![]() |
|
|
#611 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57966
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Senin sayende
Sevda çivisini beynime çaktın Asla gülendim senin sayende Bastığım toprağı altımdan çektin Bir yol bulamadım senin sayende Arzulu bakışlar diktin gözüme Umuda kapıldım güldün yüzüme Yaralıyım,gönlümdeki sızıma Derman bulamadım senin sayende Peşinde düşürdün gurbet illere Sonra mecnun ettin düştüm yollara Rezil oldum sakız ettin dillere Destan kalamadım senin sayende İlk bahar hayatım artık güz oldu Yapraksız dallara serçeler kondu Çevremdeki güvercinler yok oldu Yuva kuramadım senin sayende Sayende bahtıma zincir vurmuşum Sayende umuda boşa koşmuşum Hep hayaller kurmuşum,avunmuşum Bir tat alamadım senin sayende Gözüme ışıktın gönlüme umut Tek kelime mektup diyor ki unut Bahtıma sis oldun başıma bulut Güneş alamadım senin sayende Yağmurum ol dedim döndün doluya Kırdın gururumu,aldın alaya Utancımdan gidemedim sılaya Dönüp gelemedim senin sayende Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#612 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Senin yerinde olsam
Gelip bana döküyorsun derdini Ne desem teselli edemem seni Yüreğime nakşederim sevgimi Yaşarım ben senin yerinde olsam Seven varken bir yabana vurulmam Gidip içki masasına kurulmam Yüce dağlar düz yol olur yorulmam Aşarım ben senin yerinde olsam Belli ki seviyor sen biliyorsun Madem haber aldın ne bekliyorsun Senin sevenin var ne istiyorsun Coşarım ben senin yerinde olsam Hiç bir sorun engel değil sevgiye Sen hasretsin, oda hasret ilgiye Diyorsun ki haber salmış gel diye Koşarım ben senin yerinde olsan Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#613 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senle ben
Sen gülersen Yüzünde gül bahçeleri görüyorum. Bahçende çiçekler deriyorum Dermekten usanmayan Koklamaktan bıkmayan. Sen küsersen Izdırab zincirlerine vuruluyorum. Pranga mahkumu oluyorum Hür kalamayan. Sen ağlarsan Deryanda boğuluyorum. Gemisi batan bir kaptan misali Çaresizliğine ağlayan. emekli em. müd. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#614 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Senle ben değil biz olsak
İhtiraslar öfkelerin anası Öfkeler yara açıyor sinelerde Huzura kavuşmak ne mümkün Yangınlar varken yüreklerde. Nefret tarlalarını yok edebilsek Dostluk fidanları yetiştirsek bozkırlarda Dünyayı sevgi bahçesi haline getirsek Kurtarsak sokakları kan kokusundan Gözlerde yaş olmasa Buruk acılar kızgın kor gibi dağlamasa yürekleri Analar evlatlarına Evlatlar geleceğe bakarak ağlamasa İhtiraslar öfkeleri doğurmasa Öfkeler sinelerde yara açmasa Sevgi yeşerse gönüllerde. Yarışlar insanlığa hizmet için olsa Sınıf farkı gözetilmese Şahsi çıkarlar düşünülmese Ve,geçmese ülke çıkarlarının önüne İnsanlar eşit olsa, ilkelerde İnsanlar eşit olsa, hizmetlerde Eşit olsa nimetlerde. Fedakar olsa güç odakları Güçsüzler maşa olarak kullanılmasa Çabalar iyiye,güzele, harcansa Gayretler doğru için Doğruluk için olsa Hatalar, inançların arkasına saklanmasa Hırs, insanı esir almasa İşler hileli,başlar belalı olmasa Mantıklı olunsa Akıllı davranılsa Oturup konuşulsa Bir ortak karara varılsa Karanlıklar aydınlatılsa Aydınlık bir gelecek sunulsa Çocuklarımıza Birilerinin hatırı daha ağır olmasa Menfaatler, nehir gibi bir yöne akmasa Kemer sıkmak zorunda kalmasa taban Musluklar tavan için açılmasa Gelirler hakça dağıtılsa Herkes emeğinin karşılığını alsa Menfaat tutkusu aç gözlülüğü doğurmasa Ezilenin feryadı duyulsa Şefkatle uzansa eller çaresizliğe Sevgi, alırdı öfkelerin yerini İnsanlar severdi bir birini. Birimiz,hepimiz Hepimiz birimiz için yaşasak Kaderde,kıvançta,tasada Hakta,hukukta yasada Birlikte hareket etsek,birlikte olsak Hudutta beraber beklesek vatanı Gerektiğinde birlikte ölsek Beraber yensek güçlükleri Nimetleri beraber yesek Kimin zararı olur Bizi bölmek isteyenlerin eli koynunda Gümanı gırtlağında kalır Sen,ben değil de biz olsak Öfke yerine,sevgi fışkırırdı gönüllerde. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#615 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sensin
