![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güneş batarken
Gözlerim ufukta kaybolur gider, Beni hüzün basar güneş batarken. Ateşsiz alevler yanar özümde, Gönlüm aşka susar güneş batarken. İnişlere dökülürken yokuşlar, Derinleşir, yorgunlaşır bakışlar, Gece kuşlarının cümbüşü başlar, Bülbül, sesi keser güneş batarken. Çiçekli fistanı yârdan hediye, Gelmiş giysin karaları ne diye? Gece süslerimi perdeler diye, Dağlar surat asar güneş batarken. Sır kalır bu güzelliğin çözümü, Anlatmaya yetiremem sözümü, Yakomazlar kamaştırır gözümü, Doğar bir şaheser güneş batarken. Geçerken ömrümün kışı, baharı, Güzellikler kaldı hayatın kârı. Gözümde nemlenen hatıraları. Kurusun, güne ser, güneş batarken. Güneş arkasında yıldızlar sürür, Saçar dört bir yana semayı bürür, Yamaçlar salınır, düzlüğe yürür, Meltem sevda eser güneş batarken. Ataroğlu’m sevdalıyım, yanarım, Senden büyük ne ateşler tanırım, Böyle düşünürken kaygılanırım, Belki güneş küser güneş batarken. |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güzel
İş yaparak çalışırsa Memurun masası güzel Mazlum hakla buluşursa Hakimin yasası güzel Ak akçeye bezendiyse Yoksullara uzandıysa Helalinden kazandıysa Zenginin kasası güzel Mevla’ya boyun bükenin Sabır ile dert çekenin Allah için yaş dökenin Gönlünde tasası güzel Fanilere sırtın yasma Dikkat eyle cana basma Yalan lafa kulak asma Her şeyin esası güzel Dikkat eyle dikkatli bak Hepisini yaratan hak Gündüz bülbül güzel mutlak Gece yarasası güzel Ataroğlum bil gidişin Kul olmaktır Hakka işin Gönüller alan dervişin Elin de asası güzel |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ha sen yandın ha ben yandım
Aynı yazgı, aynı kader, Ha sen yandın ha ben yandım. Ey sevgilim, ne fark eder, Ha sen yandın ha ben yandım. Yakan sensin, ateş sende, Ben sendeyim sen de bende, İki canız bir bedende, Ha sen yandın ha ben yandım. Can bedende uyanmaz mı? Can canana inanmaz mı? Sanki yakanlar yanmaz mı? Ha sen yandın ha ben yandım. Güneş yanar gün de yanar, Bugün yanan dün de yanar, Can yanarsa ten de yanar, Ha sen yandın ha ben yandım. Ataroğlu’m düştüm dara, Göçtüm diyardan diyara, Sen ateşsen ben de çıra, Ha sen yandın ha ben yandım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hadim bizim ilçemiz
Nice ilmin beşiğidir, âşıkların yatağı, Ala karlı çiçeklidir dağlarının eteği. Arıları doldurmuştur, ballarıyla peteği, Sevgi dolu, barış dolu Hadim bizim ilçemiz. Gün doğunca ışıkların önce Akdağ’a çakan, Çile Dağı gözün dikmiş Göksu Nehri’ne bakan, Göksu coşkun mavi mavi Akdeniz’e akan, Sevgi dolu, barış dolu Hadim bizim ilçemiz. Güzü güzel, kışı güzel hele ilkbahar, yazı, Çile çeker, hasret eksilmez kalpte sızı, Yetişiyor, yetişecek üzümüyle kirazı, Sevgi dolu, barış dolu Hadim bizim ilçemiz. Ataroğlu’m sen de durur Hadim bana yâr dedi, Şu gönlümüm arzuları buradadır var dedi, Sana gelmek seni bilmek ayrıca bir kâr dedi, Sevgi dolu, barış dolu Hadim bizim ilçemiz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hakkın helal eylermi gönül
Yıktın viran ettin can hanemizi Acep hakkın helal eyler mi gönül Ele saray yaptın viranemizi Acep hakkın helâl eyler mi gönül Sana gerekliyse canımı dile Sevenin sözünde bulunmaz hile Yaktın ocağında döndürdün küle Acep hakkın helal eyler mi gönül Yaşamama gaye idin nedendin Benim ile aynı candın bedendin Gözümün nuruydun ışığı sendin Acep hakkın helal eyler mi gönül Dört mevsime yaza kışa soralım Düz ovaya dağa taşa soralım Karıncaya kurda kuşa soralım Acep hakkın helal eyler mi gönül Sözden caymak senin mesleğin midir Yolda koymak senin mesleğin midir Cana kıymak senin mesleğin midir Acep hakkın helal eyler mi gönül Kurduğum hayaller gördüğüm düşler Nasıl geri döner yeniden başlar Neden söndü yaktığımız ataşlar Acep hakkın helal eyler mi gönül Ataroğlu aşktan dersini aldı Seni yaratana Mevla’ya saldı Helalleşmek artık Mahşere kaldı Acep hakkın helal eyler mi gönül |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hediye almadım sanma sevdiğim
