![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Benim
Eserim yeller ile Demirden kollar ile Surlari devirirem Atesten güller ile Görüldüm fallar ile Kurtuldum sallar ile Düsmanin sarayinda Güçlendim ballar ile Arada daglar olsa Demirden aglar olsa Asar yine gelirem Geçecek çaglar olsa Denizde dalga benim Çöllerde gölge benim Damarlarimda kanim Girilmez bölge benim Sehirlerden kovuldum Taslar ile dövüldüm Sürüldügüm yerlere Zaferler ile döndüm Yeseren dalim solsa Her günüm çile dolsa Çilem saadetim olur Yarinlar benim olsa Yagli urganlar olsun Gögsüm mermiyle dolsun Can gardaslarim ile Mekanim cennet olsun Denizde dalga benim Çöllerde gölge benim Damarlarimda kanim Girilmez bölge benim Mustafa Acıoğlu
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Benim Gibi
Bilmiyorum Alabildiğine üstümde Kubbeleşen bu gök Zamanlar ardı bulutunu yağmurunu Barındıran gök Sabırsız mıdır benim gibi Yaşını dökmeye..! Bilmiyorum Alabildiğine altımda Yayılan bu yer Bu beni bağrına bir gün Basacağını bildiğim yer Bilmiyorum bu insanların Rahatsız mıdır benim gibi Umarsız kaygısız yürüyüşünden Bilmiyorum Yerler ve gökler Kaç zamandır bilmiyorum İnsan kılığında gezinen Emsalsiz umarsızlıklara Anlaşılmaz tutarsızlıklara Biçecek midir benim gibi Dengi görülmemiş bir ceza Bilmiyorum Kendimi Fecrin dahi Yalanından esirgedim Sadık şafaklara mahkum Ettim kendimi Bilmiyorum Umursarlar sanmıştım Tutarlılık kazanırlar belki Takarlar dedim Demedim değil kendime Şimdi aşikar isyanım Tüm mazeretlerimi unuttum… Zehrini yutkunarak Yurtta ve cihanda susmanın Yalın gerçekliğiyle… Tek başına bir ümmet Yeniden doğuyorum Bilmiyorum Sabır taşından Çat diye çatlatarak Kayalardan kabuğumu Meydanlar ve kavgalar ağırlasın beni Umutlar ve düşler Sevdalar ve tutkular Deli duygulara verdim esrarımı Tarihim kalmadı raflarda Tarihi yaşadım tarihlerde Geri döndüm ve geldim Adli kayıtlardan Ben de varım Kanijede estergında çin seddinde Ben de varım Bedir uhud ve hayberde Ben de varım Havalanan okta Gürzde kargıda Kılıçlarda ve oynaşan atlarda Yazgıma razıyım Ama aşikar isyanım Bir yatağı şaşmış ırmağım belki Aşikar isyanım Zulm ile abad Olurum diyenlere Bir delinin kuyuya atıverdiği taşın Peşinde yüzlerce sene Harcanan ömürler Yeşilin ve mavinin yabanı Dağların korkağıdır Vadilerin puslu yerlerinde Ve ancak Tatil köylerinde Teselli bulan gönüllerdir. Ulaştım dağların sırrına Nehirlerin esrarına Ve sustum bu sükutta Öğrendim lisanını rüzgarın Her ıslıklaşan esintinin içindeki Çığlıkları anladım Cevapsız sorular Üretirdi beynim hep Varoluştur varetmek Amma var edişin Vardır başka yolları elbet Su vermek varken Neden kanla sulanır toprak? Neden? Nedenlerimin nedensizliğinde Mürteci bilindim hep Gerici sayıldım yani Acılar aldı beni hep Çığlıklar dinledim hep Kan izi sürdüm Şahmaran zehriyle efsunlanmış Yüreğimden kustum Çağdaşlık hikayelerini Kendi yalanının selinde boğuldu ******* zulümler Bir cesed gördüm Ve artık Her şeye can verenin Her yerde tekrar tekrar Her isteyene can verdiğini gördüm Ve bu direnişim Ve Bir sevda denklemi imanımla Tanınmak istiyorum Çünkü ben Gözbebeklerime kurumlaşmış Kinimi yıkamışım Tükenen sabrım ve Biten öfkemle Yaşamak ve yaşatabilmek adına Haykırıyorum Şeref isyanda gizlidir Onur direnişte… Bendim yoksulların yoksulu Bendim her şeylerden yoksun Ve bir de mürteci Öğrenme hakkımı bile gasbetme Selahiyetini ele alanlar Bir de gerilikle suçladı Lutfetti sulta Konuşmamak şartıyla dilimi Görmemek kaydıyla gözümü Duymamak koşuluyla kulağımı Bağışladı Çoluğuma çocuğuma Ve ağasından başka dost İşinden başka iş edinmediğimden Bir Yaşantıyla ödüllendirildim Gadirbilmek bir meziyet Ve lakin Nezaketle zillet arasındaki farkı İyi bilenlerdim ve diyorum ki Lutfunuz da hediyeniz de Sizlerin olsun… Yalnızlığın renginde Sürdürdüğüm mevsimlerimi Bir karınca telaşıyla yaşıyorum Elimde kafa kağıdım Seri