![]() |
![]() |
#611 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Susturulmuş Ağzımda Kan Tadı
Susturulmuş ağzımda Kan tadıdır karanlıkta bekleyişim Bitmeler miydi yalnız sonu gelmeyen Tükettikçe bizi Hiç tükenmeyen, O gözler miydi Yalancı bir gülüşe aldanıp Uğruna ömrümüzü koyduğumuz Silmeseniz de olur alnımdan akan teri Kaç kere kurusa da emeğimin üstünde Kaç kere unutturmuş olsalar da bana insan olduğumu karanlık odalarda Ağızdan çıkan bir kelime Sonrası anlamsızlık, Sonrası çaresizliktir sadece. Sessizliği parçalayıp savuran bir haykırış gibidir Suskun dudaklarımda isyan Çünkü o kurşun çıktıktan sonra namlusundan Sanma ki dönecektir artık geri, Sanma durur gürül gürül çağlayan bu ses artık Ve yıkılırsa o bent günün birinde Hanginiz önüne geçebilirsiniz O çılgınca akan suyun. Hayat hak ettiğini vermek için o cesareti bekliyor senden Kaybede kaybede, kazanmayı öğrenmeni. İşte o hayat; Her yaranın kabuk bağlamasını bekleyecek kadar uzun değil Haydi tükür ağzındaki kan tadı geceyi Ve unutma ki, Bitmelerin sonu gelmiyorsa Başlangıçlar da bitmez hiçbir zaman... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Susuyorum Sessizlikler İçinde
Susuyorum Kulakları sağır eden sessizlikler içinde Aydınlığa türkü yakar gibi Karanlıklar içinde Aynı şiir her gün yeniden yazdığımız En ucuz kahramanlıklarımız Ulu orta bağırışımız Şunu anlatamadık ki onlara Yada onlar anlamak istemediler hiçbir zaman Yürektedir asıl gürültü Asıl kahramanlık yürekte. Susuyorum Gecenin en gürültülü sessizliğinde Aşık olmak gibi Sevmeyi öğrenmemiş yüreklerde... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Susuz Bırakmam Seni
Toprak tohum zanneder Gencecik bedenini İncecik bileklerin Zamansız kırılan bir gül dalı Susuz bırakmam fidanını Kuruyarak geçirecek olsam da koskoca bir yazı Bedenin bembeyaz bir tohumdur Yurdumun bahçelerinde Binlerce ve binlerce kez açacak Susuz da kalsam O hiç ama hiç kurumayacak... Toprağa en çok yakışan Zorlu mevsimlerde açan çiçeklerdir. Direniş mevsiminden Kopup geldin sen Gülüşünde saklayarak Binlerce yıllık acını Kök salarak Bütün kurutulmuş bahçelere... Unutulmuş bir sonbaharı Hatırlattın Küçücük ellerinle Gitmiyor burnumdan Toprağının kokusu Solma; Sararır seninle yüzüm Çiğ düşer kırılır kollarım seninle beraber Nefessiz kalırım fırtınalarda Eksik olmadıkça Gökyüzünde mavi Ayaklarımın altında yeryüzü Kendim kuruyacak olsam da Susuz bırakmam seni... Unutulmuş bir sonbaharı Hatırlatır bana Senin aydınlık yüzün... 18 Mayıs 2003 17:19 Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sürgün Babaların Çocukları
Sürgün babaların çocukları Resimlerde büyürler Hiçbir fotoğrafa sığmaz Renkleri ayrılığın Ve hiçbir şeye benzemez Yurduna ve sevdiklerine hasret kalmanın sancısı Sürgün babaların çocukları Mektuplarda öğrenirler baba demeyi Yürümeye erken başlarlar bütün çocuklardan Koşabilmek için bir an önce uzak hasretlerine Yaşıtlarından daha iyi bilirler atlaslarda uzak şehirleri Dağlarını ve ırmaklarını ülkesinin Ve o çocukların sürgün babaları mektuplarda ölürler Noktası konur bütün gurbet masallarının Yazılanların hepsi yalandır artık Resimlerse sararır sadece Resimler ölmezler insanlar gibi... Melih Coşkun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|