![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57961
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sensiz ne yaparım
Sanma ki sevgilim ayrılmak basit Nihayet insanız şansımız eşit Kalma kafesimde azat ettim git İyi yolculuklar dilemiyorum Sensiz ne yaparım bilemiyorum Sen varsın ruhumun derinliğinde Sen varsın sevginin serinliğinde Sen varsın kanımda sen iliğimde Haydi güle, güle diyemiyorum Sensiz ne yaparım bilemiyorum Dünyam tatsız tuzsuz hayalin yavan Aşk satırı ciğerimi doğrayan Sen idin hayata beni bağlayan Artık hayattan tat alamıyorum Sensiz ne yaparım bilemiyorum Seninle ben yaprakla dal gibiydik Biz ikimiz yolcuyla yol gibiydik Suya muhtaç balıkla göl gibiydik Hala ayrılığa inanmıyorum Sensiz ne yaparım bilemiyorum Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sensiz olamam
Karanlıkta kalma kandil olurum Gözyaşı olursan mendil olurum Deniz olsan kıyında sal olurum Sensiz yaşayamam sensiz olamam Çiçek olsan rüzgar olur okşarım Ayna olsan ben göz olur bakarım Derya olsan su olurum akarım Sensiz yaşayamam sensiz olamam Sen baş olsan saç olurum ben sana Nimet olsan aç olurum ben sana İster isen güç olurum ben sana Sensiz yaşayamam sensiz olamam Ciğer olsan nefes olur dolarım Toprak olsan yağmur olur yağarım Ağaç olsan dallarına konarım Sensiz yaşayamam sensiz olamam Kağıt olsan kalem olur yazarım Derya olsan balık olur yüzerim Varsın olsun sevdan benim mezarım Sensiz yaşayamam sensiz olamam Kapan olsan av olurum ben sana Çok güzelsin tav olurum ben sana Sensiz yaşayamam yar anlasana Sensiz yaşayamam sensiz olamam Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Serbest
Hasta hane kapısında dur da gör Bizde hastaların ölüşü serbest. Ekonomi beyin, enflasyon tümör Zenginin, yoksula gülüşü serbest. Haciz edilip gider fakirin külü Vergi kaçıranlar alır ödülü Devlet malı olmuş, menfaat gölü Yetkilinin göle dalışı serbest. Manav da, bakkalda, zam üstüne zam Alamayan ekler, gam üstüne gam Aracılar olmuş aç gözlü yamyam Zammın her dükkana gelişi serbest. Yıllarca gözde yaş,varken gülünmez Gurbete bir çıktık geri gelinmez Devlet baba, ne yapıyor bilinmez İdarenin bağış alışı serbest. Cami, okul, stat yaptırın diyor Vakıflar kurdurup halktan istiyor Savunma masrafın bile yüklüyor Ellerin ceplere dalışı serbest. Bizi yönetenler bilir işini Bırakınız bakanların peşini İşin yok, aşın yok, sık sen dişini Yoksulluğun kese delişi serbest. Ne diyelim o muhterem beylere İhtiyacı olduğunda reylere Seçim bölgesinde bütün köylere Seçimden seçime, gelişi serbest Bozuk mal üretip pahalı satmak Devletin işinde, yan gelip yatmak İşe girmek için, torpile bakmak Denetimin seyirci kalışı serbest. Madrabazın işi gücü hep hile Anlatsan boş, ihbar etsen, nafile Vicdan, vakar, şeref, namus ne ile İhaleye fesat girişi serbest. Değeri kalmadı namusun,ar’ın Soran yok halini yoksul duçarın Kendi yandaşına iktidarların Bütçeden, büyük pay verişi serbest. Diyorlar ki, böyle sağlanır uyum Liderler çoban mı, mebuslar koyun Siyasi sahnede oynanır oyun Vekillerin aktör oluşu serbest. Gözün aydın çağ atladı Türkiye Borç heybesi, asılmıştır terkiye Dolandırıp,çalıp başka ülkeye Giden yüzsüzlerin finişi serbest. Ekranlarda üretilen hep laftır Arada bir yapılanlar bir kaftır Benim halkım hem dürüsttür hem saftır Onun düzenbaza satışı serbest. Kırk milyonu açmış, on milyonu tok Aslına bakarsan bu kadarda çok Ezilenin ağlamaya cesareti yok Ezeni hürmetle anışı serbest. Kulüp tutar gibi parti tutacak Seçimden seçime bir oy atacak Kararan bahtına matem tutacak Dertle yüreğinin yanışı serbest. Herkes alır serbestlikten payını Sakın üzmeyiniz beyi,sayını Güç olarak kullansınlar reyini Sorunların böyle oluşu serbest Yusuf değirmenci emekli em.müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Serzeniş
