![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayat, Darasına Emek İstedi
Tarttım ağır geldi / bu yaşam bana Darası ömrümce / emek istedi Bir tarhana çorba / koydum sofraya Çoluk çocuk yemek / ekmek istedi Tez elden gösterdi / zalim feleği İncir ağacından /verdi keleği Bir parmak bal çalıp/ koca peteği Senin değil diye /çekmek istedi. Haklıya bir verdi / haksıza beş kat Koşun sizde dedi /bir merkep bir at Bu nasıl hesaptı / bu nasıl kerrat Dürüstlük doğruluk / ölmek istedi Bu hayat çok gördü / sıcakta yeli Sırra kadem bastı / huzurun eli Gencecik yaşlarda / gösterdi keli Zor benle uğraşmak / demek istedi Biran güldüm diye / her gün ağlattı Tebessüme bile / kara bağlattı Merhem deva sandım / yara dağlattı Nefes lanet etti / bitmek istedi. Şeytanın vicdana/ pirimi olmaz Azrail ölümü /dirimi sormaz Dünya beni yutsa/ midesi kanmaz Mezalim iki taş / dikmek istedi (**) * kerrat: çarpım cetveli **mezalim:zulümler, haksızlıklar Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İ T i R A F
Gözlerin dalınca gözbebeğime Güneşde eriyen buzda olurum Saçının bir teli deyse tenime Her teli titreyen sazda olurum Hasretin yıl değil bir anlık olsa Ne gece görürüm ne güneş doğsa Gözlerin gözümden uzağa dalsa Ömrümce sürecek yasta olurum Bakma sen aşığım demediğime Öyle zor ki aşkı sığdırmak dile “Mecnun gibi sevdim seni” desende Leyla ‘ım diyemem nazda olurum Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçim.. Bir Ben Katili
Tarumar haller bilmez viran-ı olmayan Güneş görmeyen puslu gölgeler gibi sinsi Sustalı darbelerdir içimi oyan, Her iz evvelden kalan.. Her söz sessizlikte Sen yoksan. Ölmeleri ben seçmedim! .. Yazılmadan tutanaklar.. Acıların.. dağ doruğuna çakılmak erdiğim Giydiğim hüküm naçar Cebrî kıyımlaraydı yaşamalar Sorsan! anlatırdı vaziyetim Gömütsüz gömülerim Anlatırdı duysan! Her an infazda, Katliamda hücrelerim Sen yoksan.. Doğmakla başlamıştı kum saati dökümlere Ölmelere giden bir zaman tüneli Pembe gül budanmışlığında Bir sevda yeli Çılgın sarmaşıktı yaşam Heran yazıyordu şafaklara Zifir bulut zindan seherleri, Şimdi..her yeni gün. Sevdan gebe ecelime Her yedi gün Vurur şakağımdan Görürdün baksan Sen yoksan! Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlle de Sen Diyor Ne Yapsam...
Divanendir kanım… coştu yine... Alıp yerden yere vuruyor düşüncelerimi Bir şeyler kopuyor içimden Onca ses susturmuyor içimde ki sesi İlle de sen diyor bir tanem ille de sen. Musap yüreğim Ayyaş yüreğim …hasret içmekten. Ölüm uykusundan vuslatı uyandırıyor umutlarım Umutlanmalara… Umutlanıyorum Kuşkular… Yankılanıyor taa derinden Yıldızlar geçerken hare hare gözlerimden Haykırıyor ya gelmezsen….. O ses! yükselirken geceden İlle de sen diyor ne yapsam ille de Sen. Kırık kanadında mavi turnanın Acıyorum… Bir gök martı uçuyor gözlerimden Darağacına asılıyorum Fermanın okunuyor derinden İlle de sen diyor ne yapsam ille de sen. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İmkansız...Aşk...
