![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Atışmalar 1
Feride Özmat: Hazin bir sesti gönlüm karanlık anılarda, Kaybolmuştu gözlerim soluksuz sızılarda, Baktım yakamozların çırpınır kıyılarda; Dünyama muştuları saçarak geldi sevgin. Hasan Ulusoy: Hazin bir sesti ruhum o sesle çınlıyordu, O sesle koptu geldi, ifritlerden bir ordu, Mevsimler çekip gitti, güz de baharlar durdu, Harabe yüreğimde açılan güldü sevgin... Feride Özmat: Kah şefkatli bakışın düş yarattı canımda, Kah harlı dizelerin korlar yaktı kanımda, Gün oldu tufan olup kavurdun hazanımda; Hüznü aralayarak gönlüme daldı sevgin. Hasan Ulusoy: Kah şefkatli kah hain, bakışında can buldum, Yaş yerine gönlümde, sele nisbet kan buldum, Hazan mevsimi geldi, mihricanı ben buldum, Henüz bahar gelmişken, hicranla öldü sevgin... Feride Özmat: Yuva arayan kalbim avuçlarına kondu, Sandım çalıkuşunun savruluşları sondu, Yokluğunu duyunca ürkek siması dondu; Yüreğimi göklerden yerlere çaldı sevgin. Hasan Ulusoy: Yuva arayan kuşlar, kanadında ter taşır, Sevda dağdan ağırdır, onu seven yar taşır, Sır yüküne dikkat et, onu yiğit ser taşır, Yiğitçe sevdi seni, tek sırdaş bildi gönül... Feride Özmat: Aylardır boynu bükük sözlerime bakmazsın, Kalemimden sözcüğe akan yaşı takmazsın, Papatyalar yolsam da fallarımda çıkmazsın; Hasret yapraklarıyla sararıp soldu sevgin. Hasan Ulusoy: Aylardır boynu bükük, viraneler dolaştım, Ne gamlara baş eğdim, ne dertlerle dalaştım, Yar ben seni görmeğe, kırk tepeden yol aştım, Şimdi benden uzakta, el gönlüne daldı sevgin... Feride Özmat: Kumral sesin rengini delice özlesem de, Yitirdiğimiz aşkın yolunu gözlesem de, Yaktığım mısraları herkesten gizlesem de, Suskun hatırasıyla mazide kaldı sevgin. Hasan Ulusoy: Kumral sesin rengini ak benizde aradım, Hayalimde saçlarını ellerimle taradım, Saklı kaldı gönülde, gün görmedik muradım Gittin el yüreğine, beni bilmez oldu sevgin.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Atışmalar F.Özmat
Atışmalar F.Özmat Feride Özmat: Yitik düşün şarkısı savrulunca hazanda, Sözlerim yağmalanıp tutuklandı zindanda, Açmazda kaybolunca bitti yolum hüsranda; Boynu bükük gönlümü görür mü ki sevgili? Hasan Ulusoy: Yitik düşün umudu, döner durur hazanda, Tutuklanan yüreğim, mıhlıdır bir mekanda açsam yar yüreğinde, güller ile nisanda, Gönül gözün açarak, görürse canım kurban. Feride Özmat: Karmaşa fısıldayan yeller esti serinden, Kalbe sızan hasretle yaralandım derinden, Dize gelen gözlerim kalkamadı yerinden; Şu sırça yüreğimi kırar mı ki sevgili? Hasan Ulusoy: Karmaşa vesveseler, örseliyor derinden, Bu sersem serkeş ruhum, çekti gitti yerinden, Seherde bir yel eser, ilham verir serinden, Gül yerine dikeni, kırarsa canım kurban. Feride Özmat: Hareli tebessümü silinmedi rüyamdan, Doyamadığım sesi uçtu harlı hülyamdan, Hüznün mahzun sarısı kaybolmadı dünyamdan; Titreyen kollarımı sarar mı ki sevgili? Hasan Ulusoy: Hareli yüreğimde, dağlar oluştu gamdan Kırk küsur yıl geçti de, gam gitmedi dünyamdan, Ağrı acı eksilmez, kabuk tutmaz yaramdan, Varsam yar kapısına, sararsa canım kurban. Feride Özmat: O öksüz benliğimi tamamlayan yanımdır, Buruk bakışlarıma kıyamayan canımdır, Saklı ülkelerdeki kimsesiz ozanımdır; 'Elini versen' diye sorar mı ki sevgili? Hasan Ulusoy: O öksüz benliğimle, garipleşen canımdır, Hasretini çektiğim, canımda cananımdır, Bu dünyada ararım, sevgili gümanımdır, Eğer bir gün görür de sorarsa canım kurban. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayazlanır Üşür Elim
