![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Üşümekten ısınmaya giden yoldu sevdam
aşk haritasının antartikasında doğmuş çocuk bedenim fırlamışım rahminden hüzün anamım bacak arasından donmuş hayat karelerim üşümüşdür düşlerim küvezde yumrukları sıkık dizleri karnına çekik bükülmüşlüğüm sevdaya soguk ******* zıbın sarılmalarla daralmış nefeslerim ay ışığı düşmüş göz altında süzülüyor yanaklarına şavkın zıpkın gibi yüreğime saplanyor kanadıyor eflatundur mehtabın kaybolsam gençliğim gibi sessiz ve derinden sıra kadem bassa ümitlerim arasan beni anıların içinde sorsan hayatın kızıl ufuguna eğilip öpen gökkuşağına üşümüşlüğümden sıgınırım yüce yüreğine avuçlarına al sıkma buğu sür nefesinle çözüleyim yeterki bir şiirin yazılmamış kelimesine bulamasan beni bulsan kaybedecekmiş gibi arasan cesedimi bulsan yıllar sonra bir kitabın önsözünde korkma tanırsın yanmış bedenimin karasında üşümüşlüğüm dudaklarımda büzülme izidir benim
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Geçim parası için
nice yaşlının eski İstanbul evlerinden getirdiği eşyalar üstüne kâr koyulup satılıyor antik acılar çarşısında
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adı yok,
Geçen yılların Tozlu raflarda Sararırken bir resim misali... Oysa Özenle saklıdır, Yüreğimin en kuytusunda, Göz yaşlarımdan arta kalan Antik hüzünler.... Müzayedeye çıkmaz, Antik-acılarda bulunmaz Alnımdaki çizgilerce derin, Antik hüzünlerim......
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çok geç tanıdım hayatı
Ama erken yedim tokadını sevdanın, Yaşamın, arkadaşların, sırtımdan vurmaca bütün ihanetlerin.. Antik kentten ayrıldım bir akşam Yorgunum, vurgunum, durgunum Bir sahilde dalgalar benim yüzüme vurur sessizce Yine de olsun arkadaş Bu cihan saltanatını ayaklarımın altına almışım, Bak ölmedim ayaktayım Bu büyük ve yaralı ve kanayan köylü kalbim Küçücük bir şehirde yorgun düştü be zalim, Şimdi bitmeyen bir sancıyı Bitirmek için bir sahil kentindeyim Geçmişi değil antik kentin sokaklarını özledim Haram ettiğiniz çocukluğumu istemiyorum sizden Bana haram ettiğiniz umutlarımı, hayallerimi istiyorum sadece Çok görmeyin bunu bana Ben onlarla yaşıyorum Onlar tutunuyorum hayata.. Yine de olsun be arkadaş, olsun Sizi böyle de seviyorum Şu üç günlük fani dünyada kalbime kin tohumlarını ekemem ki Düşmanlığa benim vaktim yok Lügatime yazılmamış öyle bir kelime, Hep kaybettim biliyorum şimdiye kadar Hep acıları damıttım sizlerden Bunu Numan’ın annesi canım ablacığıma defalarca söyledim.. “Ben öç almak için gelmedim dünyaya” Terazi’lerin dengesi hiç bozulmasın n’olur Hayat o kadar güzel ki Gerçi siz de biliyorsunuz ama belki unutmuşsunuzdur! Şunu hep bilmek gerekir “Bir kötülük yapıldığı zaman Kişi o kötülüğü yaşamadan göçmez bu dünyadan” Onun için benim hakkım size helal Bunu ayrılırken size diyemedim belki Çünkü hiç biriniz yanımda yoktunuz o akşam vakti, Sizler de helal edin arkadaşlar sizler de Belki bir daha dünya gözüyle görüşmeyebiliriz sizinle, Ha bu arada çiçeklerime bakmayı da ihmal etmeyin!!!
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sır vermeye alışkan
Pencereler aydınlık. Duvara şüphe çakan Gölgelerde şaşkınlık. Üst üste insan türü, Bu ne hayat, götürü! Yakınlıktan ötürü Kaçıp gitmiş yakınlık...
