![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gençleşiyorum
Sen yüreğime derlediğim gülümsün, Herşeyimle seni yaşatıyorum. Bırak da gönüllerimiz gülsün, Sen gülünce ben gençleşiyorum. Güzelliğin içimi yakmış bir kere, Kimseye bakamam gözüm sende, Seni görüyorum baktığım her yerde, Seni gördükçe gençleşiyorum. Yorgun bir hayatım vardı senden önce, Dünyam değişti sen dünyama girince, Hele bu yorgun yüreğim sevilince, İşte o zaman ben gençleşiyorum. Bugün de aç kaldık ama ne çıkar, Feleğe fırsat verirsek yuvamızı yıkar, Herşey onurlu yaşamaya bakar, Seni umutlu gördükçe gençleşiyorum. Umudumu kesme, umutsuzluğunu istemem, Sen ağlarsan ben gülemem, Bu hayat kavgasında mücadele edemem, Kavgalar yıpratsa da seninle dinçleşiyorum. Aynaya değil sana bakınca gençleşiyorum.
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gidenin Ardından
İki ayrı dinin iki mübarek günü, İki ayrı bebeğin bir yas günü. Yine dostların matemi düşmanların düğünü, İki ayrı patlama ve yanan yürekler. Gittin o Cumartesi'nin yoğun olan işine, O saatler faciaydı matemin gelişine, Dünyalar odaklandı 09.25'ine, Ve sende gittin sualsiz o vahşetle. Kına yaksın artık o zalim yürekler, Yetim kaldı binlerce masum bebekler, Haydi git dostum melekler seni bekler, Kına yaksın artık o zalim yürekler. Ummana kan düştü duanın ertesinde, Bu yangın dinmedi RAFET'in sinesinde, Sende yerini aldın şehitler arasında, Artık şiir oldun ummanımın mavisinde.
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidenin Ardından-2
Davetsiz bir misafir gibi gelmiştin, Yüreğimi ne çabuk fethetmiştin. Biraz erken oldu bu dostum, Sen vedasız hiç gitmemiştin. Kulağımda hâlâ o sohbetin, Şakayla karışık şikayetlerin, Ailelerimiz tanışsın diye her zaman, Kaç kere misafirliğe davet etmiştin. Hep dünya meselesi girdi işimize, Tanışamadı eşlerimiz sayemize, O kızını nasılda merak ederdim, Böylemi tanıştırmak vardı ailemizle. Bundan sonra şiir yazmaz bu eller, Bıraktı artık o Ummanı RAFET neyler. Deselerde inanmazdım ama, Son şiirimde sana olacakmış meğer. Hoşçakal.
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Giderdim
Benim düşüncem vardı şu dünyada, Kimseyi tanımaz akar giderdim, Sel gibi bendleri yırtarcasına, Korkusuz, sualsiz coşar giderdim. Tanıdım bir güzel el-aman dedim, Bir kaç gün içinde kafayı yedim, Seviyorum dedim, severek evlendim, Evlenmesem bilmiyorum nereye giderdim. Korkusuz sualsiz yaşayan bu RAFET, Görür mü bilemem ilerde eziyet, Dünyaya hükmedecek bir kuvvet, Olsaydı elimde emrederdim, Beni anlayan olsa durmaz giderdim.
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidiyorum
Gölgesinin ardından yürüyen, Bir serseri misali gidiyorum. Beni bekleyen ne varsa ardımdan, Umursamadan meçhule gidiyorum. Beni bekleyen dostların sesine, Kulağımı tıkayarak şair hevesine, Bir Berrak Umman'ın ülküsüne, Bendimi kaptırmış gidiyorum.
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Git Bakalım
Git bakalım. Nereye kadar gideceksin. Ne kadar uzaklaşsanda Yine bana döneceksin. Git bakalım. Avucuna sığdıramazsın hasretimi, Alevlere anlatamazsın. Görmezden gelemezsin benliğimi, Değer biçemezsin dalgaları. Benim sevdam çok yücelerde Git bakalım. Git bakalım. Gittiğin yerlerde masallar okunmayacak Tatlı sözleri kulağına kimse fısıldamayacak Gün gelecek yüzüne bakan olmayacak Git bakalım. Git bakalım., Söyle gitmemen için ne yapayım? Deli olup peşinde mi koşayım? Yoksa dizlerine mi kapanayım? Mademki niyetlisin Git bakalım.
