![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Neden Aşk Şiirleri, Neden Şimdi? ...(Düz Yazı)
Çoğunuzun bildiği gibi genellikle düşünce şiirleri yazar ve aşk şiirlerinden uzak dururum ben. Son günlerde ise elimden geldiği ve dilimin döndüğünce aşk temasını işlemeye çalışıyorum. Öyle bir mevsimdeyiz ki doğa uykuya çekilirken, ruh ve bedenlerimiz bu değişime kaçınılmaz olarak ayak uyduruyor. Metabolizmalarımız eskisinden farklı çalışıyor; hormonlarımız dinlenmeye geçiyor. Hayata şehla bakmamıza neden oluyor sonbahar. Adeta yaprak döküyoruz. Ruhlarımıza sarı hüzünler hükmediyor. Ve bu bana, biraz zaman kaybı biraz da haksızlık gibi geliyor. Belki de yaşım icabı öyledir, kim bilir. Gençlerin önünde yaşanacak pek çok ilk ve sonbahar varken bizlerin vakti oldukça sınırlı artık. İçimde bir ses, onlara ve kendime umudu ve aşkı hatırlatmam gerektiğini söylüyor. Şairin bir görevi de tanıklık ederek belgelemek; kendince bir isyan unsuru olan her haksızlığa karşı bir tavır-duruş-başkaldırış yüklenmek olduğuna göre, ben de kendimce - doğanın tabii akışından kaynaklanıyor olsa bile - bu duraganlık ve onun doğurduğu hüzne karşı koyuyorum. İşte bu yüzden aşk yazıyorum. Özellikle zamanı hızla tükenenler için… Hüzün şiirlerini çok severim. Acılı şiirleri de…Yanlış anlaşılmasın. Onları yadsımak değil amacım. İyi olanlar ruhta daima derin ve eşsiz bir tat bırakırlar. Ancak aşk yadsınır veya geçici bir dönem için dahi unutulursa eğer, işte buna itirazım olur! Ölümsüzlüğü arayan ve ararken direnen kişidir şair. Ölümsüzlüğü ise yalnızca aşkta bulur. Aşk elbette her sorunu halletmez ama pek çok yaraya merhem olduğu gibi şiire de ivme kazandırır. Ruhları tamir eder; akort eder; onarır. Bazen de akort bozar! Varsın olsun. Yine de sevilesi bir duygudur o. Sevmenin ötesinde sayılası… Aşk yazışım, sarı hüzünlere teslim olmak istemeyişin ve direncin somut bir örneği. İçinizde mutlaka aşkla doğmuş; aşktan beslenen, size canlılık veren ve hayatiyet kazandıran hücreler vardır. Bir kırıntı dahi olsa, aşk bir gün bulaşmıştır ellerinize. Yüreğinizde fırtınalar estirmiştir. “O halde onları yazın” demiyorum tabii ki. Görevim vaaz vermek değil. Ben ancak kendi içimi, kendi aşkımı yazabilir ve ürünlerimi sizlerle paylaşabilirim. Unutmayın ki, her şeyin “başka”sı yazılabilir ama aşkın yalnızca “kendi”si! Benim yapmaya çalıştığım da bu…. Pandora’nın kutusunda mahpus kalmış tüm umutlarla “aşk küre”yi kaplayan o anlamlı ve hakim duygu adına aşk yazıyorum şimdi... Aşkın güzüne değil – ki bir güzü olduğuna inanmıyorum - ama ruhuma sahip çıkmaya çalışan güze karşı direniyor ve sizleri de direnmeye davet ediyorum. Hüznümde bile aşk yazmalıyım ki, sahipsiz kalmasın sonbaharlar... Dört mevsimin baş efendisidir aşk! İnsanı daima yeşil tutan bu duygunun açtığı yolda şiirlerle çoğalmayı umuyorum. Çünkü o varsa, diğer bütün ince duygular peşinden koşarak gelir! Aşk, sevgi ve ışıkla ama mutlaka huzurlu, derin ve sağlıcakla kalın ) (29 Eylül 2004) - 'Gençler İçin Denemeler' dosyasından... Naime Erlaçin
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Nefes…(Tel Afer’e)
imtihan ediyor dışarıdaki ürkü içimde gizliyorum kayboluşları geride bilinmezliğim kalıyor siz yoksunuz yoktunuz isyanımda ben yokum kendimize dolaştık hiçlikte yürüyorum gök adayı bitiyor! haykırıyor evrenin kara deliği acı sütü emziriyor ürkü reddim kendime taze bir ateş yakıyor ruh çıtırdıyor söylence Tel Afer’de ölümün nefesiyle yeniden doğmak üzere (14 Eylül 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nerede Benim Dizelerim!
