![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hasret
Hastayim yastikta gömülü başim, Teselli oluyor kanli gözyaşim. Nerde dertli anam, öksüz kardaşim Daglarin dumani çözülmez oldu. Hasretlik kurt gibi içim kemirir, Felekte sillesin başima vurur, Rüzgarlar arzumu alir, savurur Dertlerim çok büyük yazilmaz oldu. Kanayan yarami sarin dostlarim Gurbette olmasin benim mezarim. Ben de aranizda ölmek isterim A... dostlar gurbette gezilmez oldu. Yurdumdan ayrildim düştüm gurbete Katlandim mihnete, zorlu zahmete Yar olmaz Neş'eler aşik Mehmet'e Talihin kafasi ezilmez oldu. Maraş - 09.07.1943 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hasret
Yildizlar kadar uzaksin bana şimdi. Gögsümde çarpan kalbim kadar yakin. Suyumda, ekmegimde, aşimda Sen varsin. Içime doluyorsun Her nefes alişimda Fakat yoksun. Kirklareli - 05.07.1945 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hatıralarından Kaçan Adam
Yaşamak istiyorum İçinde bulunduğum An-ı Binbir ışık içinde Biten güne inat Başlayan güne karşı... Bırakın... terkedin beni hatıralar En çok kendime yakın olmak Kendi kendimi yaşamak istiyorum Her şeyden uzak; Bir dağ çeşmesi sessizliğinde Özgürlük ve mutluluk içinde Akmak... Duymak istemiyorum İlk göz ağrımın sızılarını, Dünü unuttum, Düşünmek yok artık yarını... Terkedin, terkedin beni hatıralar Açtım ömrümün kapılarını Ardına kadar. Keçiborlu - 1960 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayal Dünyasi
Saadet hülyasi, gönül huzuru, Yildizli göklerden elenen sükun Ve dogan yepyeni emel dolu gün, Şadirvan başinda bir garip kumru. Ümidin kolunda uyanan arzu, Sonsuz mavilikten beklenen rüya, Sevgili gözünde aranan dünya Hayata çagiran körpe bir kuzu. Denizde öpüşen mavi dalgalar, Martilar teselli yüklü bir gemi. Aşki renklendiren sevda alemi Uykular dagitan esrarli diyar. Edirne - 03.01.1946 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayat
Yaşamak: hicranlardan bir mutluluk duyarak, Yildizlara ermeyi düşünerek yaşamak. Hayatin kitabini okuyup yaprak yaprak Hürüm diye sevinmek, köle gibi yaşamak. Her sevilen insanin yilan oldugunu görmek, Egilmek riyakarin, yalancinin önünde. Istirabi başina bir çelenk gibi örmek Binbir işi düşünmek her allahin gününde. Gül diye dikenleri toplamak bahçelerden, Insanligi unutmak, yikmak gönül evini. Mehtap dilenmek bizim olmayan *******den Söndürmek Tanrinin o mukaddes alevini Söndür artik Allahim gözümdeki nurumu Çaldilar huzurumu, götürdüler uykumu. Allahim bu mu hayat, Allahim hayat bu mu? Kaçirdilar sevdigim en mukaddes uyku mu? Maraş - 16.02.1944 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Helaldi Artık
Helaldi bu sabah helaldi artık Her Türk bir Mustafa Kemal artık. Yalçın sinelerden dökülen kanlar Hürriyete ölüm saçan kurşunlar Bir kara emirle sönen ocaklar Kırılan kemikler, kopan bacaklar. Hürriyete aşık vatan evladı Boğuldu zincirle söndü feryadı Hürriyet istemek büyük günahı Sabırla bekledik pembe sabahı Helaldi bu sabah helaldi artık Her Türk bir Mustafa Kemaldi artık. Copların altında inleyen feryat Bir kahpe kurşunla tükenen hayat On yılın zulmeti yok oldu artık Zalimin beyninde şakladı tokat Hürriyet zincire vurulmuş canan Bir mahpus gibiydi bu cennet vatan Asırlar boyunca özgür yaşayan Nasıl katlanırdı buna Türk olan. Ne kara günlerdi onlar Yarabbi Bu muydu Türklüğün şansı nasibi Bu yurdun biz iken asıl sahibi Olmuştuk vatanda vatan garibi Başımızda şahı kara iblisin Cop oldu elinde kanun, polisin Korkuyla doluydu kalbi herkesin Konuşsan zindanda kesilir sesin. Helaldi bu sabah, helaldi artık Her Türk bir Mustafa Kemaldi artık. Reva mıydı bunlar şanlı millete Katlanmazdı artık böyle zillete Bir lokma ekmeğe muhtaç olsak da Bin can feda olsun, bir hürriyete Kırılsa kollarım, kopsa bacağım Bir kişi kalsam da sönse ocağım Hürriyet hürriyet, hürriyet diye Türküm ben durmadan haykıracağım Helaldi bu sabah helaldi artık. Her Türk bir Mustafa Kemaldi artık. Bu gelen şehitler, yurt bahçesinden Sana sunduğumuz çiçektir Atam Mazur gör bizleri kanla boyadık Onun adı Ayşe, Mehmettir Atam. Türk olmak en büyük şereftir bize Sen öğrettin bize hür yaşamayı Dünyalar yıkılsa gelmeyiz dize Sen öğrettin bize hür yaşamayı Helaldi bu sabah, helaldi artık Her Türk bir Mustafa Kemaldi artık. Eskişehir - 27.05.1960 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hep Ayni Dert