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölge-1
Sempatik bir bakıştı görünen Belki de beynimden çıkmayan bir imza. Gölgeyi andırıyordu sürekli Peşimden gelip beni izleyen. Gördüğüm bir çocuktu sakız satarken Ayakları çıplak dolaşan. Kitaplara hasret kalmış Kendini yokluğa alıştıran. Kendini yokluğa alıştırmıştı belki Ama ayaklarıydı soğuktan kızaran. Gördüğüm bir ana'ydı herşeye rağmen Genelevlerinde çalışmak yerine Başı önüne eğik Cami avlusunda insanlara el açan. Ve kahveler boştu oralarda Herkes ekmek kazanma peşindeydi. Ve delikanlılar kızlara takılmıyordu Parası olmadığından. Orası doğuydu Güneşle birlikte açlığın doğduğu merkez. Herşeyi elinden alınmış bir çocuk gibi Kimsesizdi, yetimdi. Seçimlerde görürlerdi tatlı bir rüya O rüya ise gerçekten de Yaşanmaya değerdi. Unutulmaz bir imza atmıştı beynimde Sadece kartpostal'ları kaldı albümde Oraları bende yaşatan Herşey şu anda gölge gibi peşimde.
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölge-2
Nereye gitsem o gölge var, Beni bırakmıyor ve bırakmayacak. Dolaştığım bütün sokaklar, Gölgemin içinde saklı kalacak. Karşıma çıkacak yine o dilenci, Kıracak içimdeki bütün direnci, Çöplerden ekmek toplayan o işçi, Gölgemin peşimde olduğunu hatırlatacak. Durağın önünde bekleyecek hayat kadını, Dua'lar edecek görmemek için evladını, Kim düşürdü kötü yola? kıran kim kanadını? Yine hep o gölgemin içinde saklı kalacak. Bugün de gelmedi güleryüzlü o dede, Bilmiyorum şimdi hangi çöplüklerde, Yoksa ölü mü bulundu bir köşede, Gülen siması hep hatırımda kalacak. Nereye gitsem de hep o gölge var, Beni bırakmıyor ve bırakmayacak, Beynimden çıkmayan o imzası, Gölgemin içinde saklı kalacak.
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözümde Yaşlar
Ne kadar sabretsem de boşu boşuna, Dinmez artık gözümde yaşlar. Canımı vermek isterken aşk yoluna, Aşkıma ortak oldu gözümde yaşlar. Siteme feryadımı eklediğimde, Düşünceler beynime hükmettiğinde, Hele geçmişim üstüme her geldiğinde, Umman olur şu gözümde yaşlar. Bir Berrak Umman diyerek yazdıklarım, Şiir olarak dökülür umutlarım, Umutsuz aşkımda kaybolan yarınlarım, Giderken çoğalır gözümde yaşlar.
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül İle Bülbül
Kanadı kırık bir kuşum burada, Sen benim solmayan gülümsün. İmkanı yok, gel diyemem sana, Sen topraktan ayrılırsan ölürsün. Bülbül hep güle hasret yaşarmı? Gece-gündüz feryadı olmazmı? Şu kahrolası yalan dünyada, Bizide Rabbim kavuşturmaz mı? Gül neyler bülbül olmazsa, Sevdiği bilinirmi sararıp solmazsa, Bülbülü gurbette ölüp kalmazsa, Varıp gülünü koklamaz mı? Sen gülümsün benim birtanem, Senin yokluğun benim çilem, İsyanla geçsede her gecem, Dualarımız birgün kabul olmaz mı? RAFET'in umutları senin elinde, Kırık bir kuşum ilacım sende, Ümitler, yarınlar var bizde, Beni ümitle bekle olmaz mı?
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|