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayatımı karartan sen,
Ailemi dağıtan sen, Aptalsın kızım sen, Ne kaçırdığını bir bilsen, Belki sana sunabileceğim, Büyük bir servetim yok ama, Milyarlar değerinde bir kalp, Unutmayacak kadar akıllı bir beyin, Sana seni binlerce kez, Sevdiğini söyleyecek bir ağzım var benim... Belki yakışıklı değilim ama, Hiç yıkılmayacak bir gururum var benim... Şunu bil ki ; gururu yıkılmayan kişi, İnsanların gururunu da yıkmaz... Sevdiğimden ya da saydığımdan Sana tek bir yalan söylemedim inan, Yalan yoktu bende sana karşı. Olmayacakta..... Aptalsın kızım sen aptal... Belki gururuna yediremiyorsun ama, Öylesin işte, yalan mı? Ama bir o kadarda güzelsin be gülüm. Belki de güzelliğin büyüledi beni, Ama güzellik geçici biliyorum, Kanmak istemedim sana ve diğerlerine.. Artık kanmayacam da, böylelerine Ama sana iyi ki kanmışım be güzelim…
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ara sıra takılırdık seninle soğuk kış akşamlarında,
Bir pizza paylaşımı sohbetlerde buluşurdu gözlerimiz, Aşk aklımıza gelmeyen uzak bir yıldızdı Hangimiz cesaret edebilirdi bu sözcüğe Sonraları usul usul çarpıntılar kalbimizde Karşılıklı mıdır diye sorardım kendime Ve çoğu zaman memnundum halimden... Ara sıra takılırdık seninle Bir kahve içimi uğradığımız kafede Buluşmalarımız uzar oldu sonraları Sanki anlatacaklarımız hiç bitmeyecekti Ne çok şey vardı hayata dair Ne çok şey oldu sonraları Sana dair.... Ara sıra takılırdık seninle Herkese inat, aşkı inkar ederdik birlikteliğimizde Kim söz etse, karşı çıkardık seninle Dostluğumuzu yere göğe sığdıramazdık, Nasıl oldu aşkımız, anlamadık.... Ara sıra takılırdık seninle Art*k kimse kalmamıştı hayatımızda, Sen ve benden kurulu dünyamızda Daha sık olmuştu buluşmalarımız, Zamanla anladık aşkı, Zamanla yaşadık aşkı..... Ara sıra takılırdık seninle Ara sıra şimdi düşündükçe, Hafif bir gülümsemeyle O günlere dair Büyük bir özlem var içimde.....
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalnızlığa dayanırım da, birbaşınalığa asla.
Yaşlanmak hoş değil duvarlara baka baka. Bir dost göz arayışıyla Saat tıkırtısıyla. Korkmam Geçinip gideriz biz mutluluğumla,ama Günün aydın, akşamın iyi olsun' diyen biri olmalı. Bir telefon sesi çalmalı arasıra kulağımda... Yoksa Zor değil, hiç zor değil, demli çayı bardakta karıştırıp bir başına yudumlamak doyasıya... Ama 'çaya kaç şeker alırsın? Diye soran bir ses olmalı ya ara sıra...
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz de bir araba almadan önce,
Özenir herkese bakar giderdik. Kim derdi ki hemen alıverince, Garip başımızı yakar giderdik. Çocuklar itirir, hanım çekerdi, Konu komşu çıkar, seyre bakardı, Benzini bitince yağı yakardı, Dumanı havaya diker giderdik. Arada sırada basarsa marşı, Sesinden ayağa kalkardı çarşı, Kurulup içine ellere karşı, Kasıla kasıla çeker giderdik. Arıza yapınca verirdik tehir, Uçmadık ne dere kaldı ne nehir, Zindana dönerdi koskoca şehir, Vurunca direği yıkar giderdik. Yollara düşerdik sabah ezanı, Pikniğe varırdık yatsı zamanı, Lastiklerin yoktu dini,imanı, Günde üç beş kere söker giderdik. Rampayı inerken benzerdi kuşa, Dolardık içine eğlene, coşa, Hanımı çekmezdi vursak yokuşa, Gahi evli gahi bekar giderdik. Vurdukça, çarptıkça boyardık onu, Üzerinde vardı her rengin tonu, Dönmezdi arada direksiyonu, Yoldan şarampole çıkar giderdik. Delik deşik idi altının sacı, Yerlere değerdi ayağın ucu, Kaç kere düşmüştü içinden bacı, Yolcuyu yollara döker giderdik. Eskiydi koltuğun çulu çaputu, Rüzgarda uçardı hep ön kaputu, Sanırsın mübarek müzikli kutu, Sesinden kulağı tıkar giderdik. Evden sanayiye zar zor varırdı , Nerde usta görse, orda dururdu, Çırak kızar, kalfa çekiç vururdu, Sağlam kalan yeri büker giderdik. Sermayeyi sardık ala kediye, Almazdı kimseler, etsek hediye, Rasim der ki nazar değmesin diye, Her yanına boncuk takar giderdik.
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ya varsın
Ya yoksun İkisinin arasında Tutunamazsın
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|