numaram imal tarihim Geçecek bir gün Son kullanma tarihim Hürüm bütün kayıtlara Böylece geçse de Elimdeki tezkerelerin hiç birinden İstifade edemiyorum. Gettolardan uzak Soyut bir yaşama talibim artık Bir sükunet halinde yaşayarak Suratıma bir uzaylıymışım gibi Bakanlardan uzak durmak istiyorum Legaliteyi delmeden Bozmadan muvazenemi Aksatmadan sıramı Ben de bu dişli içerisinde Bana maledilen vazifeyi İfa edeceğim Mustevli tavırlara isyankar Taranmış ve yaralanmış fikrimle de olsa Bağrımın yangınını serinleten yel Ellerimi kanatan o dikenli tel Betonları bağrına gömebilen yer Ve birilerine bir şeyleri Anlatabilmek için döktüğüm ter Canımla kanımla Ve dünlerden aldığım şanımla Tüm hakimleri hükümsüz Tüm sultaları tahakkümsüz Bırakacak Teoriler geliştiriyorum Seyyah oldum Yalın ayak baş çıplak Elimde bir asa Çırpınan bir yürek Elimde bir matara gibi Yol oldum Yola vurdum kendimi Dağları dinledim Rüzgarlarla inledim Terk ettim dünyayı Maverayı gözledim Issızda buldum kendimi Ve kendimle söyleştim Gözlerinde parıldayan sevdanın Derdinde yürüdüm Gölgemi çöllerde Özlemi dağlarda bıraktım Ve çağlayanlarda boğdum Her haykırışımı Her gece Bir akrep gibi Kendi kendini sokan yüreğime Bir derman dileniyorum Beni benden gizleyecek bir metropol aradım sokaklarında yitebileceğim bir koca şehir yılların dostuydu ahu efgan bana gönüllü sürgün düşüyorum yollarına Ve bu gün Hıçkırışlarımı Deli dolu bir çığlığa Tebdil ediverecek Meydanlara dolaşan Binlerce ferdi Umursamayıp Sırtıma saplanan Yüzlerce ve binlerce hançerin Hikmetini sual etmeden Köleler arasında Hürriyet adında bir köleliği yaşamaktansa Kölelik denen somut bağımlılığı Tercih ediyorum Sırtımda birer vadi halini alan Kırbaç izleriyle Bir başka güne saldım Hesaplaşacağım doneleri Zaman tükendi mi acaba Kaşlar gerildi Bir ok asaletinde bakışlarım Mürteci saatlerim müstesna Zilli tefli bir deliyim Zincir zaptedemez beni Ben asi Ben isyan eriyim Aydınlığa yaban Ve renklere zıt idim Tabana taban Varlığımı sorgular Ruhuma kalem kırardım Ve bana Dünyayım diye poz kesen O koca yuvarlağa Ne seanslar düzerdim İşkenceli düşlerden Ah Zavallı başım Ah Mazlum gölgem Tüm sığındığım beldelerden Kovulurken Havalanan taşları Bir çocuk sevinciyle Toplamışım eteğime Şimdi ümidimi kıran o taşlarla İmar ediyorum Ümit kentimi Mustafa Acıoğlu
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Rengim
Siyahı severim Nerde o siyah Omuzlarının üstünde ah ah Laciverdin siyaha Siyahın laciverde Kavuştuğu yerde bir renk Bu rengin varlığına İnanmazdım anlatılsa pek Ama var işte Senin saçların Fakat bu saçlar Şimdikinden az siyah Olsaydı Ben de şimdinin binde birince Büyülenmezdim… O bakir siyah Bir de gözlerinde O siyahın gayesi Hiçbir araya gelmeyen Karanlığın aydınlıkla Yaşanabilmesidir aynı anda Bunları büyük bir kanun gibi Söylemek isterim, Haykırmak Senin gözlerinde Yaşarım iç içe aydınlığı Ve karanlığı Ölümle bir yaşarım hayatı Karanlık Sonsuzluğun rahmidir Gözlerin beni Öldürüp öldürüp Orada diriltmektedir Karanlığın rahminde Gözlerin Hem çarem Hem sonum benim Mustafa Acıoğlu
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beter Olasın
Derinde de anam yarem derinde Onmaz gayrı en de zarif yerinde Ben ölürsem de sen kal ha yarında Bana ettin yar yar sen de bulasın Haktan niyaz ettim beter olasın El dedim gün dedim ne derler dedim Koyup beni gitme yererler dedim Ahrette de hakkım sorarlar dedim Bana ettin yar yar sen de bulasın Haktan niyaz ettim beter olasın Sevdim dedim pişman ettin dediğim Zehir oldu zift oldu her yediğim Ben sözümdeyim hem muhlis sadığım Bana ettin yar yar sen de bulasın Haktan niyaz ettim beter olasın Sen de dedin sevdim el oldun gittin Estin yağdın amma yel oldun gittin Bir kötü fendine kul oldun gittin Bana ettin yar yar sen de bulasın Haktan niyaz ettim beter olasın El benden iyi mi şimdi nolursa Gün et günün eğer sana kalırsa Mustafan da bir gün dertle ölürse Bana ettin yar yar sen de bulasın Haktan niyaz ettim beter olasın Mustafa Acıoğlu
