![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hasret Kendime Yabancı--En Güzeli
HASRET KENDİME YABANCI Gözlerin bir dolunay gibi sevişiyordu karanlığında gecenin. Ne zaman üşüse bakışlarım gözlerin ısıtır içimi sonra. Karanlıklar uyur gözlerinde yakamozların ve ayrılığına sevdalanırım karanlığın. Şimdi bir renkler savaşıdır başlayan maviye kurşun sıkar karanlık. Şimdi kimi yerlerde beyazlara ölüm yeşile ağıt var. Şimdi bütün yükü omuzlarımda dünyanın renklerini taşıyor karanlığa. Şimdi bir savaşa durdu doğa göz yeşili yapraklara bahar geldi. Islak bakışlarından yıkanmış bütün renkleri sokakların. Odalara girmiş güneş günaydınlarla. Oturmuşsun yüreğimin baş ucuna hayatın renklerini dokuyoruz bakışlarla türkü türkü. Ateş böceği fırtınasındayken gece gel aya yaslanalım. Anıları dikelim güneşin bahçesine. Hadi gel gelecekleri görelim gözlerde filiz filiz açmaya durmuş. Hadi gel dalgaları görelim sisli ufuklardan köpük köpük kıyıya vurmuş. Sitem edebilir misin dağlara küsebilir misin bulutlara öfkelenip. Nasıl paylaşıldı şu ömürler nasıl satıldı haraç mezat. Bulunma bir serzenişte öykünme böyle çaresizliğine. Bana ne kaldı şu anda dünden. Gene gurbet çiseledi sabahın ilk ışıklarında gene ayrılıklara uzandı ellerim. Gene kulaklarımda geçmişin feryadı. Bir günde bitirme şu hasreti gel. Şimdi sizlerle yarınlar en güzel en renkli olmalı yaşamanın tadı. Gözlerime yeni bir dünya düşüyor değince hasrete ellerim. Avuçlarıma acıların düşüyor. Göz bebeklerime her dokunuşta sevinç. Ağlamalarından hüzün fışkırır hayatın bin bir renginden umut. Umudun çocuk çığlıklarından aydınlık. Böyle mi bitsin isterdin aynalar tedirgin baktığımda kendime kendime baktığımda kilitlenir gözlerime gözlerim. Ben miyim bu yabancı yüreğimin kafesinde kendime. EN GÜZELİ Eti benim kemiği benim dedi yaramaz bir çocuk oldu özgürce. Yıktı kumdan kalelerini. Bereketli bir yağmur gibi yağdı sevgi tarlalarına. Boy attı taze bir filiz gibi delip toprağı. Kimi zaman duyguları emip içine büyüdü biraz sevda katıp hayatına güneşin sıcaklığını yükledi omuzlarına İçinde umutları ve ışıldayan kuzey şafağı bakışlarıyla ne güzel ağırladın insanlığı hoşça kal demeye dilim varmıyor çocuğum. Eti senin kemiği benim dediler Koparılmış bir çiçek gibi düştü avuçlarına İşine son verilmiş insanların yüreği gibi attı yüreği. Çaresizliğin suskunluğuna bürünüp korkunç çareler kuşattı düşlerini Her biri bir kurtuluş oldu her biri bir kaçış kendinden Açlık taştı çocuksu bakışlarından Çaresizliğe dönüştü ne varsa dünden Kesildi umudunun yolu yalan rüzgarlarıyla döndü yel değirmenleri. Alın teri öğütüldü dişli çarkında hayatın Sermayesi göze battı Demek ki emilecek daha çok kanı var Uşak oldu patronuna Eti senin kemiği senin dediler Kim vurduya gitti zavallı Ahmet Canbaba
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayat
HAYAT Her yükü kaldıramaz insan kemikten etten Beden görürse azap yaşam cana tak eder İnsan dürüst olursa korkar mı kıyametten Kötü geçmişin seni böler un ufak eder Doğrudan yana olsan kim gücenir kim küser Hep kendine yontma sen sapı sendeyse keser Halkı mutlu edecek bırakmışsan bir eser Yerleşir gönüllere, o sevgiyi hak eder Mevlana gibi sende desenki herkese gel Çıkarcılara değil, topluma bağlasan bel Olsan emekten yana düşküne uzatıp el Yaptığın her iyilik seni nur u pak eder Gerçek geriye kalan, yoksa dünya bir handır Peşinde olur herkes bir gör ne üz ne kandır Bir kez güvensin sana yaptığına inandır Seveni, sevmeye gör gönlünde tutsak eder Gönlü bahar olanın olmaz mevsimden güzü Karanlığa inanan gece yapar gündüzü Güler mutlu olanın aşktan sevgiden yüzü Bilki kötü herkesin ardından nifak eder CEYLAN DERİSİ KOLTUKLAR Fırsat ele geçmişken söyleyemem yer, şeyde Sorsan kim yedi başka, kem, küm eder der şeyde Çılgınca ödenekler ayrılır teşrifata Yetim hakkı yenilir, keyfe keder herşeyde Ahmet Canbaba
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Irak
IRAK Tanrım yeter sınadığın ben kulun Fakir satılmışım, gözlerden ırak Yolundan bile geçmedim okulun Tutulmuşum mutlu azlardan ırak Ne saklı kentlerde kayak yaparım Nede zengin sofralarında varım. Boz bulanık suyumu yudumlarım. Kadehlere konmuş buzlardan ırak Hazinesinden vermezdi kısardı Çevremi amansız yoksulluk sardı Bir tek güvendiğim yaradan vardı Ne yapalım oda bizlerden ırak Sabır çekip sıktıkça dişimizi Aksilikler bırakmaz peşimizi Hep yokuşa sürerler işimizi İnişlerden ırak, düzlerden ırak Kimlere inanmışım insan sayıp Yalanlar üstüne dizdiler ayıp Ne varsa bilinen gerçekler kayıp Tutulmuşum doğru izlerden ırak Ahmet Canbaba
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimdeki Suçlu
İÇİMDEKİ SUÇLU bir iz sürüyorum içimdeki suçluya hep sen çıkıyorsun karşıma apansız ne bilinen bir sonu var yaşamın ne bilinen bir başı sen içimdeki yabancı senin zamansız içinde tutsağındım senin mekansız zirvesine çıkılmayan dağındım seni dinsiz imansız sen bir sevinç sen bir gözyaşı hani umutlarına adağındım sen bir sabır taşı hani seyre yen gözündüm boğazında düğümlenen aşın uçuklayan dudağındım hep senin hamallığını yapıyorum yüreğimde taşıyıp sen içimde en sancılı doğumdun ben sana tapıyordum sen şer defterlerimi düren solum sevaplarımı yazan sağımdın dikenimdin ağacımda budağımdın göbek bağımdın hani ben senin varındım, hani yoğundum şimdi kalbim boş daha çok özgürüm eskisinden Ahmet Canbaba
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşin zor-İçimdeki Suçlu
İŞİN ZOR Senin işin babadan kalma senin işin avanta yağma gülerken altın dişin bakarken gözlerinin kör kuyusu görünür senin işin kinin nefretin yaralarını kaşımak binmek ezilenlerin sırtına Senin işin zor be hemşerim kolay değil vebal taşımak. Benim işim kolay hamalım yük taşırım. Benim işim her yerde bol minnet ettirmez kimseye özgür bağımsız başım. Yüreğim emek yüklü. Benim işim emeğim. Yok içimde gelecek korkusu Aşım zeytin ekmek ve su
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyiler-Kötüler
