![]() |
![]() |
#621 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Unuttum Özü Unuttum
Her an ıstıraptır dakikam, günüm Ararım, sorarım, yüzü unuttum Arkamda uçurum, sarp kaya önüm Bakarım, görmüyor, gözü unuttum Bir türlü bitmiyor bu ne ıstırap Her günüm perişan, her günüm harap Bir çıkış yolu yok, gördüğüm serap Kabuk çatlamıyor, özü unuttum Neye doğru gidiş nere bu akış Doğruyu görmeye yeter bir bakış Dizimde derman yok, yolum hep yokuş İnişi görmedim, düzü unuttum Gözde fer kalmadı gönlümde güman Dağın sancısı var, her taraf duman Asla, namertlere der miyim aman. Ben bana verdiğim sözü unuttum
![]() |
#622 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Unutulur Mu?
Şu yusuf çehreli süleymanlara Ölürken gülenler utanmadılar. Çileli günlere, dertli anlara Seyirci kalanlar utanmadılar. Ellerinden her geleni yapanlar Hakkı koyup haksızlığa sapanlar Lenin’'e, Mao’'ya, Marx’a tapanlar Vatanı bölenler utanmadılar. Bu millete hasım kesilip dünden Mazluma dokunup on iki binden Lenin moskova’dan, mao pekinden Talimat alanlar utanmadılar. Sanmayın unuttu, unutur, yazmaz Yurdu seven, ölüm kuyusu kazmaz İnsan olan dirlik düzeni bozmaz Şu kurşun salanlar utanmadılar.
![]() |
#623 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Urgan Taksa Ne Çıkar...
Türkiye'nin kaderine talibim Cümle bel belim bükse ne çıkar Çaresizlik içinde de galibim Şu gök kubbe çile dökse ne çıkar Söyleyin ne çıkar para olmazsa Beratım bildiğim yara olmazsa Benim son durağım ora olmazsa Şanla şöhret suyla aksa ne çıkar Mal olsun ne çıkar ar olmayınca Şan olsun ne çıkar yer bulmayınca Hayada, namusta sır kalmayınca Lale, sümbül, reyhan koksa ne çıkar Haramzade kadir kıymet bilmezse Lakin ne yaparım bahtım gülmezse Yaradan Mevla'dan derman gelmezse Cümle cihan bana baksa ne çıkar Ocak ateşinin külünde piştim Mevl'ya şükrettim, nefsimi aştım Bir kutlu sevdanın peşine düştüm Beni cayır cayır yaksa ne çıkar Bir düşün, kimlerdi yuvayı bozan? Kimlerdi zalime methiye yazan? Uymayız düzene bu süfli düzen Boynumuza urgan taksa ne çıkar
![]() |
#624 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Usandım! ! .
Gül yerine can sunduğum kardeşim, Alçaklara kıza kıza, usandım. Anlamak niyetim, düşünmek işim, Dimağımı boza boza, usandım. Bu ahla ölürsem halim yamandır, Düşünce sabırda, sevgi dumandır, Vurdum gebermedi bunca zamandır, Mezarını kaza kaza, usandım. Düşünce, hareket, zihinler hile, Düzen kulu ram edecek dengile, Yağmurdan ıslansam, lop olsam bile, Üfleyince toza toza, usandım. Herkes desin; 'eğri sözü yiyemem, Zalimin zulmüne boyun eğemem, Neme lazım varsın, olsun, diyemem', Dertlerimi yaza yaza, usandım.
![]() |
#625 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Utansın.! !
''Cesur ol da sen tohum ek, Vermezse, toprak utansın''. Çalıyı dik, harca emek, Sürmezse, toprak utansın. Menzil almak gayret ister, Yol biter mi akmazsa ter? Tahammül et, sabır göster, Ermazse, toprak utansın. Güneş bir kapalı kutu, Sahte kuzey, yalan batı, Gül olmazsa ayrık otu, Vermezse, toprak utansın. Aşkı sinmemişse sere, Bir değil, tam yüz bin kere, Kirleteni yerden yere, Sermezse, toprak utansın. Sakarya’ya kan vereni, Destanlara şan vereni, Vatan deyip can vereni, Görmezse, toprak utansın.
