![]() |
![]() |
#591 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayaller
Hayaller diyorum anne Ne kötü şeyler Karanlıkta penbe dünyalar çizmek Hani sarılınca bir sevgilinin boynuna Tutunca ellerini Ve sitemsiz bakınca gözlerine Off anne Hayaller niye bu kadar yalan Hayaller diyorum anne Yemyeşil ağaclar var orda Biri tutuyor ellerimi Sarılıyor ben ağlerken Güneş Hiç batmıyor Neden öğretmedin anne Yalandı Acıydı Neden hayallerime girip Sarılmadın gözü yaşlı evladına Anne anne Saat her gece günü değiştirirken Hayal dünyalarında geziniyorum Üstüm kirli Cebimde param yok Kimseler sormuyor Burada önemli değil Hayaller diyorum anne Anne Oksijeni kovsam ciğerlerimden Demek istediğim mutsuzsam Ölümü istersem gözlerimi acmadan Anne anne Beni affeder hayallerine alır mısın Hayallerinde eskisi gibi Her gece saklar mısın yüreğinde Ölüyorum anne Sarar mısın beni yüreğine Sar beni Ölüyorum anne Sar beni...
![]() |
#592 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İlk kundağın
Ben oldum, yavrum; İlk oyuncağın Ben oldum! Acı nedir Tatlı nedir... bilmezdin... Dilin damağın Ben oldum! Elinin ermediği Dilinin dönmediği Çağlarda, yavrum Kolun kanadın Ben oldum Dilin dudağın Ben oldum Belki kıskanırlar diye Gördüklerini Sakladım gözlerden Gülücüklerini... Tülün duvağın Ben oldum! Artık isterlerse adımı Söylemesinler bana "Onun annesi" diyorlar... Bu yeter sevgilim, bu yeter bana! Bir dediğini iki Etmiyeyim diye öyle çırpındım ki Ve seni öyle sevdim sana O kadar ısındım ki Usanmadım, yorulmadım, çekinmedim Gün oldu, kırdın... İncinmedim; İlk oyuncağın, Ben oldum, yavrum Son oyuncağın Ben oldum... Layık değildim Layık gördüler Annen oldum yavrum, Annen oldum!
![]() |
#593 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir yangın gecesinde
doğdum ben. Bir haziran gecesi, ağladım ilk defa. Haziranın bile ancak sonuna yetişebildim. Yandım ilk defa, haziran güneşinde, bir hastane odasında, sıcaklığını hissettim anne sevgisinin. Annem, en parlak yıldızı gecemin. İlk ışık gözlerimi kararttı, ilk hava ciğerimi yaktı, ne acımasızdı Allah’ım, ilk temas hayatla. Gözlerimi bile açamadım, ilk öğrendiğim şey ağlamaktı. Onuda unutacaktım onaltımda, bir yerlerde... Ben ağlıyordum, hemşireler gülüyordu, bilmece olmuştu, küçüçük beynimde. Sonrası annem. Annem, en kesin cevabı bilmecemin. Önce gözlerimi açtım, gözlerim yanmıyordu artık, rahat rahat nefes almak, çok güzel. Ben çok şanslıyım ne savaş var, ne açlık... Ben çok şanslıyım Alanya’da doğduğum için. Ağlayarak doğdum, gülmeyi öğrendim. Çok mutluyum, dünyalı olduğum için. Sonra konuşmaya merak saldım, zor oldu,ama sonunda, bir kelime öğrenebildim. Anne... Annem, en güzel kelimesi Türkçemin.
![]() |
#594 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana masallar anlat anne;
Uyutmaya çalışırken dilin kurusun Bir ağzı yerde, bir ağzı gökte Devler vardı ya hani Onlarda buyursun. Temiz, yemyeşil bir ülke Fabrikaları bol olsun. İnekleri kat önüme, gütmeye gideyim Yumurtalı dürümünü unutma Bana sahici masallar anlat anne, uyuyamam Gündüz, sıfır numara saçlarımda bitleri kır! Gece kâbuslarım kaybolsun. Gübre torbasından diktiğin çantam nerede? Siyah önlüğüm, kirli yakam, Boynuma astığım silgim, Sarı saman kâğıt defterim nerde? Ö r t m e n i m döver yoksa biliyorsun! Yoksulluk genetikmiş meğer ki anne: Elim ermez fert başına gelire Bana olaylar anlat ki sebepsiz olsun Soğuk kuyu ayakkabım çamurda kaldı Tutunduğum dallar elimde,kahrolsun!... United States of Amerika süttozu göndermiş Bize de verdiler ellaham bir tas E, benim dudağımın çatlağı Ne zaman geçecek? Sonbahar ,Kış ,İlkbahar,Yaz! Babam bisküvili lokum,kınalı şeker getirir belki Anacığım ;nasırlı ayakları tezek yapar Uğrun uğrun ağıt yakar istikbale Kurban olduğum. Vallahi içmedim inan ki anne Gördüğüm seraptandır susuzluğum. Pazen kumaştan fistan dik kendine bazen Ayıp olmasın ele-güne karşı Bu öyle bir çetin savaş ki anne Kurtlar sofrasında ceylanların Ebedi kaçışı. Uzun yol şoförlerin attığı gazeteden Öğrendim muzun ne olduğunu Bir bulgur pilavı yap be anne Yanında siyah turp, turşu pekmez Gerçekleri kitaplardan okuyanlar Hasreti bilmez kasveti bilmez! Kınacık olmuş; Diyorlar, ekinler bu yıl Ziraattan kredi çekeriz faizine Yoruldum, yoruldum artık yaşamaktan! Yırtık çorabımın başparmağını Yıllardır sakladım düğünlerde. Bir günü kendime yaşamadım ki ömrümde ben: Cahile yenik düştüm çıktığım her seferde Kar etmez ayrılık otuna çok ilaç, Siyah- beyazdır hep sefaletin fotoğrafı Daha ne kadar direneceğim anne? Şansım yüzde kaç? Karardı gökyüzü gene eyvah! Loğ taşını isteseydik dedemden Gene üstümüze akacak tavan gene Teneke leğeni koyalım muhasırların üstüne? Uzun etmeyelim lafı istersen anne Anlayan arif olsun Ardım sıra ağlayacak kimim var? Gündüz, Sıfır numara saçlarımda bitlerimi kır! Gece, kâbuslarım kaybolsun.