Sevgililer günü gel mahsun bakma, Hediye almadım sanma sevdiğim. Kapıyı çalınca boynunu yıkma, Hediye almadım sanma sevdiğim. Gönülde yeşerir sevginin bağı, Sen iste, deleyim en yüce dağı, İki şişe balı bir ardıç yağı, Hediye almadım sanma sevdiğim. Kulağına küpe, kola bilezik, Alamadım pırlantadan bir yüzük, Memurum, hor görme gönlüm çok ezik, Hediye almadım sanma sevdiğim. Bu günde gönüller sevgiye muhtaç, Ama bizde dertler hep kulaç kulaç, Eczaneden aldım bir çanta ilaç, Hediye almadım sanma sevdiğim. Söylerken terlerim bak kırcı kırcı, Oğlanın, kızımın harçlığı harcı, Alış veriş fişi kredi borcu, Hediye almadım sanma sevdiğim. Ataroğlu’m sevgin saz ile duyur, Sevmeyen gönüller daima uyur, Çıkarıp kalbimi vereyim buyur, Hediye almadım sanma sevdiğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hepsi bizim türkümüzdür
Türkülerle başlayalım, Hepsi bizim türkümüzdür. Türkülerde yaşayalım, Hepsi bizim türkümüzdür. Azerice dağlar kızı, Kerküklü’den hoyrat kızı, Sivas elde çaldık sazı, Hepsi bizim türkümüzdür. Erzurum dağları duman, Ege’nin zeybeği yaman, Konya’da, “Konyalım” aman, Hepsi bizim türkümüzdür. Esme bre deli rüzgâr, Trakya’dan bize uzar, Türkülere etmen nazar, Hepsi bizim türkümüzdür. Karadeniz horon teper, Silifkeli yoğurt yapar, Yozgat’tan sürmeli kopar, Hepsi bizim türkümüzdür. Yanıyor Çukurovası, Bir yanda barak havası, Ankara’nın Hüdaydası, Hepsi bizim türkümüzdür. Amasya’da deldik dağı, Kırşehir’de duy bozlağı, Kayseri’de Gesi bağı, Hepsi bizim türkümüzdür. Urfalı’yım der ezeli, Dadaloğlu, Afşar ili, Köroğlu’nun Çamlıbel’i, Hepsi bizim türkümüzdür. Adı Yemen gülü çimen, Yeşil ördek gelir hemen, Sakın ayıralım demen, Hepsi bizim türkümüzdür. Allı turnam uçar yâre, Seher yıldızına çare, Başı duman pare pare, Hepsi bizim türkümüzdür. Ataroğlu’m ne hâldeyim? Mızrap, perde ve teldeyim, Uzun ince bir yoldayım, Hepsi bizim türkümüzdür. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç haberim olmadı
Aşkın defterine ben satır satır İşlenmişim hiç haberim olmadı Duygularım beni çabuk aldatır Düşlenmişim hiç haberim olmadı Herkes anlayamaz bendeki hali Yükleseler çekemezdi hayali Feleğin elinde elma misali Dişlenmişim hiç haberim olmadı Bel bağladım nice nice insana Çekiştirdi beni hepsi bir yana Gül atar sanırdım dostlarım bana Taşlanmışım hiç haberim olmadı Yeşerdi tarlamda tohum ekmeden Tek tek toplamışım yere dökmeden Çile benden ben çileyi çekmeden Hoşlanmışım hiç haberim olmadı Kim der ATAROĞLU eksik yetirmiş Her gün bir yanını almış götürmüş Yıllar beni bu günlere getirmiş Yaşlanmışım hiç haberim olmadı |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçinde
Arif isen sözü dinle Söz vardır sözün içinde Bir bakışta okur seni Öz vardır özün içinde Aman ha yolunuz şaşman Sonra olursunuz pişman Dili dosttur kalbi düşman Yüz vardır yüzün içinde Dağa baksa dağlar erir Göğe baksa seller yürür Yıllar ötesini görür Göz vardır gözün içinde Baş vardır eğdirir başı Ateş var kurutur yaşı Pirince benziyor taşı Düz vardır düzün içinde Odur bu milletin şanı Onda şehitlerin kanı Odur hürriyet nişanı Bez vardır bezin içinde ATAROĞLUM böyle bakar Dere yatağından akar Ateş düştüğü yeri yakar Köz vardır közün içinde |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçiyorum
Ben yine bardak bardak Hasretlik içiyorum Gurbetten dönüyorum Gurbete göçüyorum Dağların etekleri Hep hasret çiçekleri Sarı sarı renkleri Bir kucak biçiyorum Telefon çalıyorsa Vaktini biliyorsa Oğlumdan geliyorsa Koşarak açıyorum Bir garip titrek sesle Diyor bir şiir sesle Konuşunca hevesle Sevinçten uçuyorum Halim ayan ALLAHA Ahlar karışır aha Ayrılmadan bir daha Hasreti seçiyorum ATAROĞLUM bu akşam Hasretlik içiyorum Bardak bardak doldurup Kendimden geçiyorum |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|