![]() |
![]() |
#621 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öyle Bakmayın
Öyle bakmayın Bakmayın zeki göründüğüme Yıllar sonra, yıllar sonra: Anlarım ………………………….Ben her şeyi… Seksen bir Yaz sıcağı Aylardan temmuz Gün yirmi dokuz Gömlek tende Terde gömlekte Hani derler ya Sıksan akacak, Bir bahçe kapısı önündeyiz İçeri giren üç kişiyiz En arkada yine ben Önde kara yağız bir oğan Ortada uzun boylu bir kız kurusu İçi sanki kurt yavrusu Koşanlar çok… Aklımın ucundan geçmedi saymak Bir anlık takıldı gözlerim Güneşe bakan gözlere döndü düşüncelerim Bir anlık dedik ya işte Sadece gözler içinmiş meğer Mevsimlerden yaz Aylardan Temmuz Birde güne takılalım nakarat Tamı tamına yirmi dokuz Gökyüzünde bir Güneş Yer yüzünde bir Güneş Takılan bir anlık gözüm Gönlüm gözümden ırak Dedim ya Öyle bakmayın Zeki göründüğüme Uzun zamanlı barut kokan Dolambaçlı yollar var Gözlerimle gönlüm arasında Günleri pek hatırlamam …………………Aylarıda Ama aylardan bir gün Güneş batmak üzere Gökyüzündeki sadece Bir otobüs kalkmak üzere Camından bakan bir kız Yüreğimde kar gibi kıskançlık Yanağından düşen İki damla yaş için, Ah benim deli gönlüm Neden kaçar gözlerin, Mavzerin şavkımı ki gördüğün Gönlüne koşulmuş at gibi Sevda Türkülerim karışmış, Düşüncelerim ne ki… Bir odanın içerisi Ne önemi var Bilmem kaç kişi Her kes gülerken o, düşünceli Gözleri dalmış, gönlü uykuya yatmış, Düşte bir sevda masalı kurar gibi Denizin kıyısında Denizli’nin sızısı Duvarlar Taş duvarlar… Kapılar Demir kapılar… Yerin ne önemi var Gönül söylerse gönül dinler Dedim ya Gözlerim ile gönlüm arasında Uzun yollar var Şimdi yol almak vakti Vız gelir O demir kapılar… Taş duvarlar… Yeter ki o yüreğini yanan Bitmesin satırlar Öyle Bakmayın Bakmayın zeki göründüğüme Yıllar sonra, yıllar sonra Anlarım; ………………………….Ben her şeyi… Demir kapı Taş duvardan uzaktayım Antalya da beton bir yapı İçinde düşler diyarı Yeşille maviye biraz uzaktayım Günün, saatin ne önemi var Saniyeleri saatlere döndürür yüreğim… |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öyle Solgun Durma
Öyle solgun durma Kulağıma gelen Fısıltılar var İşitemiyor musun… Motor gürültüleri geliyor Kim bilir biraz uzakta Neler, neler oluyor Kale kapısından iskeleye Dik bir yokuş iner Esintiler karışır geceye Lavanta, menekşe, ebruli Renkli ışıklar sızar Kapı aralarından Esintilere karışır Ezgiler Bazen bir semah Bazen rep Yokuşu diktir inişin Arnavut tur taşları Kaygan, aralıklı Öyle solgun durma Kulağıma gelen Fısıltılar var İşitemiyor musun Diktir yokuşu İskelenin Vitrinler renkli İnsanları renkli Renklere bezeli Her şeyi Umutları siyah Düşleri kırmızı Hayalleri pembe Kısa etekleri Dar blucinleri Motor gürültüleri geliyor Kim bilir biraz uzakta Neler, neler oluyor Norveçli bir kız Kiralamıştır tekneyi Kaptan yol vermiştir Uzaklaşan motor sesleri Hayal kurmak ucuz ülkemde Yaşamak ucuz Denizde kulaç atmak ucuz Çaka satmak, nara atmak Laf atmak, kara atmak ucuz Ucuz olan ne yok ki Yeter ki özel ol Sen olma Diktir yokuşu İskelenin Birde iki tek attın mı Zordur çıkması Sanki dipsiz bir kuyu |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürcesine Değil
Denizin üzerinde uçuşan Martılara takılırdı gözlerim Bir onlar Özgürdü senden önce Birde düşüncelerim Şimdi sizlerde varsınız Özgürlükler ile dolu Yaşamak ne güzel şey Anlayarak bir usta kitap gibi Bir isyan şarkısı gibi duyup Bir çocuk gibi şaşarak yaşamak Hep beraber yaşamak Özgürcesine değil Özgürce yaşamak |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürlüğün Bedeli
Kabuğu hapishanesidir civcivin Yaşama sevinci, kırmasını bilsede onu Naylon bir poşettir sonu, sofralarda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özledim