Seninle gönlüme doldu sevgiler Bütün sevgilerin anası sensin Gözümün önünde hep güzellikler O güzelliklerin aynası sensin Yollar değil dostlar ayırdı bizi Yıllar yok edemez bu sevgimizi Aşkın yüreğimde bir tatlı sızı Kalbimin haz veren sancısı sensin Sen kırgın ben kırgın biz özdeşleştik İkimizde aynı yarayı deştik Bir dünya yarattık iki kişilik Bu yeni dünyamın tanrısı sensin Bir rüya görmüştüm elin elimde Bir destan yarattım aşkın dilinde Hep senle yaşadım özlemlerimde Bütün özlemlerin hancısı sensin Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#616 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sensin sen
Attın bakışıma alaylı bakış Hicranı kalbime eyledin nakış Hayat ele bahar,bana karakış Benim defterimi düren sensin sen Ben seni severek tatmıştım hazzı Bu ettiğim zarı, bunca avazı Görmedin söyledin en acı sözü Onuru,gururu kıran sensin sen Ömrümü paylaşmak idi gümanım Taştan yapılmadım bende insanım Yayılsın yerlere aksın al kanım Sineme hançeri vuran sensin sen Öldürmekten öte soldurmak işin Efkarı ruhuma doldurmak işin Dıştan kalaylısın,kapkara için Yalan testisini kıran sensin sen Ciddiye alamam artık sözünü Bıktım takip ede, ede izini Tanrı böyle yazmış deme yazını Dinlemeden cevap veren sensin sen 3-10-1971 Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#617 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sensiz de yaşayabilirim
El açıp dileneceğim Köşe başlarında sevgi isteyeceğim Umutlarımı diriltecek insanların şefkati İlgiyi onlardan bekleyeceğim Sevgi yoksunuyum diyeceğim Sebebini soranlara Seni göstereceğim Eşkalini vereceğim Ödeşeceğim. Senden öte bütün insanlar sevecek Onlar bana yaşama gücü verecek Artık kapına gelmeyeceğim Dönmeni beklemeyeceğim Sana olan sevgimi gizleyeceğim. Aşkımı ellerimle öldüreceğim Gönlümün derinliklerine gömeceğim. Artık sana ihtiyacım olmayacak Sensizde yaşayabileceğim Sevgisiz yaşanmaz biliyorum İhtiyacım olan sevgiyi Herkesten dileneceğim Senden istemeyeceğim. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#618 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sensiz gidebilir miyim
Kızgın çölde susamışçasına Bir özlemin peşinden koştum Engeller konuldu gezindiğim yollara Tuzaklar kuruldu Hevesim söndürüldü Gayretime prangalar vuruldu Çabalarım durduruldu Devam edebilir miyim.? Umut semalarında uçmak istedim Berrak ufuklarıma çekildi perde Karardı gök yüzüm Kanat açabilir miyim? Engel yağmurları ıslatır kanatlarımı Uçabilir miyim Yelken açtım gönül okyanusuna Dev dalgalar savaş açtı Yıkıldı kıyılarım Gemiler yanaşmıyor sevda sahillerime Dalgalarla başa çıkabilir miyim Sevgi dolu bir gönül’e girmek istedim Gönüllerin kapıları kapandı Anahtarlar çalındı Benliğim soyutlandı, Kişiliğim dışlandı Bir kapı açabilir miyim? Kovarcasına sevdanın dünyasından İstenmeyen ilan ettiler Beni sana geçtiler Seni bana vermediler Sürgünüm meçhul tutkulara Sensizlik içimde kanayan yara Sensiz gidebilir miyim. Eylül 1967 Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#619 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sensiz hayat
Bilemedim nasıl iştir Sensiz hayatım hep kıştır Sevdan gölümde nakıştır Silinmiyor aşınmıyor Bu bir derstir bir ibrettir Bize engel hangi settir Bu gönül sana hasrettir Başka bir şey düşünmüyor Her an seni düşünüyor Bu aşk beni bitiriyor Görenler biçare diyor Bu yük yalnız taşınmıyor Nefes almam sen olmazsan Asla gülmem sen olmazsan mutlu olmam sen olmazsan Sensiz hayat yaşanmıyor Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#620 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sensiz hiç bir şe istemem
Sadece seni yitirmedim gidişinle Güvenimi kaybettim kendime Yaşama umudumu Sevme tutkumu Seninle birlikte, Dünyamı yitirdim. Barınamam buralarda sensizim Şefkatle okşamıyor saçlarımı rüzgar Sevgiyle bakmıyor gözler Kokular hoş değil Duyularımı yitirdim. Dünya sevilenlere güzel Terk edilenlere cehennem Coşan ırmaklar akarmış Engin denizler varmış Dağlarında rüzgar hür eser hür yaşarmış Gönüller sevgileri ağırlarmış Yalnızlık dünyasında çaresizim. Dünyayı tümüyle verseler Sensiz onu istemem Bu dünyadan bana ne Tutkularımı tükettim Duygularımı bitirdim Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|