![]() |
|
|
#61 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57950
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir çift göz görürsen sana aşina...
Bir çift göz görürsen sana aşina Bil ki bakan gözler benim sevgilim Bir dönüş sezersen geçmiş yıllara Seni çeken hisler benim sevgilim Simsiyah saçlarım beyazlasa da Bir deri bir kemik kalsa ellerim Adımlarım artık yavaşlasa da Tutmayan o dizler benim sevgilim İçimden çıkmadın yıllar geçse de Hep seni özledim sen bilmesen de Bunca yıl beklettin hiç gelmesen de Beklediğim günler benim sevgilim Heyhat kaderin yoktu hiç şakası Ne yapsam durduramazdım hayatı Ümitti hep yarınlarımın adı Çıkmayan ümitler benim sevgilim Dönülmez dündeki muhteşem aşklar Tutunduğum daldı o yaşananlar Tesellim, beklemek sonsuza kadar Alnımdaki kader benim sevgilim Şiirler yazarım senin adına Sözler yazarım sevda şarkısına Şekilleri benzemese de sana Onu yazan eller benim sevgilim Titreyen o eller benim ellerim Duyduğun o sesler benim seslerim Bakışına aşinayım dediğin Tanıdık o gözler benim sevgilim
|
|
|
|
#62 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir gün yollarımız kesişirse...
Bir gün yollarımız kesişirse gözlerimizden tanırız birbirimizi. Unutmadım, maviydi gözlerin denizler barınırdı içinde dalgalar şımarır, yakamozlar coşardı. Huzur bulurdum gözlerinin içinde yaşadıklarımızın aksine. Her kovalamacanın ardından kapına geldiğimde gizlenirdim maviliklerine... Tutsaklığım, demir parmaklıklara değil sanaydı Ürkmezdim siren seslerinden gözlerinin içindeyken. Ellerinden tuttuğumda vücuduma verilmiş elektriklerin zıttına daha farklıydı sıcaklığın... Ayrıldığımız o gün hem hüzün, hem de sevinç vardı bende. Senden kopmanın acısını benim çekeceklerimi görmemenin sevinciyle bastırdım. Sanki, göğsümden kurşunu bıçakla çıkarır gibi koparttım seni içimden... Bir gün yollarımız kesişirse gözlerimizden tanırız birbirimizi. Bana baktığında kısardın gözlerini sanki mavilikleri kıskanırcasına. Derinliklerine çağırırdın beni kumsallardan süzülüp de sana karışırcasına. Tenine girerdim, ter olup göğsünden akarcasına... Yıllar geçti aradan, yeşil parkam yok artık. Bıyıklarım kesik, saçlarımda aklık. O senin tanıdığın delikanlının zıttına sanki boyum da kısalmış inan, o eski sevgilin kalmamış. Sen de değişmişsindir mutlaka. Saçların, boyun, kilon yıllara ezilmiştir, geçtiğin yollara... Ama; Bir gün yollarımız kesişirse gözlerimizden tanırız birbirimizi. Belki yine buluşuruz o mavi denizde...
|
|
|
|
#63 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir gününe...
Hangi yana baksam sen çıkıyorsun Güneş gibi doğup ateş gibi yakıyorsun Bırak bir gününe bir yılımı vereyim Yeterki seninle geçsin saatlerim Vazgeçersen çekip gitmekten Sevgimi önüne sereyim Dudaklarının arasından dökülen kelimeler Benden yana dönerse eğer O sözcükleri taç yapıp Saçlarının arasına dizeyim Bir günlüğüne gel dünyama Ruhun benden uzak olsa da Duygularımı hecelerim dudaklarına Yıllarımı veririm yanaklarına...
|
|
|
|
#64 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir harfiz biz...
Bosna'da çocukların gözünden akan bir kan damlasıdır derdimiz. Somali'deki kaburga insanların siyah derisidir rengimiz. Gurbette, emekçinin saçındaki aklardır kavgasını verdiğimiz. Dönerken dört mevsimin çemberinde Kar olur, güneş olur, yağmur oluruz Rüzgar olur evrene savruluruz. Biz, tezekli evlerin, yufka yüreklerin alfabelerin sevdalısıyız. Köylü olur, kentli oluruz. Hak'kın peşinde bir gölge gölgenin kalbinde bir zümre. Kavgalarda türkü oluruz Ağıt olur destan yazarız. Biz Anadoluyuz Türkiyeyiz Dünyayız. Erkeğin elinde nasır, Kızlarda kına. İşçinin çekici, öğrencinin kitabında Bir can... Bir harfiz yarınlarda...
|
|
|
|
#65 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir inci tanesi...
