![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güzeliğin değil
Güzelliğin değil canım Beni ardından koşturan Ruhundaki sıcaklıktır Beni yakıp tutuşturan Çekip gittin bile bile Yandım, tüttüm, döndüm küle Anlatması kolay dile Çektiğimi var mı bilen Ben seni unutmam asla Yıllar üst üste yığılsa Gün uzundur,asır kısa Çek diyorlar,budur çilen Abdulhadi zaman akar Güzel olan gönül yakar Her adımda engel çıkar Aş, aşa bilir isen Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güzeller var yakar seni tütersin
Güzeller var,yakar seni,tütersin Yanmamaya çare mi var elinde Aklın alır düz de bile düşersin Sanki koca taşlar vardır önünde Kör eder gözünü,bakar görmezsin Terin akar tiril tiril titrersin Aptallaşır, bildiğini demezsin El zanneder kilit vardır dilinde Hep ona koşarsın,yürü ha yürü Aşk değil mi yakan topalı,körü Aşk yoksa insanda, sanki bir ölü Bir sevda dolanır başın üstünde Sözü bal eyleyen dil vurdu beni Dört mevsim solmayan gül vurdu beni Yarin yürüdüğü yol vurdu beni Bir ömür süründüm diken üstünde Abdulhadi; yüreğiyle davalı Bu yüzden denizi hiç durulmadı Sevdası kabardı,hem dalgalandı Yare gidiyorum derya üstünde Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haydi Kolay Gele
İster makam olsun,isterse para Ehlinde değilse,aman ha evlat İnişli, çıkışlı yoldur bu dünya Düz yolda dolaşır düşersin evlat Bazen zirvelere çıkar bakarsın Bazen su misali çağlar akarsın Bazen hiddetlenir bentler yıkarsın Her şey bir gün ters yüz olur ha evlat Hayat bu ya,bazen alır indirir Karun kadar malın olsa bitirir Bulduğun ne varsa tekrar yitirir Don-gömlek ortada gezersin evlat Bir insanın ömrü dört mevsim gibi İlkbahar,Yaz,Sonbahar,Kış nasibi Çıktığın noktaya parabol gibi Bir eğiri çizerek dönersin evlat Önce caka,çalım hava bas yaşa Karşında duranı çal taştan taşa Bir gün yatırırlar seni de taşa Kazdığın çukura girersin evlat Hangi zalim saltanatın sürdürdü Hangi zulüm, zulmedeni güldürdü Güldürmedi, ocağını söndürdü Nemrut ne hallerde can verdi evlat Abdulhadi,yaşadılar öldüler Sevindiler,ağladılar,güldüler Topraktan geldiler,geri döndüler Haydi kolay gele,hesap ver evlat. Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hedefe Doğru
Başı karlı ulu dağdan,bir yol bulup aşamadım Karar verdim aşmaya ben,azmi elden bırakmadım Azim,sabır,sebat ile çalışarak çıktım yola Nice zirveleri aştım,dağlar dayanmadı bana Dünya hali indir,bindir,yolları dikenli taşlı Hemen teslim olmamalı,zorluklarla savaşmalı Sende bir hedef belirle,hedefini aklına yaz Dürüst yaşa,dosdoğru ol,inan doğrular yıkılmaz 'İt ürür kervan yürür' de,dalaşma sen ona buna Engellere takılıpta, sakın doğru yoldan şaşma Giden günler geri gelmez,yarınlar nelere gebe Bu gününü değerlendir.Yarın ki gün ah,of deme Bir yerlere gelmek için,zirvelere ermek için Önce sıkıntı,azap çek; rahat günler görmek için Kolay işi herkes yapar,sen zor olanları başar Yaşadığın şu zamana, sen mührünü vurmak için Hak etmeden hak isteme,hem yorulmadan dinlenme Ufacık bir başarıda böbürlenip,kibirlenme Hoşgörü çok büyük erdem,hiç kimseyi küçümseme İyilik etmek güzeldir,insanı sev,nefret etme Bir eser bırakır isen,sen ölsende eser yaşar Her can bir yıldız misali,önce doğar sonra batar İbret almak ister isen,mezarlıklar meydanda Kondu,göçtü bu dünyadan nice şahlar,padişahlar Ömür boyu azim ile arı gibi çalıştım ben Hak ederek kazanmanın lezzetine alıştım ben Bir eserim kalsın diye,niyet ettim çıktım yola Toprağı defter sayarak ağaçlarımla yazdım ben Diktiğim şu ağaçlarım,sanki benim çocuklarım Titizlikle büyütmüştüm,alın terim,göz nurlarım Kimi oğlum,kimi kızım severim ben ağaçları Meyvelerini yedikçe haz duyar mutlu olurum Niyetim faydalı olmak,insanlara,hayvanlara Aşkla,sevgiyle doluyum,yaratılmış tüm canlara Abdulhadi dürüst yaşa gayesi budur hayatın Hakk'ın indinde olmalı,makamın ve saltanatın Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her Zaman Söyledim
