![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57934
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Rüya Görmeyen Aşklar!
-Bazı aşklar rüya görmez. Rüya onların içindedir. sağanaklar indi dünyama baharı dinliyorum yağmurun yankısında sevdiğim beni anıyor, ısınıyor içim koynumda saklıyorum aşkı gönlümce okşayarak buğulu bir yağmur damlasında sevgiyle kamaşıyor gözlerim hani ayrılığa düşerdi sevdalar ağıtlar yakılırdı uğruna azgın sulara kapılır da ikiye bölünürdü hayat inanmıyorum! ayrılık olsun olmasın kolay ölmüyor bazı aşklar rüya saklıyorlar içlerinde hünerleri burada! bizimkinden alacalı sevdalar varmış varsın olsun bilesin umurumda değil acı sen yanımda oldukça her sabah her yağmurda her saat başı beni her saat başı seni sevdiğimi hatırla! (21 Ocak 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Rüyadan Sormalı Şiiri!
her dize bir veda şairden eksilmenin diğer adı aşk mı sebebi acı mı, bilgelik mi nedir? girilir bir kapıdan bin kapıdan çıkılır ne zaman tutulur sonsuzluk yolu açılır gözler uykuda o zaman konar şiir kısa ömürlü bir kelebek gibi rüyadan sormalı şiiri çoğalan acıdan yürekte çatlarken nar taneleri sevdanın bilendiği uykudan her dize yeni bir damla kan her dize bir ayrılık şair ruhundan (19 Ocak 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rüyaları Topla Git!
şafağa kör bakar kuyu gündüzü bilmez mağara bundandır telaşı yeraltı suyunun bir çatlak aramak ömür boyu dar aralıklar yalnızlığında “hiç durma...rüyaları topla git! ...” diyor kadın “ve mağaraları” yalınlaşıyor çünkü yaşamak yerkabuğu kırıldığında hançer yarası değil bu ağızdan çıktığında söz ihtilaldir bazen ışığı gördü su dünden bugüne cesurdu ağrılı uyanışlara özgürdü yeryüzüne bir kala masaya inen yumruğun sesini duydum bir yıldız kiralamıştı kadın boşu doluyu düşünürken erkek rüyaları toplayıp koyulmuştu yola yakışanı gökyüzüdür aşkın gökten gelir rüyalar göğe uçarlar yine. gündüzü bilmez yarasa gözlü mağara! (7 Şubat 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rüyanın Doğduğu Yere Git! *
kutsal maviye yuvalanmış saydam bir göktaşı olduğunda sevgi kimden sorulur uğursuz yerin sessizliği rüyayı gözbebeğinden lanetleyen kara talan ey! hangi dağ başından mülkün ezeli sahipleri Adem ile Havva’dan mı o mülk ki adağa bahşedilmiş bir ağaçtı yürümez…konuşmaz…gülmeyi bilmez rüzgarı bekler yalnızca bir elma…bir de yılan… hamurundan yaratıldın şiir ve aşkın! göç vaktini çalıyor şimdi saatler seni çağırıyor dağ ateşleri taze bir umut demektir her yeni yıl hele bir de gençsen yaratma çağındaysan üstelik orada bir yer olmalı mutlaka rüyanın hevenklerle indiği elif ve lam'dan “her zaman paylaşılan duygular vardır yeri gelince ölümler de….”** neler bölüşmedin oysa hırpalandın parçalanarak onarıldın onarıldık bir daha unutulmaz yaz günlerinde durma! kanatlarını çal soylu bir kuşun yüreğinde çöreklenen kışı var gücünle savurarak temmuz kucağına izin ver körpe yazlar göversin oğul veren acılar özünde git oraya! zirvedeki kayanın dibine gömdüm has dileklerimi kutladım seni kutsadım yakarışlarımla adak ağacına bıraktığım çaputa sor rüyanın doğduğu yeri çınara sor bulursun unutma taze bir umut demektir her yeni yıl git oraya! …….. (*) Doğum gününü gönül maytaplarıyla kutluyorum sevgili çocuk…. Yüreğindeki kışa rüya armağan edemem ama sana bir ışık yakabilirim belki… Yaktım bile! …. İyi ki varsın; iyi ki doğdun! ! ! ..... Kocaman sevgilerimle… (**) Haydar Ergülen: “Unutulmuş Bir Yaz İçin” şiirinden… (18 Temmuz 2005) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Rüzgar
