![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Onlar Dünyadan Habersiz
Bir kız sevmiştim İstanbulda Hayalimdeki kızı Saçları kumral Gözleri elamı ne Bir kız sevmiştim İsmini söylerken ölüverdiğim Bakırköy derler bir yer varmış Hiç bilmediğim hiç görmediğim Oralıymış bu kız Takvimler.. Seksenyedi yılının yirmi martında Bezgin bir genç adam Yeni kapı garında Bir kız görmüş Görmüş ve tutuluvermiş O gün bu gündür Tuzladan Bakırköy'e Sirkeciden Erenköy'e Bir gönül yolu kurulmuş Dünya bi haber Onlar dünyadan habersiz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Onlara Sor Herşeyi
Bu sokak bizim sokak işte Bu ev bizim ev demek isterdim sana Ama yapamam Bütün sokaklar benim Bütün evlerde tencerem kaynar Seveceksen beni Onlara sor her şeyi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oryantal
Çekme küreği Deniz isyandadır şimdi Gözlerine kelepçe vurmuş Diline kilit Yok oluş Bu şehirde Çekme ipeği Kumaş top toptur şimdi Serin avlularda Güvercinler havalanırken Manifaturacılar çarşısında Altın diş ve gülyağı sarar seni Benzetirsin hayalindekini Bir deve yükü gümüş mezarlığına Kervan yürür Gönül ıssızı vahalara Kumul yansımalarına gömülür Yanlızlık fizandadır şimdi Mezopotamya kudurur Babilin asma bahçelerini Aratır çocuk Kıvırcık saçlarında Hırsızın yuvalarını anlatır, Oryantal kum taneleri Küreğin bulaşır İpeğin yumuşaklığına İki elim kandadır şimdi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Otobüsler
Otobüsler Gider gelir Üsküdardan Beykoza Beykozdan Üsküdara Seni taşır Her sabah Her akşam Kuzcuncuktan Üsküdara Üsküdardan Kuzguncuğa İnanırmısın bir tanem Ben her sabah ordayım Her akşam senle dönerim Kuzguncuktan Üsküdara Üsküdardan Beykoza |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Otuz Sekizinde Aşk
Sevemem arkadaş Bir daha aşkın O kahreden tokadını yiyemem Giyinemem bir daha Çiçek alamam Ve bekleyem Fabrika kapılarında Okul sokaklarında Kaldırımları sayamam Yanaklarım kızararak İhanetleri sorgulayamam Aldatılmayı hazmedemem bir daha Kaybetmeyi kaldıramam arkadaş Neyime gerek taaaa Otuz sekizinde Yirmilik bir körpe yosmaya Gönül vermek Neyime gerek Umutlanmak kanmak Ve inanmak Sevilmeyi hissetmek yeniden Yaşamın tadına varmak Bunca yıl sonra Ne hakla.. Sadece seyreden artık Ve göğüs geçirecen Bak Çoktan çoluk çocuğa karıştı Okul arkadaşların Saçların Çoktan beyazladı Karın çoktan unuttu sana sevgilim demeyi Sen çoktan unuttun Sevmeyi sevilmeyi Değilme Hayır demen nafile Aşk.. Bir başka bahara |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Oynattı Derler
Kelimelerin neferiyken Kuşandık cümlelerin zırhını üstümüze Bu bir sır değil sandukalarda saklanan Cübbeli öpüş değil dudaklarda ıslanan Şehrin bacalarındaki öksürük mü dersin Bulut bulut mendillerin akında ki hüzün Sus bir tanem bak sabahlar utangaç güneş gibi Zarif zarif kahvaaltılarla geldik heyelandan Sanma ki konuşanlar hep pozitif kandır Suskunluk bu hengamede kurdelalı kurbandır Konuşacaksan eğer çağır çağır 'dalgacıyı' Kırmızı kelebekleri konuş rüzgarın kızlarıyla Portatif iskeletlerin doktor canlısı yası Kepenkleri kapanmış dedemin,o siyah asası Sen bunları konuşma gülüm,kız oynattı derler O güzel gülüşünü bir öğünde ağlayıp yerler Bal bak işte geliyorlar sucular Peri Bacalarından Haberleri yok ne bugünden ve dünkü yarından |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öfke
Ilıman bir liman Işıl ışıl bir gemi Aldı bir lodos gibi Bütün öfkemi Nüksetti Dolmabahçe Rıhtımı'nda Bir eski nümayiş Altıncı filo gemileri Geldi geçti şöyle bir Yıl 1994 Hala enbüyük nimeti Matbuatın O günler Ve gençler Ve yaşlılarla Aynı hamamda yıkanıp Aynı hamamda karalanmalarına İçin için küfrederler Ilıman bir liman Ah nerde aman Işıl ışıl bir gemi Gelse götürse Bir götürse... Bütün öfkemi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öfkeler Kadar Gerçek
Alabildiğince yükle gönlüne Bu şehrin akşamlarını Umutları saklayan güneş Bırak isimsiz sevdaların Gülümseyen şahidi olsun Al,iç,bitir O gizli elemleri *******in günahıyla Bırak sızlayan yaraları Suskunluğun bedeli olsun Hayalllerinle büyüttüğün Öfkeler kadar gerçek Bir adımlık çıkmaz yol varsa Ve ağlıyorsan.. Her mutluluğun sonunda Ve gülüyorsan... Her acının başlangıcında Bu garip çelişki senin Dönüşün olacaktır inan Kaybederken... Bulduğun masumluğuna.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğretmensin Sen
Nerde ışık görsem orda sen varsın Dört nmevsim çiçek açan taze baharsın Duyulmaz çığlıkları hep sen duyarsın Bana ilim öğreten öğretmensin sen Yürüdüm karanlığa sönmeyen meşalenle Paylaş demiştin bana ekmeğini düşenle Güç verdin güven verdin hiç bitmeyen neşenle Bana beni öğreten öğretmensin sen Hiç bir hesap yapmasın kimse yarınlarına Uğramasın diye düşman sınırlarına Beynimin en ücradaki kıvrımlarına Vatanımı nakşeden öğretmensin sen Kelepçe vurulmasın hür Türkün bileğine Uzanmasın diye hainler direğine Ayıyla yıldızıyla ufacık yüreğime Al bayrağı çizdiren öğretmensin sen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öğretmensiz Çocuklar
Bugün maaş günüydü inmiştim kasabaya İhtiyaç var okulda,hem şekere,hem çaya Çocuklara harcadım,kıyamadım paraya Yaya gelmiştim köyden,dönüşüm yine yaya Aslında'hocam çıkma' dediler kasabadan Kar yağacak bütün gün artarak hiç durmadan Bir gün kalır çocuklar,nasılsa okumadan Dedim ben kalamam ki çocuklarım olmadan İnançlıyım yaradan,beni mutlaka duyar Oku diye emreden öğretmene mi kıyar Tanrım bitsin artık,ben dönmeden bu yollar Dağ köyünde bekleyen çocuklarım var Yürüyorum yol ıssız,hava tipi,hava kar Korkuyorum birazcık etmiyorum ki inkar Lakin korkma nedenim,ne fırtına ne rüzgar Eğer ölürsem bu kış,öğretmensiz çocuklar |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|