![]() |
|
|
#61 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57943
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Öğretmenim
öğretmenim! sen değilmisin beni bu hallere koyan? sözde ana olacaktın, baba olacaktın bana okul denen yuvada, sözde sen öğretecektin yenilikleri adam edecektin beni? daha oturmadan sınıfımdaki sırama sabahın köründe okul bahçesinde sen değilmiydin bana 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' dedirten? sen değilmiyidin ilk kalem tutuşumda 'bismillah' çektiren? iki kere iki kaç eder bilmezken daha sen değilmiydin bana 'ayet-el kürsi yi ezberleten? almanca dersinde 'İch liebe dich' diyemeden oğuz destanını sindiren sen değilmiydin? yazık öğretmenim bana yazık sanada yazık ak sütten çıkmış ak kaşık değilsin sen sebebimsin sen bile bile doğruların doğruluğunu yanlışı öğreten sen değilmisin? sorarım şimdi sana öğretmenim: vicdanın rahatmı şimdi? sebebimsin öğretmenim beni bu hallere koyan sen değilmisin? yoksa! yoksa sen değilmisin öğretmenim? İbrahim Atılmış
|
|
|
|
#62 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Roman
İçimde bir roman yazıyorum içinde aşk olmayan Saman sarısı eskimiş yırtık kağıtlara Kimi zaman esen rüzgar Girip içeri Penceremin kırık camından Hoyratça savuruyor yapraklarını Cilt bezi kaplı eskimiş kitabımın Eskimiş saman sarısı yırtık sayfalarını Her biri bir yana dağılıyor içimden Kimi açık kalan kapıdan savrulup gidiyor sokak aralarına Kimi takılıp kalıyor bir duvar dibine utanarak koşup peşlerinde toplamak geçiyor içimden vaz geçiyorum Yeniden yeniden yazıyorum her birini Eskimiş saman sarısı kağıtlara Eskimiş saman sarısı yırtık kağıtlara Kitaplar okundukça güzelleşiyor ama yıpranıyor birer birer Olsun Okundukça ben mutlu oluyorum Eskimiş saman sarısı kağıtlara yazılmış İçinde aşk olmayan hikayeleri Kaç sayfa oldu Kaç kere yazdım bilmiyorum Ben yazmaya devam ediyorum Eskimiş saman sarısı sayfalara İçimde bir roman yazıyorum Eskimiş saman sarısı yırtık kağıtlara.. İbrahim Atılmış
|
|
|
|
#63 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Olacaktı
Düşlerim vardı benimde Hayaller kurardım hep yarınlara Oğullarım kızlarım olacaktı Her biri ayrı güzel dünyalar kuracaktı Zaman duracaktı Benimde evim olacaktı Büyük bir bahçesi olacaktı Mutluluklar içinde oynayacaktı Her gün daha da güzel olacaktı Sevecektim her zaman Sevdiklerim mutlu olacaktı İyilikler olacaktı Dostlarım çoğalacaktı Ben olacaktım Kendimi bulacaktım Daha sana sorulmayan soruyu soracaktım ki Olmadı Neylersin hayat devam ediyor İbrahim Atılmış
|
|
|
|
#64 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
S li siir
Sev! (beni) sevgi. sevgili, sevgilim sevgilim; sevgili, sevgi. sev! (beni) 'sevgi adinda hic sevgilim olmadi..'
