![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Bir Garip Alem
aptallar gelir sokulurlar koyağına zekâsının işte öylesine sefîl bir şairin tuhaf imgeler deryasında ne feryatlar yükselir ne övgüler ki arkasında rızasının kime ne gam ki onurlar eksilir, kime ne gam ki tokuşturulur kadehler, dudak payında bir arzu patlaması... kırılır kadeh, dudak kesilir; birleşir mey ve kan! .. Ankara çayının lâğım yatağında akıp giden ve kokusuyla bütünleşen iğrenç bir bileşim kıvamında... işleri güçleri yalan, işleri güçleri talan! ... yutulur / yutturulur destanları zehir tadında... hazzına varılır şiirin(!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Bir Yol Hikâyesi / 1
tek başıma aslanlar gibi yola çıkıp dağ taş, dere tepe; Orta Anadolu’ nun o bitmek bilmeyen bozkır yollarını adeta gözü kapalı [yiğitliğimi! ! ! ima etmeye çalışıyorum ama sanırım arada bir uyudum da] aşaraktan sonunda Torosların kıvrım kıvrım yollarına vasıl olduk. ? ? ? sanırım “sadede gel” dediniz! peki! indik otobüsten efendim! .. ! ! ! ! ! ! ! niçin kızıyorsunuz ki? şöyle ağız tadıyla “bir yol hikâyesi” anlatacaktık! ! ! ............. yani “indik” derken; Anamur’ a ulaştık! .. sonracığıma, erken geldiğimiz için Kayseri ekibini beklemek zorunda kaldım. “hava buzzzzzzzzz gibiydi” desem kim inanır? kan/ter içindeydim kan/ter! .. Reşadiye’ ye telefon açıp bir “tellak” sipariş edecektim az daha! ! ! aman Tanrı’m! .. bu ne sıcak bir hava böyle? .. henüz sabahın 06.00’ sı? ! . uzatmayayım efendim; nihayet bizim “aslan Gayseri” ekibi geldi ve bendeniz rahat bir nefes aldılar ANEMONİA oteline gidebilme ihtimalinin ihtimal olma eğilimini terk etme ihtimalinin artması münasebetiyle:]]] [adı doğru yazabildim mi Hüseyin Hocam? .. komisyonumu da hazırlasınlar bu arada adı yukarıda geçen tüzel kişilikler... sitemize de üç beş kuruş kazandırabilirsek işlem tamam demektir! ! ! ] ? ? ? ya! .. iyi de niçin kızıyorsunuz ki? siz değil ben çektim o yolun derdini: tabi ki anlatacağım? ! . ................ her neyse efendim! cümbür cemaat, sevgili Asım BOZKURT karındaşımın kaptanlığında yola düzülüp, doğruca bizim için oda ayrıldığı rivâyeti büyük reisimiz Hüseyin GÜMÜŞ beg tarafından teminat altına alınan ANEMONİA nam otelimize kapağı attık... henüz inmek üzere aracımızın kapısını açtık ki kulaklarımızı sağır eden yirmi bir pâre top atışıyla karşılaşmaz mıyız efendim? ! . o minik kuşumuz ÜLKÜCAN SULTAN’ ın halini bir görmeliydiniz! ! ! valideleri YALGUZAK SULTAN’ ın değişiveren eşkalini bir görmeliydiniz! ! ! hele de şeyhülislâm İSMAİL ADİL ŞAHİN hazretlerinin, birden bire; mağrurluğun katma değeri olarak, yanaklarına pembe/kırmızı/siyah yansımış cemâlini bir görmeliydiniz! ! ! ben ve sevgili karındaşım Asım BOZKURT, son derece mütevazı bir eda ile aracımızdan indikten itibaren, peşimizde saltanat ricali; doğruca, tahsis olunan odalarımızaaaaaaaaaaaaaa..... gidemedik efendim! gidemedik, çünkü saat sabahın 07.00 suları ve elbette henüz odalar hazırlanmamış olacaktı! bu arada ÜLKÜCAN SULTAN: “anneler, amcalar, abiler, dedeler: İlk hedefiniz Akdeniz’ dir! İleri! ” deyivermez mi? “Allah Allah! ” nîdâlarıyla birlikte hep beraber önce kumsala hücum ettik ve şerrimizden korkan kumsal sakinlerinin rîcat edip boşalttığı sahili işgal ettik! [elbette, “işgal de bir, boykot da birdir” diyen bir devlet büyüğümüzü de anmadan geçemedik efendim... kendileri şimdi “çağın en büyük[! ] OMBUDSMAN’ ı” olarak Ankara dolaylarında ikamet etmektedir! ] YALGUZAK SULTAN’ ın, bu işgalin hudutlarının