İYİLER- - KÖTÜLER Her yükü kaldıramaz insan kemikten etten Beden görürse azap yaşam cana tak eder İnsan dürüst olursa korkarmı kıyametten Kötü geçmişin seni böler un ufak eder Doğrudan yana olsan kim gücenir kim küser Hep kendine yontma sen sapı sendeyse keser Halkı mutlu edecek bırakmamışsan eser Böylesi insanlara ne söylense hak eder Mevlana gibi sende desenki herkese gel Çıkarcılara değil topluma bağlasan bel Olsan emekten yana düşküne uzatıp el Yaptığın her iyilik seni nur u pak eder Gerçek geriye kalan, yoksa dünya bir handır. Peşinde olur herkes bir gör, ne üz, ne kandır. Birkez güvensin sana yaptığına inandır. Seveni sevmeye gör, gönlünde tutsak eder. Gönlü bahar olanın olmaz mevsimden güzü Karanlığa inanan gece yapar gündüzü Güler mutlu olanın aşktan sevgiden yüzü Bilki kötü herkesin ardından nifak eder Ahmet Canbaba
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kader Niye Yazılmış
KADER NİYE YAZILMIŞ Mademki imtihana tabi tutulacaktık O zaman kader niye yazılmış insanlara İstemiyorlar ama tanrı istiyor diye Dertler reva görülür ezilmiş insanlara Bir kapat gözlerini neler var iç dünyanda Günahı olmayanlar var mı ki hiç dünyanda Suç işlemiş insanlar sevaba aç dünyanda Biz doğmadan sınırlar çizilmiş insanlara Ahmet Canbaba
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimi Kime Şikayet Edeyim Ben
KİMİ KİME ŞİKAYET EDEYİM BEN Dindirmedi içimdeki acını Kimi kime şikayet edeyim ben Gün güne kaybediyor inancını Kimi kime şikayet edeyim ben Doğan kullarının rızkı elinde Açlıktan ölenler alem dilinde Bir çare bulunsun dostlar gelinde Kimi kime şikayet edeyim ben Sel felaketinde ölenler onlar Var mısın, yok musun bilenler onlar Bilse de her şeyi yalanlar onlar Kimi kime şikayet edeyim ben Derler bu gelirle nasıl geçinek Önlerinde yok ki başka seçenek Verdiği bir sarı öküzle inek Kimi kime şikayet edeyim ben
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimse Kulak Asmıyor
KİMSE KULAK ASMIYOR Bu kötüye gidişin bir sebebi Var diyorum kimse kulak asmıyor Hayatı felce uğratır yağacak Kar diyorum kimse kulak asmıyor Kredi verdin önüne gelene Ağlayan var hayır gelmez gülene Bilmediğini ne olur bilene Sor diyorum kimse kulak asmıyor Yalnız gençliktir varımız yoğumuz Sırf kendini düşünüyor çoğumuz Eğitimde dinde çağdaş ufkumuz Dar diyorum kimse kulak asmıyor Ne zaman, nereye kimler gelecek Kimler örtülüden para verecek Bu bilgiyi yalnız başkan bilecek Sır diyorum kimse kulak asmıyor Nöbet değiştirip bırak yerini Halkım seçer sen üzülme birini Bastırılmış yokluk zincirlerini Kır diyorum kimse kulak asmıyor Ahmet Canbaba
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkuyorsun
KORKUYORSUN Şerareyim akarım yürekleri burkupta. Gözleri kör edecek, arkımdan korkuyorsun Korkumu belli etmem, korktuğumdan korkupta Korkuma yenik düşen,korkumdan korkuyorsun. Sevda zengini olur, beni aşkında bulan. Kırgınlığım var ama, özlemeyişim yalan. Bedduası yok, dinle, içinde sitem olan Seni biraz kıracak, şarkımdan korkuyorsun Gidişini düşünür, sevinmem gelişinde Ben derbeder yaşarken, birbak, herkes işinde Kahrımdan içiyorum sürüklenip peşinde Dağılacak evimden,barkımdan korkuyorsun Sevgin merhemdir bilki acımın yarasında. Sana olan bağım var aşkımın darasında Kalmış'sın, düşüncemin dişlisi arasında Seni,un ufuk eden, çarkımdan korkuyorsun Gönüllere taht kurdun, gönülde kalmadığın. Nasıl zevktir bilinmez, içinde olmadığın. Anlaşılan keşfedip, kimsede bulmadığın Benim, ellerle olan farkımdan korkuyorsun.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|