![]() |
#595 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilseydin sen anne gözümden akan yaşları
Anlayabilseydin kalbimi parçalara ayıran duguları Düşünseydin mutsuzluklarmı..beynimdeki çıkmazları Asla beni dünyaya getirmezdin belki de... Biliyormusun anne öyle acılar çektimki ben Öyle karanlıklarda tutsak oldum ki hayatta Günlerce huzur veren gözlerinle yollarımı gözlerken sen Ben ölmüşüm çıkmazlarda belkide anlatamasamda Her gece gözyaşlarımın döküldüğü yastığıma sarılıp seni özlüyorum.. Tüm sevgiler yalanmış anne dünya güzelliklerle zehirliyor insanı Bir senin sütün temizmiş..bir senin kucaklarında huzur varmış anlıyorum Çevremdeki herkes öldürüyor beni anne.. Senden çok sevdiğim bir kız vardı anne.. Bir gün çocuklarımın annesi olur diye düşler kurdum.. Sana yalan söyledim param yok diye onunla bir hayatım olsun diye biriktirdim.. Biliyorum artık anne kimse sen olamaz.. kimse benim için senin çektiğin acıları çekmedi ki.. SEN İLK AŞKIMDIN ANNE...SON DÜNYAM SON SEVGİLİMSİN BENİM..
![]() |
#596 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne güzel bir duygu seni sevmek
nefesini, sıcaklığını hissedebilmek duyguların en mübareği yaşıyorken bile seni delice özlemek. Anne biliyorum gurbette olmama üzülmektesin için için hislenip dertlenmektesin dayanamam gül yüzüne matemin konmasına katlanamam seni senden uzaklarda yaşamanın acısına. Anne seni çok seviyorum çiçek annem melek annem canım annem.
![]() |
#597 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzünde göçmen kuşlar,
Gözlerinde hüzün var. Durgun suyunda ilham, Dumanlı başında gam… Ve alnında soylu nur, Gökyüzüne soyunur; O deli rüzgâr anne, Kalbim tarumar anne. Can evin tel örgülü Saçların hazan gülü Dudaklarında deprem, Alnın herk izi annem. Derinleşti sözlerin, Buharlaştı gözlerin, Akşama ne var anne? Bu ne ahuzar anne?
![]() |
#598 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne öldü mü çocuk
Bahçenin en yalnız köşesinde Elinde siyah bir çubuk Ağzında küçük bir leke Çocuk öldü mü güneş Simsiyah görünür gözüne Elinde bir ip nereye Bilmez bağlayacağını anne Kaçar herkesten Durmaz bir yerde Anne ölünce çocuk Çocuk ölünce anne
![]() |
#599 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sıcaklığınla sararsın, buram buram beni sen
Kilim kilim sererim, yollarında gönlümü ben Huzur bulur yüreğim, hep seninle anneciğim Yanımda olmaz isen, bir devâ bulur mu hekim O şefkatin ne güzeldir, esen bahar yelisin Senin yerin yüreğim, hep de öyle bilmelisin O sözlerin ne de içten, bakışların sıcacık Bebekliğimde gecen geçti, çok defâ uyanık Geçip de gitti o yıllar, emekleyip yürüdüm Koşup da ben seni ardımda, durmadan sürüdüm Emek verip bana, zahmet çekip büyüttün anam Şifâ olan yüce sevginle, hep kapandı yaram Eser de kalmadı gamdan, görünce ay yüzünü Gülüşlerin de o mâzîye gömdü her hüzünü.
![]() |
#600 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret düşmüş kizil tonda bir dag üstüne
Düşmüş alaca bulaca gurbet akşamlarina Ve kanatlarımda ellerim Memleket memleket giderim Tutun beni tutun morca bulutlar Bayramlar soran sevdalar küsmüşüm size Uzamış inadım, yorulmuş yüreğim Bir ikindi vakti ağır aksak düşmüşüm size Boşaltsalar üstüme yagmurlari sicim gibi Uzatsam kaderimi kollarına kendimce Ve donuk *******inde bu soğuk şehrin Nerede anneciğim o sımsıcak ellerin ellerin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|