![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seviyorum Be Dostlar
hayatın orta yerinden bakmak öylesine sağa sola nereye neresine istersen keyfin yerindeyse yerindeyse birde bir salkım söğüt çağırıyorsa seni birde götürebiliyorsa ayaklarım beni elinde bir azık çantası mataranda yayık ayranı yufkaya sarabiliyorsan mis kokulu çökeleği bir başta kırabiliyorsan soğanı birde ahh çeşme başı ise uzandığın söğüt’ün altı dinleyebiliyorsan yaprakların türküsünü gitmene gerek yok dalıp ta öylesine sen zaten oradasın durdu rüya sonsuz olur muydu bak her şey nasılda değişti birden bire denecek ki nasılda katledecek şiir şimdi yine atlatma bir haber Güney Kıbrıs Yunanistan Fransa bizden çok katılsınlar diyorlarmış -AB topluluğuna şiir dediğin neki duyguları paylaşımı güzellik dediğin neki yaşamın başka bir adı seviyorum be dostlar emek kokan duygularımı yayın kemana dokunuşu gibi yaşam okşuyor beni bir deli rüzgar olsun istiyorum şiirler savrulsun gitsinler |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Seyredildiğini Bilmek
Sokak alabildiğine canlı, her şey hareket halinde araçlar, insanlar, kediler, durağanlıktan öte her şey, bırakmış kendini zaman akıp gidiyor, Camda bir çocuk yaşı belli değil, saçları dağınık sabahın mahmurluğu yüzünde, çöpleri karıştıran kedileri izliyor, kediler belikli aç yinede adım seslerini dinliyorlar, zaman akıyor… ala bildiğimiz görüntüyü sığdırırız gözlerimize gözlerimizden kayıp gitse de gömülürler sınırsızca belleğimize bazen hüzün olarak bazen iki tatlı tebessüm gibi dönü verirler gerçeğe Ayak sesler yaklaşıyor, topal kedi kaçarken en arkada kalıyor, duyduğu ayak sesinin farklılığı tedirgin eden onu, yoksa ürkütmemişti doksan beş model dizel otomobilin homurtusu, kaldırıma park eden kaçıyor otomobilin altına, çocuk şaşkın birazda telaşla bakıyor kayboluşuna, kaldırıma park eden otomobilin sürücüsü söz edebilir mi trafiğin keşmekeşliğinden diye düşünmenin, bilgelikte kaldığı sürece sohbetinin, bilirim hep işi aceledir ölüm tacirlerinin… ne varsa özünde ölçütünün tartındır o senin demiştim bilgiyle tartarsan bilgece satarsın o şeyi karıncalar yuvalarından çıkıyor bir haber gelmiş belikli bir şire damlatmış birileri İyi olmak için; iyilik ise rakibin, karala gitsin pembe kurmak için düşlerini, görkemli karanlığın bir mum ışığında nasılda bağrına saplandığını gör ki…karanlığın bağrında tek başına bir mum olmak aydınlığa çıkmak için nafile olduğunu bil… bil ki sürekliliğin gücünü unutma, geride bırakıyorlarsa diğer kediler topal kediyi, tartıları iç güdülerinde gizli…insan olduğunu hatırla… camdan bakan çocuk yaşı belli değil yaşamın içine gizli sırları seyreden çocuk yaşı belli değil düşleri seyreden çocuk yaşı belli değil seyredildiğini bilmek ne korkunç bir gerçek |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sıhiye
tılsım bozuldu dokundu delik iskarpinler meydanlara güvercinler kanat çırptı gökyüzüne bozuldu sessizlik çığlık çığlığa memleketimin özlemi kanat sesleri yüzlere vuran unutulmuş coşkunun seli meydanla da sansarlar pusuda yüreğim mengenede |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sır
