![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12102
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Huzur
Göklerin önünde dizçöken ufuk, Bir dua halinde uzanan engin, Bir ezan sesinde ulvileşen din, Allaha varan yol mavi sonsuzluk. Allahı anan dil, sonsuz heyecan, Bir huşu içinde doğan saadet, Eridi gözleri bağlayan zulmet, Hükmedemez artık ruhuma zaman. Kırıldı çemberi şüphelerimin, İçimde buhurdan, ruhumda iman, Kul etti kendine beni yaratan Artık sahibiyim fani gölgemin. Selimiye Camii-Edirne - 1950 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Içimizden Biri
I Onikiye beş var... Yaşamin ucundasin Ha bitti, ha bitecek Kaderin avcundasin. Sirrini çözemedinse burçlarin Suçlama başkasini. Anahtarini erken yitirmeseydin yalnizliginin Kapardin şimdi alin yazina Yaşanti kapisini. Çirpinma yüce dalgalar örnegi, Yipratma kendini boşuna Mezar kazilmiş bir kez Degmez kahroluşuna. Son damlasina kadar Içmişti mutlulugu Yine kuruydu dudaklari Pare, pare... susuzdu. Oturdu bir gün Yaşanti öyküsünü yazdi Tirnak, tirnak yanik tenine. Kerpiçle onarilmişti kalp duvarlari Içi, dişi düzdü. Oysa umutlari vardi yalin, Gel gör ki yine umutsuzdu, Mutluluk demişti bunca yil Mutsuzdu... Yurdu vardi cennet misali Kişiligince sonsuz Şimdi yurtsuzdu. Piril, pirildi gökleri Maviydi, bulutsuzdu. Bitiremedi öyküsünü bir türlü. Son istasyonda Son çiglik sustugunda Söyliyecekleri hudutsuzdu. III Bir kuş uçtu mavi çizgisinde Sabah işiklari kadar ak'ti, Bulutlar gerindi düşünde Evren güneşlerce sicakti. Içinden uçmuş gibiydi, Göklerdeydi şimdi kanat kanat, Koparmişti baglarini günlük yaşantisindan Yer çekimine, inat. Özgürlügü bayrak, bayrakli Yükseliyordu durmadan Yildizlar birer basamakli. Tükenmek bilmeyen bu yolda Döndü, bir kez ardina bakti. Dünya uzakti, Evren küçülmüştü artik Dünyasi bir avuç toprakti. IV Dogdu... Agladi. Iyi kötü yaşadi. Herşeyi ögrendi Yalniz ögrenemeden gülmeyi Öldü. Ankara - Eylül 1966 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Içleniş
Dogdugum günden beri nedendir bilemedim. Bir dert yitip giderken, bin dert geliyor bana. Bu günedek savaştim bir çare bulamadim Bir dert yitip giderken, bin dert geliyor bana. Küçücük bir evdeyim, yaşam genişliginde, Gökyüzü tamam degil, bir cam genişliginde, Yaşadigim bu dünya odam genişliginde Bir dert yitip giderken, bin dert geliyor bana. Tüm dertler bana çatmiş, vurup belimi bükmüş, Kime çiçek sundumsa, bende bir ateş yakmiş. Kalbimin dert deposu ne kadar da büyükmüş... Bir dert yitip giderken, bin dert geliyor bana. O kadar muhtacim ki söyleşiye bu anda Bir dost gelecek diye gözlerim hep kapida. Dört duvardan ibaret, bu dört köşe dünyamda Bir dert yitip giderken, bin dert geliyor bana. Ankara - 15.12.1981 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Içleniş
Mihrabi yikilmiş bir mabet gibi Her arzu can verdi yanan kalbimde. Boşuna baglandim pempe ümide Özlemdir gurbette ruhun nasibi. Kederin kolunda gördüm rüyami, Sabahsiz bir gece her geçen günüm. Her emel içimde çözülmez dügüm, Bir mumdur isitan şimdi odami. Ne kara bir talih çizmiş yolumu Eridi her zerrem dert potasinda. Aşkimi yaşadim gönül yasinda Hayatin manasi bilmem ki bu mu?. Kayseri - 1947 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ihtiyar Şairin Şarkisi
Yaş altmişbeş yolun sonuna geldik, Kalmadi aşina, kalmadi bildik. Bir zaman köpüren, çaglayan seldik Sessizce kuruyan dereye döndük. Içimiz doluydu çünkü severdik, Her gözü yaşliya neşeler verdik, Dikenler içinden ne güller derdik, Nerelerden geldik, nereye döndük. Ankara - 26.01.1985 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Insanlar
