![]() |
|
|
#61 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Düş/tüm
Kaygandı duvarları kuyunun Tutunamadım Benden önce ay düşmüştü suya Söküldü tırnaklarım Suya boşaldım Bu kaçıncı göçtü Kaçıncı göçüş Düş/tüm yalnız Aksi sedası yankılandı derinlerde Çığlık çığlığa çarparken kanadını Baykuş Suya düşen kırık umutların aksiydi Yaşam Aksi Gülüşler vardı Heyecanlı bekleyişler Ak güvercinler vardı Yakamoz sulara aksederken Guruba karşı neşeyle rakseden Düşlerim kalabalıktı Ben düş/tüm Ufuk kızıldı Sular kızıl Gözlerime sinmişti kızıllık Bir avuç yaşanmışlığın içinden Tutunup saçlarına çıkmak istedim Kaygandı duvarları kuyunun Tutunamadım düş/tüm Duygularım kabından boşaldı suya Dalga dalga sitem vurdu kıyıya Ay tutuldu küstü denize Yakamoz bitti Güvercinler gitti Gülüşler gitti Sen gittin Gözlerimde(n) düş/tün Üşüdüm Düş/tüm Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Eğer Bulmak İstersen
Duydum beni arıyormuşsun Beni soruyormuşsun eski taş kaldırımlara, Kırık sokak lambalarının karanlığında İzbe sokak aralarında.. Karanlık dehlizlerin derinlerinden gelen ses: Aks-i seda’sı seni seviyorum deyişinin, Yanılsaması belki egoist duygularının. Saman çöplerinin harlaması bir bir; Mutluluk sanıp sakladığın Arama boşa, nafile çırpınışın Sen bana bin ışık yılı uzaksın Bulamazsın! Bense gözlerindeki ışık, Şah damarında nabız atışın kadar yakın Eğer bulmak istersen arama! Gözünün değdiği yerdeyim ama Önce kendini bulmalısın. Usulca gözlerimden yüreğime akmalısın; Göreceksin sana senden daha yakınım Bir gün mutlaka bulmak istersen Gerçekten bulmayı istemelisin. Alacaklarınla değil; Vereceklerinle gelmelisin. Sonsuza dek açık bu yürek sana Kapıyı vurmadan girmelisin, Yüreğindeki kör düğümü çözmeli: Ateşin içine buz gibi düşmelisin Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Elde var spot bir yaşam (Deneme Makale)
Düş gücümüzün bize yaşattıkları tutkularımızın örselenmesinden başka bir şey değildir. Sahip olunan duygusal zekâ da olsa materyal zeka da olsa; aklın ya da duyguların sınırlarını zorlamanın bize kazandıracağı sonuç yine aynı olacaktır. Geriye dönüşün imkânsız olduğu bu yaşamda; geçmişi yargılamak ya da gelecekte neler olacağı kehanetinde bulunmak yaşarken önüne geçemediğimiz olayları yaşamadan düzenlemek ya da engellemeyi düşünmek ancak bir insandan beklenebilir. İnsan yaradılış itibarı ile üzerine giydirilen bencilliği zaman zaman çıkarıp düş gücünün etkisi altına girse bile varoşların izbe sokaklarında toprak sokaklarda misket oynadığı, artık kumaşlardan yaptığı bez bebeklerin altını aldığı nostalji tozlarını üzerinden silkelediğinde görür ki: Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı sayıldığı günler çok uzaklarda kalmış daha kırk yılı doldurmadan Basma kalıp babadan kalma beylik deyimler arkasına sığınmayı maharet sayar. Egosunun içgüdüsel temize çıkma dürtüsü ile ah nerde o eski arkadaşlıklar, nerde o eski komşuluklar, ah eski sevgililer eski, eski, eski….eski de kalmadı ki baat pazarları kimlik değiştirip spot oldu. Eskilerde değişen bir şey yoktur aslında değişen takvimlerin gösterdiği zamandır ve büyüyüp gelişen; Haris duygularını doyurdukça açlığı büyüyen insan Eski kandilleri vitrinlerin en muhkem köşelerine yerleştirip büyük spot ışıkları altında yaşamaya başladık Gerçeğin üzerine inen iz düşümümüzün büyük gölgesini fark edemedik çoğu zaman ve kavramları bu karanlığa saklamanın uyanıklığında acımayı merhamet saydık çoğu zaman, sahte bir gülümsemeyi Ya da içimizdeki korkuyu saklamayı saygıdan saydık karşılığında bize döneceklerin kaygısıyla İçimizde şehvetle yanan şahika arzusunda kavrulurken insana ait bütün erdemleri bir bir bencilliğe kurban ettik en kötüsü de kendimize olan saygıyı kaybettik. Sonuç: Elde var spot bir yaşam Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