Yaşamak sevinci içimizde bir kördügüm Ne çare ki ölmek için gelmişiz dünyaya. Biraz, mutluluk bekleriz yaşadigimiz andan Mecbur oluruz sonunda yine aglamaya. Arzular sonsuz, ulaşmak mümkün degil Kaldirimlamiş yolumuzu istirap taşlari. Para hükmediyor dünyaya, Yaşanti sefil. Yikayamaz oldu yagmur Gözümüzden dökülen yaşlari -Allah büyüktür- demekten başka çare yok; Son teselli budur insanlara Toplum çamurdan kara Çamur toplumdan ak. Rastlanmiyor huzuru bulanlara. Ozanin kalemi kirik, ressamin boyasi yok. Derman bekleyen dert, ne kadar çok. Artik kolayca yazilmaz oldu. Bu sefil dünya gezilmez oldu. Degirmen dönüyor. Taşlari arasinda ezilen kim? Hangi macera sardi ekmek derdi kadar insanlari? Bu nesil neden müstahak bu çileye rabbim Hayal etmekle geçiyor, günler geri gelmez anlari. Madem ki toprak olmak cihana gelmekte gaye Bu bilinci, bu kalbi taşiyoruz biz niye? Ekmek, su düşünmekten tanrim Seni anamiyoruz bir saniye. Bu mu hayat? Yaşamak midenin sesini dinleye dinleye. Tanrim ne zaman yol gösterecek Ruhumuzun sesi düşünen insanlara Neden gözlerde dinmez bu yaş Ne zaman bitecek Ruhla, beden arasindaki bu savaş Istanbul - 10.11.1955 23:45 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hepsi Senin
*******in bitimi sabahlarca ak, Gönül dolusu umutlar sularca berrak. Üç ögün sofranizda çeşit çeşit yemekler Isimlerini dahi bilemedigimiz. Taze ve sicak... Uzun kiş *******inde yanan şömine ocak Cennet isimli yataklar yumuşak Sizindir bütün bunlar Apartmanlar hanlar. Banyolar şofbenle isinmiş. Limonata bardagindaki kamiş Şampanyalar viskiler... Para akar ceplerinizden oluk oluk Yetmiyor, yetmiyor bunlar Gözlerinizde göremiyorum Bir avuç mutluluk. Ankara - Kasim 1969 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hizmetçi Kiz
(Bir yalida hizmetçidir Feride-onyedi'sinde) Feryad edemezsin yok buna hakkin; En güzel çaginda sen bir tutsaksin. Rüyalarinda yaşarsin çocuklugunu, Içinde duyarsin mutlulugun yoklugunu. Denizlerce sonsuz mutsuzlugun, Edemezsin şikayet böyle çizilmiş yolun. Sana yasak gülmek kahkaha; Aci çekmek, aglamak senin kaderin. Nasil ki yildizlar ulaşamazlarsa sabaha. Anlamazlar, bilemezler acilarin çok derin. Yorgunluk akarken gözlerinden Anlatamazsin, duyuramazsin bunu, Zorunlusun kan aksa da dizlerinden Durduramazsin zamani böyle çizmiş yolunu. Ilik ilik akar içine gözyaşin; Mukaddes bildigin ne varsa tümü boş. Bükülmüş bir kez dik duramaz başin. Umutsuzluk - beyefendi, hanim sarhoş- Şimdi sen mişil mişil uyumalisin Içinde ilik bir yatagin. Irkilme, çare yok-istirabinla isin-. Rüya iklimlerinde, yitti en güzel çagin Ince düşünme ilk degilsin ve son olmiyacaksin. Izmir - 05.08.1975 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoş Bu Dünya
Günler koşuyor istirap rayinda Geceye, geceye... Dilenci bir dilim ekmek peşinde, Hasta son deminde. Yine de mesut anlarin Rüyasi çekiyor insanlari Hayata... hayata... Keder doluyor içimize Her saat, her dakika, Neş'eyi göremedigimiz oluyor Seneler boyu... Bunun da zevki başka. Ufuk mavisi ümitler piril piril Hoş bu dünya. Uzunköprü - 02.03.1951 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emrah Bozkurt söz verdi! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-04-2009 05:52 PM |
Ekrem Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 313 | 04-26-2009 10:07 AM |
Gazi Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 33 | 03-30-2009 03:52 PM |
İstanbul B.B.-Bozkurt Belediye: 3-0 | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-06-2008 01:57 PM |
Atatürk Ve Bozkurt | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2006 10:18 PM |