![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Gurbette Tam Kırk Yıl
Dile kolay tam kırk yıl Kırık dökük, kırk yılık yıl Ağlattılar anamızı Ağarttılar saçımızı Büktüler belimizi Yediler hakkımızı Acımız içimizde Sancımız dilimizde Canımız dizimizde Sıktılar suyumuzu Vatanda Alamancı Alaman’da yabancı Kim yolcu, kim hancı Kim mefta, kim mezarcı Sürgünde sürgün Hapiste mahpus Öldünse öldün Kaldınsa sürün Hasretse hasret Tüterse tütsün Biraz daha sabret Ocağın sönsün Ne mantık kaldırır bunu, ne akıl Kılı kırk yardılar tam kırk yıl Bir lokma uğruna evcil hayvanlar gibi Taktılar boynumuza tasmağı velhasıl |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Gülüşünle
Bir gülüşünle binlerce çiçekler açıyor şu senle dolu seven gönlümde Bir öpüşünle baharlar yaratıyorsun sonbaharlarımın uzun *******inde Bir dokunuşunla kırılıyor zincirleri gönlümün, sökülüyor kalbimden prangalar Bir kuş olup uçuyorum gökyüzünde, kayboluyorum ışıldayan gözbebeklerinde Bir sözünle ümitler sarıyor heryanımı, kar gibi eriyor hüzünler, karamsarlıklar Bir gelişinle bitiyor bitmez tükenmez sandığım uzun yollar, şu ayrılıklar Bütün dünyalar benim oluyor sarılışınla, bir bakışın, bir seslenişinle Bir bilsen, ah bir bilsen, ne manalar gizli ‘seni seviyorum’ deyişinde |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kuş Gibi
Bir kuş gibi besle sevgimi yufka yüreğinde Kafesini geniş tut ki sıkışmasın serpildikçe Sevginle besle sevgimi, mayası aşk olsun Olur da bir gün salıverirsen eğer İçinde ukde kalmasın, gözlerinde kin Özgürce çırpsın kanatlarını, aşka çırpsın Bir beyaz güvercin gibi barışa uçsun Sevgiye, sevgiyle, sevgiliye… |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Mezar Taşı
Varsın şimşekler birbirleriyle amansızca savaşsın Varsın yıldızlar karanlık kuytularda saklansın Varsın kabuslarımın ortasında kabuslar yaratılsın Varsın ay tutulsun, güneş doğmasın Zifirden karanlık *******imin sabahı olmasın Sen yoksan yanımda Varsın yağmur hızını kesmesin hep gür yağsın Varsın yastığım ıslansın, gözlerim kurumasın Musalla taşına gerek yok, naaşım burda yıkansın Bir mezar taşı olsun başucumda, sen yoksan yanımda Varsın üzerinde bir şey yazmasın Bir mezar taşı olsun başucumda, sen yoksan yanımda |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Sigara Kadar…
Bir sigara kadar değerim yok mu senin gözünde Acemi tiryakiler gibi çekip çekip üflüyorsun Beş dakika olsun tutamıyorsun ciğerlerinde Dumanım rüzgarla bir yok oluyor gökyüzünde Küllerim yerlerde, izmaritimi çiğneyip duruyorsun Bir parça nikotin lekesinden farksızım dişlerinde Kurtulmak için sabah akşam hep fırçalıyorsun Oysa ben kök salmak isterdim mavi düşlerinde Alabora olmak, kaybolmak isterdim gülüşlerinde Sense beni eşine dostuna haybeden dağıtıyorsun Sevmediğin bir şeyi neden saat başı öpüp kokluyorsun İçine çekip çekip 'tek dert ortağı' muamelesi yapıyorsun Yok seviyorum diyorsan, niçin yakıp yakıp kül ediyorsun Sahiden kurtulmak istiyorsan benden, a hazan gülüm Hadi sıyrıl da parmaklarının arasından gelsin ölüm Nasılsa bir tütün bahçesinde yeniden serpilir köküm |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Tek Seni Unutamadım
Unuttum işte Unuttum bütün herşeyi Unutmayı hiç istemediklerimi bile Unutamadım işte Unutamadım bir tek seni Unutmayı çok istediğim halde |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Tutam İhanet Kokulu Sevda
