![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözlerindeki Beyaz Perde...
Belki umutsuzluğa dönüşür umut Belki kararır gökyüzü yine Düşünceler kaybolur Beyin solmaya başlar belki Belki hiçbir film Bu hayatı bu kadar hüzünlü anlatamaz Belki de senin oynadığın rol Sana hiç bu kadar ağır gelmez… Durup dururken hıçkırıklara dönüşür Gözlerinden akan yaşlar asılı kalır Gözlerin kurur belki baharları Belki beklediğin her şey Yalan bir beyaz perdeyi aydınlatır Belki anlamazsın hiçbir şeyi Yaşadıkların başlar geçmeye Gözlerinin beyaz perdesinde… Belki hiçbir aktör oynayamaz Bu bilinmez hıçkırıklı Yalnızlık müptelası biraz da deli Çok zeki ama bir o kadar ahmak Hem kel hem fodul bu adamı… Karakter çözümlemesini yapamamış Hiçbir karaktere sığmamış Ve belki hiçbir giysi üstüne oturmamış Oynanmayacak bir karaktere Hiçbir oyuncu bu kadar yakışmamış Belki bir daha yakışmayacak… Hiçbir Kel Oğlan karakteri Hiçbir Dördüncü Murat Hiçbir Kara Murat Ve hiçbir Şaban uymayacak Hiçbir karakter oyuncusu Bu role asla uymayacak belki… Belki yağmur yağar az sonra İlmeklerden oluşan bir örtü Bütün dünyayı kaplar az sonra Yeni bir film başlar Gözlerinin beyaz perdesinde Ve sen hiç kimseyi yakıştıramazsın Bu role kendinden başka… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güller Açtım...
Yokluğunda açtığım gülleri serdim sana Bahçelere bahar gelir yalancı güller açardı Her bahçe de güller daha erken solardı Ama benim güllerim baharı da aşardı… Yokluğunda güller açtım sana Her gülün adını ayrı koydum Kimine hasret kimine vuslat Benim güllerimin adı sevgi taşırdı… Yokluğunda bilsen güller açtım sana Kimi allı morlu kimisi kınalı Birine senin adını verdim birine benim Benim güllerim sana dair yaşardı… Yokluğunda renkler açtım sana Her biri ayrı gül tadında Kiminin adı hasretti ama Sana kavuşmamın andını taşırdı… Yokluğunda güller açmıştım ya sana Şimdi güllerimin tohumları düşüyor ellerime Yeni güller açacağım varlığında Ne de olsa gidenler de seni taşırdı… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülmek Sana Çok Yakışıyor...
Hep gözlerinin buğusu ayarında Hep deliler gibi sevincinde Islanan her göz kapağında İşte orada işaretli bir sevda… Her yanında aynı sözcükler Dizelere anlam katan kelimeler Aşkına efkarına gömük hisler Hislere mahkum yürekler… İşte hep aynı öykü İşte hep aynı tutsak kalpler Ölümüne yenik düşmüş saatler İşte bende sana kalan sesler… Hep aynı şarkıyı dinleyeceksin Saatlerce bıkmadan Hep tavana bakacaksın Ellerin titreyecek anlamayacaksın… Daha az önce ne güzeldi her şey Gülümsüyordun işte Birden koptu fırtına Ayaz oldu hayat birden bire… Kırk yıllık gemi batıverdi Koskoca çınara bak hele Ne derken ne oldu Ne söylerken kim… Bak işte ibret arıyorsan Karşında duruyorum Karşında susuyorum Eğlence arıyorsan… Gül haydi Gülmek sana çok yakışıyor… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülmüyor Artık Yüzün
Gülmüyor artık yüzün Solgun bir sonbahar havasındasın Sinmiyor yağmurun Sessiz bir melodinin... Aynı yerde esleyen İncelen notalarında Ağlayan suskun bir namedesin... Susuyorum Sinmiyor artık içime rakı sofrası Kokusu bir hoş geliyor artık Ne seni hatırlatıyor bahar ışıltısı Ne de içimden şarkı dinlemek Gelmiyor artık... Gülmüyor artık yüzün Güneşin solmuş Işıtmıyor içimi bulutların ardından Fısıldamıyor rüzgarın kulaklarıma Senin o aşk fısıltılarını... Gitmiyor artık kara bulutların Gökyüzümü boydan boya Maviden maviye Griye boyayan Ölüme susatan griliklerin Boğuyor da gitmiyor içimden... Gülmüyor artık yüzün Hırçın bakıyor Öfkeyle Kinle bakıyor içimi yaran bakışların Sessizim, Suskunum sensiz... Adım Rûya yağmurda doğdum Ama sende yaşadım ben Senindim Sen bırakıp gideli Soğuk sokak köşelerine sindim... Sessizim... Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülümsüyor musun?