Yanağından aşağıya, bir inci tanesi düştü Kavuşmanın sevinciyle, gözlerin göllere döndü Mutluluk bu olsa gerek, umutların sana güldü Senin hakkın bu diyerek, gülleri kapına döktü Işıl ışıl parıldıyor, kahverengi o gözlerin Heyecandan çok titriyor, gözünü silen ellerin Yitirmedin umudunu, kayboldu bak acı günlerin Bekledin gurbet yolunu, dolu çıktı ümitlerin Yanağından aşağıya, bir inci tanesi düştü Kapıyı açıp bakınca, gözlerin güllere döndü
|
|
|
|
#66 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir insanım
Ne beyazım ne de sarı Ayrılmayan bir insanım Ben öndere tapmam ama Yürüdüğü yolundayım Göstermelik giyinemem Özümde ben bir çıplağım Kelimeler süsleyemem Oynaşmayan bir insanım İncil’i Tevrat’ı bilen İnkar etmez bir adamın Kuran’a kitabım diyen Körolmayan bir insanım Benim korkum ölmek değil Ben dünyayı yaşayanım Bir gün gelecek Azrail Ben korkmayan bir insanım Yusuf Ziya’m sağım ama Bir gün gelir çıkar canım Dünya kalmaz padişaha Ben anlayan bir insanım
|
|
|
|
#67 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir kavga bu
Okyanus kadar büyük tarifi imkansız yürek taşıyan bir kavga bu. Penceredeki gözlerin ölçümsüz bakışlarının alabildiğine ulaştığı, Daldaki yaprakların üreyebildiği kadar ürediği bir kavga bu... Pembe düşlerin nihayetinin olmayacağı Kara günlerin kinlerinin sonlanmayacağı Güneşin gönül yakmayacağı kadar gerçek bir kavga bu... Çemberin kareyle kavgası karayla akın, ağaçla solucanın haklıyla haksızın savaşı.. Nikotinin ciğerlerle ateş dansı yüreğin mantıkla raksı bir kavgadır hayatın akışı. Kavgadır itle kedinin dalaşı kavgadır insanın hayata bakışı yaşamın mücadelesidir insanın her tavrı, kavgası...
|
|
|
|
#68 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir peri gibiydi güzelliğiniz...
Kırmızıydı dudağınızdan dökülen kelimelerin rengi. Maviydi Poseidon'u aradığım gözlerinizdeki deniz. Gökkuşağının her renginden bir dirhem bulduğum bir peri gibiydi güzelliğiniz. Bana nağmeler sunan bir nihavent eseriydiniz. Tuttunuz ellerimden uykunun derinliğinde süzülerek uçurdunuz can ile cananı açtığınız pencerede...
|
|
|
|
#69 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Tutam Sevgi
Yarama bir derman, derdime ferman Bir tutam sevgi ver ilacım olsun Toprağın olayım, başaktan harman Bir beyaz bulut ver, yağmurum olsun Gecemde bir ışık, elin elimde Sıcaklığın yaksın beni gözünde Hasret kokan türkü oldun dilimde Bana gönlünü ver, cennetim olsun
|
|
|
|
#70 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir yarin, bir anan, bir de memleket...
Demirden döşektir çektiğin hasret Yaban elde bir ağla, bir de kahret Bir yarin, bir anan, bir de memleket Burcu burcu gözünde tüter elbet Uzaktır yolun gurbetten sılaya Sanki mayın döşenmiş yollara Bir yarin, bir anan, bir de memleket Kokuları gelir yağan yağmurla Gün olur bu gün de elbet geçecek Çektiğin şu hasret elbet bitecek Bir yarin, bir anan, bir de memleket Bir gün seni kucağına çekecek *******i kan dolar gözlerine Yarin resminde dalarsın seyrine Bir yarin, bir anan, bir de memleket Kahredersin bu bahtsız kaderine Uzundur bu yollar seni bırakmaz Yüksektir bu dağlar kolay aşılmaz Bir yarin, bir anan, bir de memleket Bu gurbette başka bir şey aranmaz
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|