Şu bana 'al başına çal' dercesine Önüme attığın, Paçavra gibi yüzüme fırlattığın Bir tutam ihanet kokulu şey Benim sana sunduğum o sevda değil Benim sevdam kırmızı gül kadar güzel, Beyaz gül kadar saf ve temizdi Güneş onun için doğar, Yağmur onun için yağardı Kokusu mis gibiydi, Cennet gibi kokardı, El değmemiş, Balta girmemiş ormanlarda Nadide bir çiçekti Arılar hep ona konardı, Kelebekler ona hayrandı Yolu sevdadan geçen herkes ona uğrardı Çok kutsaldı Kâbesiydi o kalplerin Kıblesiydi sevenlerin Benim sevdam Mecnun’u kıskandıracak, Leyla’nın kalbini cayır cayır yakacak, Ferhat’a dağları deldirtecek, Uğrunda severek ölünecek türdendi Dünya’ya yeni gelmiş bir bebeğin İlk gülücüğündeki samimiyeti gibi Annenin bebeğini ilk öpücüğündeki şefkati gibiydi Tertemiz, canımın içi gibiydi Canım gibi bakardım ona Canla başla korurdum Kem gözlerden, Kötü sözlerden, Çirkeften Kıskanırdım onu Herkesten, Herşeyden, Hatta kendimden Biliyordum Birgün gidecekti elden Bir beyaz güvercin gibi Uçacaktı gönül kafesimden Kıracaktı parmaklıkları, zincirleri Gidecekti yüreğimden Süzülecekti gökyüzünde Ve konacaktı birgün Bir aşk bahçesinde Bir körpe fidanın yeşil dallarına Kendi gibi sandığı bir afetin yanağına Düşecekti bir vefasızın ocağına, Kucağına O çok körpe çok saftı Aradığı saf, halis bir sevdaydı Bilemezdi aşkın gözü kördü, Kör etmişti gözlerini, Kırmıştı kolunu kanadını, Konduğu dallarını Düşmüştü aşkın bilinmez uçurumuna Gidiyordu ilerisi görünmez bir meçhule Sonu olmayan bir yoldaydı Denize düşen yılana sarılır O da sana sarıldı, Kurtuluşu sende aradı Umutlandı, Bir an kurtulduğunu sandı Seni çok sevdi, çok bağlandı Aradığını bulmuştu Esaretten kurtulmuştu Ama değmişti doğrusu beklediğine, Onca yıl çektiklerine değmişti Mutluluk en umutsuz anında gelmişti Sevmişti sevilmişti Daha ne isterdi ki Fedaydı sana herşeyi Açtı gönül kapısını ardına kadar Soktu seni içeri El bebek gül bebek sevdi seni El üstünde tuttu başına taç etti Senindi herşeyi İstesen uğrunda ölebilirdi Sen ne yaptın ona, Ne verdin İki çift tatlı sözden başka Bilemedin kıymetini Çok sevildin ama Hiç sevmedin Yalandı herşeyin Çok gördün bir yudum sevgiyi Aldattın her fırsatta Hep aldattın Çıldırttın, bıraktın yasta O şimdi yaralı, O şimdi çok hasta Tutmuşsun kolundan Fırlatıyorsun bana Sanki bir paçavra 'Al, alda başına çal, İade ediyorum sana' der gibi Bu ne küstahlık, bu ne cüret Böyle mi sende ki hürmet Böyle mi teşekkür ediyorsun Bu ne nezaket Bilki çok küçülüyor, ileri gidiyorsun Ateşle oynuyor, yanıyorsun Cürümün kadar değil Düştüğün her yeri yakıyorsun İstemem sende kalsın Bu benim sevdam değil Kokusu bana ait değil Senin kokun sinmiş üzerine Gölgen düşmüş üzerine İhanet kokuyor İhanetin bürünmüş gözlerine Benzetmişsin kendine Alet etmişsin çirkin emellerine Bu benim sevdam değil Nerede sana beslediğim O saf o tertemiz sevda Gözüm gibi baktığım Gonca gülüm gibi kokladığım Koklamaya kıyamadığım Sözümden sakındığım Gül kokulu, cennet kokulu Zemzem suyuyla büyüttüğüm Kuş tüyünde uyuttuğum O biricik sevdam, O cennet çiçeğim, O gönül kuşum, Beyaz güvercinim nerede Al bu sende kalsın İhanetin var üzerinde İhanet kokuyor İhanetin var gözlerinde Benim sevdam çok kutsaldı Sanki canımdan bir parçaydı Tanrım Kalubela’da ruhumla birlikte yoğurmuştu onu Annem benimle birlikte doğurmuştu onu Canımdı, ikizimdi o benim, Annemin ak sütüyle beslemiştim ben onu Ve helal etmişti annem sütünü bana Şimdi ben günahkarım, tövbekarım anama da Allah’ıma da Sana süt beyazı, gül beyazı tertemiz bir sevda vermiştim Senin bana verdiğin şeye bak, bir tutam ihanet kokulu sevda İstemem sende kalsın, başında paralansın |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Veda Öyküsü