![]() |
#626 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Utansınlar
Türkün Türklük gururuna Ermeyenler utansınlar Hizmeti halk yararına Sermeyenler utansınlar Diyemem gönül eylerim Ben Türk'üm türkü söylerim Her gün kan ağlar köylerim Görmeyenler utansınlar Uzak gitme gör yakını Köyün şehire akını Fatma Nine'nin hakkını Vermeyenler utansınlar Yak lambayı ver bir ışık Memleket karma karışık Çokları Mao'ya aşık Yermeyenler utansınlar Kaleliyim akar yaşım Gel sarılalım gardaşım Ben Türk'üm eğilmez başım Demeyenler utansınlar
![]() |
#627 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uyuşamam....
Gene gönül havalanmış, Yalanlarla uyuşamam. Öz içine yuvalanmış, Yılanlarla uyuşamam. Bu sevdadan büyük nimet, Olur ise gel tarif et! Devlet malını ganimet Bilenlerle, uyuşamam. İster atıl, ister inle Dediğimi iyi dinle. Sevgiyi terk edip, kinle Dolanlarla, uyuşamam. Başı dik, bayrak duvağı Eğilir mi Ağrı dağı? Yâd ile birleşip bağı Yolanlarla, uyuşamam. Köstebekle senli benli Tenhalarda iki dinli.... Bu millete karşı kinli Olanlarla, uğraşamam. Gönlü saman, kepek gibi Kendin görür ipek gibi..... Lakin kuduz köpek gibi, Dalanlarla, uyuşamam.
![]() |
#628 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uyuşulmuyor! ! !
Demokrat canavar kalpsiz gülüşen Dişlerden tiksindim uyuşulmuyor Fahişe rahminden amansız düşen Taşlardan tiksindim uyuşulmuyor Bağbanı bağında yara kıstıran Emeğe çiçeğe düşe küstüren Sebepsiz zamansız ani bastıran Kışlardan tiksindim uyuşulmuyor Aşk olup aşıkla yarışamayan Ham hayalle bile barışamayan Hakikat sırrına erişemeyen Düşlerden tiksindim uyuşulmuyor Cahile yük olmaz sevdalar büyük Sevdalı başlar var sevgiden eğik Meydanda baş güden ayaklara yük Başlardan tiksindim uyuşulmuyor
![]() |
#629 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uzakta.! !
Gece şarkıcısı zühre yıldızı Keremin Aslısı yurdum uzakta. Dergahın kulağı küpeli kızı Kızıl şafaklara sordum uzakta. Duygular dumanlı darda yüreğim Bilmem acep hangi yarda yüreğim Arıyorum benim nerde yüreğim Hazan zıpkınıyla yardım uzakta. Nakış nakış ilmek ilmek örerek Başından bakarak sonu görerek Zamana birazcık fırsat vererek Bu gönlümü köze serdim uzakta. Şu azmak kılıklı zehir kusalı İrade hevesli, akıl tasalı Güzele sevdalı arı misali Nazenin bir hayal kurdum uzakta. Hayaller hovarda, düşler uykuda Emeller körkütük. işler uykuda Akıllar kötürüm, başlar uykuda Bir yol ayrımında durdum uzakta. Düşünce zincirli, haslet kızakta Ayaklar kapanda, akıl tuzakta Bu baş baş olmaktan hayli uzakta Başımı taşlara vurdum uzakta.
![]() |
#630 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ümit Avcısı
Sevgin yüreğimde kahve köpüğü Taşarken bakışın bitirir beni. Ağlamaya hazır bulutla göğü Yaşarken göz göze getirir beni. Sokak haysiyeti boyar diz boyu Gölge sığıntısı uyu ha uyu! ! En soylu acıyla gözlerim suyu Boşarken boşluğa yatırır beni Haber saldım çabuk gelsin yerine 'Ötüken İli'nin delilerine'... Gönül bir özlemle dost illerine Koşarken gözlerin götürür beni. Her gün gönüllerin yaş olmasına Bahar ile yazın kış olmasına Soğuk demirlerin baş olmasına! Şaşarken şaşkınlık batırır beni. Bir hoyrat iğneler can otağını Akrep yar başına kurmuş ağını Ümit avcısıyla hayal dağını Aşarken aslıma yetirir beni.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|