KIZILELMA’ ya kadar uzaması gerektiği ve bu nedenle gerekli teçhizatlardan, donanmamıza ait son derece modern; bir adet BOT şişirilmesi gerektiği yolundaki hatırlatmaları üzerine şeyhülislâm İSMAİL ADİL ŞAHİN hazretleri: “kuvvetli nefeslerinin bir gün mutlaka bir işe yarayacağını rüyâsında zaten gördüğü” beyânıyla birlikte, BOT’ u okuyup üflemeye başladıktan itibaren hilâfsız bir saat elli dokuz dakika, elli dokuz saniye, doksan dokuz salise sonra, SON NEFESİ KENDİNE SAKLAMAK suretiyle bu yüce görevi büyük bir başarıyla nihayetlendirdiler! ! ! [kendisi hâlâ şükürler olsun ki hayatta olup bana “amca” demeye devam etmektedir! ..] ne oldu? .. hayırdır? .. niçin öyle can kulağıyla dinler oldunuz şimdi? .. daha dün “kısa kes Aydın havası olsun! ” demiyor muydunuz? ahan da “bugünlük bu kadar” deyip ben kesiyorum işte! Hüseyin Gümüş hocamı mı kıracağım yani? .. “bu yazı dizisi 8. toplantıya kadar sürecektir…” diye talimat verdi ve gitti! bekleyin şimdi bakalım canlarım! [tanışmaktan onur duyduğum çok sevgili dost İsmail Adil Şahin beyefendiye “sürç-ü lîsan ettikse affola! ” dileğimle...] bilgi: son cümleden sonra yan yana kullanılması gereken karakterler “: ” ve “ D ” olmasına rağmen bu karakterlerle oluşan ikon maalesef görünememektedir ki orada ifade edilmek istenen şey “kıs kıs gülmek/keh keh keh etmek” olup; bu açıklamanın sonu için de geçerlidir. açıklamanın dikkate alınmasını kesinlikle / mutlaka / şart olsun ki /...hassaten... rica ediyorum! ! ! Ahmet Turan Altunsu |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Cinnet
nişanı bir kez ve son kez alacaksın... hedef rahat… önce bir “tık” sesi, sonra “pat! ..”... alnının çatından vurulacaksın! zulme tarafsız olmak bakarkörlere mahsus: inleme ney, sus kudüm, semazen sus, semah sus! an vardır andan içre, doğar o anda karar: sözcük cinnete tutsak; bombada kundak arar... ve şiir kan gölünde kaybederken sesini, şair, darağacına uzatır ensesini... o kadar yakınım işte sana ey sonsuz hayat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Çiğdem Çiçeği
hayatı hayata kırdıran fikir / şimdi tabutlukta Allah' a şükür / ecdadın adını ederken zikir / Türk' ün Türklük günü hayırlı olsun! .. bir Nevruz sabahı kımıldadı gök maviye dönerek yüzünü yıldız yıldız açan bembeyaz bir çiğdem çiçeği... bir Nevruz sabahı boy boylandı, soy soylandı ve genlerine bir bir nakışlandı. ebedî hayata durdu niyaz bir çiğdem çiçeği... bir Nevruz sabahı bilerek uzun bir yolculuğun bütün sırlarını koymadan sınırlarını önü yaz önü hazan önü zemherîde ayaz bir çiğdem çiçeği... uzandı, kuru/çirkin/pislik/iğrenç bir el... ve dahi irkilerek ayırdı gözlerini gök maviden... öleyazdı çiğdem çiçeği... ölümsüzlüktü genlerinde yazılan… ve kutlu bir günün sabahı ölümsüz bir destan yazdı çiğdem çiçeği! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Çaldım Seni
Suya hasret çorak bir topraktan, belki çölden… *******ime düşen düşten baç aldım seni! Buyruk alıp Tanrı’ dan, geliverip meçhûlden; Girip gökkuşağının içinden çaldım seni! Öylesine zordun ki önde, gök tuğ elimde; Kızıl Elma’ sın deyip maçinden çaldım seni! Bir talana düşüp de yok olmayasın diye, O toz duman yağının içinden çaldım seni! Öz obanı bırakıp giderken başın eğik; Serserî bir kervanın göçünden çaldım seni! Bırakır mıyım sandın yaşamayı yazgımı; Bir gönül yarasının “öç” ünden çaldım seni! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Dosta Çağrı