Ayrılık ateşten gömlek, giydirme bana Yeminler etmiştik sen bana, ben sana Ölmek var dönmek yok, bu kutsal yoldan Sevmek var ölene dek, sevmek bıkmadan Şimdi gözlerinde bir mahsun bakış Şimdi sözlerinde bir ayrılık türküsü Kimden, nereye bu çaresizce kaçış Böyle mi başlamıştı bu aşkın öyküsü? Gün doğmadan dönerim dersin Gül solmadan dönerim dersin Kül olmadan yüreğinde bu aşkın ateşi İnanki ben sana dönerim dersin Bu sözlerin benim aklıma zarar Dayanamam ateş bacayı sarar Yürek yanar, su yanar, can yanar Gün yanar, gül yanar, kül yanar Çöl yanar, yol yanar, kul yanar Dil kanar, söz kanar, göz kanar Sen kanarsın ama ben kanmam, Kanamam... Bu veda öyküsünü başlatamam |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz Şimdi Koca Çocuklarız
Biz eskiden annelerimizin küçük koçlarıydık Şimdi ise eşlerimizin büyük çocuklarıyız Eskiden kısa donla gezer bilya oynardık Şimdi kravat takar savaş oyunları oynarız Kimimiz katil oluruz namus uğruna Kimimiz namus alır satarız para uğruna Kimimiz parayla oynarız, taparız ona Kimimiz ölürüz bir lokma uğruna Kimimiz severiz, ne ümitlerle bekleriz Kimimiz alırız sevdiğimizi sonra döveriz Kimimiz dışarda kazak, evde kılıbık Kimimiz atar tutar kendimizi överiz Kimimiz eş değil babadır sanki eşine Kimimiz aksine çocuktur sanki eşine Kimimiz gerçekten sever taparız ama Kimimiz dönektir, nasıl gelirse işine Kimimiz yalancıyız verdiğimiz sözde durmayız Kimimiz inatçıyız hemde vurdumduymazız Kimimiz kaygısız, aşka, sevgiye kayıtsız kalırız Kimimiz cahiliz, halden, laftan anlamayız Kimimiz aydınız, entellektüel takılırız Kimimiz iki yüzlü bir maske takınırız Kimimiz çoçuklarımızın rızkı için çalışırız Kimimiz dünyayı çoçukların başına yıkarız Kimimiz öğretmen, doktor, vesaire Kimimiz bakan, başbakan, vesaire Kimimiz haydut, eşkiya, vesaire Kimimiz vesaire, vesaire, vesaire Düşünüp durdum haftalarca, sabahlara dek Dünyada ne kadar pis iş varsa arkasında bir erkek Nedir şu kadınların bizden çektiği bilmem Bir suçları varsa o da bizi dünyaya getirmek Çekip alırız cenneti annelerin ayakları altından ama Bilmeyiz ahirette bizim yerimiz neresidir acaba Biz asarız, keseriz herşey mübahtır bu dünyada Canımızı alın, ama dokunmayın şu gururumuza |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Akşam
Seviyorum, İçimde bambaşka duygular var bu akşam Her zamankinden daha fazla seviyorum Korkuyorum, Seni kaybetmekten ben bu akşam Her zamankinden daha fazla korkuyorum Arıyorum, Senin ellerini, gözlerini ben bu akşam Her zamankinden daha fazla arıyorum Özlüyorum, İçimde dinmiyor hasret ateşin bu akşam Her zamankinden daha fazla özlüyorum Biliyorum, Benden çok uzaklardasın sen bu akşam Her zamankinden daha fazla biliyorum Yanıyorum, Hasretin içimde köz oldu bu akşam Her zamankinden daha fazla yanıyorum Ölüyorum, Sensizliğe dayanmak imkansız bu akşam Her zamankinden daha fazla ölüyorum Söylüyorum, Şarkılarımı yıldızlara ben bu akşam Her zamankinden daha fazla söylüyorum Yazıyorum, Şiirlerimi gökyüzüne ben bu akşam Her zamankinden daha fazla yazıyorum Ağlıyorum, Gözyaşlarım dinmek bilmiyor bu akşam Her zamankinden daha fazla ağlıyorum Üzülüyorum, Elimden hiç bir şey gelmiyor diye bu akşam Her zamankinden daha fazla üzülüyorum Üşüyorum, Teninin sıcaklığı beni ısıtmıyor bu akşam Her zamankinden daha fazla üşüyorum Seviyorum, Bambaşka bir aşkla seni ben bu akşam Her zamankinden daha fazla seviyorum Seviyorum, Seni her şeyden daha fazla seviyorum Kahretsin, çok seviyorum seni ben bu akşam |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|