En Sevgiliye
Gözlerin uzaklara dalıp gidiyor değil mi? Efkârımı dolduruyorsun içine patlarcasına Sonra bir of koyuveriyorsun ki gitsin boşluğa Eğiliyor yüce bildiğin dağlar suçlulukla Gözlerinin çatalına sıkışan billur damlacıklar Yer çekimine inat titreşirler ışıltıyla; mağrur Deli tayların meydan okuyuşu gibi rüzgâra Duygularınla savaşmaktan yüreğin paramparça Böylemi olmalıydı portakal çiçeğim Hüzünle ıslanmamalıydı kirpiklerin Beni üşütmeliydi buz mavisi gözlerin Sıcacık sevginin ateşinde üşümeliydik Gök kuşağına sarmalıydık yüreğimizi Bütün renkleri içine doldurup çiçeklerle Ya da kahrolası gururumuza yenilmeden Dondurup saklamalıydık duygularımızı Erimeliydik, erimeliydik ya can usul usul Güneşin haresi vurunca buzlar üzerine Şule titreşir ya üzerinde yükselirken göğe İşte öyle erimeliydik sevginin ateşiyle Olmadı yar olmadı, böyle olmayacaktık biz Her birimiz bir yerde mutsuz ve umutsuz Teslim olduk bencilliğin kibirli saltanatına Belki de korkmaktan korktuğumuz korkulara Yenildim! Yenildin! Biz, bize yenildik işte! Sorma neden? Masum değiliz ikimizde Sevmeyi de bilmedik direnmeyi de kendimize Böylemi olmalıydı severken en içimizde.......... Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#65 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gece Sabaha Gebe^^
Karanlıktır gecenin tek hâkimi Angaryası çelişkilerin duyguların hâkimi Yarasa çığlıkları yırtar geceyi devinirken kaos Sabretmek gerek gece muhakkak sabaha gebedir Gece her şey tek renktir tek şekil Gecenin dinginliği hep desiseye gebedir Kurtulup kuyruksuz tilkilerin cirit oyunundan Sabretmek gerek gece muhakkak sabaha gebedir Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gelirsin Değil mi?
1_________________Yalnızlığın girdabında kaybolunca bir gün 2____________Yitik bir sevdanın enkazı serilince sahile 3______Durulan fırtınanın dağınık hüzünlü ertesinde 4Umudu bindirince hüzün gemisine bir gün 1_________________İçimde derin bir sızı, çaresiz, şaşkın 2____________Çiğ sevdaların poyrazında savrulup 3______Kayarken elimden bütün sevdiklerim 4Hayat akar gözlerimden düşüverir yere 1_________________Boynuma takmışken yangınını ayrılığın 2____________Acabalara sarılıp özlemle tutuşurken bir gün 3______Sırra kadem olmuşken hazan yapraklarında 4Bulursun belki beni umudun bittiği yerde 1________________Sen bana gelirsin ben sana gelemesem de 2____________Sen olursun sisler ardındaki serin bulut 3______Yine sen anlarsın beni en olmadık zamanda 4Açar kanatlarını geliverirsin bir gün Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#67 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gizli Resim