Soğuyor mu yüreğin Yoksa sıcacık mı hala Ellerimde açan çiçeklerde solan Yaprakların kuruyor mu hala? Üşüyor mu ellerin Yoksa hayat dolu mu yine Umutla gülümsüyor musun sabahlara *******i kovalıyor musun hala? Titriyor mu içindeki çocuk Yoksa sevgiyle mi kucaklıyor seni Burnumda tüten kokunla Rüzgarla bir oluyor musun hala? Anlıyor mu gözlerin Yoksa ıslak mı gittiğin gibi Yaşıyor musun aynı sevinci Çocukluk aşkım ilk sevgilim misin hala? Alkışlıyor mu ellerin Bana seni ıratan ümitleri Yoksa özlüyor musun mesafeleri Gitmediğin yerlerde mi gönlün hala? Gülümsüyor mu gözlerin Beni andığında adımı düşününce Anlamı gibi sevdiğim seni Uzakla sürüyor musun hala? Sevdalı mı gönlün Benden çok daha uzaklara Eşkıya *******e sevdalı başında Yüreğin çekiliyor mu hala? Bilirdim… Belki anlamsızdı senin için Bu şehirde kalmak kadar gereksiz Ve anlamak kadar uzaktı her şey Beni; Düşünüyor musun hala? Gülümsüyor musun hala? Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haksızlık...
Göreceksin Yalnızlık yakana bir yapışacak ki Tükeneceksin... Susacaksın Sokaklar üstüne öyle bir gelecek ki Yalvaracaksın... Duyacaksın Yağmur iliklerine kadar öyle bir dolacak ki Koşacaksın... Anlayacaksın Yıllar öyle hırçın geçecek ki Savrulacaksın... Bileceksin Sevdiklerin öyle bir unutacak ki Üzüleceksin... Anlamsızlaşacaksın Herşey elinden yıldız gibi bir kayıverecek ki Anlamayacaksın... Zamansızlaşacaksın Yitirdiklerin karşına öyle bir çıkacak ki Durduramayacaksın... Yaşlanacaksın Herşey bir film oluverecek ki Yalvaracaksın... Susturulacaksın Herkes öyle bir konuşacak ki Konuşamayacaksın... Tükeneceksin Biteceksin Ölümsüzleşeceksin Ellerin öyle bir çaresizleşecek ki Titreyeceksin... Hepsi bir bir önünden geçecek Anlam veremeyeceksin Aynaya baktığında göreceksin Ne kadar bencil Ne kadar düşüncesizmişsin Ve bil ki tüm bu haksızlığı Kendine etmişsin... Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hala Bekliyorum...
Sustuğun zaman içimde ölü düşler Konuştuğun zaman kır çiçekleri Yaşadıkça hazan kapısının gıcırtısı Doğdukça bir çocuk özlemi Sevdikçe sevebilme ihtimali Ölümüne ölümseyişlerden çalınmış Eski bir bahar akşamı Zamansız ürperişler doğardı Aman demezdi hiçbir zaman Hiç kimseye yalvarmazdı Başı dik alnı açıktı yüreğimin Her kapısında Yepyeni bir umut müjdesi asılıyken… Zamansız geçişlerin olurdu Salınarak kapımızın önünden Sonra ben arkandan bakıp Yüzlerce defa içimden bağırmak gelirdi de Bir türlü cesaretim olmazdı Dönüp bakmazsın Bakarsan bir daha asla olmazsın O kapının önünden bir daha geçmezsin Bir daha seni göremem diye… Ne kadar çocukmuşum Ne kadar susamışım hayata Ne kadar uzakmışım ben bu hayallere Ve ne kadar özlemişim seni O zamanlardan Yıllardan kalan bu hasretin buğusunda Sanki bir daha olmamacasına Sanki bir daha çekip gitmemecesine Ki zaten gelmemişçesine Ölümseyişlerim olurdu Zamansız ağlardım Gözyaşlarımı saklayamazdım diye Çok kızardım ağlayamıyorum diye Arkadaşlarım gülerdi Dalga geçerlerdi Sulu gözün teki derlerdi bana Sulu gözmüşüm Ama sanki çok üzülmüşüm… Ne kadar zaman geçti unutmam gerekirdi Şimdi aklımın ucundan geçmemeliydin Çocuktum daha dün gibiydi Aklımdan geçen başıma gelmezdi o zaman O zaman daha deliliğin ne olduğunu bilmeden Sokaklarda zaman aşımlarının farkına varmadan Deli taylar gibi delice koşardık Annem her akşam iki tokatla karşılardı Gecenin bir yarısıydı Tek amacım bir sıcak ekmek kokusu gibi Sana sarılabilme ihtimalinin Derinden verdiği heyecandı… Çok uzak ihtimaller oldu sonra Yıllar değil yüz yıllar geçti ama Ben yine de hiç unutamadım seni Seni hep sakladım kalbimin en güzel köşesinde Sanki o köşeye çöreklenmişsin de En önemli misafirimsin Sanki hiç gitmeyeceksin Her an ama her an gülümseyeceksin Çocukluğuma yaklaştıkça Sen hep orada olacaksın… Gidenler buldular sonunu yolun Bense hep aynı sokakta Hala aynı pencerenin buğusuna Hala adını yazmaktayım Sen gideli çok zaman oldu Hala geçmedin kapının önünden Annemi de kaybettik geçen yaz Babam da topallamaya başladı şimdi Az sonra bağırır yine Bir kız bul artık bir tas çorba kaynasın İki çamaşırımız yıkansın şu evde… Anlamadılar beni Tanıyamadılar Her şeyi isterdim hayattan da Sanki hayalini kirletmek istemezdim Saçım sakalıma karışık Ellerim buruşmuş Gözlerim sönük Hala bir çocuk kalbiyle Orada seni bekliyorum Belki az sonra geçersin be Belki az sonra seversin Belki ölüme yakın ama Ölene dek seversin diye… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Acım, Gönül Sızım...