adı sevda oluyor uykudan her sıçrayışında kirpiklerin yalnızlığa her uyanışında el değmemiş narin bir kelebeğin kıvancında eriyor hüznüm sen perdeyi kaldırınca okyanusa kavuştuğu saatte nehirler ateş saçıyor bir zirve tipilerime yağmura zincirleniyor çöller sol yanımda üfüren bir rüzgarla vazgeçiyorum kendimden : sana geçiyorum! rüzgar sen ve ben zamanın içinden ebedi bir aşk masalında izler bırakıp öylesine yürürken... (15 Haziran 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sadakat Aradan Çıkınca
her kadın her erkek her tutku birbirine benzer benzemeyen sebat vefa sadakat şıkça paketlenmedikçe aşkı koyacak yer bulamadılar taşımayı bilmek gerekiyordu oysa ne çabuk unutuldu kağıttan külahlar! yokuş tırmanırken bir aşık Afrika menekşesine nağmeler yazıldı “nisyan ile maluldür” derler ya inanma! birbirine benzer insan belleği beyinde kımıldadıkça kurtçuklar anımsar insan çamurda bile pırlanta sadakat ateşe atılmadıkça attırılmadıkça insan her yerde insan birbirine benzer hepsi sadakat aradan çıkınca! (17 Aralık 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sage
“adım kadın” demiştim dedim de “lal” oldum “giryan” oldum neler olmadım ki! dedi: 'senin adın Sage* bundan böyle çölün büyüleyici gizemli çiçeği Sage’sin sen benim gönlümde' sordum öğrendim: Sage canlılık ve enerji verenmiş kardelen misali yalnızlığı severmiş 'her şey olurdum ben her şey' 'tarih kadar eski doğan gün kadar yeniydim' sen adımı Sage koymadan önce inanmadılar yanıldım belki var mıdır anlayan yok mudur orada mıdırlar ıssız bir yamaçta ya da çölde Sage’yi mi bekler dururlar Sage’yi aldım adım Sage'dir bundan böyle! *Bana, Arapça’ da 'Naime' nin karşılığı olan ve Sage Flower denilen bir çiçekten esinlenerek “ SAGE” adını veren şair dostum Abir Zaki’ye sevgi ve teşekkürlerimle… (13 Haziran 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
SAĞANAKLAR DA GELİR! ...(Düz Yazı – Günce)
Hüznün kara bulutları çökmüştü üstüme. Her şeyin üst üste geldiği öyle zamanlardan biriydi… Bir dostum kızını; bir büyüğüm elli beş yıllık sevgili eşini kaybetmişti. Yakın birkaç arkadaşım ve sanal çocuğum aniden köşelerine çekilmişlerdi. 8 Kasım, içimde daima engin bir sevgi kaynağı ve onulmaz bir yara gibi yaşayacak olan Buruşuk köpeğimin dördüncü ölüm yıldönümüydü. 9 Kasım ise gurbetteki bir tanecik kızımızın yaş günü. Yıllardır birlikte kutlamak nasip olmamıştı. Üstelik ana-oğul hastaydılar. Aklımın bir yarısı deniz aşırı o ülkedeydi…Yetmez gibi, bir de bilgisayar-modem bağlantım koptu. Canım çok sıkılıyordu. Ah, kara bulutlar! ... Durup durup nasıl da çöreklenirsiniz bazen insanın üstüne. Ama eski toprağız biz. Alışmışız dik durmaya, aldırmaz görünmeye ve hatta çevremize güç vermeyi sürdürmeye… Yine de kurumuştum! Sonra sağanaklar geldi birbiri ardı sıra… 8 Kasım ABD’deki büyüğümüz Sayın Mehmet Fatin Baki’den bir zarf ulaştı. Antoloji’nin Fatin Amcası! ...Öyle anlamlı ve güzel dizeler vardı ki içinde, okumaya doyamadım. Birinde Aruz’un ahenginden söz ediyor ve diyordu ki; “Her beyitten ses gelirken hoşlanır dört zaviye Muttarid ritmler saçar kıt’ada tüm kafiye” Dinledim o sesi… Yüreğimdeki hasret ve gurbet türküsünü duymuşçasına, “Yanma Sakın” başlıklı bir şiir eklemişti. İlk kıtası şöyleydi; “Külü yoktur, duman eksik diye kanma sakın Tutuşan bir çıra kalbim, sönecek sanma sakın. Çekilen hasreti bir ben bilirim bir de Hüda Unutup vuslatı bir kez, daha çok yanma sakın.” Bunu da dinledim gözyaşlarıyla. Sevgi ve şükran duyarak… 9 Kasım Ege’den şair bir dostum geldi bugün. Beni kızımın acıları ve sıcaklığı ile buluşturan, gönlümün hüzün kapılarını sonuna kadar açtığım birisi. Eşiyle birlikte birbirinden güzel armağanlar seçmiş ve onları da beraberinde getirmişti. Sanki ruhumu okurmuş gibi