![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlerimde Gör
Gözlerime bak anla beni Ne çok sevdiğimi Duygularımı hisset Gözlerimde gör seni Yüreğimden fışkıran Ateş kızıllığında Ölç aşk derecesini sevgimin Kaynama noktası derin Merkezindesin gör seni Çizdim resmini bulutlara Ağlar bulutlar dolar gözlerime Yanağımdan süzülüp Yol alır solgun dudağıma Mavi damlacıklarla nakışladım İlmek, ilmek sol göğsüme Gergefinde gör seni Buselerini özleyen Gamzelerimde ısırgan bitti Yüreğimin derinliklerinde Kasırga esiyor şimdi. Gözlerime bak anla beni
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gül Dalı
Mavi karanlık günü örttüğünde Ayın şavkı vurur pencereme Asarım gül dalına dileğimi Yıldız yağar her gece bahçeme Islanır kirpiklerim Denizden gelir mavi esinti Eteklerim dalgalanır Ürperir içim, terler avuçlarım Gecenin kızıl ayazından Elimde ökçeli ayakkabılarım Hisseder topuklarım serin toprağı Dönerim yalınayak etrafını gül ağacının Tekrarlarım tam yedi defa nefessiz Eteklerim zil çalar bacaklarım ulu orta Umursamaz görecek gözleri Saklarım gecenin karanlığına Utangaç duyguları Gün yorganın altından çıkıp Yüzünü gösterdiğinde Güneşin doğurduğu sıcak sancı Ok olur fırlar yayından Saplanır yüreğime Alevden bir top uyandırır beni Fırlarım yataktan gözlerim mahmur Sarar tatlı bir merak bedenimi Koşarım pencereme Gül dalında salınan dileğim Gerçekleşip sarılınca boynuma Dudağında mavi bir gül Dudağımda mavi buse Birlikte uyanacağız sanki güne Mavi gül kokulu Sıcak, mavi buseyle Uyanacağım o güne kadar Devam edeceğim umutla Her gece dileğim Sallanacak gül dalında
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güldünya, Ayşe, Kiraz, Alicia, Gizem Farketmez
Güldünya Güldünya; Töre cinayetine kurban gitmiş ne ilk kadın ne de son kadındı. 2004 yılında bebeğini dünyaya getirirken hastane odasında teslim etti kardeşlerine körpe canını, adı namustu bu teslimiyetin, ölmüştü insanlık bir kere Güldünya ölse ne çıkardı.Nasılsa analar doğurup yetiştiriyordu Ayşeleri, Fatmaları. Bilemediler sevgi en büyük değer gönlünü kaptırdıysa birisine Allah’ın emriyle vermeli büyüten emek verip yetiştiren aile. Teliyle duvağıyla ayrılmalı ana ocağından bir genç kız. Yok ama töre denen çarpıtılmış adetlere inanıp seveni sevene vermek gönül rızasıyla yuvalarını kurmak yerine aklına namus düşen herkes sarılınca tüfeğe, işte vahim olaylar zincirine bir yenisi eklenmiş olacaktı. Aslında benim anladığım kadarıyla Töre güzel adetleri barındırırdı çarpıtılmadan,cehalete kurban vermenden önce. Büyüğe saygı, küçüğe sevgi, şefkat değil mi töre? Komşun açken tok yatmamak, misafirperverlik değil mi Töre? Sevdiğine değil de, tarlası, bağı, bahçesi ele gitmesin kızı feda olsun.Yüklüce başlık parası gelsin sevmek de neymiş ki nikahta keramet gizli değil mi? emmisinin oğluna, ya da babası yaşındaki ihtiyarın üçüncü belki de dördüncü karısına kuma olmak adeta eşya gibi satılmak; ölmeden mezara girmek acıların en büyüğüdür. Nasılsa topraktan geldik ölmek gerekmez ki gitmek için toprağa. Dünya malına gözü doymaz babanın, ağabeyin deymeyin keyfine.Bir nüfus azaldı kaşık düşmanlarından. Kırılan onur da neymiş umurunda mı dünya... Okula gönderilmez gönderilse bile ilk okuldan sonra amanın bir masraf bir masraf derhal kurtulmak gerek bu lüzumsuz boğazdan.Sevmek, aşık olmak gençliğin başında mutluluk düşünüp isyan etmeye görsün genç kızı nice Güldünya’lar var örnek, kendi canına kıyarlar, ya da kaçıp