![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Rüzgar
rüzgar olmasa her bulut yağmur olup düşer miydi toprağa rüzgar olmasaydı polenler savrulmasaydı her tohum kök salar mıydı toprağa rüzgar olmasaydı uçmasaydı kulübemin damı her işi ustasına sormayı göme bilir miydim aklıma rüzgar gibi rüzgar olmak istedim yaprakları oynatmak için ben sessizliklerden korkarım ıslık çalarım kelimeleri kaybetse de bilincim nakarat takılırım bıksa da sevdiklerim ben isyanlarda kor alev olmak isterim ışığı gür rüzgarlara bırakmak için |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Rüzgarın sesi
Rüzgarların Sesini Ağaç yapraklarının Hışırtılarında duyuyorum Bir çok şey anlatıyorlar Doğanın kardeşçe beraberliği Yaşam içerisine dalıyorum Uzandığım köşeden Sokakta Çocuklar koşturuyor Kendi çocukluğum geliyor aklıma Birde kendi çocuklarım Yaşamı tanımak Ağaçları tanımak gibidir Küçük bir çekirdek Bir zerre çiçek tozu, Bazen bir arı, yada Rüzgar Yeni bir yaşamın başlangıcı Yeni bir doğuş gibi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sabah Hoş Geldi
yıkıntılar arasında kalmakta var elbet ki yıkarken eskiyi bir soluk almakta dağ başı viran olmuş çakal hırçın bu pençeler yırtmaz göğsümü uyku akıyor gözlerim bakıyor yorgun olmayan bir şeyler var içimde kalbim attıkça biliyorum bu memleket bizim ah benim ay yüzlü yıldız bakışlı yarim saçlarında gezinecek nasırlı parmaklarım yıkıntılar arasında kalmakta var elbet ki bir kitabı bir kitabın üzerine koymak gibi yaşamakta var elbet kıpırtılar arasında coşmaya hazır insanlar gibi bu sabah yüzüme önce su değdi sabundu jiletti sonra yine su değdi sabah hoş geldi |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sağlam Toprak Gerekli
sadece sanır mısın çalı çırpıdır girdaplara kapılan sal köklerini sal derinliklerine sağlam toprakların sanma ki her toprak aynı tutar köklerini kökleri sağlam sağlam salmak için sağlam toprak sağlam toprak gerekli |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sağnak Yağmur
sağanak yağmur dışarıda ürpertiler içerisindeyim kırık bir ayak taşır gibi izlerim çıkardığı sesleri gidemem işime şemsiyesizliğin gözü kör olsun konusu değil bu bilirim gitmesem de kapanmamış çatıdan içeri giren damlaların birleşkesi dokunacak fare gibi kemirerek cüzdanıma aman sende boş ver demek gelmedikçe içimden kemirilen cüzdanımdan öte olacak dışarıda dürüstçe yağmıyor yağmur kar edeceği yok şemsiyenin sadece yağmur olsa neyse de ya yollar kaldırımlar arabalar arabacılar cakalar cakacılar sanki tapulamışlar özgürlükleri kiraya verir gibi devre mülk misali dolaşabilirsin diyorlar küfretmek yakışmıyor bana sana da yakışacağını sanmam kaldırımın orta yerine park eden arabanın kölesi kim bilir ne umut ile kaç yılda biriktirdiği özlemi neyse de ney bu tipler asıl sürat motoruna biner gibi suları köpürterek caddelerde gezenler dilerim işiniz gücünüz olsun küfretmek yakışmıyor bana dürüstçe bakılmıyor ala bildiğine ulu orta ya dil işliyor günahı ya da estikce rüzgar göz işliyor günahı sağanak yağmur yağıyor şemsiyem taşımıyor yükünü ne kadar kuru kalmak istesem de bulaşıyor ıslaklığı |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SAHİLE VURAN MUTLULUK
Nedense hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden, düşüncelerimi boşluğa salmaktan başka, biliyorum, birazdan o düşüncelerle dolu boşluk kaplayacak her yanımı. “Yazmalıyım, yazmalıyım diyorum kendi, kendime mırıldanarak, o boşluklar şekillenecek satırlarda, beyazlık kaybolacak, anılar belirecek, sırlarım sır olmaktan çıkacak, korku var içimde, elim gitmiyor kaleme, “ oysa boşluk bir beşik gibi sallıyor düşüncelerimi, uyumaya yüz tutmuş anıların içerisinde, ortaya çıkması gereken bir şeyler var, bilincimde yer etmiş, bir özlemi dile getiren, kaybetmek