|
|
|
|
#65 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen bulmuşsun
Usulca gelip girdin yüreğime hiç Kimseler duymadan sessiz sedasız oysa ne fırtınalar kopuyordu gönlümde ne zılgıtlar karışıyordu ağıtlarıma içimde zemheri ayazında ve kalın kar örtüsü altındayken umutlarım giderken arkasından çekip gitmişti yüreğimin kapılarını tükettim sanıyordum kendimce sevdaları öylesine tüketmiştim ki kilit vurup atmıştım bilinmez denizlere anahtarını. Sen bulmuşsun. Nereden nasıl buldun bilmem ama Sen bulmuşsun! Usulca gelip girdin yüreğime Hiç kimseler duymadan Sessiz sedasız Gülüşün ilk bahar gibi coşkulu Bakışın yaz güneşi kadar sıcak Yeni bir mevsim oldun bana Ama Anla beni kır çiçeği Şakınım şimdi Şimdi ne olacak? İbrahim Atılmış
|
|
|
|
#66 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sen yokken
sana siirler yazdim sen yokken siirleri okudum seni beklerken sen yokken ben yalniz kalmadim her zaman ki gibi yuregimdeydin sen sen yokken ben kendimi sordum ay isginin altinda siluetimi vurdum sen yokken senden habersiz ellerini tuttum gözlerine baktim sen gormeden sen yokken ben kendimi anlattim bir ara gozlerim havaya bakındı sen yokken sen yokken gok yuzu ne kadar karanlikti dusundum durdum seni saatlerce sen yokkende seviyordum seni sen yokken ben kendimi buldum SENİNLEYDİM
|
|
|
|
#67 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Seni sevmek
seni sevmek: erişilmez dağlara erişmek, tırmanıpta doruklarından nadide çiçekler toplamak gibi, toplanan çiçekleri susuz toplanan çiçekleri sonsuz yaşatilmek gibi...
|
|
|
|
#68 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sonbahar
yaprak yağıyordu sokağımıza yaprak yağıyordu lapa lapa her yer kızıla çalan kırmızıya dönmüştü yaprak yağıyordu sokağımıza yaprak dökümü zamanıydı o zaman güneşin soluk yüzünde yansıyordu gidişin ayrılık zamanı gelip çattığında ikimize yaprak yağıyordu sokağımıza hışır hışır yağıyordu yapraklar estikçe hafiften rüzgar yerdeki yapraklar biraz daha kabarıyordu döne döne lapa lapa yaprak yağıyordu yaprak yağıyordu sokağımıza
|
|
|
|
#69 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Suskun
Suskun sokaklarda yürüyorum her akşam Kaldırımlar suskun Ağaçlar suskun Sanki sağır ve dilsizler her biri ayrı ayrı İçimdeki çocuk suskun Her köşesinde suskun sokakların Seni arıyor gözlerim Gözlerim suskun Bütün evlerin ışıkları sönük Perdeleri çekili Bütün evlerin pencereleri suskun Sanki acı bir ağıt yakılıyor sokakta Sokak lambalarının boynu bükük Sokak lambaları suskun Suskun sokaklarda yürüyorum her akşam Yüreğimdeki sesi arıyorum Yüreğim suskun Tükenmiş sevgilerim sokaklardaki sesler gibi Kulak kabartıp Sesini arıyorum sensizliklerde Sensizlik çaresiz, sensizlik suskun İçimde eksilen bir şeyler var anlamsız ve suskun Bir çığlık bölüyor sessizlikleri Suskunluğun çığlığı sessizlik suskun Suskun sokaklarda yürüyorum her akşam Duyamıyorum gölgemin sesini Gölgem suskun İbrahim Atılmış
|
|
|
|
#70 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şah yolu
seni yol bildim yoluna geldim hırçın derelerde çağlayan seldim aşkınla ferhat olup dağları deldim can sultan pir sultan zaman şimdi o zaman değil pirim ölüme güç yetmez beş para etmez dirim görsekte zamane yezitlerinden olmaz zulum şah sultan pir sultan şahım ali sana adını verdi hızır yoldaşın oldu sabrını verdi unutturdun canlara kederi derdi Ali sultan pir sultan Atılmışım yoluna yolun insanlık yolu yaşadığın her an hep onur dolu yağlı ilmek boynunda hınzırın kolu haydar sultan pir sultan gün oldu devran döndü nice canlar yolundan döndü gittiğin gün sanki daha dündü dost sultan pir sultan adını anmayan canlar utansın seni bilmeyen kendine yansın yolum her zaman sana varsın bir sultan pir sultan İbrahim Atılmış
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|