sır kaç gramdır yada ton ölçün nedir senin mil hektar ağır çok ağır ben diyeyim bir ömür içine binlerce sığdırılan sen deki hala ben anlamam anlat sorguda yüreğim kelepçe de dil anlamaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sırasımıydı Şimdi
sırası mıydı şimdi hiç olmadık yerde olmadık bir isteği uzun hava okur gibi dile getirerek bir cerrah ustalığında kaşımızı gözümüzü çizdirmek yara kapanıyor en derini bile ama kan henüz silinemiyor marka gömleklerden gücüm yetmiyor desem kaçmaya değil kavgalardan açlığımı bastırmak için bir şeyler tıkmaya ağzımdan ve yetiştirebilmek için tüketimime ürettiklerimi ürettiklerimin bile fazlasını yetiştirememek sözüm ona okuyamadığım isimlere bir başkası üretiyormuş gibi gücüm yetmiyor anladığım gibi yaşamak için anlatmak istediklerime sesimi iletmek için oysa en gür sesimizle dağlardan çığlar indirecek kadar tiz bağırırken zemberekten boşalmış gibi kelimelerimiz bir sağır duvar karsız doruk oluyorlar muhatapları ellerimizin hiçbir boşluk boşluk olarak kalmıyor duyanlar sesleri uzatmasalar da ellerini muhataplarına takılıyor kölelik zincirleri hiç olmadık yerde hiç olmadık bir isteği uzun hava okur gibi okuyarak yaşamanın sokakta tek başına bir ıslık tutturmuş adımlarla aylak aylak sorumluluklarını yerine getirip yenilmiş bir komutanın sorumsuzluğuyla volta lamanın hazzını yaşamak buda yetiyor işte yetmemeli diye bilirsiniz değiştire biliniyorsa bir şeyler tabi bir el ses vermiyor iki el bir birinin canını yaktıkça eller çoğalmadıkça kifayetsiz sözler çığırtkanlık tek tek türküler marş tadını vermiyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sil o göz yaşlarını
Sil O gözlerindeki Masum gözyaşlarını Avuçlarının içinde Sıkma yüreğimi Yorgunum Tablandaki sigaranın Ölgün dumanı gibi Kıvrılıp gidiyor Ömrüm Sanmaki Sana kırgınım Küskünüm dünyamdan Taaa.şuramda bir ateş... Öyle bir Ateş varki... Anlatmam; Anlıyabilmen kadar zor |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Simit Sarayı
taze gevrek simidin tadını unuttuk bir simit sarayında yudumlamak çay ile simidi kaç ekmek bedeli şöyle işe giderken bir tepsinin üzerinden almak vardı gözlerim kandı cüzdanım yandı açtım umarsız pusulara körpeydi yüreğim ben bu bedeli ödedim/ ödenmeyecek bedellere gebeyim simidin kokusunu yatırmışlar pusuya açmışlar vitrinleri ulu orta utanıyorum utançlarım soyu(n) lmuş duru çıplaklığıyla hırsız var hırlı yok hır/sız hırsızlarla dertte başım |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sitem
alışmıştı havlu taşımaya bir elinde de ibriği ibrikçi deler di unutmuştu adımı şanımı bir taş düştü gökten alındım bana mı diye ne taş gördüm ne adam benimkisi rüyamıydı ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Siyah Yazdı
siyah yazdı kalemim olmaz diyordu memur mavi olacak mavi belli oluyor diyordu bürokrasinin cilvesi değil memurun zekiliğiydi zamanımı çalan gelin görün ki ne onda ne bende vardı mavi yazan kalem belli olmayacaktı fotokopiden çıkan bunlar neyse de ya insan rengini gösterecek cümleler kurabiliyor muydu |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Siz
Siz hiç balık tuttunuzmu Siz hiç cana kıydınızmı Öyleyse nasıl kızarsınız dünyaya Açılmak isterim ummanlara Dalgalar atar her seferinde kıyıya Nasıl kızarım teslim olmuşsam Dünyaya |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|