![]() |
![]() |
#621 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öteki Yüzüm
Kendi ruhuma açmadığım Aklımın hükmettiği Bütün perdeleri Bir tek senin için açtım Ve senin için kaldırdım aradan Kendi gururumun hayır dediği Her türlü nefis oyununda Yanlız sana evet dedim Can kaygısıyla Korktuğum ve yapamadığım Her şeyi Senin için denedim Cesurca yeniden Acımasız hayat yolunda Belki sevgi diyorlar buna Belki aşk Belki alışkanlık Belkide ruh ikizimsin Bilinmez Kim olursan ol Ne olursan ol Eminim ki Ve anladım ki Sen benim öteki yüzüm Yani herşeyimsin |
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öyle Biline
Ve yağmurun beklediği şafak aydınlığında Islanırken tenimiz,sıcaktı yüreğimiz... Kavuşmak vardı,belki bugün,belki yarın Tanışmak vardı yağlı kurşunla,bu vatan için, Baharında ve yirmisindeyken yaşımız... Bekleyenlere gülüyordu o cansız bedenimiz Ekmek torbamızda ve postalımızın o uzun bağcığında Ellerimiz kayarken bir çoban kavurmasına.. Nefesimiz düşüncemizle sevişiyordu Annemizin sıcak çorbası vardı Hayalin ötesinde yürürken geleceğe Bizi deneyenler çok iyi biliyorki Ölüm zamanı gelmişse.. Bu vatan için... Hiç düşünmeden ölürüz... Yürümek gerekirse binlerce merminin üstüne Hiç çekinmeden yürürüz.. Çünkü biz öleceksek.. Ölmek için doğmuşuzdur Çünkü yürüyeceksek kurşunların üstüne Yürümek için doğmuşuzdur.. Kader denemez buna görevden gayrı Öyle bildiler.. Bundan sonrada... Öyle biline |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürlüğü Ararken
Bir komitacı gibi dağ bayır Seni arıyorum Savaşlarda özgürlük Bir yaban gülünde Bir çoban dilinde Seni duyuyorum özgürlük Ellerim nasırlı Saçlarım beyaz Yüreğim ama Delikanlı hala Seni anlatırken ve beklerken özgürlük Az kaldı biraz daha Umudun hiç tükenmiyor özgürlük Bu dağlar bizim dağlar biliyorum Bu topraklar bizim ..korkma gel! Şu gökyüzünde yankılanan aksi sada Sana hasretimizdir özgürlük Ay yıldızlı mavi gökler altında |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürlük
Gözlerimde özgürlük Gördüm günahsız şafaklarını yurdumun Ufukta bekleyen güneşi gördüm Gördüm toprağı zorlayan bereketi Korkusuz akan suları gördüm Dilimde özgürlük Söyledim çocuklarımıza bizim şarkılarımızı Esaretin çığlıklarımızla boğulduğunu söyledim Söyledim bir çiçeğe güzelliğini İnsanları sevmekten utanmadığımızı söyledim Dudaklarımızda özgürlük Öptüm anaları bacıları kardeşleri Bir kaysı ağacının gölgesinde yavuklumu öptüm Öptüm ağlamayı bilmeyen bebekleri Üreten nasırlı elleri Bizim için sararan yanakları öptüm |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürlük Kanat Çırpar Yüreğine
Hiç avundun mu? Terk edilirken... Gelip geçen Taksileri saymakla Bir yerlerde... Yaşıyorken birileri Aynı kaderi Başka bir versiyonla Çiçekler tomurcuklarını açar mı Kar yağarken Hiç düşündün mü Uykudan uyanınca Rüyanın yalan Yaşamın rüya olduğuna Hiç sevindin mi? Kırılma... Kırılırsan bitersin Kurursun susuzluktan Cadılar gibi... Şekil değiştirsede mabet Mumsuz, duasız... Yanlızca mekanı korkuların Biletler kesilirken Son bileti ayırmak Çaresizliğe gülmek mi Düze çıkar gibi yürüdükçe Özgürlük kanat çırpar yüreğine Küçülür kocaman olmazlar Gülüp geçer,sıyrılırsın Dert ne biter, ne yok olur Sen yaşadıkça Kalır yerinde Yanlızca bir anlığına Biraz üşür... Acıkır... Sonra doğrulup Yavaşça koşturursun Yüreğim senindir artık |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürlük Kokusu