Kim ne söylerse söylesin / Unutmuş deme Sevimize aşkımıza / İhanet etme Gözlerinden ayrılığa /sakın yaş dökme --Sensiz geçen günlerimde / Senle Doluyum ........İmkan olsa buluşmaya / Ben dururmuyum Şu karanlık *******i / Benle yaşasan Hayalde resimde değil / Yanım da olsan Baharlara doğan güne / Senle başlasam --Bu hasretle ömür geçse,/ Unuturmuyum ......İmkan olsa kavuşmaya / Hiç dururmuyum Çocuklar kadar masumuz / Böyle bir Aşk da Yılların koyduğu aklar / olsada saçta Ömür boyu seveceğiz / dedik taa.. başta --Pişman olduğumu sanma / Hiç olurmuyum ......İmkan olsa kavuşmaya / Ben dururmuyum (Rahmetle andığım.. Dr. Osman İper Tarafından iki ayrı formda Muhayyer Makamda bestelenmiş Güftelerim Bestelerim kitabında yer almıştır.) Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnadına Tebessüm İnadına
İğneledin beni hayat! Geven dikenli dağlarına Her adımda kanattın dizlerimi Nasırlaşmış ellerimi yardın ya.. Eyy… hayat! Kezzap hışmına İnadına tebessüm inadına. Sen güzdün, döken yaprağımı Ben bahar, filiz filiz budaklarda Kırdın karayelle dallarımı İnadına üzümlendim asmalarda Es'ledim boranını Aldırmadan hışmına İnadına tebessüm inadına.. Sürme renkli bahtımdın Çizgileri alnıma Damga damga vuranımdın Hiç sevinme acıma.. Akrep zehri damıtmalara sevinme. Sevinme! Sürdüğün karalara Acıyı bal eğlemiş dudağımda İnadına tebessüm inadına. Ey Hayat! Mavi boncuklar dizdim sabrıma Pembe bendim, çiçeklendim dallarıma Çöllere nehirlerdim Düşmem desem de ağına Gazama bir gün yenileceğim bilirdim Son nefesimde Bakıp teslim bayrağıma sevinirsin Şimdiden Şimdiden.. alaycı tavrına.. İnadına tebessüm inadına. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan Böyle de Yaşar Belki!
İnsan böyle de yaşar belki... Günler, kekremsi bir tat. Yağarken içindeki baharlara asit yağmurları Yakar pembe sevinçleri hayat.. Siler evrenden olanca rengi Bildiği tek renk kalır kara Ve hazırdır yürek tufanlara. İnsan, böyle de yaşar belki Yaşarken insanca çaresizliğini Kıran kırana yitikliğini... Çıkmazıysa kuytu yalnızlığı Susmuşsa sinesinde davul –zurna sesleri Beklemeyi gelin etmiştir diyarlara Ah... O vuslat dedikleri..nedir ki? Ne değildir ki yada..? Böylede yaşarmış insan.. Zahir sancısıyla Saklanırken kendi darasına ufalandığınca Unuturmuş bilmeleri bir yerlerde Atardamarında atan yaşamışlığın Pıhtılaşmış izleri siperlerde İnsan böyle de yaşar belki! Martılar üşüşsün ister bir akşam üstü. Sevmek mi emek, Emek mi sevmek.. diye düşünmeden Verir sadakasını tebessümlerinin Ve umar yalnızca.. Kanat çırptıkça martılar...umar Serinletir diye içini Parmak hesabı sayarken bir! , iki! Üç’e varamadan tıkar boğazını İdam sözcüklü ferman akıbeti Ayrılıktır elde kalan, Yoktur artık yâr dediği can bildiği Çatık çehre takvimlerle çarpılmak var Nisanlara dönmek yok Vakit eylülse Eylülce ölmek şimdi. Böyle yaşarken insan Öder şaşkınlığının bedelini.. Bu devranca nizam Çarmıha gererken değerlerini Her şafak- eşittir- bir akşam Hesabına kalan. Ve, Yakan içini her akşam Hey hayat! ... Ve aşk! Dimağımdan damağıma Kara duttan kekremsi tat.. Böyle de yaşarmış insan... Şaşkınlaşarak... Böyle de Heyhat! ! Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() K a R!
Kar.. Ne zalim yağar Akı yürek karalar Hasan dağı Elma dağı Uzaktan seğirir *******ime Bir anı Bende ağlar. Kar.. Yollarda kar… Dallarda kar Kaldırımda bir yetim Ayaza biçare Yenik daldaki serçe çelimsizliğine Bende har. Kar! . İnsaf eyle Buz eyleme.. Duman tütmez bacalar var. Titretme Dayanamaz hiddetine Donar çocuklar Sonra bahar Neye.. Kime yarar. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaldır Bakışını Bak! Bakışındayım
Uzanıp ellerimi tutabilirsin! Koyu gelincik kırmızı doluyum Kanımın akışında...bu gece. Sen, sabaha kuşanırken Göçebeliğim geceye Uslanmazlık koşturuyor Bir oyana bir bu Deliduman savruluşta.. Camlarını açsan gelebilirim Bak! arala gözlerini iyi bak Gecenin gün görmez saçağından Sarkan benim Duvaklar titreşiyor saçlarımda Boranında delinim Karşındayım! Kaldır başını bak bakışındayım Issızlık yürümüş bir ark Akrep zehri damıtmada yalnızlık. Sökmeden şafak.. Nerde durursan dur! Ya..uzağından dokunayım ellerine, Ya bırak yüz süreyim bir gerdan Sıcağından vur! Üşüdüm ırağın gecesinde Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kısa
Çevirme telefonda 0 0 0 ları İtfaiyecinin işi değil gülüm........ Bağrımdaki yangını söndürmek. Nevin Kurular |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|