Arzular umman misali Bir bugday tanesi ömrümüz, Kimimiz degirmende ögütülür Kimimiz toprakta çürürüz. Boynumuzu büken, yaşamanin vebali. Rüzgarda savrulan bir yaprak Uzayan yillar, Yagmur bekleyen toprak kalbimiz, Bazan kirik bir dal, Bazan hasrete varan bir yol Olur nasibimiz. Yaşamayi isteriz Ölüm kadar. Yagma yagmur, yagma ne olur Gözyaşimiz var bizim. Kirik da olsa bir kalbin, Bir kör nasibin, sahibiyiz. Yagma yagmur, Ne olur. Dur. Gelibolu - 12.01.1955 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Istek
Isterim ruhumu kabzeyleye ecel Bir kuşe-i meyhanede. Yalniz sen benim ol Sen benim ol ey güzel, Isterse ismim okunsun Liste-i divanede. Böyle öksüz bir macera Yaş döktürdükçe gözlerime; Ne farki var olsam da Sarayda veya viranede. Gamküsarim olmadikça Beni kendine bendeyleyen kafir; Daim baykuşlar figan edecek Yikilasi gamhanede. Maraş - 1943 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Istemem Gelme
Artik seni sevmiyorum, Vaktim yok seni sevmeye. Özlemini ektim bahçeme Onu büyütüyorum. Yalnizligim ve yoklugun Verdik üçümüz el ele, Bekçilik ediyoruz Özlemine. Sen gelmiyeceksin biliyorum, Yoklugun yaşam boyu uzayacak, Avuntum umut umut... Özlemin bir gün çiçek açacak Gözyaşimla suladim köklerini. Gün gelecek koklayacagim Çiçeklerini. Seni beklemiyorum Istemem gelme artik. Özlemini ektim bahçeme Onu büyütüyorum. Ankara - Mayis 1974 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İzmir’de Akşam ve Sen
Sonsuzlugun şarkisini söyler dalgalar, Özlemin mavi mavi büyür denizlerde. Yeni bir dram başlar, Güneş batar, açilir yeniden perde. Simsiyah bir gök, piril piril yildizlar, Milyonlarca inci serpilir baştan başa, Deniz dalgalarla uzatir semaya kollarini Mavi ile siyah kucaklaşir. Böylece başlar temaşa. Mehtap aryaya başlar, Karişir birbirine neş’eyle hüzün, Sonra sen görünürsün. Ayın dağılmış saçları arasından. Tümünden güzel ve müstesna senin yüzün. Seslenirsin bana dalgalardan, Ak yaşlar dökülür ağlayan Karapınar’dan. Yokluğun sarar tüm varlığımı, Dolar içime kara sevdan denizlerce Bir şeyler kırılır yüreğimde Damarlarım sızlar ince ince. Bir rüzgar eser karşıyakadan Seninle dolu, fakat sensiz. Yas tutmuşçasına morarır dağlar Mordoğan’da. Sensiz ağlarım, yalvarır deniz Karapınar, Karaburunda. Özlemin büyür göklercesine Dalga dalga derinden, Şarkılar kolkola açılır denize Davud'un yerinden. Tümünde sen varsın; Denizde, dalgalarda, Güzelbahçe’de, Karapınar’da; Sensin büyüyen şimdi, sevda, sevda Mordogan’da. Uzatırım kollarımı denize Seni tutamam. Umutlarım kırık, bükük boynum Sen yoksun diye ondan. Ak yaşlar dökülür Şimdi benimle ağlayan Karapınar’dan. İzmir - 05.08.1975 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Sevdam - Ak Özlemim
Torunlarım, çocuklarım Kara sevdam, ak özlemim. Ömür boyu yazdıklarım Kara sevdam, ak özlemim. Özlemlerim çiçek çiçek Sevdalarım ballı petek. Yaşayacak mezara dek Kara sevdam, ak özlemim. Alınyazım, çekilecek İster demir, istek ipek. Bir saksıda iki çiçek Kara sevdam, ak özlemim. Karakışa darıldılar, Yaşadılar bahar bahar, Birbirine sarıldılar Kara sevdam, ak özlemim. Mısralarla uyuttuğum, Şiirlerle, büyüttüğüm, Bağlandılar düğüm düğüm Kara sevdam, ak özlemim. Aktır benim kara sevdam, Özlemsiz de yaşayamam. Bu ikisi benim dünyam Kara sevdam, ak özlemim. Ankara - Mart 1987 Kaynak: Kara Sevdam Ak Özlemim |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Emrah Bozkurt söz verdi! | styla45 | Diğer Süper Lig Takımları | 0 | 07-04-2009 05:52 PM |
Ekrem Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 313 | 04-26-2009 10:07 AM |
Gazi Bozkurt | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 33 | 03-30-2009 03:52 PM |
İstanbul B.B.-Bozkurt Belediye: 3-0 | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-06-2008 01:57 PM |
Atatürk Ve Bozkurt | Tathar Elanessé | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-13-2006 10:18 PM |