istemiyorum bana özel olanı, acı versede, buruk bir çayı yudumlar gibi, tadını hissetmek istiyorum, biliyorum sırlar döküldüğünde kağıda boşluk kaybolacak, boşluğun o buruk hüznünü kaybedeceğim. Çökmüş oturmuşum duvarın dibine, oysa soğuk bedene işlemiş, çevreyi saran sessizlik,..Kulaklarım çınlıyor, gecenin ileri bir vakti, beklide birazdan sabah olacak, zaman yüreğimle işliyor, uyumayan sadece bir ben miyim diyorum kendi kendime, birde uyumaya yüz tutmuş anılar, Kalkıp gitmek istiyorum buralardan, yıllar öncesi gibi, alabildiğine yürümek, olmuyor, olmuyor…İçimde türkü söyleme isteği var, isteklerimin önünde engeller,.. Geldi çöktü yine buram, buram sevda kokusu,..Olmuyor,… Yüreğimi saran kabartıları sahile vurup dalgaların kayboluşu gibi, kaybolup gidiyor… Sahile varmadan görünmez olup giden dalgalar, Kaybolup gitseler de kulaklarıma sesleri geliyor, kulaklarımı çınlatıyor, Denizlerin görüntüsü alabildiğine uzak, yaşam sessiz, yaşam sıkıştırılmış, daracık, çeperleri daraltılmış hava gibi, bilincimde her zamankinden daha canlı olsa da, sessiz, dingin bir canlılık, oysa bir şeyler oluyor yüreğimde, sessiz olmayan, zaman, zaman binlerce iğneyi kucaklar gibi görüntüler geliyor gözlerimin önüne, anıların ötesinden hüzün veren bir ses duyar gibi oluyorum, tekrar, tekrar başa dönen, kulaklarım çınlıyor… “Sen benim için vazgeçilmez bir dostsun, başka türlüsü olmaz, beni anlamalısın, anla beni” Düşüncelerim karma karışık, silinip gidiyor her şey, kalem elimden düşüyor, kağıdın beyaz kalışı, esen bir yel gibi içimde ürpertiler bırakıyor, gürültüler geliyor kulağıma, dalgalar birer, bire vurup kayboluyor kıyıda, göremiyorum,... Düşlerimin arasına karışıyor bir anlık bir film şeridi gibi anılarım, Denizin üzerinde alabildiğine uzanan bir gökyüzü, beyaz, beyaz bulutlar dolaşıyor, kıyıda iki adam bir çocuk, belleğimi kaplıyor bir an, Denizin kıyıya bıraktığı mutluluğu arıyor çocuk, bir an ürperiyor, minik adımları güvenceye alıyor hemen onu, hiçbir şey olmamışçasına devam ediyor aramalarına, kimi zaman avucunda gülümsemeyle dönüyor bize doğru, çocuğun ıslana ayaklarına takılıyor gözlerim, göz göze geliyoruz, bir ürperti var yüreklerimizde,.. Engellemeyeceğim arayışını, Her sevincin bir bedeli vardır, varsın devam etsin ürpertisi, tekrar göz göze geliyoruz, tekrar gülümsüyor, kaçırarak bakışlarını, biraz daha ileriye gidiyor, Koşarken kıvırcık uzun saçları savruluyor rüzgarla, düşüncelerimden öteye çekiliyor… Düşüncelerimin önünde beliren yine aynı görüntü, koparıyor beni bu küçük oyundan, Lanet okumaya çalışıyorum tüm lanetlere, lanet okurken, darmadağın duygular içerisinde Denizi seyrediyorum, ufuk çizgisini geçerek görmeden, almış başını giderken dokunuyor bir el omzuma “Dönelim istersen dost…” diyor “Dönelim” diyen dostun sıcak sesi ısıtıyor anıların içerisinde üşümüş yüreğimi, bir anlık geçiyor ürpertim, boşlukların içerisinden çıkmadan, Boşluklar mı boğacak önce, yoksa sevginin zehirim durduracak dalgaların akışını, bilmiyorum…Hiçbir şey bilmiyorum şu an, Sevgi bunca acıyı nasıl verebilir bunu düşünüyorum, Ağır, ağır ayağa kalkıyorum, Çocuğu çağırıyor dost, boş gözlerle bakarak, anlıyorum seni dercesine,.. Anlamak ve paylaşmak, sessizce… Minik elleri tutuyoruz birlikte eve doğru dönerken, bir köPage Rankingü oluyor anılara, anılar arası, Bir yanılgı var, hep bir şeyler var bir şeyleri gizleyen. Parmaklıkların arasından süzülüyor, silik ışıklar belikli gün ağarmaya yüz tutmuş gözlerimin önünde yüzü “Sen benim için vazgeçilmez bir dostsun, başka türlüsü olmaz, beni anlamalısın, anla beni” sözü, Anlamam seni anlaşılabilir olmana bağlı, nasıl anlayabilirdim onu, “Dostun; Dosta sevgilinin yanında, sevgiliye sarılamamanın verdiği acıyı çektireceğini” hep bir şeyler oldu bir şeyleri gizleyen, hiçbir zaman, zamanında öğrenemedik o bir şeyleri, sevgiye istenilen bedeli mi yaptığımız, ödenir mi sevginin bedeli, onun için ödenen bir ömür değilmi,.. Silik ışıklar koyulaşıyor, Bir şeylerin eriyip gidişi ile beraber, dalgaları sahile vurmadan eriyip gidişi gibi…Eriyip gidiyor bir şeyler… |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Salkım Saçak