-Kürşad Buğra Bey’ e emir gelir bir yerden, şirk meclisi kurulur, silinmez bu kir yerden ben değil, gâvur ulur dosta hançer vurulur! kimin dili bu denli zehirler bir adamı? beliğ! kıvrak bedenli duyar da şu nidamı bir toz gibi savrulur! dostumsun, kıymetlisin! terk etme, diyâr bizim! sevdanı koy, metlesin! şiir denen yâr bizim içimizde kavrulur! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Düş / le / me / lerim / 1
sana, gecenin bir vakti seni sevdiğimi söylemek istiyorum… ansızın ahvalim aklıma geliveriyor hemen bir düğüm atıveriyorum sözcüklerime seni sevdiğimi söyleyemiyorum. işte o zaman boğuluyorum gülüm. bahtım çaresizliğimi ele veriyor kâbuslarımda çoğalıyorum kanım rengini karanfile veriyor karanfil ihtilâl yapıyor - kansız – gül, dikenlerine söz geçiremiyor bir kırık ok peydah oluyor apansız kanatlarım beni uçuramıyor an be an izliyorum kalbimden kopuşumu karanfil hiç umursamıyor zamansız bir aman ünlüyorum aman dinlemiyor zaman düşüyorum üşüyorum... duyamıyorum artık seni düşümde bırakmışım uyanıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Elinin Kiri
bocalayacak ne var be güzelim? zaten elinin kiri! .. çırpıver ellerini, ardına bakmadan yürü! .. sürüsen de ayaklarını giderken; inan ki kimsecikler çağırmaz geri... an` ın ne önemi var; bırak anılarda boğulsun: kim unutabilir senin gibi bir dilberi? .. varsın olsun; sen, söylen dur güzelim; `beş para etmezmiş ciğeri! ..` elinin kiri demiştim hani… yüreğindeki kir mi anladın? ah be güzelim: hani nerdeyse diyeceğim ki bende Türkçe nizani! vallahi yanlış anladın! çekme öyle lâstik gibi geriye geriye; halâ çözemedin mi __ruhuna çöreklenmiş ____şu kokuşmuş düzeni? “bir ben vardır bende benden içerü” ufkunu geniş tut da biraz bak ileriye! .. ah! .. ne kadar kolay yazmak sevgiliye nağmeler! hele de benim için en sevgiliye alay yazmak! ? . ben hocamı severim! ne demişti üç kez, gülerek: susmak gerek, susmak gerek, susmak gerek! .. sus… |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Elveda Bir Çift Benek
heyhat! konmaz artık, taşlar yerine kullanırken “cici”, şimdi mi “öcü”? kıyıp oturmazken sim eyerine ne değişti şimdi, bu neyin öcü? hatırla! taşıdı sizi bunca yıl yan gelip yattınız kayıl ha kayıl vuruşur nasılsa “militan”; yayıl nasıl da sırıtır riyâ, öykücü? kapkara bir palto salınır boydan kırıta sırıta gelir bir toydan hangi aşiretten ve hangi soydan düşünür... diyemem... dokunur ucu ay karanlık şimdi, yıldızlar kayıp sevda can derdinde, hal sormak ayıp tertemiz geçmişi kinle yıkayıp reva mı yüklemek olmayan suçu? ve sen benekleri ışıldayan kız bir zamanlar aşkı fısıldayan kız var git gayrı bensiz ufka dayan kız küfemde yâdigâr verdiğin acı daha düne kadar beyefendindim nasıl bilemedin ey yâr, senindim vallahi tiksindim derune indim şimdi kabullendim zorunlu göçü... turan der ki telve, fincan dibinde buraya kadarmış söz, edebinde... bineğin önünde, sür hadi bin de damağımda hâlâ buruk bir acı kim bilir? gurbettir belki ilâcı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Gitme Hüzün
sakın terk etme hüzün… hangi zamandı sahi... serserî dolaşırken, vazgeçilmezi oldunuz biçare ömrümüzün? .. ah! .. bir de şu kavuran sıcaklığınız olmasa... bizi ele veren gözlerimize bıraktığınız yansımalarınız? .. tam, hayatla buluşurken, tutsağı oluverdik efkârınızın… ama olsun! .. ne yapıyorsak, kendimize... farklı bir hazzına erdik efkârınızın! .. çağırın bütün sizden olanları, yükleri şiir olsun, “akrabayı taallukâtınız” gelsin, lütfen siz de girin! .. gitme hüzün: tavındayız şiirin! .. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|