acım acım anne süt kokulu memelere olduğum gibi gül kokulu memlekete hasret çocuğum şimdi korunmasız kaldım kim korudu seni nasıl yalın kaldın böylesine nasıl kelimelerin büyüsüne efsunlu yüreğin sen hiç genç olmadın mı işgal edilmedi mi sokakların bir bardak ayranını içerken neye özlem duyabilirdin ki inan anne özlemlerim öylesine büyük değil süt sağan tohumu saçan elleri özledim bizim olan insanı özledim memleketim gibi |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlem
doğduğum gün tanışmışım ciğer yanması ile çığlıklarım duyulmuş kapalı kapılar ardından acılarla tanıştırarak çevremi büyümüşüm sessiz derinden olmasa gerek gözlerimi kapattığımda yaşlarım geliyor bir biri sıra on iki on iki ve yılları dolduran verimli anılar ateşe verilmiş hasat hiç bu kadar efkarlı çekmemiştim dumanı basar gibi ayaklarımın ucuna ilmeğe hazır boynumu uzatmamıştım sevdalara günü beklememiştim şiirleri bir bir yaşayarak sayfaların bitmesini oysa nede çok özlemiştim şiir tadında koşmayı ne kadar özlemiştim pişmanlıklara gebe çocukça oynamayı ver topumu amca bir daha kaçırmayacağım sen hiç çocuk olmadın mı kırılgan umutlara sözüm yok sen hiç top oynamadın mı bahçelerde gül koklayamadım kanatamadım elimi kırlarda uzandım alabildiğine gelincikleri papatyaları ezdim boyun büktü ayaklarımın altında çimenler düşlerimde pişmanlıklar daha çok pişmanlıklar var kırmak istediler kalemimi oysa yazılacak çok şeyler vardı onun içindi ki direncim yıkılmadı ne çok şeyler sevdim mesela detarjan kutularında çimen yetiştirmeyi küçük bir pencereden gökyüzünü seyretmeyi bir dostun defterinden şiir seçmeyi ve daha çok şeyleri sevdim sevmelere çok şeyler ekledim hiç kertenkele beslediniz mi yada bir kirpi bir kirpinin boyun altını okşadınız mı açtımı size o yumşak döşünü iki dudağınızı dokundurdunuz mu minnacık burnuna insanları sevdim kokuşmuş düşüncelerden uzak kan gibi berrak sevdalarımı verdim umut vermeden umutlarımı verdim yağmurda sırılsıklam yürümeyi ağaca çıkıp düşmeyi yaralarımla oynayıp kabuk kavlatmayı sızılardan zevk almayı sevdim onun içindir ki sevmeleredir en büyük özlemim heybesizdi dolaşmalarım katıksızdı sevdalarım ne açlık çektim nede yarı yolda kaldım umudumdu yoldaşım birde yarım yamalak mırıldandığım türküler |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Parangalar
parangalar kirildida kirilamayan seyler vardi yuregimize kazinmis kendi sevda yolu sevda sevdalara adanmis gozlerimizi bosluga saplayan |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Parmağını Uzattın
geldin parmağını uzattın seni dedin parmağına takıldı gözlerim gözlerini görseydim bu kadar şaşırmazdım belki duya bilirdi söylediklerini yüreğim görseydim gözlerini bu kadar ürkütmezdi beni söylediklerin parmağın mıydı yoksa gösterilmek miydi beni ürküten |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Parmaklarım
her tetiği okşadığında parmaklarım sevdiğimin yüreğine akar gibi salarım zifiri karanlığın içine beynimdekileri umut olur namlunun şavkı bir demet umut şıklığında çağıldarım gönüllerde şiir olurum türkü olurum karanlıkta yürüyenlerin dilinde bilinmezliğin gizemi aralanır bir bilmece çözer gibi karmaşık aldatma dolu sözcüklerden uzak ter akıtırcasına uğraşlı didiklerim beynimi bir mermi daha sürebilmek için namlunun içine bir şavkı daha parlatmak için gönül zindanlarına ışık parıldar kayan bir yıldız gibi dilek tutulan aralıkta girerim en kuytu duran kapılardan zayıflığı gücünde gizlidir bilirim ve girerim kalbine mermi olur girerim kalbine kalbine de ölümsüzlüğünü yenemem… |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüyalarımı Süsleme
Rüyalarımı süsleme Korkuyorum uyanamamaktan Uyanıpta sana dokunamamaktan Bırak tenim tenine değsin Gözlerindeki mutluluk resmini Yüreğime çizeyim Gece öyle gelsin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|