(bir tutkudur yazmak…) uçurum bir yalnızlıkta yazmak sevgiliye adanmış vakitlerde... artık bir konuğum benliğime gezgin gezdiririm içimde huzura erer tedirgin kuşluk ve ölümcül ikindi bekleyişleri hüzün alacasında gün suskun...bir daha doğar düşlerimde sözcükler delirmiş birer rakkase çılgın kısraklar misali şehvetle çoğalır yaratma arzusu tutkunun dikeninde salkım bir söğüt bekler sevda yükler ellerime yazmak gökten armağan aşk kadar ilahi yazmak mahşeri tutkunun esiriymişçesine yazmak bıçaküstü ölüm silah namlusunda yazmak kara sevda koynunda can kurutarak! kor ateşler dizilir tespihe bir bir yaban sözcüklerde şaklar kırbacım kızgın yüreğimi kanla tutuşturarak sorarım : nerede benim dizelerim! (1 Eylül 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neydi O Peki?
gülmeyi hatırlasam yeniden konuştuğunu görsem mesela gözlerinin içindeyken ben yüzüne baktığımda de ki yanı başımdasın ellerimi tutuyorsun desem ki -olmaz ya yine buradasın say ki başımı dayadım omzuna ruhuma yayıldı sıcaklığın düştük yine o derin yangına belki hiç çıkmadık da eskisi gibiyiz nereden bileyim! ama bir tuhaflık var biliyorum biliyorum da anlatamıyorum bana “neydi o peki” dedirten öylesi bir tuhaflık işte neydi o ve neden? .... (19 Temmuz 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Neye Yarar ŞAİR, Neye Yarar ŞİİR
-beyaz zambaktan kor karanfile umutla çiçek açan bütün küskün şehirleri ve kırgın gönülleri ruhuyla okşayarak inatla sevdi ŞAİR! yol kazarak köklerine toprakta lanetledi bozkır yüreklileri ölümsüz tutkulu yeşildi çınar dalında nar ağacında özgür bir çiçek fesleğenle kekik taşıdı dağlarından bulutla zifaftayken kent semalarında mahcup aşık bir konuktu gül fidanında bülbülün sevdası çile şair’in deryası acı vahşi bir ölümce içini yırtarak geçen rüzgar her yeni mısrada taze bir intihar hazırdır bahane oysa: adı aşk! yırtılmış saatlerde aranır yarınlar -dokunmasaydı yüreği yasemin sarayların fildişi duvarlarına eriyip akmasaydı ruhu unutulmuş son yağmur damlasında buzdan sebeplenen kardelenle gizlice fısıldaşmasa yeniden doğmayı bilmese çiy tanesinin buğusunda neye yarardı ŞAİR! delmeli oysa dağları şiirle Ferhat’a inat titreşirken güvercinler narin yüreğinde çözülmeli hayata dair ruhun ehr****** gizlenen sırlar kaderi görmeli kan kırmızı şahin ve yırtıcı atmaca gözlerinde tek silah var: adı “sözcük” böyle kuşanılır dil kalemden tırnağa biraz yabansı biraz delice çılgın cesareti ister çünkü er meydanı! neye yarar şair Şehrazat gibi büyüleyici, esrarlı kalkışmış bir yılan kadar ağu dilli olmasa kainatı çalıp gönlünde saklamasa bezgin şarkılarla hırsız zamanların uslanmaz cenkçisi kan öğütürken sürgün kalbinde kutsanmamış yalnızlığın yorgun süvarisi şair neye yarar şiir olmasa ŞİİR neye yarar acılar olmasa aşklar olmasa! (01 Kasım 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Nisyan! (SİVAS'a Ağıt)
-kayıplarımızın ruhu şad olsun… unutkandı günah hırsın doruklarında sıvaştı ademoğlunun bacağına bilmem ki kaçıncı uğursuz kez yabancılaştı kalıtsal hafıza dönerek sırtını kutsala her zulüm yalnızlık bir eksiliş her zulüm yeni bir damga yeniden yazılan tarihin alnında iç sesim dipdiri dün gibi canhıraş çığlıklarla inliyor yürek görülmedi böyle kuzu postu hiç demlendi makamlar keder karasında sıkıca tutundu gafiller erguvan yangınlara cinayet beğendiler talan beğendiler talanlardan Sivas’ta o gün işkembesi boş sefil ruhlara! masumdan sorulur günah artığı zimmet kanıksamaz kitap! gül unutmaz duruşunu son “acıya kiracı”* şairin titreyen dudağında hafıza-i beşer nisyan ile malul olsa da! (*) Metin Altıok (2 Temmuz 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O Bilir!