kurtulmak için çabalar, boşa giden çabalar, bir hastane odasında, bir gecekonduda, her yerde karşısına çıkar ölüm fermanı elinde TÖRE Ve gençliğini yaşamamış, ta ilk başında henüz çocuk bile sayılabilen yaşta veda eder yaşama... Kentli, köylü, kadın, erkek hep birlikte dur diyelim Töre denen,Tabu denen bu cehalete İnsanca yaşanan bir dünya kuralım el ele Daha zamanı gelmedi mi? Yoksa fazla mı geç kaldık Yine de 'Kadınlar günü' kutlu olsun Hayatta gülmekti tek dileği Doğmamış bebeğiydi Son kalan tek ümidi Ve bebeciği ANNE siz şimdi
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülüm de Sen Bülbülüm de
Tutuştu yüreğim seni gördüğümde Ufkum aydınlandı gözündeki kor alevden Bakışların kıskacına aldığında beni Umutlarım sel oldu akar çağıl, çağıl Durmaz bu deli yüreğim ritim tutar Seni tanıdığım o günden beri Hayatım renklendi siyahı silindi Kara bulutları martılara yükledim Yağmur ormanına döndü çorak bedenim Mavi meleklerin kanatlarında Okyanuslar aşar oldum Coşkulu,neşeli çarpar yüreğim Kuru bir dal iken köksüz Şenlendi gönül bahçem Gül dalında şakıyan bülbül Bahçemdeki köhne fidanı mesken tuttu Canıma can oldu nefesin Hayat kayıp giderken avuçlarımdan Parmakların kavradı sıkı sıkıya Kenetlendi elin elime ayrılmamacasına Umutla bakıyor gözlerim gözlerinle Her günüm bayram yeri misali Çığlık çığlığa coşar yaşarım senle Yıllar geçse de Her yeni günü el ele karşılayan Hüznü de,sevinci de paylaşan Etrafına sevgi dolu ışık saçan Beli bükük iki tonton olsak da Karşı koyacağız ya hayata Senli şu dünyada Ne gül isterim nede bülbül Gülüm de sen bülbülüm de
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hani
Sevdayı avuçlarımıza almıştık ya Minicikti yüreğimizde büyütmüştük Hani mutluluğumuz gözlerimizde Hece,hece okunuyordu ya Hani göklere sığmayan aşkımız Hiç tükenmeyecekti ya Sabit yazılmıştık birbirimize Hiç çıkmayacaktık yüreklerimizden Sen benim tahtıma sultan Ben senin bahtına güneştim ya Yalnız sana doğacaktım Yalnız senle batacaktım ya Beni daima sevecek Ve daima benimle olacaktın ya Hani nerdesin şimdi Hangi uzaklarda kiminlesin Hani en mutlu günümüzü yaşarken Ant içmiştik acı günlerimizi paylaşmak için ya Daima yanımda olacaktın Daima seninle olacaktım ya Omuzlarımız hazır olacaktı Sarılıp doya, doya ağlayacaktık ya Hüzün deryasından demir alıp Birlikte yelken açacaktık huzura ya Hem iyi hem de kötü günde biz olacaktık ya Hani neden yoksun yanımda Yada neden buradayım da yanında değil Duygularım kör olmuş Hiçbir şey hissetmiyorum Paylaşacaktık her şeyi ya İşte bu benim acı günlerimden biri Hüzünden giymişim Siyahın en koyusu elbisemi Hani nerdesin paylaş benimle Olmuyor aşkım sensiz paylaşılmıyor Tek başına paylaşılmaz ki Hani bir bütündük ya Yarımım şimdi
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Ateşi
Uyumak istiyorum Uyanmamacasına Hasretinle yandığım Özleminle kavrulduğum Sen, rüyamın tam ortasına dalsan Kurtarıcı misali Hasret ateşimi söndürmeme Yardım etsen nisan yağmurlarıyla Ayrılmamacasına Birleşse ellerimiz Kenetlense yüreklerimiz Kim bilir belki de Hiç uyanmayız artık Aynı tabutu paylaşıp Ebedi hayatta mutluluğa Salsak kendimizi Cennet bahçesinde Açsak gözlerimizi Tuba ağacının gölgesinde Seyr-u sefa eylesek gönlümüzü Buz gibi ırmaklarda yıkanıp Şelalelerde çağlasak Hasret ateşimiz sönse Duygularımız alev alsa sıcacık Yansa bedenlerimiz. Uçurtmalar uçursak gök yüzüne Umut dolu aşk dolu Yolculuk başlasa çocukluğumuza Balonlarla oynasak rengarenk Yeniden yaşasak büyürken Yeniden öğrensek sevdayı Ve yeniden tatsak aşkı Yeniden aşık olsan bana Bende sana sevdalansam Yakan kavuran hasret ateşini Söndürsek el ele Hiç uyanmasak Hep cennette kalsak
