![]() |
|
|
#651 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sırrın Çözümü
Gözlerimle içerim yeşilini doğanın, Denizin mavisini,göklerin mavisini, Ölümün korkusu var boynuzunda boğanın Duydum kulaklarımla yaşamın mânisini O patlak gözlü, çirkin bilinen kurbağanın... Doğayı tanımaya kulak gerek,göz gerek Ne anlamı kalırdı dünyada var olmanın, İnsanı anlamaya baş değil gönül gerek Mânâsı kalır mıydı böyle esrar olmanın, Hayatın sırlarını düşünüp çözmek gerek... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#652 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Sıtmalı Ağaç
Ağaçları da sıtma tutar Yaprak dökümü mevsiminde, Birgün şiddetle esti mi rüzgâr Kıvranır nöbet içinde Tir tir titreyen ağaç. Kış mevsimi tedavi eder Onun sonbahar sıtmasını, Mikrobu kırılmış ağaç bekler Yaz güneşinin ısıtmasını. İhtiyarladıkça yakalanır arap sıtmasına Kabuğu simsiyah geçer. Yazda ısınır,güzde titrer, Gün gelir Keskin baltanın ağzını öper Boyu devrilir Kaybolur gölgelikler... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#653 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Siyasal Sülükler
İnsanın vazgeçilmez hakkıdır özgürlükler, Ulusun belâsı,bazı siyasal sülükler... Ensemize yapışıp kanımızı emiyor Doyunca şişip şişip,çatlayıp geberiyor. Sonu yok bu zincirin,bir gitse beş geliyor Eksildikçe büyüyor,koptukça ekleniyor... Sırtlarda yükseliyor,kanımızla yaşıyor, Bedenler bu kamburu sevâp diye taşıyor. Demokrasi adına kurulmuş 'Tahta At'tan Kurtuluş yok ne yapsak siyasal hacımattan. Şükür ki bîteviye emdiği pis kanımız Yoksa dayanır mıydı bu emişe canımız? Kanımız temizlenir,yenilenir diyerek Sülükleri ensede taşımaya ne gerek? Toplumca bilinçlenip arı kan yaratalım Artık bu sülükleri üstümüzden atalım. Bunun tek bir yolu var: hakka saygılı olmak, Sınırları aşmadan özgürlüklerle dolmak... Yaşam fırsatı kalmaz,bu başarıldığı an Siyasal sülüklere kalmaz emilecek kan... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#654 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Son Ayrılık
Hasreti benliğimle Ayrılık potasında kaynatıp Bir yolculuğa çkıyorsun. Beni elemli görünce Eskiden cayardın ansızın Buna benzemeyen yolculuklarından. Benim üzgümü görsen de Caymak olmaz şimdi bu yoldan Anlıyorum,haklısın... Yolcunun arkasından su dökerler Tez dönsün diye. İşte döküyorum ardından Göz yaşlarımı selcesine Ne gelen var ne dönen.. Seni bana değil Beni sana götürecek bu sular... Öbürlerinden farkı bu ayrılğında Bir başka acı var niye? Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#655 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Son Hatıra
Onunla ayrılışımızın Son anısıdır vapur dumanı, Maziye karışacak acı seslerin Son çığlığıdır vapur figanı. Ayrılığın acı gülüşünü okurum Geride kalan Halka halka dumanlardan, Acı,kara dumanlardan. Son tesellimi bulurum Ufka mendil sallayanlardan... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#656 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Son İstek
Ölüme mahkûm olmuş suçlu gibi olsaydım Söylemek isterdim ben,ismini son sözümde, Yıllar öncesi birgün eğer seni bulsaydım Ne hayata küserdim,ne de dünya gözümde... Sen şimdi benim için yarım kalan şarkısın Ben terkedilmiş âşık,gönülden öksüzüm de... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#657 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Son Kopuş...
Bana ne cefa etsen Karşında, yanındayım, Beni bırakıp gitsen Gölgenim arkandayım... Kaderimi bağlamış Bağlayan kaderine, Gözlerim hep ağlamış Gözlerinin yerine... Birbirine yapışık Doğan ayrılır bir gün, Bencileyin bir âşık Ayrılır öldüğü gün... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#658 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sonbahar Akşamı
(Merhum Ağabeyim RİFAT KÜRÜK hatırasına ithafen...) Bir sonbahar akşamı Hava bulutla dolu, Tuttuğum yol: Dolmabahçe- Sergi Sarayı yolu. Yolun kenarlarında Uzanıyor ağaçlar, Sürünüyor yollarda Ölmüş sarı yapraklar. Gözlerim birdenbire Bir âleme dalıyor, Sevgilimin gözleri Gözümde canlanıyor. Memleket dilberleri Tütüyordu burnumda, Ağaçlar dilberleşip Duruverdi yolumda. Akşamın karanlığı Örtüyordu herşeyi, Gönlümdeki paslığı Etraftaki neş'eyi. Nihayet vâsıl oldum Ben gideceğim yere, Gönlümdeki hislerim Gömüldü gölgelere... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#659 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sonu Acı Geldi
Rüyalar görürdük bir zamanlar Duyulmamış masallar dolu, Esip bize gelen rüzgâr Tam dört mevsim kokulu. Güneşle açtık gündüzün kapısını Geleceğe sabırsız *******de, Türbe oldu yaşamak uğrunda gönlümüz Mum mum yandı umutlar Kamaşmış gözlerle baktık Geleceğe dümdüz. Sürgülüydü sımsıkı ardından Hasretliğe açılan kapımız, Ne bir ses duyduk,ne bir gıcırtı Oysaki başlamış ayrılığımız... Yollara döktük boş umutları Boş gönüllerle çıktık gurbete, Çoktan doldu gönlümüz öbek öbek Sonu kötü bitti masalımız. Yine rüyalar görür müyüz bilmem Acıklı masallar dolu? Ölülerin sessizliğini bozacak Arkamızda bir ağlama komadan O ve ben birlikte ölsek... Alper Kürük |
|
|
|
|
|
#660 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sonumuz
Düşün karanlık *******de sevişmemizi Memelerini kör gözlerle arardım, Bir çocuk saflığıyla sevinir Bir genç ateşiyle yanardım. Kıs kıs kıvranırdım dizlerinin dibinde Ellerim ellerinde,ellerin ellerimde. ******* kıskançlığndan sabah olurdu Sabahlarsa gece... Ömür,yokluğu çağırırdı Bizler herşeyden habersiz Sevişir giderdik... Bir aşk vardı gerçek dostumuz Aşk Allah'tı yaratıcılıktan yana, Kıskançlıktı yanımız çepçevre Ne sorsunlar ne söyleyelim Ne oldu bizim sonumuz... Alper Kürük |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|