Bu gece Sendeyim yine Bu gece İstanbul'da Aç yorganını yıldızlara Kaçamazsın Benden.. Bu gece sendeyim Bu gece İstanbul'da Ter kokuyorum Tütün kokuyorum Isıt döşeği Yere ser Sesleri olmasın ranzaların Çarşaflar sakız beyazı.. Bir yeni sabun bırak banyoya Gül koksun Bir tabak daha koy sofraya Hani o çiçeklisini Hani o çok sevdiğimi Bu gece sendeyim yine Bu gece İstanbul'dayım Şarabı sakın unutma Balıklar pilaki olsun Buğulama Oğlumuzu uyutma Kara gözlerine gömmek isterim Ölüsünü mazinin Bu gece Sendeyim yine İstanbuldayım Hafız Burhan taş plakta Kesmedi mi İndir udunu duvardan Bu gece sendeyim Az kaldı tahliyeme Perdeler açık olsun Pencerelerde Odalara Özgürlüğün kokusu dolsun |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özledikçe
Ah... O acıyı bile Özledim şimdi O ayrılıklarda Bir bıçak gibi Keskin Her şeyimi Paramparça eden Acıyı... Özledikçe... Yürümek istiyorum Takvim yapraklarında Beyazları... Avuçlamak istiyorum Saçlarında Özledikçe... Gözyaşlarımı Öpüyor dudaklarım Bir Ankara valsini Hatırlıyor Kulaklarım Özledikçe... Bağırmak Ve yumruk atmak İstiyorum Beyaz duvarlara Boş.... Özledikçe Bir kırmızı karanfil Takıyorum yakama Ve bayılana kadar İçmek istiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlem-1
Şeker kamışı tarlarından gelen bu kara ses Bu özgürlük şarkıları Bozkırın yaban çiçeklerinde renklenen Bu uzun soluklu dalgalar Ak vekara denizli dalgaların kıyılarına vuran Petrol sarhoşu balıklar Bu naylon ayakkabılarla seyredilen Cumhuriyetin gözü yaşlı filmleri Palabıyıklı sandalcıların pazularında güçlenen Bu taşranın hiç bitmeyen göçü Bu eziliş Ada vapurlarında püfür püfür Mehtaplı akşamlara yolculuk Hiçlerle bilinmeyenlerle geçen Bu acı dolu hasret katmeri ******* Bu çizgiler deli dolu anlamsız Kokteyl dolusu galeriler Bu yemeniler yazmalar... Yıkılmış konaklardan Apartmanlara uzanan debdebeler Beyaz sakalların yeşil tesbihlerin Sabrında şekillenen ibadetler Ve hiç bitmeyen Ve hiç gelmeyecek neslimin yüz akı Dövmeli gençlerin dalga geçtiği O töreler o esk,i ananeler Kimbilir şimdi nerdeler Ne haldeler |
![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özlem-2
Kara kuru yüzün Kalın çizgilerle yontulmuş O fırtınalı bakışların Sıfır numara traşlı O şekilsiz kafaların Yangınlarla ve erozyonlarla Çalınmış kaçırılmış O sulak Bir zamanlar Şimdi kupkuru ovaların O siüetleriyle gönüllerde taht kurmuş Çifter çifter minareli Şimdi öksüz camilerin O mahzun O garip.. Çeşmelerin sebillerin Şimdi terk edilmiş imaretlerin O eski mir alayların oturduğu Virane sofalarında konakların yankılanan O kanun,o ud,o ney seslerinin O yırtık pırtık elbiseli bilge bakışlı Eskicilerin yoğurtçuların bozacıların O hiç gelmeyecek yaşmaklı feraceli O beyaz mendilli eski sevgililerin Ne düşündüğünü Ve nasıl birer birer düştüğünü Sen hiç gördün mü Hiç düşündün mü Alınlış kandırılmış Yüreğinde ve düşlerinde |
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Papazın Kandili
Seslenebiliyorsan seslen Gün daha bitmeden Yoksa yutar çığlıklarını Karanlıkların siyah gözlü çingeneleri Nefesin varken seslen Ciğerinde umut yelkenleri Ayrılığı getirmeden Lodostan keşişlemeden Papazın sesi deme bu sakın Belki ölüm papaqzın kandilinde Tam üç adım daha yakın Gün bitiyor Seslen aslanım seslen Duysun bakireler Seslen de Baba sesi duymamış bebeler Biraz daha uyusun Dalda kiraz bitecek bahar gelince Sen şimdi seslen Bahar öteden duysun Sesim kısıldı deme ha Zoruna gider dilsizlerin Sesin varken seslen Gücün varken Çok yorulu isen Bir yudum rakı iç Biraz nefeslen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|