İnsanlıkta yeri olmasa öfkelerin Kişileri,tutsak etmese çıkar Yazmasana yazgısını, kindar el Vermese sapık arzulara ödün Kucak açmasa,tokalaşmasa Koklaşmasa,sarılmasa sarım,sarım Kişisel menfaatlere. İyi niyetleri, hançerlemese ihtiras Hüsnüniyet güzele koşmasını bilse Çiçek,çiçek donansa insan sevgisi Acımak, yer etse yüreklere Acınmak sökülse yüreklerden Umut fidanı dikilse çaresiz bahçelere. Sevgi tarlasında boy atsa sevi Özlem yolu bir ömrü almasa Arzu girdabında boğulmasa insanlık Sinelerde yer verilmese öfkelere. Kolaylaşırdı dünyayı cennet yapmak Uyulsaydı tek bir yürek çağrılarına Doğruluk mihenk taşı olsaydı Sunulsaydı haklının hakkı Uyulsaydı doğruluğa. Dünyadan o meçhule giderken Kim olursa olsun giden Elinde bir sevgi demeti taşırdı. Yusuf Değirmenci emekli em. müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevdiğimi bil yeter
Ölsem yine seveceğim bunu bil Seni hatırlatır verdiğin mendil Seninle muhabbet para pul değil Bir tatlı tebessüm tatlı dil yeter Sevdiğim sanma ki ayrılmak basit Yaşayan sevdaya okunmaz mevlit Bitmek istiyorsan suçlamadan git Sevmesen de sevdiğimi bil yeter Kırgınlık olmasın gel barışalım Gel bu olgunluğa biz erişelim Sokakta konuşup ve görüşelim Göz göze gelince hafif gül yeter Neyimi sevmiştin diye sorma hiç Dünyaya bedeldir duyduğum sevinç Gelip de kalbime girmesen de hiç Bari kapısında nöbet al yeter Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seveceğim ölene kadar
Öylesine değil Ölesiye seviyorum Seviyorum da söyleyemiyorum. Bakışlarımı gözlerine dikiyorum Göz bebeklerin kaçıyor benden Anlamsız bu davranışın neden Şüphen mi var sevgimden. Suskunluğunun sebebi ne İste adına adayım kendimi Dünyayı sereyim ayaklarına İçine gir kapatayım kalbimi Seni elde etmek için ne gerek Ne gerekse iste Seviyorum işte Seven ne yapmaz ki . Bana kuşkulu bakabilirsin Her sözümü yalan sanabilirsin Her hareketim sahte gelebilir Maksadım kuşkuların gidermek Bakışlarını,bakışlarıma dik Kaçırma göz bebeklerini. Oku gözlerimden sana olan aşkımı Oku bakışlarımda ki değerini Savursan da hasret rüzgarlarıyla Yaksan da bir özlemin ateşin de Tarasan da sevda kurşunlarıyla Peşinde olacağım peşinde. Peşindeyim karşılık verene kadar Ne yapsan katlanacağım Ne istersen yapacağım Gelene kadar Seni sevgime ilah yapacağım Ölene kadar Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seven duyguya kızar mısın sen
Salına,salına gezersin böyle Seven gönülleri ezer misin sen Hislerimi sersem önüne şöyle Seven bir duyguya kızar mısın sen Sana gönül verip aşık olana Ayrılıp buradan uzak kalana Uzaklardan sana mektup yazana Sevgi dolu mektup yazar mısın sen Umut ettim sen bir mektup atmadın Hep karşına çıktım dönüp bakmadın Ateşinle yandım sen su atmadın Aşk denen duyguya mezar mısın sen Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seven sevilmiyormuş
Arımdan göz yaşım dökemiyorum Hayatın yükünü çekemiyorum Kader ile başa çıkamıyorum Anladım ki aşkın sonu yok imiş Seven seviyor da, sevilmiyormuş Yılmışım kaderle mücadeleden Ben hep çekiyorum bilmem ki neden Ömrümde bir sefer olsun gülmeden Anladım ki aşkın sonu yok imiş Seven seviyor da,sevilmiyormuş emekli em.müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevgi gerek bize
İnsanlık sevgi mayası ile yoğrulmalı Ekmeği şefkat Pastası ilgi Tatlısı bilgi olmalı. Engeller, hiç birimizi yıldırmamalı Hedefimiz başarı Mücadelemiz başarmak olmalı. Yılmadan, yorulmadan Sevinçler yaprak gibi olmalı. Çiçek gibi açmalı Dal gibi sallanmalı Sevgi rüzgarı esmeli Üzüntüler toz gibi Toprak gibi savrulmalı. Hayat maratonu yokuş olsa da Ayrılıklar buruk gelse de Değer kazandırmalıyız terimize İsimler nakşetmeliyiz yüreğimize Anıtlar dikerek Yeni tecrübeler katmalıyız tecrübemize Yeni sevgiler eklemeliyiz,sevgimize Ortak olmalıyız üzüntümüze Güven abideleri dikmeliyiz Yüreklerimize. Umut verebilmek için geleceğimize Sevgi gerek,güç gerek hepimize. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sevgi nedir bilirdin
Sevda ateşiyle yanan kulları Keşfetseydin sevgi nedir bilirdin Gönülden gönül e giden yolları Keşfetseydin sevgi nedir bilirdin Taşımak zor olur bunca vebali Anlatmakla bitmez seveni hali Bıkmadan sevgiyi anlatan dili Keşfetseydin sevgi nedir bilirdin Sensiz tadamadım dünya zevkini Adak ettim bu uğurda kendimi Kapıları açık bomboş kalbimi Keşfetseydin sevgi nedir bilirdin Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|