![]() |
|
|
#601 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Otacı
albız almadı canımı canım tatlı bir ok saplandı sol bacağıma bacağım yaralı kim çıkaracak onu otacı otacı nerdesin yaram var yarama çare dolu dizgin gidiyor gidiyor dizelerim canım yanıyor kamdan haber açmadı beni şaman kemik serpti yere bir masalın başlangıcı gibi söylencelerini dizele di inanmak ne kelime dedik ya masal gibi acıyı dindiremedi o günden bu güne topal bir biçimde az gittik uz gittik azı uzu bıraktık bir arpa ektik ne korkuluk kar etti ne eli sapanlı çocuklar kargalar üşüştü üzerine ektik elimizde kalanları yeniden aç kaldık böylece yaman cengaverler yetişirdi bir zamanlar yaman cengaverleri destanlaştırırdı korkaklar gün olur yine çıkar birileri yaşanmamış destanlar öyle açmıyor beni otacı otacı yetiş kanayan yaram var ne kamdan ne şamandan umulacak dermanım var |
|
|
|
|
|
#602 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Oysa
yazgıyı serdi çimenlerin üzerine örtülen ne alnıydı ne de dünyası çalının dibinden bir keklik havalandı kanat sesleri kulaklarında çınladı çiçekler açtı kırlarında |
|
|
|
|
|
#603 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Oysa Ne Güzel Haykırıyordu
Kasketini geriye itmişti Devlet nerede dedi Yufkanın arasında Katığıydı somun ekmeği Toprak kuraktı Tutmuyordu Yağmur duası Razı olmuşken kaderine Öyle demiyor muydu ki İmam Hacı Efendi Rızk Allah’tandır Devlet aklına nerden geldi Yalanı olurmuydu Alnı secdeye değenin Birde ha. şa. Oysa ne güzelde haykırıyordu Kasketi geride, fiyakası yerinde Üçüncü karısı on birinciye hamile İki gece kondu birde Şadiye Mayısta şeytan var diyordu Bir mayıs, altı mayıs, on mayıs… Sokaklarda Şarkılar var, Gençler var Kırmızı Günahlara bürünmüş, Ahh karalarım benim, kozasını yırtmış Henüz dolmamış zamanı olan Mayıs rüzgarları esiyor, Hacı efendi Etekler havalanıyor, Şeytana diren ilmiyor Ahh Hacı Efendi Devlet nerede Ökkeş kulun bir türlü öğrenemiyor |
|
|
|
|
|
#604 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öğrendik Herşeyi
dövüle, dövüle sövüle, sövüle ezile, ezile öğrendik gülmeyi dövüle, dövüle sövüle, sövüle ezile, ezile öğrendik ezmeyi dövüle, dövüle sövüle, sövüle ezile, ezile yazmayı öğrendik sessiz korkuları yenerek yavaş, yavaş zedelenmiş omurgalarımızla |
|
|
|
|
|
#605 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öğrenmek
günler geç tikçe birer birer koydukça üzerine damlaları öğrendim getirdikleri ile akıntıların dinledikçe kendimi ne çok şey öğrendim öğrendikçe beslendi emeğim yoksulluğumda yaralarıma tütün basmasını dar avlularda volta atmasını hücremde sevgiyi öğrendim bir cerrah gibi yalnızlığımda açarak yarayı tımar etmeyi anıları damıtarak acıları uzlaşmayı öğrendim |
|
|
|
|
|
#606 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Öğretmen Çocuğu Olmak
bin dokuz yüz altmış üç aklımın henüz her şeye ermediği yıllar Anadolu’nun ortasında küçük bir köy lojmanında öğretmen çocukları olmanın şımarıklığıyla büyüyoruz sözüm onlara ezilerek gün be gün mey olmaya hazırlanıyoruz bir kartalın bakışı olsaydı gözleriniz kızıl ırmağın kenarında sarı bir dünya görürdünüz tarlalar alabildiğine yeşilsiz toprak yorgansız ilk hatırladığım ağaç ırmaktan pancar motoru ile çekilen su icara tutulmuş tarlada boyu boyumda tatlı minik dallarıyla salkım söğüt oldu yılı dolmadan bir çok kardeşi doldu elması kaysısı bostanı salatası gözüm yeşile böyle alıştı tifo kolera kızamık bir kötü sarmaşıktı bedene sarılan yıllar kader denirdi göz yaşları yeni serilmiş toprağa serpilirdi kolumun delinişi canımın yanışı babamın elinden olmuştu hayatımın ilk aşısı oysa tavuklarına vururken aşıyı bilmezdim böyle yandığını nede o zaman neşe saçmıştım öğretmen miydi babam pek anlamamıştım Öğretmenin oğlu lafını Anneme saymıştım şeytan icadı diyorlardı iki tekerlekli şeye bize mi alınmıştı yoksa köye mi bilemedim bakkalın önüne gider sıramı bekler binerdim dalgalar gibi vuruyor anılar kırlangıç göç ediyor şıp sıcak şeyler arıyor oradan oraya bağda hasat sonu teneke teneke turşu doldu ilk tanışıklığımdı lehimle gaz ile galiba babam değildi öğretmen sorular peş peşe gelirdi baban neydi yavaş yavaş büyüyen kümesler kızıl ırmağın çehresini değiştiren balar bahçeler sürgündü başa bela denkler sarıldı icar daha dolmamıştı yol görünmüştü ilk kez kamyon sırtına bedenim yayılmıştı Kanlıkışla’dan Şerefli Koçhisar’a Sürgün demişti koca adamlar Sürgünlü idi o yıllar Vedalaşılmıştı Neden ağlardı insanlar Tavuk bağ bisiklet onlarındı artık akıl çağım uygun değildi anlamaya |
|
|
|
|
|
#607 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölçütler
1.) çok uzundu çok uzundu boyu boyundan büyük konuşurdu sözleri hedefine ulaşmadan yok olurdu |
|
|
|
|
|
#608 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
2-)
ağırdı çok ağır ezerdi tüm düşünceleri bir gün ezemedi |
|
|
|
|
|
#609 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
1+2=3
uzun ve ağırdı ne uzunluğunu algılayabildi ne de ağırlığının kıymetini ağır adam deseler de ona o uçmayı denedi algılayamadı ağırlığın anlamını |
|
|
|
|
|
#610 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölmedi
Ölmedi Can çekişiyor Bir bıçakta sen vur Kalbine eskimiş şehrin Sil geçmişinin izlerini Kurtaracaksa eğer seni Susmuşluğun illetinden Ölmedi Can çekişiyor Şu yıkılacak gibi duran Ahşaptan yapılma ev Ne kalmış ki geride Birkaç duvarı, birde terası Bahçesinde deliye çalmış ağaçları Gün batımlarından uzak Zorlama boşuna Açmayacak anahtar Bozulmuş kilit yuvası |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|