Ayazlanır Üşür Elim içimdeki ağrılar, kaç yıllık ömür yedi. taşa tuttum her gece, uykuları düşleri. taşa tuttum gönlümde bulduğum her ümidi her attığım taşların, değdiği yer ben oldum ruhuma pençe saldı, gam dağının kartalı tutunduğum her dalın, kökünde yangın çıktı bir yanık karıncadan himmet aldım kurtuldum turnalar gamlı sesten, yıldı, usandı, bıktı. bıktığım sabahlarda güneş kara renklidir gölgelerin boyunu, böcekler eksik ölçer günbegün ilerleyen, menzile doğru yolum bitmedik telaş ile bir ömür geldi geçer başını dizlerime aldığım güzel vardı dinerdi ağrılarım, değişirdi her halim şimdi bir kara taştır, hayalimdeki varlık uzatıp tuttuğumda, ayazlanır üşür elim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynaları şahit tuttum
Ak benizde güneşin ışığından ışık var Kederli aynaların çekeceği var senden Bahar kokusu gelir yüreğinde gül açmış Bir buselik hakkım var esirgeme yar benden Dağ zirvesi koyaklar gelen kokunu saklar Çiğdemlerin ciğeri kokunla bayram eder Kan renginde suların yosunları gövermez, Gözümden gönül gölgen gönlüme akar gider Denizlerin sevdası çaylara ölüm oldu Kaybettiğim ırmaklar türküleri götürdü Göklerde dans ederken figanımı kim görür Kartalların kanadı efkarımı bitirdi Ağrıma ağrıların kederini yükledim Kırk çıkınlı muamma varlığımın hikmeti Bir avuç toprak oldu o diyara saldığım Birkaç damla su imiş takdir olan kısmeti Kaçırdığım dualar ruhuma kül ekeler Çıbanların irini ilaç oldu yarama Yokluğumu dövdüğüm havanlarda var oldum Bir lahzalık hayattır girdi dostla arama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılığın Kararı
Ayrılığın Kararı Sensiz yürüyorum, Ne umudumda hayat, ne gönlümde huzur var Sonu meçhul bir yol Ötelerden ötede, tek seni, tek seni görüyorum. Ve bir mübarek gün Karanlıkları yırtarak düşüyor gönül ufkuma Ellerimde saçların Yıldızlardan ilham alıp, mısra mısra örüyorum... Arkama bakıyor Kaybolan canlara takılıyor bir anda gözlerim. Hicran türküleri Sarmalına almış gönülleri, uğrun uğrun yakıyor. Ve mübarek bir ses Yankılanır yamaçlardan, döner geriye, bana gelir Yüreğimde umudun Seni andığımda başlıyor, hayata karşı heves. Sensiz yürüyorum Tırnaklarım sızılarla ağrılarla büyüdükçe büyüyor, Bırak beni mutlu ol Mutluluğu yüreğinde ben olmadan görüyorum Ayrılık kararına şimdi hak veriyorum.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayrılıp Giderken
Bu sabah gördüm yüreğimde, Ölümün suskun figanını. Bahçedeki çiçek tutan ağaçların, Ruhumdaki sıkletini. Tereddütler başladı varlığımda, Yarını gölgeleyen sancılar, Bu günü yok eden acılar. Bilmiyorum, dünden kalma neyim var. İlk defa örselenmesi değil, Vurduğu sahillerde yıkılan bir ben oldum, Acıların denizinde. Kapıları kilitlenen yar yüreği, Başkalarına açık şimdi. Bunca zaman giremediğim gönüle, Bir anda pervasızca giren kimdi? Bir kısrak edasıyla salınan, Sevdamın sembolü güzel. Bilmediğim bir yüreğe yürüyor. Bana açılmadık gönül kapısı, Açık durur, bir başkası giriyor. Dağlara yürümek gelir içimden, Mecnunu aramak, derin sahralarda. Acımak… yanmak ve kızıl şafaklarda, Kabuslarla uyanmak… Yaraların soğuduğu gün var mı, Bilmediğim kaderimin bir yerinde. Bilmez ki, atıp giderken beni, Açtığı yaralar gayet derinde… Gidişine bayram eder, Bezginliği varmış ki benden. Suskun yüreğime kulak mı verir, Tuttuğu bir elde, Ayrılıp gider. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baharı Beklerken