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayal Ağlıyor, Gerçek Kanıyor
Karanlığın derinliğinden havalandı ak güvercin Gagasında zeytin dalı, kanatlarında sevgi tohumları Çaldı toprağa avuç, avuç,yeşerdi zeytin ağacı Gölgesinde bez bebeğiyle oynayan çocuk mutlu Yanık bir türkü dilinde, umutla bakıyor geleceğe Hayal bu ya, bir an kaptırıyorum kendimi Yüreğimden şiir damlıyor neşeli gülüyor gözlerim Alemin yüzünden keder perdesi kalkıyor Halaya duruyor türkü dağında insanlar Balyoz iniyor şiirimin üstüne acımasız Beynindeki kurşunla yatıyor caminin bir köşesinde Feryadı duyulmuyor, yavrusuna kol kanat olmuş ana çaresiz Yaralı kardeşine siper ediyor göğsünü, bombalara inat Ağzı kulaklarında çelik kürdanla dişini karıştıran zalime Dur demeye dili varmayan dünya seyrediyor Yangın yerinde duş alıyor, tellendiriyor sigarasını Seksek oynuyor zalim cansız bedenlerle, zulmün merkezinde Çanak tutuyor yüreği kararmış, İnsanlık damarı çatlamış dünya Sessizce ağlıyor hayale kapılan kalemim Kan sızıyor yüreğim, gerçekle kanıyor şiirim
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayal Bu Ya
' kapıldım sınır tanımaz hayale ' Cumba sefasındayım Salacak’ ta denize nazır Mistik,muhteşem bir yalıda Karşı sahili kucaklayan deryayla Oynaşıyor maviye damlayan yüreğim Salınıp geçen yelkenlilerle, İtinayla inşa edilen Kaderin oyunu ya Güzeller güzeli sultan kızının Sonsuz ikametgahı Esrarengiz Kızkulesi Tek manzara gözlerime Ah bir de sen olsan yanımda, Denize girilmese de kirlilikten Tatlı meltem esintisinin Bağrımıza esip dolması Ve geçmişle karışık Sırlarla dolu geleceğin Var olduğunu hissetsek birlikte. Birlikte yürüsek yalınayak Gezinse ellerin saçlarımda Dolaşsam sana,sarsan beni Yok etse hüznümüzü mavi, Deryaya dalsak yakamozlarla yarışıp, Nefessiz kulaçlasak, Atlantis’e varsak. Bir ömre bedeldir gözlerinde yıkanmak. Pirupak arınıp, karşılasak yeni günü. Senle birlikte kaybolup yok olsak Yok olsak da yeniden doğsak Bahar olsak güneşli, Çiçek açsak renkli, Yağmur olsak bereketli, Yağsak, yeşile boyansa dünya. Meltem olsak, esip doldursak yürekleri Şimdi şuanda yanımda olsan Tadına varsak sevdanın Ersek Kızkulesi’nin gizemine Aşka varsak meleklerin kanatlarında Başka ne isterim ki şu dünyada Bu hayalin dışında
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç Sevmiyorum
artık seni hiç sevmiyorum neden mi, sorma sakın aslında bilmelisin her şeyi buraya kadarmış aşkımız tükendi bendeki sen bir gün elbet anlarsın unuttum ki seni sende unut boş ver beni mühürledim kalbimi giremezsin içeri toprak suyu nasıl severse işte o kadar sevmiyorum seni gül, bülbül misali seviyorsa sevsin gönüller umurumda bile değilsin ne yaptığın nasıl zorla yaşadığın zerre kadar ilgimi çekmiyor seslenişin hep ben mi yalvaracaktım olmaz, yok öyle şey boyun eğen olmayacağım kararlıyım sen yoksun geleceğimde yaşadıklarımız mı ne yaşaması be ölüm gibi soğuktu her geçen gün iki parça plastik eşya karşılığı verdim eskiciye hepsini sildim seni elimin tersiyle ve izin bile kalmadı yüreğimin köşe bucak hiçbir yerinde nasıl ki minik bir bebek anne şefkatine muhtaçsa ben sensizliğe muhtacım can sütünü memeden emen bebek gibi içiyorum hayatı büyüyorum yeter ki uzak dur benden huzur bulmalıyım hüzünleri bir taraf edip yaşamalıyım yeni hayatı güneş doğmalı yüzüme yüreğimdeki keman eşliğinde yıldızlar şarkı söylemeli rakkasede ben olmalıyım artık seni hiç sevmiyorum anlamalısın bitti diyorum sebep mi boş ver gitsin
