel Yanlış yapan hep aldanmış Döner hesap bir gün gelir Haydi ordan sende kimsin? De istersen darılmam ben Gittiğime aldanma sen Gelirim ben bir gün gelir Bu Şeref’in derdi bitmez Bu devran hep böyle gitmez Her horoz vakitsiz ötmez Oda öter bir gün gelir
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidişatın Vahim Dünya
Yıkamadık şu benliği Dilde edep haya dünya Her nere el atar isen Vıcık, vıcık riya dünya Bu ne zaman, bu ne devran Fitneden el aman dünya Böyle gider isek eyvah Sonumuz pek yaman dünya Şeref’im muzdarip derim Gidişatın vahim dünya Kurtulmaz çileden ser’im Hayır olsun ahir’im dünya
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Bahcem
Bir gönül bahçem var benim Kimseler bilmez Sularım onu ben her gün Gönül gölüm’den Besler büyütürüm onu sevgiyle gülüKoklayıp koparmaya kıyamam Ben dalından Arı gibi dolaşırım gül’be gül Ne gelirse veririm ona elimden Alırım gıdamı her gün Balı gülümden Çığrışır huşu ile onda bülbüller Dile gelir onda lal olan diller Şifa bulur onda gezen gönüller Bin bir endam ile salınır güller Arı gibi dolaşırım gül’be gül Ne gelirse veririm ona elimden Alırım gıdamı her gün Balı gülümden Bilirim vardır herkesin Bir gönül bahçesi Farklı olur konuştuğu lehçesi Olmaz bunun sonradan Ah keşke’si Ölçüp biçip ondan sonra demeli Şeref’’im gönül yap sen Sen, ol gönülden Ezberle dersini garip bülbülden Kem deyip de incitme sakın ha Sakın, sakın Gülü dilinden
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönül Dostuna
Nereden başlasam nasıl söylesem Selam olsun selam gönül dostuna Bu garip gönlümü nasıl eylesem Selam olsun selam gönül dostuna Hasret kaldık hasret dost dillerine Bahçelerindeki has güllerine Aşk ile tutuşan gönüllerine Selam olsun selam gönül dostuna Dostluğuna erebilsem yürekten Vazgeçmem ant olsun ben bu dilekten Nasıl vazgeçerim dosta gitmekten Selam olsun selam gönül dostuna Baki kalsın dostluğumuz dilerim Ahdim olsun ben o zaman gülerim Varsın aksın göz yaşlarım silerim Selam olsun selam gönül dostuna Durulur mu hele dost bir gel desin Ben giderim gelmeyenler gelmesin Yeter ki o bilsin kimsecikler bilmesin Selam olsun selam gönül dostuna Ezelden ebede budur güman’ım İçin, için yandım çıkmaz dumanım Armağandır dosttan Dinim İmanım Selam olsun selam gönül dostuna Der Şeref’im henüz vakit geçmeden Gönül kuşu kafesinden uçmadan Kervanımız düzülüpte göçmeden Binlerce Sala tu selamlar onun üstüne Selam olsun selam gönül dostuna
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gör Dostum
Gör Dostum Her ne arar isen beni Adem de Yazılmış menü ye kartı gör dostum Yediğin yanına kar kalır sanma Alem’i mahşer’de tartı var dostum Anladım ki bana göre değilmiş Dünya dedikleri bu sahte Alem Dedim eğleşeyim gelmişken madem Dediler ki elinde mi zor dostum Birde baktım faydası yok boş işin Biriktir ki yazdan rahat et kışın Hesabı var gördüm ki dağın taşın Dilerim anlasın derim her dostum Değişti devirler geçti seneler Anlayana kadar bitti ömürler Yok olup gittiler nice haneler İnanmazsan bir bilene sor dostum Herkesin derdini dert bildim serde Bir can’dan gülüşe hasretim nerde Dünyada olmazsa olsun mahşer de Yad eder diyerek belki bir dostum Şeref’im anlamak çok mu zor bunu Her geçen gün aratıyor bak dünü Kurtarmıyor can’ı şöhreti şanı Göremedim Haktan başka hür dostum
