![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dünyayla tanıştığım anda,
Sımsıcak kucağınla ısıttın; Zemheri akşamlarında. Bütün acılar seni bulurdu, Ama sen 'kader' diye içine gömerdin. Babam yoktu aramızda çoğu zaman, Ama sen adam gibi adam, Adam gibi ana oldun bize. Gözlerinden yaş dökülmezdi, Hissettirmezdin bize,dünyanın büyüklüğünü, Mangal gibi yüreğinde büyüttün; Sen yandıkça,biz önümüzü görürdük. Yazımız,kışımız bir odada geçerdi, Yüreğin, en derin kaygıları taşırdı. Herkes oyuncağı ve babasıyla dönerken eve, Biz seninle pususuna düşerdik,zifiri akşamların. Ve hiçkimse bizi anlamazdı, Kimsenin anlamasını beklemezdin. Daima dik,daima onurluydun. Çünkü sen, Adam gibi adam, Adam gibi anaydın... Hatırlıyor musun bilmem? Ağlarken görmüştüm seni, Neden ağladığını sordum, Ve sen, 'Hiç yavrum' demiştin O günden beri, hiçleri sevmiyorum, Dakikalarca ağlamıştık, Ve sonra, Uzun uzun nasihat ettin, Okuyup büyük adam olacaktım, Oysa etrafımızda bir çok adam vardı; Okumadan büyük olan... Biliyor musun anne, Adam oldum mu,bilmiyorum, Ama okudum. Lakin senin gibi adam bulamadım. İsmini andığımda halen içim titrer, Unutmadım sıcaklığını, En soğuk *******de içimi ısıtıyor. Ağladığımda mis kokunu duyarım, Aklıma gelir süt bulamadığın *******. Anneler günün kutlu olsun anneciğim, Yanında yokum, Ama şunu bil ki; Yaşadığım yerin her zerresinde, Soluduğum havada,sevincimde, acılarımda, Hep sen varsın...
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ben bu gurbet ile düştüm düşeli,
Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece bir lâhza kaldığım zaman, Geceyi koynuma aldığım zaman, Gözlerim kapanıp daldığım zaman, Yeniden yollara düzülmekteyim. Son günüm yaklaştı görünesiye, Kalmadı bir adım yol ileriye; Yüzünü görmeden ölürsem diye, Üzülmekteyim ben, üzülmekteyim
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() En güzel en anlamlı şeyi aradık hep
Bir gün avuçlarına bırakmak için Üzgünüz ; yine bulamadık Anne . Yine mahçup,yine boynumuz bükük Yıllar geçti aradan bizler büyüdük Ama hala bulamadık Anne Ve sonunda anladık ki ; En güzel ,en anlamlı ,en değerli Senmişsin Anne…… Bizler; SENİ SANA VEREMEYİZ Kİ … Affet bizi Anne ….. SENİ ÇOK SEVDİĞİMİZİ SÖYLEMİŞMİYDİK A N N E …..!!!!
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben sensiz olanlara seni aratıyorum,
Ben sensiz kalanlara seni yaratıyorum, Seni saklayacağım, seni yazıp-andıkça Kendimi çoğaltıyor, seni kuşatıyorum. Unutturmayacağım, seni yaşatacağım, Kendimi çoğalttıkça seni kuşatacağım, Her zamanda, her yerde sen bende yaşadıkça Sen evreninde sana seni aratacağım
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kavramlar çoğalırken beynimin ortasında
Sesimi kaybediyorum Ansızın. Bir gerekçe göstermeden Neden niçin demeden Aklıma düşüyorsun Çağrılmış Bir kelebek gibi Ansızın. Başım dağlar gibi dumanlı Uzak diyarlara benziyor Senin gülen gözlerin Düşüncemin odak noktasında Gecenin sessizliğini yutuyor Ben öylece kalıyorum Saçlarına tutunarak Anlatılmaz sevinçleri yaşıyorum Hayal bazında Ansızın. Bir kırlangıç hüneri var beynimde Bir kırlangıç telaşı Çamurla sıvanmış yuvalara koşarken Bir söz bile demeden Susuyorum Ansızın.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben sensiz olanlara seni aratıyorum,
Ben sensiz kalanlara seni yaratıyorum, Seni saklayacağım, seni yazıp-andıkça Kendimi çoğaltıyor, seni kuşatıyorum. Unutturmayacağım, seni yaşatacağım, Kendimi çoğalttıkça seni kuşatacağım, Her zamanda, her yerde sen bende yaşadıkça Sen evreninde sana seni aratacağım.
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karardı şu dünyam,hasretliğinde.
Duygular öldüler,gözyaş selinde. Bilip de halimi,gurbet elinde, ansızın çıkıp da gelir misin sen.? Çektiğim acının,yoktur bir eşi. Yıllardır sönmedi,hicran ateşi. Bu mutsuz gönlümün,umut güneşi, ansızın çıkıp da gelir misin sen.? Geçiyor yıllarım,tükendi ömrüm. Menzil uzak değil,yakın görürüm. Sana kavuşmadan,belki ölürüm. Ansızın çıkıp da,gelir misin sen.?
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonbaharda tomurcukların kuruduğunda
Baharların denizin ortasında alev alev yanarken Bir serçenin kanadında tüm çiçekleri Yüreğinin toprağına ekmek için Bir gece ansızın geleceğim kapına Karanlık bürünürse üzerine Korkularına isyan bayrağımı açıp Gözlerime gecenin en parlak yıldızını sığdırıp Katranlanmış acılarına bir ışık saçmak için Bir gece ansızın geleceğim kapına Acıların depreşip sancıların arttığında Sokağında pervasızca ölüm kol gezerken Uğruna canımı ve sevdamı alıp Hayatındaki tüm acılarını kamburuyla taşımak için Yarınlarına umutla bakabilmen için Bir gece ansızın geleceğim kapına . Denizdeki dalgalarda üşüyorsa tenin, Rüzgârda dalıp bozulmuşsa saçların , Sevdamın sıcaklığını avuçlarıma alıp Meltem rüzgârlarına karışıp Ellerimle dağılmış saçlarını düzeltmek için Bir gece ansızın geleceğim kapına.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni ne kadar sevsem de
Seni aklımdan çıkaramasam da Unutacağım seni inadına Seni görmeden yapamasam da Seni bana sorsalar da Tanımıyorum diyeceğim inadına Ant içtim kendime Atacağım seni yüreğimden diye Atamasam da atacağım.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beni hep acılar olgunlaştırdı
Yoksulluk insanları hırçınlaştırdı Yaşlılık saçımı beyazlaştırdı Hayat beni ne insanlarla karşılaştırdı Hayata başladım hep çilelerle Ellerim kan doldu çekiçlerle Doğruyu aradım hep gerçeklerde Bak ne hale koydu yüzümü kırıştırdı Ekmeyimi aradım doğru yollardan Ant içmiştim yemeyeyim haramdan Almaya çalıştılar ekmeğimi soframdan Doğru çalışmak işlerimi karıştırdı Doğru gittim Allah benimle oldu Az kazandım amma bereket oldu Çok zenginler gördüm sonra kayboldu Onlar helali haramlarla karıştırdı.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|