Cemreler peşpeşe iner dünyaya Bilmem eritir mi başımda karı. Umudum gömüldü kış mevsimine Beklemem olur mu gelen baharı Sevdiğim sevgimi bilmeden yaşar Baharlar gönlüme gelmeden yaşar Garipler bahtiyar olmadan yaşar Alan yok gönlümden gamı efkarı. Sırtımda kamburum görünür derdim Sevgisiz gönüller yerinir derdim Bilseydim kendimi kurbanm-ederdim Tutmazdım gönlümde vefasız yari Kaç bahar cemreden nasip almadım Kaç bahar geçti de birin bilmedim Yüzüm neşeli ya özde gülmedi Çözülmedi mutluluğun esrarı… Gitmesin gönlümden bu aşkın nuru Onun için telef ettim gururu Baharla başlayan nisan yağmuru Söndürmez korkarım özdeki narı… |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baharın müjdecisine
Baharın müjdecisine inandığım sevdiğim bir bahar gelir çiçekleri can kokulu sularında sevda sesi yar gönlünden demetlenen gül gelir ölü ruha can veren bir Mesihî yel gelir bayram ederim. bereket yağan semalara el açtım mezarların üstündeki böcekle. umudu kesilmiş çaresiz yatan/ biz geldik dualarla, çabamızla, emeğimizle geldik şafakta açılan bayrağı bekle... ben bozkır türküleri söyleyim inandığım sevdiğim baharlara meltemler eşlik etsin. ay benizli bebelerin ağrısını toplayım yanmak için ihtiraslı yüreğim acı kalmasın/ bende tükensin bitsin güneş toprak olmuş rahmet akar zamanda. bir ananın ağıtına yanayım kan insin gözlerimden/ gitmesin ahrete benim ile göz yaşım. inandığım baharların şükrü ile sevincimi senin ile bölüşsem. ey zamana meydan okuyan adam unutma bahara gebedir kış sabaha ulaşır akşam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bahtımın Umudu
Başımı soktuğum şu dipsiz dehliz En uçta hayali, bu tarafta ben Kapısında bir kuş, derin sesiyle Sanki ciğerimi, çeker içerden Bağrıma hicranın başı yaslıdır Bahtımın umudu, düşü yaslıdır Gönlümü verdiğim kişi Aslı’dır Kerem bile bezdi bu derbederden. Dudak büken güzel, gönül bildi bak Açtı yüreğini beni aldı bak Serseri sokaklar, bana yanarak Benim türküleri, söyler her yerden. Atlastan hamaklar, kurdum yar gele Yıllarca bekleyip durdum yar gele Görmediğim gönül düştü bir güle Bahar ayı haber aldım seherden Ruhum desen oldu donaklarına Gülden mühür düşmüş yanaklarına Gönlüm papuç oldu, ayaklarına Belki gören olur, geçip giderken. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bak deme gözlerime
Yanarken yüreğimde yakmadığın ne kaldı Kehribar yüzler solgun çeneleri çatılmış Kul hayattan ölüler mezarından bunaldı Nasıl bir hayat ki bu hayatından atılmış Gideyim buralardan demek gelir içimden Paslı tenekelerde hatıralar çürümüş Her hücrem gam yanığı, yangının közü kimden Damla damla eriyen varım sana yürümüş Uzattığım ellerin çekilmesi zor gelir Bahçeme dikeceğim hayata hayat sende Senden başka dostum yok olması da ar gelir Hiçbir hesabım yoktu seni bilip sevende Tuvalime düşünce renkleri mutlu ettin Kıpkızıl ateş rengi yüzünde nura döner Yakınımda durursun ne göründün ne gittin Bak deme gözlerime bakarsam nuru söner İhanetin bedeli benim çektiğim mihnet Gözlerimi gönlünden uzaklara salmıştım Ömrümü nara attı kısa süren şu gurbet Senden ayrı zamanda ateşlerde kalmıştım |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|