kolay değildi bunca acıda sınanmak dümdüz gitmek dere tepe yandı yüzüm gözyaşında demlenip hıçkırıkta göverdim ağrı derindeydi bıçaklar bileniyordu kalbimde yarasa gözler karanlığı seçiyor yanıyordu ellerim kırılıyordu kol yen içinde gizleniyordu yaralar yaşadığımı sanıyorlardı oysa ölmüştüm! : gülümsedim kimse kimsenin derdini bilmez a çocuk! kişi çığlık çığlığa doğurur bazen kolay değildir büyümek acıyı özümsemek sen büyüdün bugün mavilikler verdin yüreğime* yeniden doğduğunu gördüm : gülümsedim yine (*) Kabuğunu kıran dost maviliklere…O kendini bilir… (23 Ocak 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
O Gece
biri sordu biri anlattı biri dinledi biri bilge biri üzgün biri dimdik meydan okuyan sonra hepsi öptüler birer birer gözlerdeki kimsesiz çocukları bir hançer eksikti gece karanlığında son ihtimali vurmak için sırtından! ... (15 Kasım 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ohaaaaaaa! ...Dedi Birisi! *....
beni anlamak çok ister sizden bu denli varsıl mısınız? borçlu dediler insanlık inanmadım meğer BDDK’ya geçmiş çoktandır ne gaflet! kimi bir çay bedeline mutlu kimi bilmez mutluluğu gönül kaynağını kurutan bulmadı daha ne bu! bozuk para mı ayak altında dolaşsın? hem vurdun mu ayağını duyguya su çıkmalı yerden su çıkmalı ağacının köklerinden bu günlerde bir “ohaa” modası… “oha”nızı alıp gidiniz gidiniz müflis ve kapalı tahtalardan ölüsü dirisinden heybetlidir bazen sevginin (*) Bu dizeler ilhamını senden aldı Sevgili Çağıl (Ener) . Sen bilirsin )))) (21 Mayıs 2005) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Olağandır! ...(Feridun Nevzat Unan'ın Bir Yazısına Cevaben Mektup)
Bence sen çok çalışıyorsun Fe Nevzat.. Hani saatlere vursak, belki senden çok çalışıyorum ama benimkisi keyfime…Seninki ise bildiğimiz hayat kavgası. Yorar adamı. O yollardan geçtiğim için böyle ukalalık ediyorum anlayacağın…. Nanik bunun neresinde şimdi? Ne bileyim ben? Panik atağım yok ki, nanik atağım olsun! ... “Peki burada ne işin var? ” diye sormayacaksın, anladın mı? Takıldım peşine geldim işte. Şunun şurası kaç tane dost kalmış dünyada! ! ! ...Barbaros Hayrettin Paşa’nın martıları şaapıyormuş efendim. Laf mı şimdi? Hangisi kalmış dünyada? Ben, mutfak balkonumdaki güvercinlere bakarım arkadaş. Canıma okuyorlar vallahi! Hem de tam yirmi beş yıldır günde 3 kez balkon temizliyorum. Orası yetmiyor, bir de bizim balkona saldırıyorlar. Çiçek topraklarını hallaç pamuğu gibi atıyorlar. Yazarken bile tepemdeler. Ben biliyorum neden yaptıklarını. Saksılarda tohum arıyorlar. Sanki açlar ha! Bütün gün yemliyorum onları. Su ver- yem ver- temizle; su ver- yem ver- temizle….Öyle bir kısır döngü ki, içinden çıkmak mümkün değil. Ama çok seviyorum kerataları…Yani şimdi sistemim müsait olsa pekala panik atak geçirebilirim. Eeee, nanik de yapamıyorsun. Elimiz mahkum olmuş bir kere… Sonuç ne? Erlaçin bütün gün balkon temizliyor! ... Cemil İpekçi mutluymuş. Ne var? Ben de mutluyum! ... Bir daha sefere kedileri anlatırım sana. Hep köpek hikayesi dinlemiştin benden. “Bu da nereden çıktı? ” diyeceksin şimdi. Ben, nerede evlat edinilecek bir şey varsa bulur çıkartırım. Bu da mutluluk reçetemin bir parçası. Herkes komplo teorileri üretirken, ben mutluluk stratejileri konusunda uzmanlaşmayı seçtim. Boş ver doktoru-moktoru. Sen muhabbete devam et. Açılırsın dostum. Kesmezse eğer, koyarsın bir “nanik”; olur biter! ... Hayat bu be ))) Başlatma martılara! Ben çeyrek asırdır güvercin tersiyle uğraşıyorum da “gık”ım çıkmıyor. Böyle yaşamak da güzel! ! ! .... (20 Ağustos 2004) ('Nanik Atak' gurubu için yazılmıştır...) Naime Erlaçin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|