![]() |
![]() |
#671 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4238
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() YANINDAN GEÇER GİDERİZ
Temel, İngiltere'den, Trabzon'a gelen konuğa şehri gezdiriyor- muş. İngiliz misafir, çevreyi ge zerken birkaç Türkçe sözcük öğrenmeye çalışıyormuş. Bir ağacın yanından geçerken Temel'e sormuş: — Biz İngilizce buna "tree" de riz, siz ne dersiniz? Temel hemen cevabı yapıştırmış: — Biz birşey demeyiz, yanından geçer gideriz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() KÖYÜN YABANCISI OLUNCA...
Nasreddin Hoca daha önce hiç uğramadığı bir köyden geçiyormuş. Bir köylü yanma yaklaşmış: — Efendi, bugün gün lerden ne? Hoca, yorgunluğun et kisiyle hangi gün olduğunu bir türlü çıkaramayınca: -— Bu köyün yabancısıyım, demiş. Buranın günlerini bilmem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KÖYÜN YABANCISI OLUNCA...
Nasreddin Hoca daha önce hiç uğramadığı bir köyden geçiyormuş. Bir köylü yanma yaklaşmış: — Efendi, bugün gün lerden ne? Hoca, yorgunluğun et kisiyle hangi gün olduğunu bir türlü çıkaramayınca: -— Bu köyün yabancısıyım, demiş. Buranın günlerini bilmem. . |
![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SEÇİM YASAĞI
Rusya'da seçim yapılıyordu. Adamın biri eline verilen zarfı açmak isteyince, görevli sandık başı memuru atıldı: — Hey, ne yapıyorsun? — Bir şey yaptığım yok. Sadece kimi seçtiğimi bilmek istedim de... Memur gülerek başını salladı: — Olmaz öyle şey. Seçimin gizli olduğunu bilmiyor musun? |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() MİLLİ MARŞ
Trabzon'da 95-96 sezonunun şampiyonluk maçı yapılmak tadır. Stat tıklım tıklım. Büyük heyecan ve stres var. Trab- zon'luluk ruhu kabarmış, fut bolcular seremoniye çıkmışlar ve Milli marşı herkes olanca gücüyle okurken Oflu Ömer yanında Tellioğlu Fuat'ın du daklarını kıpırdatma zahmetinde bile bulunmadığını görünce bozulur, dirseğiyle dürterek uyarır: Ula Fuat, niye söylemiysun millu marşimuzi? Fuat fısıldayarak cevap verir: Ula penum sesum küzel teğildur da ondan, der. |
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() HA BU YAŞTAN SONRA...
Temel ile Fadime hayli zamandan beri birlikte yaşıyorlarmış. Fadime ev lenmek istiyor, fakat Temel buna pek yanaşmıyormuş. Yıllar böyle sürüp gitmiş. Bir gün Fadime, Temel'e açılmış: — Temel artık evlenek derim, ne dersin? Temel umutsuz başını sallamış: — Ha bu yaştan sonra bizu çim alur Fadime? |
![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KEDİ
İki deli, akıl hastanesinin duvarını sessizce aşıp, hendeğe gizlendiler. Hışırtıyı duyan bekçi ba ğırdı: — Kim var orada? Delilerin biri çok akıllıca bir kedi taklidi yaptı: "Miyaaaauuv..." Bekçi uzaklaştı, deliler sürünerek uzaklaşmaya çalış tı, ama yine hışırtılar duyuldu. Bekçi tekrar gelip bağırdı: Kim var orada? Cevap ikinci deliden geldi: Bir kedi daha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() KISA DONEM
Temel askerlik görevini denizaltında yapıyordu. Fakat kısa bir süre sonra köyüne döndü. Yakınları Temel'e böyle erken dönmesinin sebebini sordular. Temel şöyle cevap verdi. — Beni daha fazla alıkoymak istemediler. Çünkü *******i yatarken pencereleri ardına kadar açıyordum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() DOĞRU SÖZE NE DENİR?
Kadının kocası hastaymış. Birdenbire durumu ağırlaşmış. Telâ şa kapılan kadın hemen bir doktor çağırmış. Doktor hastayı inceden inceye muayene ettikten sonra dışarı çıkmış. Kadın hemen yanına ko şup sormuş: Durumu nasıl doktor? Çok mu kötü? Can mı çe kişiyor yoksa? Telaşlanmayın hanfendi. Üzülecek bir şey yok, maşallah turp gibi. İyi ama, öyleyse nesi var doktor bey? Nesi mi var?.. Ha bakın, doğrusunu isterseniz onu ben de anlayamadım. Ama merak etmeyin, otopside an larız!.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ÖLÜMDEN KAÇILMAZ
Saf bir adam, koşa koşa Hazret-i Süleyman'ın sarayına gelir. Yüzü sararmıştır. Hazret-i Süleyman sorar: Efendi ne oldu? Adil hükümdar... Bugün Azrail bana öyle hışımla baktı ki... Rüzgara emret. Beni alıp Hindistan'a götür sün. Belki oraya gidersem canımı alamaz... Hazret-i Süleyman, rüzgara emretti. Rüzgar, hemen adamı alıp Hindistan'a götürdü. Biraz sonra da, Azrail'e sordu: — O zavallı adama ne sebeple hışımla baktın? Bana anlat... Azrail: — Ey Allahın elçisi, dedi. Ben ona hışımla bakma dım. Onu yol uğrağında görünce, şaşırdım. Çünkü Allah bana, "Bugün git, onun canını Hindistan'da al", buyur muştu. Halbuki onun yüz kanadı olsaydı, bugün Hindis tan'a gidemezdi, dedi... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|