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç Tanımadığım Bir Adam Çiçek Verdi
Bu gece uzun zamandan sonra Birlikte yemek yiyecektik İlk defa gidecektik güzel bir yere Almaya gelecekti akşam saat sekizde Sabah telefonun sesiyle kalktım Güneş parlıyordu,muhteşem Uyanmıştım harika bir güne Uzun,uzun duş aldım Bir soğuk bir sıcak Damarlarımda esen fırtına hızlandı Yürek atışlarım,hipodromda yarışa başlayacak Zıpkın gibi bir taydı Elbise dolabımın karşısında Ne kadar kaldım bilmiyorum Çok güzel olmalıydım bu gece Çok özel olmalıydı Sıcak olacaktı bu gece Yalnız bize özel,sımsıcak Nihayet karar verdim Aşk kırmızıydı,seçtim kırmızı mini elbisemi Kırmızı elbisede çok yakışırdı hani bana Saçlarımı yüzlerce kez fırçaladım Altından yakamozmuş gibi parlıyordu İtinayla giyindim ve makyaj yaptım Kırmızı rujumu unutmadım elbet Aynaya şöyle bir göz attım Çapkın delikanlı misali Kırmızı elbisemi giydiğim her zaman Bayılırdı tamda söylediği gibi Fıstık gibiydim Megaloman bir tebessümle Parfüm şişesine dalış yaptım Yüksek ökçeli ayakkabılarıma Kondum yumuşak bir sıçrayışla Kanatlarım vardı kelebekler gibi ince tülden Yerimde duramıyordum,küt küt atıyordu kalbim Evet hazırdım artık,beklemeye koyuldum sabırsızlıkla Bilmiyorum ne kadar bekledim Dalmışım gece yarısını haber veren guguk kuşu Saatin içinden uzatınca başını Fırladım dışarıya tam manasıyla darmadağınıktım Yalnızdım,canım acıyordu Vurdum kendimi karanlık caddelere Ayaklarım sahile götürdü İstanbul’da sık,sık gittiğimiz Kadıköy iskelesinde buldum kendimi Kaldırımları ıslatırken göz yaşlarım Yanaklarımdan aşağı siyah yol aldı itinalı makyajım Ayakkabılarım elimde boş bir banka attım kendimi Rüzgar içime işliyordu diken dikendi tüylerim Mavi karanlık denizi seyrederken üzgün Tek bir yıldız yoktu gök yüzünde Sanki benim ruh halimi anlamışlarcasına Saklanmışlardı bulutların ardına Hiç tanımadığım birazda çakırkeyif bir adam Dilinde içli bir türkü elinde kırmızı bir gül Bana yaklaştı “oturabilir miyim hanımefendi” dedi Oturdu yanıma cevabını beklemeden Öyle uzun boylu yakışıklı biri değildi Göze çarpmayacak kadar sıradan bir adamdı Makyaja bulanmış allak bullak yüzüme bakıp Elindeki kırmızı gülü uzatarak “hanımefendi çok güzelsiniz bu gülü kabul eder misiniz “ Elinin tersiyle silerek akan göz yaşlarımı “lütfen yanlış anlamayın sizi kendim kadar anlıyorum” Diyerek bir buse kondurdu ısırgan bitmiş yanağıma, sıcak Şaşırmıştım ve öylece yüzüne baka kaldım Biraz dertleştik sebebi halimiz aslında benzemiyordu birbirimize O işten çıkmış eve söyleyememiş Çikolata isteyen çocuklarına eli boş gidememiş En ucuz meyhanenin yolunu tutmuş arkadaşıyla Kısa bir süre oturduktan sonra tebessümle el sallayarak Hiçbir şeye yada kimseye bu kadar üzülmeye değmez diyerek Unutmuştu kendi derdini ucuz şarabın etkisiyle Uzaklaştı yanımdan yalpalayarak,istikametlerimiz ayrıydı Kimi ve neyi beklerken Hiç tanımadığım bir adam çiçek verdi Berbat görüntüme rağmen güzel olduğumu söyleyerek Yürekten kondurduğu sıcak busesi Yakamozların dans edişini seyrettirdi bana Ya o neredeydi niçin yoktu yanımda Kırmızılar içinde bir kız bekliyordu onu Yüreği acıyan
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|