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güldürmez Seni
Benim bu figan’ım bu ahuzar’ım Güldürmez vefasız güldürmez seni Sen gene gününü gün ettim bil’de Güldürmez vefasız güldürmez seni Sardığında her yanımı efkarın Karışıp düğümlenir bütün esrarım Tekmili birden ter döker di’da’r’ım Güldürmez vefasız güldürmez seni Varsın herkes mecnun bellesin beni El üstünde tutsun isterse seni Kurtaramaz kimse o hesap günü Güldürmez vefasız güldürmez seni Kimsenin ettiği kalmaz yanına Benimkide bana yetti hünkar’ım Bu garip ahvalim mecalsiz halim Güldürmez vefasız güldürmez seni Dilerimki kötü olmaya sonu İşte gidiyorum ben isem konu Ayağın sürçtüğünde hatırla dünü Güldürmez vefasız güldürmez seni Attın Şerefi’de yaktın harlara Söndürmedi gömüldüm’de karlara Sırdaş olamadın bendeki sırlara Güldürmez vefasız güldürmez seni
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülüm
Söyleye, söyleye bezmihalinim Eriyip yoluna akıdım gülüm Perli perişan’ım aşkın yüzünden Ben bu hallerine tokudum gülüm Sevgini gönlümün en derinine Oylum, oylum oydum çakıdım gülüm İlmik, ilmik ördüğüm halım gibi Sevgini gönlüme dokudum gülüm Varsın eller beni kör cahil bilsin Ben senin dalında şakıdım gülüm Alfabemsin abe’cem’sin hecemsin Ben seni yazdım hep okudum gülüm Güller diyarında bir gül şehrinde Her’an türüm, türüm kokundum gülüm Dibe vurdum artık aşk deryasında Tut elimi diye bakındım gülüm Yetmez’mi Şeref’in çektiği çile Ben seni gözümden sakındım gülüm Yanmak gülü sevmek ben bile, bile Bülbülün halini takındım gülüm
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel Ispartam
Yanmış ocakları tüter bacalar, Sabah olmuş, ezan okur hocalar, Sardı yüreğimi derin acılar, Sendedir dermanı güzel Isparta’m. Senelerdir ayrı kalmışım senden, Çok mu usandınız dostlarım benden Gelmiyor mektubum selamım senden Sen bari usanma güzel Isparta’m. Malumdur Yaradan biliyor halim Kötü demem dostlar, söylemez dilim Cennet-i Aladan armağan gülün Solmasın güllerin güzel Isparta’m. Şeref,im hasretin yara gönlümde Vuslat olsun artık ahir ömrümde Ya arife, ya bir bayram gününde Her günün bir bayram olsun Isparta’m.
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hak'tan Alâ Yar gibi
Bilmedin iyi hal bilmedin gönül Yanıp durdun bir amansız har gibi Sığamadın sanki koca aleme Bu kainat bir gönül’e dar gibi Çırpınır, çırpınır durursun boşa Şu Alemde senden başka yok Haşa Heder alman için ne gelsin başa İbret alıp adam olmak zor gibi Kırk senedir taşı taşa vurdum’da Taşlar dize geldi çöktü önümde Ekmek oldu bu günümde dünümde Sadakat’la bir vefalı er gibi Çakarken sözümü mermere taşa Bunca emek boşamı’dır de boşa Sana sözü geçmeyen şu vay başa Yaktın gönül senelerdir har gibi Derdine yandığın dostların hani Arayıp sordumu dar günde seni Kimi seni yerdi övdü kendini Sanki susmak ona geldi ar gibi Anlayan yok artık deme sen’demi Kimse yad etmiyor unutmuş dünü Güya kurtulmuşta yaşıyor günü Ben kurtuldum yansın Alem der gibi Kondun daldan dala söyle ne buldun Uğraştın didindin deki ne bildin Her ne aradıysan kendinde buldun Varmı söyle bir selamet ser gibi Şeref’im aynadır gönül gönül’e Söz dinle'be gönül uyma gafile İlahi yoldan git ulaş menzile Bulamazsın Hak'tan alâ yar gibi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|