Belki rüzgar olursun hiç bilmediğim bir yerde Adını bilmediğim ve koklamadığım çiçekler Hiç tatmadığım ancak hayal edebildiğim hevesler Gözlerine bakmadığım ama sevdiğim kadının kokusunu Belki bir demet karanfil getirirsin uzaktan… Belki bir yağmur olursun en sevdiğim diyarda Gözlerinden akan yaşları biriktirirsin Sende sevdiğim her şeyi bir araya toplarsın Belki seni anladığımı derinden de bilirsin Sevgimi getirirsin geri toplayıp döküldüğü yollardan… Belki bir şiir olursun en sevdiğim dudaklarda Susmaya doyamamış bir sevdanın makamında Özlenmiş bir memleketin hasret kokusunda Belki bu şirin ülkenin dört bir kıyısında Özlemeye doyamayacağım o büyük sevdalardan… Belki bir damla gözyaşı olursun gözlerimde Sevip de sevilmemenin acısını tattırırsın Özleyip de kavuşamama ihtimaline ağlamayı Söylediğim sözlerin duyulmamasını Belki bir şarkının en ince makamından… Belki bir hasret olursun dinmeyen fırtınada Yüreğimin götürdüğü yerde anlarsın beni Sözlerimin bittiği yerde tükenirsin belki Belki daha çok özleyip benden fazla Öyle dönersin belki bir ilkbahar sabahında… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Gültekin...
Hasret’çe sevdim seni Hasret’çe kokladım saçlarını Hasret’çe düşündüm seni Hasret’çe sevdim seni… Adını Hasret koyuyorum her teline dokunuşunu sazının Adını Hasret koyuyorum her tele vuruşunda bir damla yaş Adını Hasret koyuyorum her tele dokunuşunda kucaklıyorum Adını Hasret koyuyorum her tele dokunuşunda seviyorum Hasret’i… Seni Hasret gibi seviyorum Seni Hasret gibi özlüyorum Seni Hasret gibi kokluyorum Seni Hasret gibi kucaklıyorum… Rüyamda bin yıllık bir Hasret yaşatıyorum Rüyamda bin yıllık bir Hasret’e tutuklu kalıyorum Rüyamda bin yıllık bir Hasret’e ağlıyorum Rüyamda bin yıllık bir Hasret arıyorum… Ellerimde bir çırpınış Hasret’çe Ellerimde bir haykırış Hasret’çe Ellerimde bir hayat Hasret’çe Ellerimde bir damla Hasret’çe… Türkü türkü kokluyorum seni Hasret Türkü türkü kucaklıyorum seni Hasret Türkü türkü özlüyorum seni Hasret Türkü türkü tutunuyorum sana Hasret… ……….. Bırakma ellerimi bir türkü gibi Hasret Tuttuğun sazın aşkına Hasret Söylediğin türkü aşkına Hasret Allah aşkına gitme Hasret… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret...
Ya bu hasret Ya bu özlem Ya bu sevgi neyin nesi Ya da bu lanet nereden geldi Kim istedi Kim bu kadar üstüne titredi… Ya bu aşk nereden çıktı şimdi Kim arzuladı böyle bir şiddeti Şiddetin böylesi kimin arzusu Kimin hediyesi bu Kimin hangi tarihte verdiği… Herhangi bir mutluluk öyküsü Hiçbir sevda tarihi Hiçbir tarihin buğusu Gözlerde yalnızlık anlamına Sevda adına yazılmış Hangi şiirin uyak ölçüsü… Şimdi gidilen yollar hep uçurum Her biri ayrı bir kolda Hep yollarımız ayrılacak biliyorum Söylesene kim hediye etti bu biletleri Ayrı yollarda ayrı hikâyelere Gönderen kim ki hepimizi… Rüya Deniz Demir |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|