![]() |
![]() |
#611 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8784
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dünya güzeldir, ama bir şairin gözüyle daha da güzel olur. (Goethe)
• İnsanlar hatalarını mutluyken değil ancak mutsuzken anlar. (Daniel Defoe) • Nankör insan, her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir. (Oscar Wilde) • Dünyada başarı kazanmanın iki yolu vardır: Ya kendi aklından faydalanmak, yahut da başkalarının akılsızlığından faydalanmaktır. (La Bruyere) • Hayat merdivenlerini çıkarken, insanlara iyi davranalım. Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız. (Cenap Şahabettin) • Güzel olan sevgili değildir, sevgili olan güzeldir. (Tolstoy) • Güzellik, çoğu zaman kusurları gizleyen bir örtüdür. (Balzac) • Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir. (HZ.MUHAMMED) • İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, içleri doldukça eğilirler. (Montaigne) |
![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() • Aşk, imkansız birçok şeyi mümkün kılar. (Goethe)
• Gerçek bir arkadaş, iki gövdede yaşayan bir ruhtur. (Aristo) • Kadın olsun , kitap olsun cildine aldanmayıp içindekilere bakılmalıdır. (Cenap Şahabettin) • Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar. (Newton) • Ayni dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Mevlana) • Para açlığı giderir, mutsuzluğu değil, yemek mideyi doyurur, ruhu değil. (Shaw) |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zor is, zamaninda yapmamiz gereken fakat yapmadigimiz kolay islerin birikmesiyle meydana gelir. (J.J.Rousseou)
• Nankör insan, herseyin fiyatini bilen, fakat hiçbir seyin degerini bilmeyen insandir. (Oscar Wilde) • Atalarindan sana kalani haketmeye bak! Yoksa senin olmazlar. (Goethe) • Kıskançlıkda gururun payı aşktan fazladır. (La Rochefoucauld) • Erkekler kadınların ilk aşkı, kadınlar erkeklerin son aşkı olmak ister. (Oscar Wilde) • Akıllı olmak da bir şey degil, mühim olan o aklı yerinde kullanmaktır. (Descartes) • Ben senin beni sevebilme ihtimalini sevdim. (Yilmaz Erdogan) • Baskalarını sık sık affedin, ama kendinizi asla... (Publilius Syrus) |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() • Gerçek aşkta ne vefa vardır ne cefa.... (Mevlana)
• Insan ne kadar büyük ruhlu olursa, aşkı o kadar derin bir şekilde duyar. (Leonardo da Vinci) • Insanları iyi tanıyın, her insani fena bilip kötülemeyin, her insanı da iyi bilip övmeyin (Mevlânâ) • Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır. (Confucius) • Yemine gerek görmeyecek kadar sözlerine sadık ol. (Dale Carnegie) |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() • En çok hoşumuza giden insan kendimize benzettiğimiz insandır. (Moliere)
• Insanları yükselten iki büyük vasıf vardır; erkeğin mert, kadının namuslu olması. (Napoleon) • Aşk, eşeğe bile dansettirir (Fransız atasözü) |
![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() "Dünya bize atalarimizdan miras kalmadi
Onu cocuklarimizdan ODUNC aldik" Aşkı tanıdığında, Yaratıcı'yı da tanırsın. (Fox Kabilesi) Bir başkasının kabahati hakkında konuşmadan önce daima kendi makoseninin içine bak (Sauk Kabilesi) Bir düşman çok, yüz dost azdır. (Hopi Kabilesi) Bir kere "Al şunu" demek, iki kere "Ben vereceğim" demekten iyidir. (Kabilesi bilinmiyor) Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır. (Mohawk Kabilesi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşmanımı cesur ve kuvvetli yap! Eğer onu yenersem utanç duymayayım. (Apache Kabilesi)
Fakir olmak, şerefsiz olmaktan daha küçük bir meseledir. Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz. Gözün ile değil, yüreğin ile hüküm ver. Günümüzde insanlar bilgiyi arar oldu, hikmeti değil. Halbuki bilgi mazidir, hikmet ise istikbal (Lumbee Kabilesi) İhanet arkadaşlık zincirini karartır, fakat vefa onu her zamankinden parlak yapar. İlkbaharda usul usul yürü; toprak ona hamiledir... İnsanın gözleri öyle kelimelerle konuşur ki dil onları telaffuz edemez. Kehanet, muhtemel bir olayı kesin bir bakış ile görmekten başka şey değildir. Hava ya bulutlu olacaktır, ya da güneş açacaktır. (Cherokee Kabilesi) Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. (Ute Kabilesi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Komşun hakkında hüküm vermeden önce, iki ay onun makosenleriyle yürü! (Cheyenne Kabilesi)
Ölüler güç ve bilgilerini beraberinde götürmez, yaşayanlara ilave eder. (Hopi Kabilesi) Senin vicdanın senden başkasını temsil edemez. Sevgi ile yorulmadan ilerleriz. Sevgi ile, sadece onunla başkaları için fedakarlık yapabiliriz. Su gibi olmalıyız. Her şeyden aşağıda, ama kayadan bile kuvvetli. (Siyu Kabilesi) Unutmayın çocuklarınız sizin değildir. Onu Yaratıcı'dan ödünç aldınız. (Mohawk Kabilesi) Yapmamız gereken: her şeyi eski sadeliğine döndürmektir, böylece bozulan düzenimiz yeniden kurulacaktır. Şeytan hakkında konuşmayın.Gençlerin kalbinde merak uyandırır.(Siyu Kabilesi) Allahın kelimeleri meşe yaprağı gibi sararıp düşmez, çam yaprağı gibi ilelebet yeşil kalır. (Mohawk Kabilesi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ♥ Korkum Sevmek Değil; Korkum Sevipte Ayrılmak… Korkum Kurşun Yemek Değil; Kalleşçe Vurulmak… Korkum Ölüm Değil; Senin Tarafından Unutulmak…
♥ Dönmeyeceksin biliyorum, tutmayacaksın ellerimden öpmeyeceksin dudaklarımdan sevmiceksin beni deli gibi, vurmayacaksın kalbine zinciri benden başkasınıda alacaksın sevgilim......! ♥ Sev öyle sev ki kalmasın sende gurur, Gurur'un başladığı yerde sevgi son bulur |
![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ♥ Niye ağlıyorsun dediler, sevdim dedim. Niye üzülüyorsun dediler, gönül verdim dedim. Elin kızı için değermi dediler, meğerse değmezmiş..
♥ Sen sevda ırmağı, gittin ele aktın, sen dünyamı yıktın. Vefasız Aşkım... ♥ Dünya döndükçe sen hep bana DÖNMEYE. Başını her yastığa koyduğunda beni GÖRMEYE. Her kahkahamda göz yaşı DÖKMEYE. Ben yaşadıkça sen ÖLMEYE Mahkumsun... ♥ Alsalarda şu yaşla dolu gözlerimi yerlerinden. Çalsalarda haberim olmadan seni kalbimden. Eğer unutacaksa bu can çıkmasın bedenimden. Ölürsem söyleyin mezarıma gelmesin o sevmeyi bilmeyen. ♥ Sana o kadar kırgınım ki, seni bin parçaya bölsem yetmez. Ama kaybolacak bir parçanada gönlüm elvermez... ♥ Bütün insanları sevebilirdim, sevmeye senden başlamasaydım. ♥ Yürüdüğün yollardan geçebilirsin bir daha fakat anılardan,ASLA! ♥ Bunca acıyı çekmez hiç kimse ve bunca ölümden kolay dönülmez bu kadar sevmeyince.. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|