güneş saçarken ışıklarını topluyordu bakışları ile güneş nazlı aylardan aralık gün Pazar salkım saçak insanlar vitrinler camdan insanlar candan uzak salkım saçak sarmış hüzün son günler yılın sarıyor zamanı vitrinlerde bayram yılbaşı tartışması sanıyorlar ki onun senin benim bizlerin sırtındaki derisi ille de derisi uzun zamandan beri uzak kavalın sesi tekilde kalabilseydim sevinirdim belki güneş salarken ışıklarını topluyorum ışıklarını aralığın üçüncü pazarı yayılmış orta yere salkım saçak düşünceleri |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sallanır
eteği sallanır rüzgar vurur rüzgar vurur eteği savrulur düşüncelerimin utanırım rüzgarlardan kanadı kırık kuş olurum uçmalara uzak sallanır bir şeyler ağaç dalı yer küre rüzgar vurur sallanır düşüncelerim eteğin kabahati ne kökleri salsa da toprağa sallanır yaprakları çınarın sallanır dalları takılır düşüncelerime rüzgarlar vurur üşümem |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sana Öğretmenim Diyeyim
ezberleyemedim hocam gazımız bitmişti karanlıklar bürüdü odayı örümcekler yürüdü uyudum uyku bastı düşlerimi ezberleyemedim kıyma bana ellerim yazmaya aç acım cami avlusundan uzakta dururum sorma kerrat cetvelini bak hocam sarı sayfalı arkasında tüm defterlerimin bakma öyle gözlerime korkarım sevgisiz gözlerden bana sen yaşamı öğret nerden bulurum alacak parayı ezberlerim bak nasılda sığdı tuşlarına bir makinenin tek ayakta dururum üzülme sen dikerim gözlerimi çöp kovasına konuşurum ben konuşurum öğretmesen de sen dokunurum ateşine sobanın atarım kendimi denizlere ezberlerden uzak tut beni ben yine okurum okurum almak için okurum sevmek için okurum doymak için sevdalanırım yaşama küçük dünyalarımda kendim olurum beklide belkide yalnız aykırılıklarla dolu korku düşlerine kara basan olurum karanlığı öğrenirim karanlıklar içinde denizi öğrenirim tuzlu su midemde bilirim bedel ödemesini kırılmam sana ödediklerim için yeter ki bana yeter ki isyanlarıma ahh hocam bilirim öğretmeni öğretmenin yüreğini beni bırak ta bundan sonrakileri bırakma düşe kalka öğrenmeye bakma gözlerine kırık bir düş ile sana öğretmenim diyeyim beni bana verdikce |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sanmayınki Korkusuzduk
sanmayın ki korkusuzduk korktuk bizde korktuk kış *******i gibi geçti günlerimiz ayaz vurdu gün ortalarında korla ovduk yüreklere düşen donmuş ayaklarımızı yine de yürüdük üşüdük kar etmedi çarelerimiz kırıldık birer birer sanmayın ki korkusuzduk yıkılmadı kalanlarımız yılamadık kırıldık birer birer yeni filizler vererek aç çoğalmalara korkularımızla yürüyerek kırıldık üşümelerde dokunmadık hiçbir sıcaklığa yüreğimizde kor alev dolaşmadı ellerimiz başka mahrem yerlerde tutmak iste sekte ellerini sevgilinin hiç olmadı anılarımız soğuktu soğuktu her şey umutlarımızdan başka üşüdük korkularımızla iç içe büyüdük don vururken düşüncelere kor yüklü yüreklerimizle ovaladık kıpırtılar vardı hep içimizde ayakta tutan bizi ökseye tutulmuş serçe misali çırpıntılarıydı kanatlarımızın koparamadık kıl inceliğinde tuzakları korktuk korktuk yenilmedik korkulara yürüdük üzerlerine birer birer düşerken karanlıklar içerisinde korktuk yürüdük üşüdük yürüdük bizimkisi yürüme tutkusu üzerine üzerine korkunun korku karanlık korku cehalet korku kopmak umuttan umudun yolcusu olduk |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|