tam da arzuladığım şeyleri bulmuştu. Aslında en güzel armağan sendin Sevgi Ulukuş! ... İyi ki geldin, biliyor musun? Böylesine mahzun olduğumuz bir günde gönül yoldaşlığı, can yoldaşlığı yaptın bizlere. Seni ailenden biraz uzak tuttuk ama çok hoş saatlerdi, ne dersin? Umarım 41 numarada perişan olmadın geri dönerken! ... )) 10 Kasım Bağlantım onarılmıştı. Bilgisayarı açtım; kedileri ve kuşları besledim. Ata’mıza saygı duruşunda bulundum. Kafamda günün planlamasını yaparken kapı çalındı. Karşımda DHL dağıtıcısını gördüğüm anda, “Suudi Arabistan’dan mı? ” diye haykırmışım. Servis elemanı gözlerinin içi gülerek uzattı paketi. Bir süredir heyecanla beklediğim kitap gelmişti nihayet. POETIC AROMA – Abir Zaki Mükemmel bir kapak, olağanüstü kaliteli bir baskı, kalbime nüfuz eden ve bana eski dostlar kadar aşina gelen şiirlerle kucaklaştık birden. Şöyle imzalanmıştı; “O kadın’a bütün sevgimle. Sayfa. 187” – A. Zaki Ah! çılgın Abir. Seni ne çok sevdiğimi ve zaman zaman – beni delirttiğin için – ne çok kızdığımı iyi bilirsin ama senden asla vazgeçemem arkadaşım. Beynimin içini okuyan ve ağzımı daha açmadan ne diyeceğimi bilen o kadar az sayıda insan var ki şu dünyada! ... Her neyse, anlatmaya kalksam roman olur. Yapacağını yapmıştın yine! ...187. sayfada “O Kadına – To That Woman” diyerek beni yazmıştın. Biliyor musun, kendimi şairden saymadığım için, şiir kitabım olsun hiç istemedim. Ama bir kitabın sayfalarında ölümsüzleşmek hem çok derin duygular uyandırıyor; hem de gurur veriyor insana. Üstelik de bu kadar onurlandırıcı bir şiirle…Ayrıca öyle özlemişim ki, arka kapağın iç kısmına basılı resmine ve içleri gülen gözlerine bakar ve gözlerimden yaşlar süzülürken geçmişe dalıp gitmişim öyle… Haklıymışım değil mi? İyi şiir yazamam ama iyi şairden anlarım. Nasıl da zorla getirmiştim seni buralara. Sen korkuyordun, bense önündeki engin ufku görüyordum. Beni ve diğer dostları dinlediğin için gönülden teşekkürler Abir. Hediyen için de )) Amazon.com’a da iyi bir hediye olmuşsun hani! ! ! .... ……….. Gün olur, sağanaklar da gelir! .... İçime yağdırdığınız sağanaklardan dolayı hepinizi çok seviyor ve minnetle kucaklıyorum dostlarım… Daha ne ister ki insan! ... Kalınız sağlıcakla…. (10 Kasım 2004) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sahibini Arar Aşk!
rüzgarın çığlığında gizleniyor aşk bitmemiş resmi yangınlarda üşümenin azgındır nefesi mevsimsiz tipileren bekleyiş saatlerinde duran zamanın zil sesi çığırtkan cehenneminde safarinin silahsız teslim çöle açgözlü kaplan tuzaklarında titreyen vahşi ölüm haykırırken susmak susarken boğmak umudu güneşe uzanan ellerle dipsiz karanlıklarda sabır olmak taş olmak sabrı sınamak unutulmuş sulara dümen kırarak yeniden yaşamak mıdır aşk doğmak mı yeniden ölmek mi yoksa hiçliğin varoşlarında damara acı pompalanırken erken bir doğum kadar ürkütücü erken bir doğumdan daha çaresiz yitirirken“sen”i bir yokluğa “ben”siz asla doğmamışçasına kimsesiz tarifi yok acıdan gayrı adı var! ama bir gün birinin hünerli ellerinde mutlaka parlayacak! (15 Ekim 2003) Naime Erlaçin
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sahibini Bulur Söz!
iki kalp bir adam ve bir kadına kanıyorsa eğer değmeli bu! bir adam bir kadına ve bir kadın bir adama yaslanıyorsa eğer değmeli bu! (bu bölüm hayata dair!) söz tartısına sorumlu büyüktür vebali akıyla karasıyla susuyorsa eğer bir tarih bir şaşkın karşısında değdiği içindir! adamlığın da onuru var (olmalı) aşk kadar yaşamak kadar insanlık kadar (bu bölüm ise sap ile sözü birbirine karıştıran birine ithaf olunur!) (23 Şubat 2004) Naime Erlaçin
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|