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bırakın Söylesinler
Dostluktur elbette En güzel şey kardeşlik En yüce duygu Sevgi Sevebilmek Yek diğerini Sevebildiğince Karşı kaldırımdan Selamladı Şivan beni Dedi: “Siye bir türkü söyleyem mi Miçey” Dedim söyle: Dedi Kürtçe Yarı titrek mahçup sesiyle Ama kızmak yok Dostluktur elbette En güzel şey kardeşlik En yüce duygudur Sevgi Sevebilmek yek diğerini Sevebildiğince Bırakın konuşsun insanlar Anlaşabildikten sonra Nasıl derlerse desinler Sevgilerini Sevgiden bahsettikten sonra Konuşmak lugat lisan Hepsi muhabbet içindir Bunlar için muhabbeti Heba etmek niçindir Bırakın sevgisini Nasıl derlerse desinler Ama sevgi denildikçe Güzeldir konuşmak Kin, nefret ve şiddet ise İşte o dil kötüdür Şayet bunlara iyi derse Bırakın… İdeolojik dil olmaz Siyasi politik lugat olmaz Lugat muhabbet içindir Muhabbet olmazsa Lugatlar niçindir? ! ? Mustafa Acıoğlu
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bi-Haber
Ey ben kime diyem derdi Dertli derdinden bi haber Bana el yurdunu sordu Kendi yurdundan bi haber Sözü süslü çizer boyar Az kızarsan ne dil sayar Elin önündekin yayar Niye ardından bi haber Bursa giriş İzmir çıkış Bir entellektüel bakış Vatan millet diye takış Van’dan Mardin’den bi haber Mustafa Acıoğlu
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilemezler
Bu sokaklar uyumaz bil gayrı Meydanlar çağırır sevdayla Sokaklar tek dostum her gece Sınırları zorlayan bir kavga için Menzile varmak biraz zor gibi Ama ben kimseyi takmam ki Çaşıtlar tutmuş yolları gayrı Ama ben kimseden korkmam ki Gece uzun nerdeyiz bulamazlar Gece soğuk biz kimiz bilemezler Eşkalimiz belli ekipler mi arar Köşe başlarında duraklarda Çevirme yapılır sokaklarda Sınırları zorlayan bir eylem için Günü kurtarması biraz zor gibi Ama biz kimseyi takmayız ki Kaçamazsak gardaş yakalasınlar Ama biz kimseden korkmayız ki Gece uzun nerdeyiz bulamazlar Gece soğuk biz kimiz bilemezler Mustafa Acıoğlu
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilir misin?
Sen izbelerin Bilir misin kokusunu Meydanların korkusunu Yangın kokan şehirlerin Çiçek yanığı sokaklarını Ve ak günler kara günler Kişmler üstüne doğar Bilir misin? Sen gözlerini yaşartabilir misin Açtıramadığım goncaları Yaşınla sulayabilir misin? Çaresizliğimin Kanayan yarasını Sarabilir misin Kalemimin kanamasını Kesebilir misin? Yedi başlı ejderha gibi Sarar beni her gün Alevler sarar beni Yağmur yağdırabilir misin? Bu yangını söndüre bilir misin? Beni yaşartabilir misin? Beni yeşertebilir misin? Kuru zindan karanlığında Dizlerin bağrında Dirseğin dizinde Başın elinde Titreyebilir misin Sen kara gecede güneşi görebilir misin? Güneşi düşlemeyi bilir misin? Mustafa Acıoğlu
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biliyorsun
Anaç tavuk gibi dikleniyorsun Ne diye bana yükleniyorsun Kendince sen sana aklanıyorsun Hata ney günah kimin biliyorsun Nasıl bir gündü hatrımda dün gibi Görmedim kimseyi ben hiç sen gibi Terk etmek ihanet sana ün gibi Hata ney günah kimin biliyorsun Acımadan bırakıp çekip te gittin Maziyi ve beni silip de attın Verdiğin sözlerin üstüne yattın Hata ney günah kimin biliyorsun Yine de hep bilmezden geliyorsun Mustafa Acıoğlu
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bin Dert vardır Bin Gam Vardır
Yaşın da olmuş kaç aha Kon dünyaya da göç aha Yar göğsümü aç aha Bir dert vardır bin gam vardır Mesrur bir an yok yılında Hep çalıştı yok elinde Ağarmış saç her telinde Bin dert vardır bin gam vardır Sen ne buldun bu yazgıda Yaz mısra sil bozguda Yüzündeki her çizgide Bin dert vardır bin gam vardır Mustafa boş ver az söyle Söz dizip gönlünü eyle Gülüyorsun niye böyle Bin dert vardır bin gam vardır Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|