![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Deryada Balık İdim
Deryada balık idim Derde düşmmeden önce Orada seni buldum Yanıp pişmeden önce Halimi sorana söyle Gönlüme girene söyle Bu can aşkından avare Dövmeli şurama böyle Hatır sordum dendi nahoş Aşkınla eğilir bu baş halimi aşikâr etti Gözden süzülen bir çift yaş Seven gönül aldanır mı Şikâr olup avlanır mı Bir demet gül dersem sana Narin kalbin tavlanır mı Sanma sevdamın haddi yok Yoruldu can takati yok Bir bûsen ile canlanır Öpmezsen meşakkati çok |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dilber
Unutma dilber, ağlatma Çağlayan gibi çağlatma Benim derdim bana yeter Bir derdime bin dert katma Bilirsin bu yürek senin.. Bu can ki senin esirin |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dilrûbâ
Vuslat koyuna girmeye yarım var Benim candan özge canım yârim var Bu sevda işinde benim kârım var Bozmasın keyfimi esmesin rüzgar Sevdalı yürek sensizlikten ağlar Bilseydi hâlimi yıkılırdı dağlar Sensiz olunca söz küser sükût ağlar Bu dertten bir tek nar çiçeğim anlar İnletir dağları benim avâzım Bitsin artık güzüm ki gelsin yazım Gönülde dert varsa elimde sazım Her telindesin bitmez benim sızım Esen yelden yağan kardan sordum yâr Dediler uzaklarda Dilrûbân var Sensizlikten erir gün be gün ağlar Ağlama yâr ağlatma yâr Bir derdime bin dert katma yâr... |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostluklar Sabır İster
Dostluklar sabır ister Kırağı çalmasın diline Hazan vurmasın tenine Sen mutlu ol yeter Bahane bol, gönül dostluk ister Mesafeler uzak olsa ne fark eder Aşkın haddesinden geçen gönül incelir Uğramasın semtine, ne hüzün ne de keder |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dudak Lâl
Lâl oldu dudağım, yandı yanağım Gel, kondur bûseni sönsün bu yangın Beden yorgun amma gönül dingin Hayâller yorgun amma hedefler engin. Sanma ki yıkılır bu kale, Sanma ki sarsılır. Yükün ağır yiğidim Çalı çırpıyı alma kâle. Pıtırak olur batarlar, Gün gelir çamura yatarlar. Bunlar adamı bir günde değil, Anında satarlar. Sakın ha yiğidim öfkelenme! ''Anonim'' denen o büyük bilge diyor ki; Öfkeyle tehlike arasındaki sınır, Kıldan incedir Sakın öfkelenme! Hayat çizgin incelir. Kalp yıpranır, haysiyet incinir. Vakur ol dimdik, Toroslar gibi ayakta Sen hiddetlenirsen, kalırlar çığın altında Ne olmuş yani sen gümüşsen onlar altın da Aslında sen yakutsun, onlar ya... |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duymuyor musun?
Özlemim sevdaya aman vermiyor Hastanım diyorum, duymuyor musun? Yüreğim firara ferman vermiyor Zordayım diyorum, duymuyor musun? Bir ömür dinmeyen sızı mı olur Aşık olmayanın sazı mı olur Bitmeyen kışımın yazı mı olur Dardayım diyorum, duymuyor musun? Sağır sultana bile mâlum oldu Benim gibi cahil de âlim oldu Sevdan sırdaş değil de zâlim oldu Kordayım diyorum, duymuyor musun? Arayanlar bulur tozlu izimi Urfa'dan duyulan dertli sesimi Aşkınla verirken son nefesimi Nardayım diyorum, duymuyor musun? |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Denen Koca Sahne
Herşey yalan herşey sahte Dünya denen koca sahne Bizler birer figürânız İnanmazsan girek bahse Tatlı dilim güler yüzüm Mahzun kaldı dertli sazım Seven kalpler kırılır mı El âleme sorulur mu Beni bana sormak gerek Hâlim nedir bilmek gerek Yalan söyler isem size Kayıtlardan silmek gerek Benim Adım dertli Faruk Kalbim orta yerden yarık Baban beni sormuş ele Bundan böyle dilim buruk |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Efsane Aşk
Leyla'dan geçmiş halde, Kays'ı gördüm rüyamda Dedi sen gibi aşık görülmüş mü bu zamanda Ben gibi Kaysâne değil, efsâne aşk sendeki Düçar olma çöllere, yaşa kalp denen handa |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() En Güzel Karar
İnan bana SEVDİCEĞİM inan Bahçemde asude bir baharsın Gezip gördüğüm en güzel diyarsın Yüreğimin Toroslarına düşen karsın Bir bakışınla yüreğimden içre akarsın İnan bana SEVGİ ÇİÇEĞİM inan Yokluğunla tarumar eder yıkarsın Varlığınla gönül burcuma çıkarsın Aşkından yanıp yıkıldığım narsın İffetsin, zarafetsin, arsın Sevdiceğim! Sevgi Çiçeğim! Uzat kollarını bedenimi sarsın O şehla bakışınla kanıma sızarsın Aşkın iflas ettiği yerde kazançsın,karsın Eşsin, arkadaşsın, yardan özge yarsın Hayatımda verdiğim en güzel kararsın |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fermandan Öte
Can diyorum sana Can, candan öte Bir name gönder ki fermandan öte Faruk Gökbulut |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|