![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12102
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Gece Son
Bu gece son. Resmine bakıpta ağlamalarım. Mektuplarda teselli bulmalarım. Buranın meyhanesinde sarhoş olmalarım. Bu gece son. Artık sana kavuşacağım. Bu hasretlik bitecek. Bu gece son. Tek başıma sokaklarda dolaşmalarım. El ele gezen çifte baka kalmalarım. Yastıklara sarılıpta yatmalarım. Bu gece son. Artık sana kavuşacağım. Bu hasretlik bitecek. Bu gece son. Her yağmur yağışında seni düşünmelerim. Sevgisizlik ve sensizlikten üşümelerim. Ben burada sen orada diye gücenmelerim. Bu gece son. Artık sana kavuşacağım. Bu hasretlik bitecek. Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bu Nasıl Yaşam
Bedenimde yılların verdiği acıyı taşıyorum. Çekilmez sancı ağlaya sızlaya yaşıyorum. Bu nasıl hayat,bu nasıl yaşam. Doğduğumdan beri düşünüyor şaşıyorum. Sevdiklerim terk etti adımı anmaz oldular. Gençliğim gitti elden yüzüm sararıp soldular. Bu nasıl hayat,bu nasıl yaşam. Bir kaç kuruş paramı görenler yanıma doldular. Yar elde gelin geriye dönüşü yok hiç sesi çıkmıyor. Şairliğime düşmanlar bana tuzak kurmaktan bıkmıyor. Bu nasıl hayat,bu nasıl yaşam. Dertli bedenim,ağlayan gözlerim bu can candan çıkmıyor. Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Şehirden Gidince
Vurdum kafamı taşlara. Kan karıştı gözyaşlarıma. Zehir katıldı aşlarıma. Bu şehirden sen gidince. Doldu saçlarıma beyazlar. Yağdı yamaçlara yağmurlar. Bende başladı isyanlar. Bu şehirden sen gidince. Dostlarımla küstüm kimseyle konuşmadım. Bir seven bulup eski yerimizde buluşmadım. Dertliyken meyhanelerde efkar dağıttım. Bu şehirden sen gidince. Yüzüm gülmez. Canım yemek istemez. Tek başıma gezemez oldum. Bu şehirden sen gidince. Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Buralarda Olmayacağım
Bir gün beni anladığında. Gözyaşlarını tutamayıp ağladığında. Dostların arayıp sormadığında. Ben buralarda olmayacağım gülüm. Şarkılar teselli etmediğinde. Mektuplar,resimler yetmediğinde. Üzerine bir sıkıntı çötüğünde. Ben buralarda olmayacağım gülüm. Seni seviyorum demek istediğinde. Affet beni diye gelmek istediğinde. Hatalı ve suçlu olduğunu bildiğinde. Ben buralarda olmayacağım gülüm. Nikah masasında evet diye imza atarken. Sevmediğin bir adamın koluna girerken. Herkes mutlu gününde orada olurken. Ben buralarda olmayacağım gülüm. Eline kınalar yakılr,türküler söylenirken. Telli duvaklar takılır,gelinlik giyinirken. Arabaya binip evine giderken. Ben buralarda olmayacağım gülüm. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Can Dostlarım
Şaşırıp kaldılar ayrılığıma. İçip ağladılar şarkıma. Ne oldu anlamadılar bu sevdama. Canlarım,can dostlarım. Bükme boynunu üzülme dediler. Arada sırada gelip teselli ettiler. Sevmiyorsa sen sev dediler. Canlarım,can dostlarım. Söze,saza götürdüler. Karıya,kıza götürdüler. Kurtken,kuzuya döndürdüler. Canlarım,can dostlarım. Senden vefalı çıktılar. Senden hayırlı çıktılar. Sözlerinde kararlı çıktılar. Canlarım,can dostlarım. Nasıl kızarım böyle dostlara. Nasıl küserim böyle dostlara. Canımı veririm böyle dostlara. Canlarım,can dostlarım. İşte budur dost,dostluğu bilene. İşte budur dost,gözyaşını silene. İşte budur dost,iyi günde kötü günde. Canlarım,can dostlarım. Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canım Öğretmenim