Yüreğime resmedeli; Tam on iki yıl oldu seni... Yine böyle soğuk bir kış günüydü. Fabrikadan apar topar çağırdılar; Müjde bir oğlun oldu diye! ! ! Bilemezdim..... Uçmak geldi içimden o an! Bir an evvel ulaşabilmek için: Elim kolum dolu,hediyelerle koştum, Fıstıklı lokumda almıştım.. Bilemezdim....... Bilseydim eğer uçardım inan! Dedilerki:Eşin yoğun bakımda; Korkma telaşlanacak bir şey yok. Ama neden? ! Kim için? ! Sonra gördüm................ Acıdan bağıra bağıra Çatallaşmıştı sesin; Minicik ellerin kavrayınca parmağımı, Sustun..... Henüz yumuk yumuktu gözlerin, Aslanım benim: Babası üzülmesin diye ağlamazmış! Bir sürü tıbbi palavra sıraladılar, Dedim sonuç? ? ? ? Sabaha ya çıkar ya çıkmaz. Alahım bu kadarmı çabuk, Daha on iki saati dolduramadan, Başını öne eğdi hemşire... Başımı salladım! ? ! ? ! ? ! Anladım. Senin babana yakışmazdı ağlayamadım; Göz yaşlarım nehir gibi aktı yüreğime, Bilemedim! ! ! ! ! Bilemezdimde! ! ! ! ! ! ! Esmerim canım ciğerim: Çivi gibi kaşlarını okşayıp, Gözlerinden öpmeyi beklerken: Bilemezdim elbet..... Annemin namaz örtüsü ile kefenleyeceğimi, Mezarını ellerimle kazıpta; Üzerini: Bataniyen yerine toprakla örteceğimi. Vakitsiz geldin oğlum, Geldiğin gibi de vakitsiz gittin. Yüreğime resmedeli seni: tam on iki yıl oldu. Parmağımı kavrayan minicik ellerin, Çivi gibi kaşların,yumuk gözlerin, Acıyla bağırmaktan çatallaşmış sesin. İnan hiç silinmeyecek gözlerimden; Bu resim............................................. ............ 30 OCAK 1994 Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Gül gülüm
Meçhule yolculuktur sevda düşler ülkesinden Bilirim: ben derin, derin pembe düşler kurarken Mor fil sürüleri geçer gider denizin üstünden Gül gülüm acılanma; gül ki yüzünde güller açsın Hep mutlu olmanı ister bu yürek bensiz; bilirsin Yinede dünyayı içine çekip bir nefeste; içlenirsin Yakmasın sevdam seni bırak dünya yansın Gül gülüm bulutlanma:gül ki gözlerinde güneş açsın Hazanında tak papatya tacını yüreğin mutlansın Dünya seni kıskansın hep baharında sansın Solmasın lalezar azar, azar sevgiyle ıslansın Gül gülüm acılanma; gül ki yüzünde güller açsın Gül gülüm bulutlanma; gül ki gözlerinde güneş açsın Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Güneşimsin
Ne ışığından vazgeçebilirim Ne ruhumu ısıtan sıcağından Seni görmezsem karanlığa gömülürüm Vazgeçemem dönmekten Bu aşkın yörüngesinde Belki başka dünyaların da güneşisin Kim bilir kaç gezegen dönüyor etrafında Kim bilir belki de hiç farkımda değilsin Bilirsin güne âşıkların sevisini Seninle can bulur Bedenimdeki milyarlarca hücre Sen olmazsan donar mavilerim Solar içimdeki yeşiller Ben sensiz ölürüm Abdurrahman Güleç |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Hasreti kucaklamak olmasa
Çiçek olmak vardı şimdi; Kiraz dallarında, Rüya pembe...: Meyveye dönünce dökülmek olmasa! Köpük olmak vardı, Dalgaların kucağında, Sürüklenmek umarsızca: Sonunda karaya vurmak olmasa! Kar tanesi olmak vardı, Göklerden yere süzülen:Özgürce... Avuçlarında erimek olmasa! Renk olmak vardı; Gök kuşağının içinde:Al,mor,sarı: Sonunda kaybolmak olmasa! Gönülden ırak değil, Gözbebeğinde olmak vardı; Yaş olmak göz pınarlarında, Dokunmak yanaklarına okşarcasına; Sonunda yere düşmek olmasa! Ağaç olmak vardı; Bağımlı: güneşe ve suya, Kök salmak derinlerine; Sonunda eğilip,kırılmak olmasa! Yürek olmak vardı:Yüreğinde, Birlikte çarpmak aynı ritimle; Pembe hayallerin içinde... Hasreti kucaklamak olmasa........! ! ! Abdurrahman Güleç |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|