Her zaman söyledim,her zaman yazdım Doğru bildiğimden şaşmadım bir gün Her sözde her işte Hakkı aradım Yalana,yanlışa sapmadım bir gün Bedava kazancı,haram lokmayı Devletin malını çalıp çırpmayı Rüşvet pazarında çook avantayı Ganimet bilip de yutmadım bir gün Gerçeğin içine yalan katmayı Emmiye,dayıya sırt dayamayı Bir kerecik olsun çalım satmayı Marifet bilip de yapmadım bir gün Menfaatim için yağcılık etmem Belimi büküp de el-etek öpmem Hak’tan başkasına secdeye gitmem Zalime uşaklık etmedim bir gün Ellerimi açtım,dilek diledim Kur’an dır benim rehberim dedim Doğru söylemeye yemin eyledim Söylediğim sözden dönmedim bir gün Sabah,öğle,akşam…zaman kördüğüm Korkum; hakka karşı olan eksiğim Her gün yürüdüğüm her gün gittiğim Kıbleden yüzümü dönmedim bir gün Haykırsam kaç metre yükselir sesim Sayılıdır nabzım ile nefesim Baş taşımda değişmeyen adresim O da yağmur yaşla silinir bir gün Abdulhadi dosta selam gönderir Nefsi hesap süzgecinden geçirir Kibir putlarını yıkar devirir Kendimi yüksekte görmedim bir gün Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hilal için,Yıldız için
Dağ demedim,taş demedim dolandım Hilal için Yıldız için gardaşım Gençliğimi ben bu yolda harcadım Hilal için,Yıldız için gardaşım Vatan'dı,millet'ti,din'di devletti Bunlar bizim için ebet müddetti Bunlar bizi dik durduran kudretti Kıymeti bilinmez ah be gardaşım Vatanı bölenler yurtta fing atar Vatanı sevenler mahpusta yatar Bu terazi nasıl? hep yanlış tartar Hile var bu işte inan gardaşım Vatanı sevenle satanları bir, Mamur edenlerle,yıkanları bir Tuttular vallahi el alem bilir Bir gün sabır küpü çatlar gardaşım Abdulhadi yeter gayri bu kadar Bu memleket bizim,işte o kadar... Başımıza çorap ören uşaklar Kazdığı çukura düşer gardaşım Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhtiyar kadın
Parlak bir yıldızdım genç yaşlarımda Yavaş yavaş söndüm,söndüm karardım Pervane dönerdi erkekler etrafımda Şimdi yapayalnız ortada kaldım Dün benimdi,bu gün sizin gününüz Solar ve buruşur o mah yüzünüz Yarın unutulur gider ününüz Şimdi bir köşede çaresiz kaldım Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlkbahar
Çayır çimen bitti,gül,çiçek açtı Yeşile büründü ovalar,dağlar Bahar ortalığa bir neşe saçtı Dört mevsim içinde ille ilkbahar Sanki dersin hayat yenide başlar Çimlenir tohumlar topraktan çıkar Al-yeşil giyinir karşı yamaçlar Toprak gelinliği giyer ilkbahar İki sevgilidir gül ile bülbül Mor menekşe,nergiz,lale ve sümbül Dereler,ırmaklar hep gürül gürül Çağlar köpük köpük akar ilkbahar Abdulhadi sevdiklerini özler Oturmuş baharın yolunu gözler Kovalaşıp duran şu kelebekler Müjde diyor müjde,geldi ilkbahar 1991-Ankara Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnanmak mı zordur inkar mı zordur?
Şu aleme bir bak,iyice düşün İnanmak mı zordur,inkar mı zordur? Ne büyük nimettir kulağın,gözün İnanmak mı zordur,inkar mı zordur? Uzaklara gitme bir bak kendine İnsanın vücudu büyük mucize Sakatlara bakta bir sor kendine İnanmak mı zordur,inkar mı zordur? Farzetkine senin bir kolun yoktur Yerine en iyi protez taktır Aradaki farkı söylesin doktor İnanmak mı zordur,inkar mı zordur? Çivi batsa ayağına,eline İyi olur yara kendi kendine Bunun hikmetini bir düşünsene İnanmak mı zordur,inkar mı zordur? Dilin kopsa yapamazsın dilini O zaman anlarsın Tanrı ilmini Her organın dünyalardır değeri İnanmak mı zordur,inkar mı zordur? Bir fabrika gibi çalışır beden Bu fabrika farklı diğerlerinden Bunun çalışması Hakkın ilminden İnanmak mı zordur,inkar mı zordur? Abdulhadi imanımız tam bizim Emanet bu,verilecek can bizim İğneden-ipliğe hesap var bizim İnanmak mı zordur,inkar mı zordur? Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan o ki
Bu gün varsa yarın yoktur Dünya da Sevdiğimiz dostlar gider be gardaş Dünya mülk değildir Adem oğluna Konan bu dünyadan göçer be gardaş Akıl var,fikir var,idrak var onda Bilim onda,teknik onda,fen onda Yaratılmışlarda yeri müstesna Şerefli varlıktır insan be gardaş Doğruluk,dürüstlük insan olmaktır İnsanlık muhtaca el uzatmaktır Yoksulu giydirmek ve doyurmaktır İnsanlık yüce bir makam be gardaş İnsan o ki; hizmet ede halkına İnsan o ki; kemlik gelmez aklına İnsan o ki; karşılıksız yardıma Allah rızasına koşar be gardaş Allah bütün insanların Allah'ı Ayırt etme,beyaz,arı,siyahı Derideki rengin nedir günahı? İnsana insanca davran be gardaş Yaratan aşkına,yaratılanı Sevmek güzel mevla için olmalı Engin gönül,güzel ahlak insanı İnsanlar içinde bey eder gardaş Abdulhadi,etten,kemikten,kandan Bu bedende bir ruh,emanet bir can Her şeyi unutturur şu zalim zaman Dünyaya sarılmak beyhude gardaş Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|