Işığım oldun karanlık yolumda. İyilik meleği oldun kolumda. Sesin yankılanır sağımda,solumda. Benim canım öğretmenim. Okulun o ilk yılları seni gördüm. Canımdan çok seni sevdim. Şu küçük kalbimi sana verdim. Benim güzel öğretmenim. Yol gösterdin cahilliğe saparken. Doğruyu öğrettin yalnışı yaparken. Annem gibi gözyaşımı sildin ağlarken. Benim dünya tatlısı öğretmenim. 24.11.1992 Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun, Saygı ve sevgilerimle ellerinden öpüyorum. Not: Bu şiirim 1992 yılı ilkokul 2.sınıfı Hayat Bilgisi dersi Önemli Günler ve Haftalar 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okullarda öğrencilerin defterlerine yazdırılarak okulların panolarında yer almıştır. Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıldırmış Olmalıyım Ki
Canım sıkılıyordu. Ne yapacağımı bilmiyordum. Çareyi şarkıları dinlemekte aradım. Avutmuyor, Yaramı,dertlerimi deşiyordu. Kalbime bir sızı saplanıyordu. Efkarlanmış olmalıyım ki. Bir şarkı vardı, O şarkıda bir sigara yaktım. Bir nefes bir nefes çekerken sigaramdan. Birden kafama o takıldı da. Çareyi onun resmine bakmakta aradım. Kirpiklerim,kirpiklerimle birleşti. Ağlattı beni. O ise resminde gülüyor. Suskun masumca bana bakıyordu. Halbuki o ne hain,ne kalleşti. Ama ben yine bakmaya kıyamaz. Bir köşede solar diye nasılda saklardım. Çıldırmış olmalıyım ki. O masummuş duran resmine. Çakmağı çakıyordum. Yakıyordum resmini. Uçacaktı evin içinde külleri. Hiç bir şey kalmayacaktı ondan bana. Ne varsa yakacaktım. Ani bir kapının çalınışı. Kurtardı elimden resmini. 15-08-1993 Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağların Gülü
Uzak dağların ardından. Görmediğin bilmediğin bir şehre geldin. Yaşadın anaya,babaya,bacıya,gardaşa hasret. Yaşadın kendi halinde. Ağlattılar; hiç güldürmediler seni. Hep iftira attılar; gözden düşürdüler seni. Keşke gelmeseydin. Töreler var,adetler böyle diye. Vurulurum korkusuyla hiç kimseyi sevmedin. İlk defa birini sevdin. O da bendim. Vefasız çıktın. Zalim çıktın. Dünyamı başıma yıktın. Zehir ettin her günümü. Bitirdin ömrümü. Keşke sevmeseydin. Dağların gülü. Şimdi sen keyfi aleminde. Ben ise yaşayan bir ölü. 24-09-2007 Saat:05:30 Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Daha Sevme Bekliyorum
Sevgiye giden yolumu kapattın. Gönlüne giren kalbimi aldattın. Yüzüne gülen gözlerimi ağlattın. Daha senden sevme bekliyorum. Ümit çiçeklerimi çürüttün. Bahar güneşlerimi söndürdün. Hislerimi,heveslerimi öldürdün. Daha senden sevme bekliyorum. Kalbimden söküp aldın kalbini. Ellerimden çekip aldın ellerini. Gözlerimden çekip aldın gözlerini. Daha senden sevme bekliyorum. Deli miyim divane miyim. Kimim ben bilmem ki kimim. Şunun şurasında meteliksiz şairim. Daha senden sevme bekliyorum. Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dargın Ayrılmayalım
Son bir kez konuşmak adına. Son bir kez sarılmak adına. Dargın ayrılmayalım. İkimizinde suratı asık. İkimizde eski aşık. Dargın ayrılmayalım. Günün birinde düşman olmamak adına. Günün birinde pişman olmamak adına Dargın ayrılmayalım. Kırıcı sözler olmasın dilimizde. Yıkıcı sözler olmasın dilimizde Dargın ayrılmayalım. Kimse bilmesin dargınlığımız. Kimse bilmesin dargın ayrıldığımızı. Dargın ayrılmayalım. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|